Måndag, igen?!

2011-01-31 - 23:48:37

Dagarna bara flyger, det går så satans fort hela tiden, tyckte precis att det var måndag och sedan rusar det bara på. Kom på mig själv att tänka: Yes, snart är det helg igen =) Sedan kom jag på att det är ju faktiskt BARA måndag =S Men det känns som om allt går fort!

Idag tog jag mig iväg på MaD-lektion, första på över en vecka, kändes faktiskt bra att vara där för nu kom jag igång med tänket lite iallafall. Jag kan ju inte påstå dock att det var smärtfritt, det gjorde ont i hela benen att gå upp till tredje våningen. Och jag kan inte för allt i världen säga att det var mindre smärtsamt att försöka ta sig neråt i trappan, var nära att skrika för varje trappsteg jag tog mig till. Funderade en stund på att sätta mig på rumpan och åka kana ner som man gjorde när man var liten, men jag tror att jag för det första skulle bli väldigt smutsig och för det andra tror jag att jag inte bara skulle få en och annan, utan en j*vla massa konstiga blickar... Så jag bet ihop och tog ett steg åt gången och bet ihop för att inte vråla.

När jag kom hem så tog jag det lite lugnt och när Gurra sedan kom hem så betalade vi in lite räkningar. När vi var klara med det ringde Jessica, och jag gick ner på stan och mötte upp henne och Elton. Blev en liten sväng på stan och sedan Fräcka fröken för en lite fika. När jag sedan kom hem därifrån gjorde jag och Gurra iordning en varm smörgåstårta, riktigt mumsigt =)

Imorgon är jag ledig, så det blir att ta det lugnt och tvätta, sedan vid 15-tiden ska jag hämta Nova. Får se vad som står på hennes planering imorgon.

Soo long

//Roni☆

Underbara träningsvärk...

2011-01-31 - 10:01:59

Godmorgon =) Lovade ju att fixa med en uppdatering idag, så här kommer det en sådan...

Jag har inte gjort mycket hittills idag, vaknat, kämpat mig upp ur sängen (vilket var en kamp i sig) och sedan ett smärtsamt toabesök. Och nu sitter jag i soffan och har ångest för nästa gång jag måste röra på mig, men mest ångest har jag inför MaD-lektionen som är på tredje våningen på Komvux. Uppåt kan väl fungera, men nerför kommer ju vara rena döden.

Igår väckte Gurra mig vid 11-tiden, sedan blev det att ligga kvar i sängen och kolla på reprisen av Fångarna på fortet som började vid 11:30. Därefter tog vi oss uppåt och bestämde oss för att skippa frukosten och gå direkt på maten. Kyckling, ris och grönpepparsås stod på menyn (se bild), och det var riktigt gott. Om jag skulle ändra på något så skulle det ha varit lite mindre grönpeppar i såsen, för den blev lite stark. Efter maten gjorde jag iordning lite Baileysgrädde och sedan tog vi med oss kakan/tårtan och grädden och åkte till Jessica. David var iväg på hockeymatch, så vi underhöll och gosade med Elton lite medan Jessica plockade lite. Sedan blev det fika med kakan, när vi var klara kom David hem och fika käka lite kaka också, för det fanns en hel del kvar. Sedan blev vi kvar där fram tills klockan var närmare 22-tiden. Så när vi kom hem blev det lite mys i soffan innan vi ramlade ner i sängen.

Och jag ska inte missa att skriva om min UNDERBARA TRÄNINGSVÄRK som kommer efter att vi i lördags sprang i trapporna hos Jessica och David, det blev ett par varv och jag gissade på att jag skulle ha träningsvärk, men inte så här mycket träningsverk. Igår när jag skulle gå och sova kom jag knappt upp ur soffan, och det har varit en plåga att försöka komma upp ur sängen i natt när jag var tvungen att gå på toa. Har dessutom sovit sådär med tanke på att jag vaknat av träningsverken när jag försökt röra mig. Det jobbigaste är ju att träningsverken nästan känns värre idag än vad den gjorde igår. Så det blir att åka tidigt till skolan så jag har tid på mig för trappan. Men det är ju nerför som är mest smärtsamt, så jag får väl vänta tills alla andra gått så jag kan gå där och lida ifred utan en massa konstiga blickar ;) Nä, det är väl bara att bita ihop.

Soo long...

//Roni☆

Veckans citat - 31/1-2011

2011-01-31 - 09:36:07

Ordna upp ett bekymmer och du håller hundra andra från dig.
- Kinesiskt ordspråk

//Roni☆

Nu ramlar jag ner i sängen, det får komma ...

2011-01-31 - 00:40:20

Nu ramlar jag ner i sängen, det får komma en uppdatering imorgon istället. Hoppas jag hinner med en under förmiddagen, tanken var iallafall det. Godnatt...

//Roni☆

Lördagnatt...

2011-01-30 - 02:55:33

Var lite dålig på att uppdatera igår, jag menar visst kom det två inlägg, men de handlade ju inte direkt om vad jag hade gjort under dagen... Det ena skrev jag på förmiddagen och de andra var ju om Bamse.
Som jag skrev igår så kom mamma och hämtade mig vid 14:45 och då åkte vi och hämta Nova. Sedan hem till dem och fika lite och kolla på Bernard & Bianca i Australien. När Gurra sedan slutade så hämtade han mig och vi åkte hem och tog det lite lugnt och gjorde oss sedan ordning för kvällen - middag på Cromwell med familjen.
Vid 19:25 begav vi oss iväg och kom dit ca 15 minuter för tidigt, och det är ju ganska ovanligt när det gäller oss, haha, men ibland chockar vi oss själva. Vi käkade sedan iallafall super god mat, även om vi i familjen inte är speciellt varierande, vi var 8 st som delade på 4 vitlöksbröd med tzatsiki till förrätt. Och, haha, till varmrätt blev det, haha, Black and white för oss allihop, haha, så orginellt. MEN vi valde olika drycker iallafall, inte alla, men alla hade iallafall inte samma. Till efterrätt var det kladdkaka som var det populära valet. Mina kära syskon drog hemåt vid 22-tiden, medan jag, Gurra, mamma och Kenta stannade kvar och umgicks lite till, vi drog väl vid 23:30-tiden.
Jag och Gurra gick förbi och hyrde film på vägen hem, och när vi kom hem kollade vi på Vampires sucks, och jag har hört att den ska vara väldigt rolig, men jag tycker att den var ganska B om jag ska vara ärlig. Den hade sina ljusa delar, men majoriteten var en taskig kopia på Twilight, men komiska inslag... Jag hade blivit grymt besviken om jag hade köpt den. Efter den ramla vi ner i sängen och sov gott...

