Dax för sängen?!

2008-08-31 - 04:07:26

Trött som fan!
Var på bröllop idag och kom väl hem för ca 45 minuter sedan, strax efter 3 ungefär.
Orkar därför inte skriva så mycket, men jag ska ta igen tiden som jag missat, lovar!
Bröllopet var iallafall jätte trevligt!

Får se om jag hinner skriva imorgon, vi ska ta sovmorgon, försöka hinna ner på stan och köpa present till Kicki, och sedan MÅSTE jag hinna läsa klart Stier. MÅSTE ha litteraturseminarium på den på måndag innan det sedan på fredag är dags för Vygotskij...

Nä, nu blir det sängen!

GODNATT!!!

Puss o kram

//Roni☆

Möhippa?!

2008-08-24 - 15:23:05
Var på Marias möhippa igår, det var riktigt trevligt, men det kändes mest som en lång väntan...
Vi träffades vid 12, Maria kom vid halv 1...
Vi käkade, sedan satt vi och väntade och väntade och väntade, så klockan blev nog nästan 3, och började det regna, så vi skulle gå och söka skydd...
Gick en sväng så Maria fick fota lite, och sedan gick vi omkring fram till 4-tiden, och då hittade vi till ett dagis, eller förskola heter det, dagis får man tydligen inte säga längre :S
Där blev det lite orientaliskdans, dock lite för lite om jag får säga min mening, sedan blev det lite fika, och Maria skulle leda allsång i barnsånger, för oss tjejer (kändes lite patetiskt med 12 tjejer som sitter och sjunger björnen sover)...
Sedan gick vi till Babyl House och beställde mat, sedan gick jag, Karin, Emma, Maria och Lotti till bilen och åkte till Marielund där vi skulle äta, väntade in de andra som sedan kom med maten, käkade....
Sedan blev det lite ansiktsmask och Maria fick lite massage. Fortsatte med kladdkaka och sedan lite godis och snacks, sedan blev det dax att röra sig hemåt....

Kort sagt....det var trevligt med borde ha vart mer!

Puss o kram
//Roni☆

Yay, äntligen helg!

2008-08-23 - 09:08:34
Och jag är uppe redan nu?!
Har vart uppe i ca 30 minuter oxå....
Lillen har redan åkt iväg för att hämta Patrik (Karins kille), de skulle ut mot Östra Ryd och sedan så börjar Eriks svensexa där. Jag gick upp när Lillen åkte, vi ska inte samlas förrän 12 för Marias möhippa, måste hinna skriva ut ett kort först!!!

Så vad har hänt de sista dagarna?!....
I torsdags:
Var i skolan mellan 10-17, gick upp till mamma på lunchen.
Fick våra arbetsgrupper, hamnade i en grupp med 7 andra tjejer, alla runt min ålder... Kändes som en helt OK grupp när vi väl började prata. Efter skolan åkte jag och Lillen till Bibban för att se om vi kunde hitta något av kursmaterialet jag behövde, men inget fanns inne. Vi sprang en sväng på stan för att se om man hittade något där, men ICKE sa NICKE.
Så vi strejkade  och åkte till söderköping och käkade glass på smultronstället.... Blev en Bora Bora för mig... IGEN!!!
Lillen tog en Fenix... han är lite mer varierande än mig :)
När vi kom hem så började jag leta böcker på nätet och jämföra priser på lite olika ställen, och reservera böckerna på bibban. Sedan blev det att ramla ner i sängen.

I går:
Var i skolan mellan 10-14:30... Började dagen med att stå 40 minuter i kö, för att hämta mitt LiU-kort, men när det var ca 5 personer framför mig så kände jag att jag inte vågade chansa, utan det var bättre att hinna i tid till introduktionen...
Så jag sprang iväg dit för att få reda på allt som skulle komma med kursen vi nu påbörjar "Kultur och Kommunikation - avsikter och tolkningar", blev inte klok på allt de sa, kände bara panik över att det kändes så mycket, och man inte har en enda bok och första litteraturseminariet är på onsdag ?! Men tack och lov fick jag meddelande av Bibban att just den boken kommit in till mig :D Och två andra lyckades jag ladda ner från nätet... Men man känner ändå lite panik för det verkar gå så fort, och jag känner inte att jag fattar vad det handlar om ens en gång :S
Hur som helst, introduktionen slutade 12, så jag sprang bort till Kåkens hus för att göra ett nytt försök till att få mitt LiU-kort, och lyckades denna gång, efter att stått i kö i ca 40-45 minuter igen :/ Men nu är det iallafall klart.
Fick dock ingen lunch, skulle träffa tjejerna kl.13 i caféterian och lära känna varandra lite. Så jag mer eller mindre sprang hem till mamma för att lämna av block och dylikt för att slippa släpa det på stan sedan.
Och sedan tillbaka för att träffa tjejerna som tidigare sagt.
Satt och snackade i 1 timme, sedan skulle vi upp på rundvandring i Campus biblioteket.
Därefter gick jag bort till Trappan för att hämta min biljett till Kalas i Linköping i September, messade lite sedan med Thore för att se om han oxå skulle dit, han pluggar ju oxå på universitetet. Träffade sedan Rikard på Wayne's Coffee för en fika fram till att Lillen slutade. Då gick jag och Lillen och hämtade min bok på bibban, sedan ner på marknaden för att kolla på en massa saker. Hittade lite skoj:
köpte 12par strumpor för 100kr, köpte en lite present till pappa, tänker inte skriva vad det kostade, för det finns ju en lite chans att han kollar in här någon gång, skulle annars lägga ut en bild på det, för jag är stolt över valet och det är fint! Köpte ett halsband, en g-klav med kedja 50kr, lite godis remmar, munkar, en vitlökssalami som jag delade på mamsen. Men innan salamin satte sig jag och Lillen i Palace öltält för en paus med varsin läsk och för att se Debbie och Lasse spela, tyvärr spelade de inte där vi trodde så vi såg de inte, men vi kunde lyssna på dem. Mamma, Kenta och Nova kom förbi oxå, för att kolla in marknaden och Debbie och Lasse. Nova var genom go med sina hörlurar...

Sedan åkte vi iallafall hem och gjorde iordning lite mat, sedan skulle i ha åkt för att kolla på Poddles, men ingen av oss orkade, var så otroligt trötta, så vi blev  hemma och segade, kollade på film.

Ska iväg på Marias möhippa om 3 timmar, så jag borde väl kanske börja ta tag i någonting, har bara tagit mig upp ur sängen, behöver skriva ut en bild som jag ska ha med mig.

Ah, kom på en till sak... Jag har hittat alla böcker nu...
Ska köpa 4 av en tjej som redan läst kursen, får 4 för 550 kr.
Sedan har jag beställt 4st på nätet, så jag hoppas att jag får de under veckan, känns skönt att det snart är klart iallafall.
Och att man har koll på det iallafall!

Nu ska jag sluta... men ha det bäst till nästa gång!

Puss o kram

//Roni☆

Kort om igår + idag!

2008-08-20 - 23:33:36
Är jätte trött, men Lillen ska in i duschen en sväng innan sängen så jag passar på att skriva en snabbis innan jag rör mig in mot sängen, annars vet man inte när det blir nästa gång!

Igår:
Vaknade vid 8-tiden och tog det lugnt hemma, träffade syrran sedan strax efter 10-tiden, gick bort till mamma tillsammans för att käka lunch där, fick ris alt. bulgur och kyckling i grönpepparsås, super mumsigt!
Klockan ett hade vi upptakt i skolan, eller rättare sagt i värmekyrkan, lärarna och en massa annat folk pratade om vad som kommer, fick väl inte stenkoll på det, men det var iallafall intressant.
Efteråt så tog jag, Maria och Hanna oss bort till Kåkens hus för att få vårt LiU-ID, så nu är allt det klart.
Fick reda på vilken kursgrupp vi är i, och jag hade turen att hamna med de båda två, och även med Hanna och Jenny som jag känner från Transcom. Kom hem igår och kollade CSN och fick reda på att första utbetalningen kommer IDAG, så nu är jag rik ett tag, rikare än vad jag varit på bra länge.
Sedan kämpade jag mig igenom "Vad är kunskap?" av Bernt Gustavsson, segt som fan, fanns säkert mycket vettigt i den, men jag förstod ungefär: "bla bla bla bla bla bla kunskap bla bla bla bla kunskap bla bla bla..."