Gurra väckte mig vid 12-tiden idag, och sedan blev vi liggandes i sängen en stund innan vi gick upp och käkade frukost. Efter frukosten åkte Gurra ut till Ö.Ryd och tvättade bilen, jag stannade hemma och diskade och bakade en kladdkaka/chokladtårta som vi skulle ha njutit av nu under kvällen, men så blev det inte...
Jessica sms:ade mig under tiden och frågade om vi kunde tänka oss (om vi hade tid och lust) att komma och hjälpa dem att bära kartonger, och det är klart vi kunde det. Är så otroligt glad över att hon är tillbaka i stan!!!
När Gurra kom hem så blev det att ta det lugnt en stund och sedan var planen lite mat, men vi kom på att den planerade maten inte skulle hinna bli tillagad och äten innan vi skulle iväg och hjälpa Jessica och David, så vi satsade på kebabrulle istället. Gurra åkte iväg och hämtade maten och sedan käkade vi till Marmaduke, det var en riktigt kul film =) Den funderar jag starkt på att skaffa sen.
Med ca 20-30 minuter kvar på filmen så ringde Jessica, så vi tog en paus i filmen och åkte iväg och hjälpte dem... Och jag fattar inte, så fort man ska agera flytthjälp så ska folk flytta högst upp i husen. Vi har ju varit schysta och satsat på nedersta våningen jämt. Hursomhelst gick det fort och smidigt, även om jag lär ha träningsvärk imorgon. Hann även med lite mys med Elton, har träffat honom två gånger tidigare, men då har han sovit, så det var mysigt med lite Elton-gos =)
När vi kom hem därifrån bestämde vi oss för att spara kakan/tårtan till imorgon (då vi antagligen ska över till Jessica och David en sväng också), så vi tog lite glass i stället och kollade klart på filmen. Sedan kollade vi på Get him to the Greek, även den en väldigt underhållande film. Jag älskar verkligen Russell Brand, han är så skön och härlig på något flumt-hippie-sätt. Så grann =)
Sedan blev det en koll på FB och nu ett inlägg här. Men det är väl dags för sängen, på måndag är det ju skola igen och då kan det vara bra att inte vara AP-trött! Så, godnatt och sov så gott!

SOO LONG...

//Roni☆

RIP - JAG ÄLSKAR DIG, JAG SAKNAR DIG <3

2011-01-28 - 11:19:03

Idag, 3 år tillbaka måste ha varit den VÄRSTA dagen i mitt liv!
Det var dagen jag förlorade min vän, min älskling, min krambjörn, min bebis... MIN BAMSE!!!
3 år sedan, jag trodde inte att det fortfarande gjorde så ont...
Men jag märker det genom tårarna som rinner nerför min kind när jag skriver detta!
Att saknaden fortfarande var så stor, jag visste inte det!
JAG KOMMER ALLTID ATT ÄLSKA DIG BAMSE <3


You took my hand, you showed me how
You promised me you'd be around

I took your words and I believed
In everything you said to me

If someone said three years from now
You'd be long gone
I'd stand up and punch them out
Cause they're all wrong
I know better
Cause you said forever
And ever, who knew?

I wish I could touch you again
I wish I could still call you a friend
I'd give anything

When someone said count your blessings now
For they're long gone
I guess I just didn't know how
I was all wrong
But they knew better
Still you said forever and ever
Who knew?

I'll keep you locked in my head
Until we meet again
Until we, until we meet again
And I won't forget you my friend
What happened?

If someone said three years from now
You'd be long gone
I'd stand up and punch them out
Cause they're all wrong
And that last kiss I'll cherish
Until we meet again
And time makes it harder
I wish I could remember
But I keep your memory
You visit me in my sleep
My darling, who knew?

My darling
My darling, who knew?
My darling I miss you
My darling, who knew?

Who knew?
//Roni☆

Detta är en sådan dag...

2011-01-28 - 10:20:22

...då det vore perfekt att börja dricka kaffe. Jag nästan önskar att jag tyckte om kaffe, jag är så fruktansvärt trött så jag vet knappt vart jag ska ta vägen...

Sov antagligen alldeles för lite inatt (eller rätt ord kanske är imorse). När älsklingen gick och la sig var jag inte ens trött, vilket kanske berodde på att jag hade tagit en liten sovmorgon. Men när jag kom i säng så var jag fortfarande inte trött, låg och vred på mig hur länge som helst.
Jag vet inte hur ni fungerar, men jag blir bara frustrerad och stressad, så jag valde att gå upp och sega lite till tv/dator. Sedan somnade jag inte förrän runt 4:45...
Trots det gick jag upp vid 9-tiden, så jag måste erkänna att jag känner mig mer död än vaken... Måste försöka ladda upp med något som kan ge mig lite energi, en sockerkick kanske, och sedan plocka fram lite MaD-böcker och räkna lite. Funderar på om jag kanske ska ta en sväng på stan sen också och se om jag kan hitta någon 1-årspresent till min supergo'a lilla gudson. Om inte annat kanske få lite idéer.

Tror det får bli ett skönt bad sedan för att (förhoppningsvis) ladda upp batterierna lite så man orkar vara social ikväll, annars blir det väl jag och älsklingen som sitter och snarkar på middagen ;) Och sedan hemma i varsin ände av soffan.

Soo long...

//Roni☆

Snart helg idag =)

2011-01-27 - 23:15:12

...Så skönt!!!
Idag har verkligen varit en dag full med saker att göra, men jag har haft en väldigt bra och trevlig dag också. Började dagen med en liten sovmorgon, jag har haft så enormt mycket konstiga drömmar på sistonde, minns inte alla, men jag kommer ihäg känslan av de när jag vaknar. Dessa drömmar har hur som helst gjort att jag är så satans trött när jag vaknar, verkar inte spela någon roll hur länge eller hur mycket jag sover. Irriterande, för man kan ju tyvärr inte styra drömmarna...

Syrran hörde av sig sen vid 11:30-tiden och kollade om jag ville göra henne och Natta sällskap på stan, och jag som ändå skulle ner och köpa ram till Novas födelsedagspresent svarade att jag gärna hakade på. Träffade syrran runt 12:40 vid söder tull då vi åkte och hämta Natta på dagis, sedan blev det tillbaka till stan där vi tog en fika på Lindahls. Sedan blev det en sväng till Lindex innan vi skildes åt, hon skulle till någon leksaksaffär och jag skulle till Clas Ohlsons. När jag kom dit letade jag upp en ram till Nova och sedan skulle jag köpa en ny datormus till älsklingen, men det fanns ingen sån som han ville ha, dvs sån som vi hade sedan tidigare, men som hade gått sönder. Ringde och sa att jag hittat en som jag kunde tänka mig (vilket var en väldigt liten mus, men söt) och att han skulle kunna ta min. Så jag köpte den lilla datormusen...