Idag:
Uppe med tuppen igen, upp vid 6:30 för att vara i skolan klockan 8:00 på första föreläsningen, eller rättare en introduktion av hela utbildningen, "Att vara student på universitetet och på lärarprogrammet", kändes långt att sitta och lyssna i ca 2 timmar. Sedan träffade jag mamma och Nova, vi gick ner på stan och köpte 2 st overaller till Nova som hon ska ha i vinter och i vår. Sedan blev det en fika/macka på Lindahls, sprang på Jejja och Natta där oxå.
Sedan kl. 13:00 så hade vi föreläsning "Kunskap och bildning" som byggde på det jag läste igår, det var Bernt Gustavsson själv som höll i föreläsningen. Den var lite förvirrande, men gav mer än boken iallafall.
Sedan när jag och Lillen kommit hem så åkte vi till Maxi och jag köpte skor till bröllopet, nya tofflor eftersom mina är pajj, och sedan jeans. Sedan skulle jag ha hunnit förbi Bibban, men de låste dörren när jag kom fram :(
Nu är vi iallafall hemma och har käkat och kollat på film, diskat osv...
Dags att röra sig mot badrummet för att borsta tänder och förbereda sig för sängen, sedan ramla ner i den och somna som ett litet barn...

Godnatt

Puss o kram
//Roni☆

The weekend... II

2008-08-19 - 21:27:57

... och fortsättningen följer:

I söndags så tog vi en rejäl sovmorgon till 14-tiden, vaknade då, med vissa klagomål, hade varit kanon att få sova lite till, vi hade ju gått upp 8:30 dagen innan och inte kommit i säng igen förrän strax efter kl 4 på morgonen... Så det är kanske inte så konstigt att man var trött...
Gick upp, åkte till Kungs video och hyrde 3 filmer: Elisabethtown, Gravedancer och Fullt hus igen.
Alla var helt OK!!!
Sedan åkte vi och handlade lite morötter, gurka, dipp och gräddfil för att ha som gott till filmen, blev även en sväng förbi Leon's för att köpa brunch, som vi käkade framför tv, innan dippandet.
Blev en riktig latdag, men det var skönt efter allt socialt dagen innan!!!

Nu ska jag umgås med min älskling lite innan det är dags för sängen, börjar skolan imorgon kl. 8:00...

Dagens äventyr får eventuellt komma senare...

Godnatt

Puss o kram

//Roni☆

Time is running away

2008-08-19 - 16:44:31

Skulle vilja skriva klart om helgen, och om dagen som vart, och allt som snurrar i mitt huvud just nu, men tyvärr så rinner tiden iväg så det finns inte tid, ska på föreläsning imorgon och måste läsa den boken innan, och jag... Har inte ens börjat!!! Dålig stil av mig?! Jag vet, men jag har inte kommit in i det än, jag ska bli bättre - JAG LOVAR!!!

Så helgen och dagen får komma senare, kanske imorgon, eller om jag hinner ikväll, men räkna inte med det :S

Puss o kram

//Roni☆

The weekend...

2008-08-19 - 10:05:48
Ska försöka hinna berätta om helgen nu innan jag ska iväg till mamma, och sedan till skolan, eller det är bara 2 timmars träff i Värmekyrkan, UPPTAKT, så det känns inte så allvarligt!