Trådlös minimus laser
2-knapparns med klickbart scrollhjul. Lämplig för användning med laptop. 800/1600 DPI. Batteri och engelsk programvara medföljer. USB-mottagare i microformat ansluts till USB-port. Storlek 76x54 mm.

När jag sedan kom hem skrev jag iordning matnota sedan åkte jag och älsklingen (som kom hem under tiden notan skrevs) ut till Maxi och handlade. Så nu har vi lite mer mat i kyl och frys igen, skönt!
Efter att ha kommit hem och packat upp varorna käkade vi och kollade på film, och nu sitter jag här vid datorn och inviger min datormus.

Imorgon är det MaD igen, blir nog bra att köra igång med lite matte så hjärnan får arbeta lite. Sedan blir det hem och ta helg, fram till 19:30 då det är dags att bege sig iväg för att komma i tid till middagsplanerna. Ska, som jag skrev tidigare (igår tror jag att det var) till Cromwell och käka med familjen =)

Soo long...
//Roni☆

Men, jobbigt....

2011-01-26 - 22:37:38

....Jag känner mig lat och orkeslös, men samtidigt förbannat rastlös! Vill verkligen göra något, men jag har ingen aning om VAD! Hatar den känslan, vad fan ska man hitta på?!

Lite bloggande går ju alltid att fördriva tiden med, men så mycket har ju faktiskt inte hänt idag...
Vaknade av ett sms från mamma vid 7:30 där hon skrev att hon var hemma med Nova, då trollungen hade feber. Oops, hoppas det inte är mitt fel =S Kenta skulle väl få vara hemma med henne imorgon.
Somnade om och vaknade sedan vid 9-tiden, tröttare än någonsin skulle jag tro, tog mig upp och räknade 2 sidor i matteboken, och begav mig till skolan för MaD-lektion. Denna mattekurs är verkligen omotiverande, önskar att jag inte behövde den, för det finns inget som lockar med den, jag vill inte ens lära mig sakerna. Så det är inte lätt att förstå det hela då...

Tog vägen förbi Coop och hämtade ut min mattebok på posten och handlade hem saker till maten. När jag kom hem hade jag fått hem en av Novas presenter; vi beställde en förstorning av bilden till vänster åt henne, då hon verkligen tycker om den bilden. Dessutom är hon väldigt insnöad på Tingeling och älvor nu, så det är väl därför som bilden kanske är populär. Ska nog gå förbi stan imorgon en sväng och köpa ram till den, blir en tunn silverram. Sedan har jag även beställt en bok med Tingeling till henne. Blev osäker när jag skulle beställa den om den var OK till henne. Stod nämligen att boken var riktad till flickor i ålder 6-9 år, och hon blir ju bara 3 år. Dessutom var den ganska lång, 64 sidor. Skickade sms till mamma och frågade men hon tyckte att jag skulle köra på den, man kan ju läsa den i omgångar =)

Älsklingen tog lite längre tid än vanligt på sig att komma hem idag, då han gick förbi Glasögonmagasinet. Han var där igår på synundersökning, och sedan tog han hem 4 par glasögon för att testa ut ett par som kändes bäst. Så idag var han tvungen att gå tillbaka med dem.
När han kom hem så hade jag börjat med mat, vi käkade sedan och därefter skjutsade Gurra mig till skolan för lite Wede.
Idag kändes lektionen bättre, det kändes faktiskt som om jag hade lite koll. Kanske för att jag var tvungen att göra allt två gånger, först själv och sedan visa/berätta för tjejen bredvid mig. I vissa fall kan man undra varför vissa läser kursen, de kan inte ens saker på basic-nivå, och då bör man inte (enligt mig iallafall) ge sig på webbdesign. Jag menar kan du inte ens leta upp en bild på Google, spara den i RÄTT mapp så kan det ju bli lite problem, och vet man dessutom inte vad ett USB-minne är blir jag lite nervös. Men det är ju ingen som direkt kan säga att dessa personer INTE får vara där...

När jag kom hem därifrån så käkade vi lite semla, och nu kollar jag lite halvt som halvt på Swordfish, medan min kära sambo sitter och snarkar (som vanligt) i soffan. Vi har såna mysiga kvällar tillsammans =S

Imorgon är jag ledig, så då ska jag plugga lite mer matte, och sedan ska jag försöka ta mig ner på stan en sväng. Håller tummarna för att jag inte kommer vara lika rastlös imorgon, för detta är verkligen träligt, vill göra något, men vet inte vad. Hittills har ju The Sims 3 funkat som tidsfördriv, men jag har lite förlorat gnistan. Men det blir kanske det iallafall, i brist på annat.



KLASSFESTEN!!!

Nu har det verkligen börjat komma igång, underbara Jessica skickade ut ett mail till nästan alla (de hon hade lyckats hitta på FB), Amanda fyllde på med Chrille och Märra, och jag med Jocke, Johnny och Johanna. Jag lyckades även hitta Tobbe, så det är bara Ole som jag inte hittat på FB ännu, hoppas att någon annan känner sig manad till att fortsätta sökandet på kanske annat håll.
Jag gick iallafall in och anmälda mig på www.klassfest.com idag, Jessica hade också gjort det. Bara att invänta att flera gör det, för det verkar finnas ett intresse iallafall. Vore ju riktigt skoj om ALLA kom, men det är väl kanske att hoppas på lite för mycket. Men ju fler, desto bättre =)


Nu får jag anse mig klar med detta tidsfördriv, blir FB en sväng och sen får vi se om det blir The Sims 3 eller sängen...
Soo long...

//Roni☆

Klassfest

2011-01-25 - 23:06:50

WOW, det är tydligen nu 10 år sedan som jag gick ut nian =S Känner att jag plötsligt blev väldigt gammal ;)

Nu är det iallafall dags för festen med de gamla klasskompisarna från nian, frågan är ju bara; Vilka kommer? Och ska jag gå?




Jag måste erkänna att jag är delad till det här med klassfesten, är sugen på att gå, men samtidigt så känns det inte så viktigt...
Jobbigt med sådana delade känslor, mycket ligger nog i att man vill att det är någon person som man "känner" som ska vara där, alltså, man känner ju typ alla med tanke på att man gått i samma klass som dem i tre år, men någon som man kanske fortfarande har lite kontakt med.

Messade Jocke idag och kollade hur han tänkt göra, och det lutade väl åt att han skulle gå, till 90% iallafall sa han...
Hörde av mig till Jessie, och hon hade tagit tag i det ännu mer, hon hade börjat samla ihop alla 9D:are på FB för att skicka ett mail till alla och kolla hur intresset var.
Härligt att hon tog tag i det, var inne på det, men kände inte riktigt att det kändes rätt. Men hon har ju gått ihop med de flesta längre än mig...