I lördags vaknade vi vid 8:30-tiden för att hinna äta + göra oss iordning innan vi var tvunga att åka vid11-tiden ut i skogen för att gå på Jasmines dop. Men jag hann tom bli lite besviken innan eftersom Fia hörde av sig ca 15-20 minuter innan vi skulle åka och sa att hon inte skulle med :( Tycker väl att hon kunde sagt det tidigare, men men, jag gissade visserligen på det redan i torsdags när jag pratade med henne, kändes så då.
Hursomhelst, vi åkte vid 11-tiden hem till dem för att göra iordning vår sovplats... Sedan bort till hembygdgården där dopet + Fredriks fest skulle hållas. Det var ett mysigt dop med mycket folk, och Jasmine var jätte duktig.
Sedan blev det mat, grillade hamburgare och korv, potatissallad, bröd, en massa sallad och tzatsiki, jätte gott, tog dock lite för lång tid innan det väl blev mat. Sedan så var allt igång, alla åt och drack och hade trevligt, vissa blev fullare än andra :P Jag och Lillen var några av de få som var helt nyktra, var väl vi och Emma ungefär... Iallafall av de som stannade hela kvällen...
Hur som helst var kvällen och dagen väldigt trevlig, lyckades ju tom få komplimanger från nån annan än min sambo :)
Sånt känns ju aldrig fel.
Men när alla drog sig hemåt till Fredrik och Emma så bestämde vi oss för att åka med dit (vi skulle ju sova där), men för att packa ihop våra saker och åka hem istället, så mycket skönare att få sova i sin egen säng och att kunna sova så länge man vill. Så det gjorde vi, kom dock hem först vid 4-tiden, så det blev ganska sent...

Men nu ska jag ner till affären, för syrran ringde och sa att hon var klar för att gå nu till mamma, så jag måste sluta...
Söndagen kommer senare...

Puss o kram

fortsättning följer..................
//Roni☆

Rundvandring på Campus området...

2008-08-18 - 20:10:09
Måndag idag... gud vad jag längtar tillbaka till helgen, det är så skönt när älsklingen är hemma och man kan och får vara med honom...

Rundvandring på Campus idag, samlades vid Bomull kl.11 där vi blev uppdelade i 5 grupper, gick sedan upp till Kåkens hus och Kulan (han som vissade oss runt) visade var en hörsal låg (där vi hade uppropet) och att det fanns café och matsal. Vidare till Drags där han berättade att vi skulle till när vi skulle skriva tentor, annars var man inte där mycket. Gick förbi Täppen där han försökte berätta vilken sal vi ska vara i på onsdag, men han tappade visst bort sig där, men där fanns oxå café, och matsal fanns på Drags. Därefter kom vi till Spetsen, info om datasal och café eller om det var matsal, minns inte riktigt. Förbi en sväng på Trappan som är kårhuset och studenternas plats med andra ord, fungerar som café, studieplats, pub och nattklubb mm. Sedan avslutade vi med Bomull igen, han visade datasal och att det fanns matsal med diverse godis och dryckautomater... Sedan avslutades dagen....
WOW, jobbig första dag :P

Gick och mötte mamma, Nova, Jens, Thias och Dumle sen nere på Butängen och följde med hem till dem och fikade lite, blev sedan kvar där till Lillen slutade så jag liftade med honom hem. Fick inlines av Jens, eller det var visserligen mamma som gav de till mig, men Jensa kunde inte ha dem längre iallafall... Jens frågade om jag kunde ha de, jag svarade att jag nyss prövat dem och det gick, då frågade han om jag kunde åka... Jag har inte åkte inlines på jag vet inte hur länge, men när jag försökte sist gick det inte speciellt bra, men det går säkert bättre när jag iallafall har ett par, för det är inte lätt att åka inlines utan inlines :)
Mysigt var det iallafall att umgås med lillesyster lite, känns som om det blir alldeles för lite utav det, och jag skulle gärna vara där jämt med tanke på hur gudomlig hon är.

Hursomhelst åkte jag hem med Lillen och vi skrev en nota och åkte iväg och handlade, träffade Kicki och Lasse där, så det blev lite prat. Men nu är vi hemma igen och ska göra lite mat. Lillen har precis börjat skala potatis så jag ska börja med det andra...

Hade tänkt berätta om helgen oxå, men det får vi försöka ta imorgon!

Puss o kram

//Roni☆

Upprop... snart drar det igång!

2008-08-15 - 16:02:12
Uppe med tuppen imorse, inte skönt att gå upp 6:30 när man är van att sova till åtminstonde 9-tiden...
Segade framför tv:n en stund innan jag gjorde mig iordning och käkade lite frulle, sedan lallade jag iväg till Campus...
Första som hände när jag kom dit var att jag blev mer eller mindre påhoppad  av 2 människor som gav mig varsin mapp och en lapp som de tyckte att jag skulle fylla i, det ena var lärarförbundet, och det andra lärarnas riksförbund...
Fan, ska man välja en, och vet inte ett skit om vad det handlar om?!
Behövde inte fatta det beslutet, för tydligen kunde man vara med i båda och det ena kostade 25kr/termin, och det andra 100kr för hela studietiden, så det var ju inte så värst kraftigt!
Från ena stället fick jag en påse med en massa broschyrer och en mapp med en massa tjoffs i, har inte orkat/hunnit kolla ännu. Av det andra fick man en ryggsäck och 2st böcker, vet inte vad de handlar om... Påsen med allt i står innanför dörren, har inte orkat tagit mig för det hela...

In i K1 (hörsalen) på Kåkens hus, hamnade bredvid en döötrevlig tjej, lika gammal som mig från Linköping, Maria, gick ihop med henne sedan restan av tiden... Sedan drog det igång...
Info från lärarna...
Info från studievägledarna...
Upprop av lärarna...
Info från Ganesha (som  är en studieorganisation)...
Info från fadderiet Halvkasst...
Info från festeriet Helgrymt...
Sedan var det fler faddrar...
Sedan kom lärarna....
osv....
osv....

Blev en sväng ner till Bomullsspinneriet sedan för att göra namnskyltar, världens sexigaste, jag lovar (NOT)!!!
(kan lägga in en bild på den senare, orkar inte fixa nu)
En skylt så att faddrar mm, ska veta vad vi heter så inte alla behöver heta DU!

När vi var klara där hade vi fått info om att vi kunde gå tillbaka till Kåkens hus och registrera oss om vi betalt kåravgiften...
Jag och Maria gick tillbaka dit och då får vi veta av de som sitter i registreringen att vi inte alls kan göra det eftersom lärarnas termin inte börjar förrän på måndag :( Så vi gick tillbaka helt i onödan...

Men jag sa hej då till Maria och gick upp till mamma, som inte var hemma, men jag umgicks med min lilla lillebror, och vi gick en promenad med Dumle och ner till KFG för att jag skulle få lämna in den sista närvarorapporten, tack och lov så var Cicci där så jag hann träffa henne en sista gång innan jag slutade där.
Lovade att skicka mail då och då för att berätta hur jag har det!

Delade Spånka hem med Jejja och en sovande Nathalie, så nu är jag hemma och har pratat med min mor i telefon, så hon har blivit uppdaterad  med dagens händelser.

Nu ska jag försöka ringa min pappa en sväng innan Lillen kommer hem, har slutar ju typ nu så....

Ha det bäst tills vi hörs igen!

Puss o kram
//Roni☆

Oj, jag suger verkligen på det här! :O

2008-08-14 - 10:31:50
Nu är det nog dags att skärpa sig, jag är inte dukitig på att vara aktiv här...
Så, vi får väl göra som vanligt och köra en liten resumé...

3 aug - åkte till Kolmårdens Djurpark med Fredrik, Emma och lilla Jasmine, började med safariparken, träffade en massa fina djur. Efter blev det en heldag inne i parken, och där sog batteriet i min kamera, väntar på lite bilder från Strid som de lovade att dela med sig av. Men mobilen funkade som nödlösning, om djuren inte rörde på dig :S
Sedan blev det en sväng i tropikaret.
Hämtade sedan Jens i Krokek hos en kompis och skjutsade hem honom, sedan åkte vi andra till Choy's Garden och käkade, innan vi bestämde oss för att bryta upp och vi för att åka hem.