En anna krock är ju att klassfesten infaller på samma dag som Novas födelsedag (26/2), men pratade med mamma, och vi kommer fira Nova vid 12-tiden så då hinner jag ju hem och göra mig iordning till 18 när klassfesten börjar på Harrys.

Hur som helst, väntar nog på Jessies mail och sedan får jag väl bestämma mig ordentligt, men jag tror att jag vill. Och Jocke skulle höra av sig när han hade bestämt sig ordentligt.

Blir nog bra det där tror jag, blir bara lite rädd över hur fort tiden går...

//Roni☆

Veckans citat - 25/1-2011

2011-01-25 - 22:43:57

Vår herre har skapat nötterna, men han har inte knäckt dem.
- Goethe

Ingen är så blygsam att han inte gärna hör beröm.
- Anonym

//Roni☆

Tror minsann att det är dags för en uppdatering...

2011-01-25 - 22:39:45

...Har ju inte uppdaterat bloggen sen i torsdags, och då var det ju bara en supersnabb uppdatering, nästan så liten att den var onödig ;)

I torsdags hade jag en riktigt jobbig känsla i halsen hela dagen, det gjorde inte ont, men det var riktigt obehagligt, vilket var väldigt irriterande...

I fredags var halsen om möjligt, ännu mer irriterande, så jag mailade min MaD-lärare och sa att jag blev hemma.
Men jag behövde handla, så jag följde med Jejja och Natta till Hageby Centrum och handlade lite där. När jag kom hem gjorde jag iordning en äppelpaj.
När älsklingen sedan kom hem så tog vi det lite lugnt innan vi gjorde iordning lite mumsig plankstek som vi käkade till Let's Dance. Sedan käkade vi äppelpajen och hade lite myskväll.

I lördags inledde vi dagen med lite sovmorgon, sedan en mysig brunch på stan, blev wok på Filmstaden. Sprang (mer eller mindre) på mamma, Kenta och Nova där också, de hade varit på bio och sett Var inte rädd Långa Farbror'n! Nova berättade att det var ett monster tillsammans med Spöket Laban som var lite läskigt, då hade hon gömt sig i popcornsburken. De skulle fortsätta, och vi gick vidare för att leta upp doppresent till lilla Elin som ska döpas den 6/2-2011. Hittade en supersöt fotoram med plats för två bilder, i silver med några gulliga djur i mitten, bland annat en giraff. Köpte även kort och kollade på present till Nova som fyller år om ca 1 månad.
Märkte på stan att jag verkligen inte var pigg, jag svettades som en gris och var helt död innan vi ens kom ifrån stan, vi hade knappt börjat gå... Fredagkvällen hade näsan börjat rinna lite, och på lördagen var halsen i stortsett bra förutom att jag var väldigt hes, men hela kroppen var verkligen död.
När vi kom hem fikade vi med lite semla, och sedan gjorde vi iordning mat som vi käkade till Fångarna på fortet, och därefter blev det film, The Blind Side och därefter Miss March. Både filmerna var bra, men de var i olika gengrer och jag tror nog att den förstnämnda enligt mig var lite mer sevärd.

I söndags hade vi en riktig myssöndag... Hade en lång sovmorgon, och käkade sedan frukost till Prediator-filmen, efter filmen blev det lite segande och plocka i och ur diskmaskinen innan vi fortsatte kolla på film. I love you Beth Cooper blev det.

Igår var det måndag, haha måste ha varit det smartaste jag skrivit på länge, haha... Jag mailade min MaD-lärare igen och sa att jag var sämre än i fredags och han mailade tillbaka och skrev att han haft en influensahelg så lektionen är inställd iallafall. Mailade Wede-läraren och berättade om mitt tillstånd, och mestadels av lektionen skulle vi göra sådant som jag redan gjort, så jag fick OK att stanna hemma. Så vi hade en lite mysig kväll hemma istället.

Idag har jag mått bättre, känns i kroppen att man inte är återställd ännu. Dessutom klarar rösten bara kortare dialoger, sedan behöver den en stunds återhämtning. Mitt 30 minuters samtal med Jocke gjorde inte min röst gott iallafall. Vid 15-tiden hämtade jag Nova och vi gick hem och fikade lite och kollade sedan på Den lilla sjöjungfrun. När jag kom hem blev det mat och sedan han det varit lite segande.
Älsklingen fick ett samtal idag från sin "bror" som undrade om han ville bli gudfar till lilla Elin som döps snart, och han tackade ja. Så roligt för honom =)

Imorgon ska jag försöka ta mig till skolan igen, hoppas verkligen att jag inte blir sämre imorgon igen.

Soo long...

//Roni☆

Snart helg igen =)

2011-01-21 - 00:03:47
Igår hade jag verkligen noll motivation till skolan, men efter att ha varit på MaD kändes det bättre. Jag kom hem och hann slappa lite innan det var dags att ordna med lite mat så jag skulle hinna äta innan Wede började.
Trodde att lektionen skulle bli kort, men vi höll på mellan 18-21. Vilket vi ska göra varje onsdag och varannan måndag...

Idag har jag varit ledig och det har jag njutit av genom att bara ta det lugnt. Var och hämtade ett paket på posten från Oriflame. Så mamma ska väl få sina saker snart...
Nu ska jag avsluta för imorgon är det skola igen, men sen är det helg igen=)

Soo long...
//Roni☆

Så otroligt TRÖTT!!!

2011-01-19 - 10:38:06
Oj, jag har redan börjat halka efter med mitt bloggande, det är verkligen inte bra. Men det är ju inte så illa att det tar veckor emellan, det är kanske 1-2 dagar, och det kan ju vara okej.

Blev lite irriterad och besviken i måndags, jag körde ju ett snabbis-inlägg innan Wede skulle börja... Men Wede började ALDRIG!!! På måndagar kommer vi bara ha lektionen varannan vecka, och det är bara jämna veckor och nu är det ju vecka 3, så det var ingen lektion/intro... Vi var tre stycken som kom får att gå på introt, och fick efter ett tag kontakt med en vaktmästare som sa att det är nog anledningen till att ingen lärare eller fler elever hade dykt upp. Känns ju ganska irriterande att ha skyndat dit när man inte ens behövde vara där =( Men lektionen var ju inte speciellt lång iallafall!!!

Igår var det ingen skola, så vi tog en liten sovmorgon, älsklingen var hemma igår också pga ryggan. Han hade väl kunnat jobba, men det är ju bättre att ta en extra dag så det inte blir värre direkt. Vi åkte en sväng till Linköping och köpte nya torkarblad till bilen och käkade på Burger King, sedan fick jag skjuts direkt till Nova för att hämta henne på dagis.
Alla hennes utekläder (och 2 par byxor samt trosor) hängde genomblöta i torkskåpet, hon hade ganska tunna termobyxor, och när det är så blött ute så förstår jag inte varför de inte tar på barnen regnkläderna utanpå, för det är ju illa när hon är blöt hela vägen in till trosorna =S
Vi fick iallafall ta på de fuktiga utekläderna och ta en liten promenad hemåt, när vi kom hem så ville hon se klart Lejonkungen 2 som hon hade börjat kolla på morgonen, sedan blev det Janne Långben - the Movie, så vi hade mysstund i soffan. Super gosigt =)
Kenta kom hem ganska skapligt så jag fick skjuts hem av mamma när hon åkte till Qi Gongen. När kom kommit hem så gjorde vi iordning lite mat och käkade, sedan blev det mest slappande i soffan...

Idag är en sådan dag som jag bara känner BLÄ inför... Jag har MaD vid 12:10, sedan hinner jag hem och slappa lite innan jag måste börja med lite mat så vi hinner äta när älsklingen kommer hem och innan jag ska iväg till Wede 18:00. Sedan hoppas jag att vi inte har hela lektionstiden idag, för det vore verkligen skönt att komma hem skapligt. Passet slutar 20:40, och jag önskar att jag kan få en mysig kväll i soffan.
Trots att jag BARA är uppbokad 12:10-13:30 och 18:00-20:40 så känns det som om hela dagen är fullbokad, kan ju bero på att det känns som om man inte hinner mycket däremellan passen.
Älsklingen jobbar idag, så det känns lite tomt hemma, men samtidigt är det ganska skönt eftersom jag får lite lugn egentid.

Jag får försöka se det positiva i att jag är ledig imorgon och då kan jag göra lite mer vad jag känner för.
Besällde min mattebok igår också, för det var han noga med att påpeka att den var vi tvunga att ha väldigt fort... I C-kursen fick vi ju låna ett uppkopierat ex av första kapitlet så man kunde komma igång, men jag tror att nu handlar det mer om lathet, han hade några kopior så han tyckte det var skönt att några hade böckerna för då slapp han kopiera upp flera...

Nä, nu ska jag försöka hitta något att stoppa i magen så jag klarar mig fram till 16-tiden då det är dags för mat. Sedan ska jag väl göra mig iordning så jag är redo att bege mig till skolan.

Soo long...
//Roni☆

Blev ingen uppdatering igår...

2011-01-17 - 17:46:57
...och idag blir det ännu en snabbis i väntan på att Wede-lektionen (webbdesign) ska börja.
Hade första lektionen/introduktionen till MaD (matematik D) idag, och kände som vanligt panik över allt som jag kommer vara tvungen att lära mig. Det positiva är ju att jag bara går i skolan 3 dagar i veckan så jag kanske hinner plugga lite mer hemma.

Idag har Gurra varit hemma med mig, han hade så otroligt ont i ryggen att han knappt kunde böja sig ner för att få på sig skorna. Har sagt att det kanske är bäst han är hemma imorgon också så han inte gör något dumt lyft på jobbet och det blir ännu värre.

Igår tog vi en mysig sovmorgon och sedan en mycket god brunch. 18:00 gick vi på bio och såg Harry Potter och dödsrelikerna del 1, jag gillade filmen men tycker att det var mycket mer intriger än i de tidigare filmerna. Och jag är lite neggi till slutet då jag gillar lyckliga slut, denna slutade så tvärt... Men sen så är det ju faktiskt del 1, så det kommer ju fortsättning...

Imorgon blir det ingen skola, utan jag blir hemma tills jag ska hämta Nova vid 15-tiden på dagis och sedan mysa med henne tills Kenta kommer hem, eller mamma är klar med Qi Gong'en. Får se vad tösen planerat inför imorgon, förra veckan hade hon planerat bad, undrar vad veckans planering säger =)
Nu ska jag börja avrunda så jag är klar när läraren kommer, jag hoppas att detta tillfälle inte blir så långt, utan mest information och att vi sedan kör igång mer på nästa lektion... Är ju dumt att köra igång FÖR seriöst i början också eftersom det ofta kommer folk som är antagna som reserver osv. Är visserligen ingen garanti att läraren och jag har samma tanke...

Soo long...
//Roni☆

En snabbis... Jag orkar verkligen inte gör...

2011-01-16 - 00:42:25

En snabbis... Jag orkar verkligen inte göra en ordentlig uppdatering, blir bara ett litet sms-inlägg. Jag är så fruktansvärt trött, sov mindre än 3 timmar inatt och jag fattar inte ens varför för jag var trött. Har juförsig tagit en liten upplur på ca 45 minuter på eftermiddagen, men det hjälpte inte mycket direkt... Så nu lägger jag ner för idag, godnatt...

//Roni☆

Mysig fredag =)

2011-01-14 - 22:48:56

Idag har jag haft en riktig soft-dag, helt underbart =)
Var ven och hämtade ut ett paket på posten som innehåll mina nya vardagsrumsgardiner (se bild), en ny bh och en lång munkjacka. Fixade upp gardinerna direkt =)

När älsklingenkom hem åkte vi ut till Maxi och handlade, käkade lite och åkte förbi med lite spel till Jensa.
Sedan har vi haft det mysigt i soffan till Let's Dance... Det är en liten paus nu i programmet så jag kör en liten uppdatering från mobilen =)
Soo long...
//Roni☆

Snart helg igen =)

2011-01-14 - 00:24:10

Idag hade jag en riktig slappar dag, vilket var fruktansvärt skönt. Men trots att jag hade nästan hela dagen fri så gick jag upp skapligt (jämfört med tidigare i veckan), men då var det mest segande vid tv:n som gällde. Dammsög sedan i lägenheten, tog en dusch, gick till affären och sedan kom mamma och Nova över på en fika. Efter en stund kom älsklingen hem och gjorde oss sällskap.

När mamma och Nova åkt hem gick vi ner första omgången i tvättstugen... Sedan blev det lite slappande i väntan på omgång två. Därefter fixade vi iordning lite mat, käkade. Började kolla på Trollkarlens lärling men fick avbryta för att hämta tvätten. Kollade sedan klart på filmen...

Nu är det snart dags för sängen, ska bara skriva lite först tänkte jag...