    


Måndagen därefter (4/8) började Lillen att jobba igen, dagen var VÄLDIGT läng, speciellt eftersom han började med att jobba 9-18... Men jag umgicks med syrran och har gjort det i stortsett varje dag sen dess...
Måndagen gick vi till Wallmans och käkade glass i regnet!
Tisdagen var vi bara hemma hos henne.
Onsdagen gick vi en sväng till Eneby och mamma kom dit med Dumle, eftersom jag skulle ta hand om honom när de åkte till Skänninge. Men när vi kom hem så gick Jejja och Natta hem.
Torsdagen så tog vi en sväng ner på stan och Lindahls och träffade mamma och Nova. På kvällen åkte jag och Lillen ut till hans föräldrar för att gratta hans pappa som fyllde 1 vecka tidigare, fick mat där!
Fredagen kom Jejja och Natta hit och umgicks en massa. På kvällen så gick jag och mamma till Wasaoch såg Debbie och Lasse spela.
Lördagen jobbade Lillen oxå, 8-14 men därefter så åt vi lite och sedan åkte vi till Nyköping och käkade glass, igen!
Söndagen så gick jag och Jejja + Natta till Willys, sedan var jag mest bara hemma. Vad jag minns!

I måndags (denna vecka) så gick jag till KFG i sällskap med Jejja och Natta, för att lämna in närvarorapport. Sedan träffade vi Jejjas kompis Jessica och hennes hund Simba, vi gick till Halvars och åt glass, sedan bar det av hemåt.
Sedan hade jag tvätten, super skoj :S
Lillen kom hem och ville åka till Sörping och äta glass, sedan åkte vi och handlade till maten och då blev min sambo lat och ville käka pizza istället, så det blev en sväng förbi Vesuvio efter det.
I tisdags så följde jag med Jejja till Infoteket där hon skulle kolla utbildning till våren när Natta börjat dagis. Sedn gick vi och fikade hos mamma, därefter följde mina bröder med mig hit och vi spelade lite tv-spel mm.
Igår följde jag med Jejja och Natta till doktorn för de skulle kolla på Nattas utslag, sen kom de med upp hit, vi käkade toast med feta, tomat och rödlök *mums* När Lillen kom hem så åkte vi till Smultronstället och käkade glass sedan hem för att dammsuga och vika tvätt, och sedan göra mat.

  

Idag så har det ju hittills inte hänt så mycket, men jag ska nu slänga på mig lite kläder och ta en banan i farten och gå ner till syrran. Mamma, Thias och Nova skulle komma dit, så det kan bli mysigt!

Imorgon är det upprop för skolan, så sen börjar det...

Puss o kram
//Roni☆

Mums fillibabba!

2008-08-02 - 03:00:14
Var hos mamma och Kenta ikväll och åt grillat kött med ugnsstekt potatis och örtsås, kan bara säga mums!!!
Det var underbart gott, de två kan verkligen göra mat!
Och Nova är ju bara så über söt, kan ju inte titta nog på henne, och hon blir ju inte mindre söt när hon ler charmtrollet!

Jejja och Natta kom oxå över dit, Emil skulle tydligen iväg till en kompis och käka...

Var och badade idag i Klarsjön, det var lite kallt först direkt, sedan var det jätte skönt, och jätte mycket folk!
Sedan hem för att hänga kläder och sedan ta oss bort till Wallmans och käka lite glass, blev jätte ckockad över alla människor som var uppe i parken, och den enorma inhägnaden som stod i lejongropen... *klick* "Tror ju att KENT spelar idag" vilken jälva sten koll man har :S Inte för att de är något som jag lyssnar på, men man brukar ju kanske veta ifall det är spelningar i stan, oavsett artist!

Nu funderar jag på om jag ska väcka min sambo som sitter och snarkar bredvid, kanske bättre att ta sig in i sängen, har har knappt sagt ett ord till mig sen vi kom hem vid 00:30-tiden, satte sig ner och slocknade!

Nä, nu blir det att röra sig mot sängen!
Ska antagligen åka till Nyköping imorgon och äta lite glass :)

Godnatt

Puss o kram
//Roni☆
RSS 2.0