Imorgon har jag NOLL planer, ska ner på stan en sväng tänkte jag, sedan blir det nog inte så mycket mer. Fredagsmys med älsklingen kanske <3

I helgen kommer Laban, Tessan, Oskar och lilla Elin över en sväng och fikar lite. Var VÄLDIGT länge sen jag träffade dem nu, tror det var i början på september. Och lilla Elin har jag inte träffat alls... När Gurra åkte dit och grattade Oskar i slutet på november så var jag inte riktigt kry så jag ville inte åka dit och smitta barnen. Och sedan på vår fest var de sjuka...

Har inte mer att skriva tror jag, så vi gör ett nytt försök imorgon igen =)

Godnatt =)

//Roni☆

Nu är julen bortstökad =)

2011-01-12 - 23:01:26

Det tog ett tag, men nu är julen bortstökad ur vår lägenhet...

Imorse blev det lite segande hemma, när jag sedan precis hade kommit igång med att plocka lite bland julsakerna kom syrran över och vi satt och snackade en massa i ca 2 timmar, fram tills hon var tvungen att åka och hämta Natta. Då fortsatte jag med att plocka bland julsakerna och hann lagom klart i köket tills älsklingen kom hem.
(på bilden ser ni hur det blev i köksfönstret med de nya gardinerna som vi fick av mamma i julklapp)

När älsklingen kom hem bestämde vi vad som skulle ätas, han tog sig iväg och handlade hem mat medan jag gjorde iordning lite matlåda till honom. När han kom hem käkade vi och kollade sedan på filmen Salt med Angelina Jolie i huvudrollen. Så nu kan du få låna den syster =) 

Sedan körde vi igång med att byta garderiner och plocka bort julsaker i sovrummet, och bädda rent i sängen. Därefter fortsatte vi i vardagsrummet, så nu är granen borta och alla julsaker är hemma i sina kartonger igen. Nu väntar jag bara på mina gardiner till vardagsrumsfönstret som jag beställde häromdagen.

Imorgon blir det att dammsuga lite här hemma och småplocka lite. Sedan på eftermiddagen kommer mamma och Nova över hit på en liten fika.

Känner att jag inte har så mycket mer att tillföra just nu, så jag säger godnatt...

//Roni☆

Veckans citat 12/1-2011

2011-01-12 - 12:03:04

Om du önskar att dina drömmar skall gå i uppfyllelse, får du inte sova för länge.
- Anonym

//Roni☆

Mysig dag tillsammans med mina systrar <3

2011-01-11 - 21:59:59

Idag var också en sådan dag som inte riktigt började som jag hade planerat, men jag tycker att denna dag löste sig till det bättre helt klart =)
Skulle gå upp vid 8-tiden, vilket blev närmare 9:30-tiden =S Slängde mer eller minde på mig kläder och begav mig till spårvagnen. Träffade en kille som jag läste matte-c tillsammans med och snackade med honom tills spårvagnen kom. Åkte upp till skolan och förberedde mig på att det antagligen skulle vara kö igen. Det var en man som gick in på Komvux precis innan mig, och när jag kom in så såg jag att det var han och en annan man framför mig i kön bara, så det gick snabbt och smärtfritt =)
Tog spårvagnen ner till stan igen och mötte upp syster Jejja, vi gick till banken och satte in lite pengar, jag skulle även växla in en massa småpengar men det gick tydligen inte...
Vi gick en vända på stan och sedan till Lindahl's där jag köpte en smörgås och vi umgicks lite och snackade en massa, riktigt mysigt om jag får säga det själv =)
Sedan gick hon ner till AF för att möta en kompis och jag gjorde henne sällskap dit för att sedan fortsätta hemåt, men utanför AF träffade vi Josef så det blev att stå där och snacka en bra stund innan =)
Jag var hemma vid 12-tiden och skulle egentligen då fixa lite hemma var tanken, men jag hade ingen ork så jag hamnade framför datorn och spelade lite The Sims 3.

Vid 14:30-tiden begav jag mig iväg och hämtade Nova på dagis (jag vet att det heter förskola, men när jag var liten hette det dagis, och i vardagsmun heter det fortfarande dagis), vi gick hem och lekte lite, kollade på film och käkade glass. Sedan badade vi lite i badkaret, eller hon badade, jag blev mest nerstänkt =) Det var mysigt att umgås med henne...

När jag kom hem igen så hade älsklingen gjort mat åt mig och sedan fick jag semla till efterrätt =)
Imorgon blir det att försöka plocka undan lite julsaker, men nu ska jag spela lite mera The Sims 3 tror jag...

Soo long...

//Roni☆

Det blev inte riktigt som jag hade tänkt mig idag...

2011-01-10 - 21:27:30

Haha, idag var det nog inte mycket som blev som jag hade tänkt mig... Men så kan det vara ibland!

Började dagen med att jag hade planerat att gå upp vid 8-tiden och ta mig bort till Komvux direkt, men jag somnade om och tänkte att jag har ju hela dagen på mig... Vilket jag senare fick ångra!!! Tog mig iväg till Komvux vid 12-tiden och då var det en ENORM kö, så efter att ha stått där i ca 3-5 minuter kom jag underfund med att kön antagligen skulle ta ca 2-3 timmar så jag gick därifrån.
Ringde till Jens och Nea och bokade in en liten fika tillsammans med dem när de var klara med att leta balklänning till Nea. Jag gick under tiden och handlade lite till maten och kollade runt på stan lite. Träffade sen Jens och Nea och vi tog en fika på Vetekornet.

Efter fikan gick jag hem och ringde systeryster och pratade med henne en stund, och med Natta. När jag sa att jag var tvungen att diska lite ville hon inte lägga på, hon berättade att hon ville prata mer med moster. Jag försökte säga att vi kunde höras en annan dag, men hon köpte det inte riktigt, men därefter gick det fort för henne att avsluta samtalet.
Jag fixade därefter med disken, och segade efter det vid datorn en stund.

Strax därefter kom älsklingen hem, och det är ju skönt att märka att vardagen är tillbaka i gamla banor ^^
Han kom hem, satte sig på soffan och somnade och snarkade... Efter en stund valde jag att säga åt honom att gå och lägga sig i sängen en stund och sova under tiden som jag fixade mat. Så Gurra hann sova i ca 1 timme ungefär innan maten.
Efter maten plockade jag bort julsakerna från badrummet, ska väl fortsätta med de andra rummen också, men jag tappade av någon anledning lite motivation.

Beställde sedan nya gardiner till vardagsrummet (se bild), en nya BH och en lång munkjacka. Nu ska jag avsluta dagens bloggande...

Soo long...

//Roni☆

Borta bra med hemma bäst...

2011-01-09 - 18:45:20

Vi har verkligen haft en UNDERBAR helg, men det ligger något i det man säger: Borta bra men hemma bäst!
Även denna dag har varit riktigt riktigt mysigt, även om vi kanske fick lite för lite sömn i natt.
Vaknade och gick ner och käkade en underbar frukost, sedan upp på rummet igen och gjorde oss iordning och packade ihop våra saker. Sedan var det dags för utcheckning och ta oss till Citycentralen för att leta reda på vår buss hem. Allt gick mycket smidigare än vad vi kunde ha hoppats på...
Bussresan var dock inte lika topp som resten av helgen. Sätena var obekvämare än på vägen upp och dessutom missade visst busschauffören att vi var folk som ville gå av i Norrköping, för han åkte vidare mot Linköping direkt. Det var då en tjej som gick fram och pratade med honom så han fick vända i Klinga och sedan åka tillbaka. Men jag tror inte att karln var van vid att köra den vägen, för han åkte jätte konstiga omvägar osv... Men men, vi vet ju hur män är: De har ju lite problem med att göra flera saker samtidigt, och han körde du bussen och sedan började han väl tänka på något och glömde bort vart han skulle ;)
Nä, nu var jag lite elak... Sorry Guys!

När vi efter några om och men kom av bussen i Norrköping gick vi förbi Max och fyllde på magarna lite innan vi gick hem och packade upp packningen. Och jag måste helt ärligt säga att det känns riktigt bra att vara hemma, även om vår helg varit fantastisk =)

Imorgon ska jag iväg till Komvux och registrera mig på min kurser, sedan ska jag nog börja plocka ner lite julsaker tror jag, börjar känna att det är dags för det...
Soo long...

//Roni☆

WOW VILKEN SHOW!!! Bruno var riktigt dukt...

2011-01-09 - 00:52:48

2011-01-09_00_41 (MMS)

WOW VILKEN SHOW!!! Bruno var riktigt duktig på scenen måste jag säga, jag visste att han sjöng bra, men jag hade verkligen gåshud nästan hela föreställningen... Jag ska inte utelämna resten av ensemblen för jag tyckte att hela showen var bra. Och vilken underbar musik <3 Vår dag började iallafall med frukost och packning hemma, sedan buss till Stockholm. Vi hittade hotellet, checkade in, mötte på lite problem som att rummet inte var ordningsställt. Men vi fick ett nytt som var jätte fint och mysigt (bilden föreställer vår vägg bredvid sängen, den är upplyst med spottar med hjärtmönster hur mysigt som helst. Sedan blev det att ge sig ut på matjakt, det blev en supermysig middag på Pizza Hut, sedan tillbaka till hotellet och göra sig lite iordning och bege sig till cirkus. Efter föreställningen åkte vi tillbaka till hotellet och gett mysigt bad tillsammans, nu ligger vi i sängen och... Kollar på tv en stund =P Hahaha ;) Snart dags att snarka lite tror jag...

//Roni☆

Min underbara 30-åring <3

2011-01-08 - 01:56:43

Idag, eller igår egentligen (ser jag när jag kollar på klockan) så fyllde min underbara älskling 30 år. Vi har tillbringat dagen med en sovmorgon, en mysig brunch på stan, en mysig promenad runt strömmen. Sedan filmtittande och ätande av mat och semlor. Älsklingens syster kommer över på en liten fika också tillsammans med några kompisar.
Nu är det alldeles strax dags för sängen, känner att jag är ganska trött så det är väl dags.
Födelsedagsbarnet kör en standard: Ska kolla facebook och sedan in på Farmville och somnar LÅNGT innan han är klar ;) Men han är underbar iallafall =) så länge det är datorn som han somnar ifrån innan han är klar ;)
NÄMEN USCH PÅ MIG!!!
Kan ju inte skylla på att orden gled ur munnen på mig, med tanke på att jag faktiskt skriver dem, men orden hoppade upp i mitt huvud, och jag brukar ju skriva för att få ut en massa tankar mm, så då får jag väl bjuda lite på mig själv också ;)

Imorgon (idag) blir det upp skapligt, ska hinna tvätta håret, packa och äta frukost innan det är dags att bege sig till bussen och sedan vidare till huvudstaden där vi ska checka in på hotell, göra oss iordning och sedan käka lite innan det är dags för We Will Rock You =) Ska bli så skojigt, har verkligen sett fram emot det. Ska efter föreställningen försöka blogga lite från mobilen, men vi får se hur det går, får nog bara bli en kort uppdatering om hur dagen varit, och sedan får jag göra det mer seriöst på söndag när vi kommer hem igen.

På måndag är det dags att gå tillbaka till Komvux och registrera sig på kurserna, ska väl kanske försöka hänga på låset så man inte behöver stå där hela dagen. Jag slapp ju registrera mig i höstas då vi var på Gotland de dagarna som de hade registrering, så min underbara mor gick dit och fixade det åt mig. Tror inte hon ställer upp på det ännu en gång, speciellt inte eftersom hon börjar jobba på måndag.

Men nu blir det sängen! Godnatt =)

//Roni☆

Blev visst ingen uppdatering igår...

2011-01-06 - 21:52:09

*pust* Nu kan man åtminstonde andas ut lite, fick besked från CSN i tisdags där det stod att jag får pengar under våren, så det känns ju bra.

Igår började jag dagen med att sova lite längre än vad jag först hade planerat. Det berodde på att jag inte riktigt lyckades med att somna på kvällen så jag ville iallafall få sova ett par timmar...
Efter en liten stund ringde mamma, och vi pratade en stund, sedan skulle jag prata med Thias, men Nova ville prata med mig först. Hon berättade att Hugo och Henning skulle komma dit och leka med henne tillsammans med deras mammor. Sedan skulle hon åka och handla, jag frågade vem hon skulle handla med och hon berättade att hon och mamma skulle åka och handla. Sen säger hon: Men jag vill inte åka och handla... Mamma säger att hon måste följa med, men hon tycker att hon kunde vara hemma med Thias. Mamma berättar för henne att Thias ska gå iväg och klippa sig, så det är ingen hemma. Då säger hon: Men Roni kan passa mig! Mamma säger att hon måste fråga mig, så Nova frågar om jag vill vara barnvakt åt henne för hon vill inte handla, hon vill hellre titta på film med mig. Sen får jag prata med Thias, och därefter pratade jag med mamma igen om att vara barnvakt åt Nova. Hon frågade om hon kunde skjutsa över Nova hit när hon ändå åkte, och sen frågade hon Nova om det blev bra. Det blir super bra! blev hennes svar...
Efter en stund därefter kom Jejja över och lånade lite filmer och vi snackade en massa, super trevligt. Sedan kom Nova över och vi läste lite böcker och kollade på film. Hon lånade sedan med sig lite filmer hem...
Framåt 19-tiden kom Thias hit och vi fixade iordning mat och käkade därefter spelade vi Cluedo och Monopol - Pamp på Paradisön (se bild), det sistnämnda spelade vi kanske lite väl länge, kom inte i säng förrän sent... Eller man kanske ska säga tidigt =S
Det var trevligt och roligt iallafall!!!

Idag tog vi oss upp framåt 12-tiden och käkade frukost sedan var det SingStar för hela slanten. Sedan drog Thias hem, och vi käkade lite och kollade på The Nightmare before Christmas.
Eftersom det är Trettondagsafton så är älsklingen ledig idag, han fick även ledigt imorgon. Vilket han tycker är väldigt skönt, då han fyller 30 år imorgon så ville han gärna slippa vara på jobbet... Så imorgon blir det en till mysig dag tillsammans där jag ska göra vad jag kan för att skämma bort min underbara karl. Lite extra bortskämd måste han ju få bli på sin födelsedag =)

Soo long gott follk...

//Roni☆

Jag ser det snöar, jag ser det snöar...

2011-01-04 - 22:20:51

Kommentar: "Ahh du vet de finns ju en data galning i ditt liv så jag tyckte allt de va roligt att höra! Härligt att du kunde fixa de, inte ens jag vet hur man får bort allt haha :p (Men liten annan sits då typ allt mitt e fejk)"
Svar: Ja gumman, det vet jag ju om, men tänkte nog inte på det när jag skrev det. Skönt att jag kunde underhålla någon med skrivandet om min dator iallafall, fick även reda på att min syster hade läst det också, så minst två läsare blev det ju iallafall, haha!


Blev uppe lite väl sent igår och testade om The Sims-spelen hade blivit ordentligt installerade, vilket de verkar ha blivit =) Men det tog istället lite tid innan jag kom i säng.
Så imorse blev det sovmorgon till 10-tiden, messade mamma då och blev erbjuden frukost där. Så jag letade upp lite kläder (vilka typ alla låg i den ovikta tvätten, vilket resulterade i att jag slängde ut alla nytvättade kläder i sängen för att hitta något att ta på mig), och begav mig hem till min kära mor och käkade frukost ihop med henne, Nova och Thias.
Efter frullen blev det lite filmtittande med Nova, Peter Pan stod på film-tablån idag. Efter en stund blev det en "liten" promenad med Dumle ihop med mamma och Nova i det småsnöiga vädret... Liten och liten, gick inte speciellt långt. Promenaden borde kanske ha tagit ca 10 minuter, kanske 15 om Dumle hade velat stanna och nosa många gånger, men vi var ute och gick i nästan 1 timme. Anledningen till det var att Nova inte ville sitta i vagnen, utan ville gå, eller rättare sagt klättra i alla snövallar. Fick några mysiga bilder på hennes lekande i snön, men de får komma en annan dag.

Efter promenaden blev det hem till mamma igen. Jag och Nova käkade varsin glass i väntan på att Jejja och Natta skulle komma så vi kunde fika allihop tillsammans. Glassätandet resulterade i att jag sönder en tand, super kul, det är ju så billigt och mysigt att gå till tandläkaren. Kommer nog be dem rycka skiten. Den är rotfylld sedan tidigare, och för ca 6 månader sedan så bet jag sönder den också på en köttbullssmörgås =S Illa!!! Dessutom så har jag en visdomstand som kämpar för att ta sig upp, den skulle få mer utrymme om jag plockade bort denna.
Hur som helst så kom Jejja och Natta efter en stund, och vi fikade tillsammans. Sedan kom Gurra och hämtade upp mig, Jejja och Natta, vi skjutsade hem dem och sedan åkte vi iväg och handlade inför imorgon.
Efter att ha handlat åkte vi hem, lagade mat, vek tvätt och nu sitter jag här...

Imorgon kommer Thias hit efter att Gurra kommit hem, han ska käka ihop med oss och sedan ska vi umgås och han sover sedan över. Ska bli skoj!
På torsdag är älsklingen ledig, vilket han även fick vara på fredag... På fredag blir min kära älskling 30 år!

Hur kommer vi fira älsklingens stora dag då?
När vi hade vår 55-årsfest så fick vi av mamma, Kenta, Nova och Thias biljetter till musikalen We will rock you i Stockholm på Cirkus. Så vi ska till Stockholm på lördag, blir bussresa upp och där är sedan min present till honom; vi kommer gå ut och äta och sedan bo på hotell över natten. Blir väl lite bilder från hotell osv sen när vi kommit hem kan jag tänka mig. Älsklingen har även börjat klaga över att hans märkes-deodorant har börjat ta slut, så jag har planer på en sväng på stan i Stockholm på lördagen efter att vi checkat in så jag kan köpa den åt honom.

Nu ska jag fixa iordning lite bland filmerna som Jejja lämnade tillbaka idag, sen blir det nog lite mera spelande...
Soo long...

//Roni☆

Umgåtts med min dator hela dagen...

2011-01-03 - 22:45:21

Idag har jag verkligen umgåtts med min dator hela dagen. Jag tog en liten sovmorgon till 10-tiden och då segade jag lite till tv:n och kollade lite på datorn. Bestämde mig sedan för att fixa datorn då den varit seg ett tag nu. Men den största anledningen var att börjat bli väldigt irriterad på att jag inte kunde fixa The Sims 3: Destination Världen till min dator. Jensa hade fixat spelet till mig men när jag skulle installera det så blev det bara fel fel fel. Bestämde mig då att under mellandagsrean köpa det spelet, men när jag skulle installera det så var jag tvungen att uppdatera The Sims 3 innan jag kunde installera tilläggsprogrammet. Tyvärr gick inte det (då även det var en fusk-version), så jag passade på att köpa det också på mellandagsrean. Men då kom nästa problem, för att installera det var jag ju tvungen att avinstallera den versionen som jag hade på datorn, och det gick inte alls... Försökte via kontrollpanelen, vilket ledde till att någon del av spelet försvann, men fick upp en ruta där det stod att det inte gick att avinstallera, men jag kunde inte heller fortsätta spela spelet =S Har försökt ALLT, men inget hjälpte! Bestämde mig då för att göra en total återställning på datorn, så det är det som jag har gjort mer eller mindre hela dagen idag...

Jag började strax innan 11-tiden att lägga över filer och dylikt som jag ville ha kvar på externa hårddisken, och sedan vid 14-tiden var den redo för att börja om från noll. Och nu är jag äntligen klar med allt. Jag har fått tillbaka alla filer som jag vill ha på datorn och öven installerat om det som jag vill... Denna gång gick det även att installera både The Sims 3 och The Sims 3: Destination världen, skönt att allt jobb inte var förjäves... Men jag har ännu inte hunnit kolla om de fungerade, tänkte göra det efter att ha gjort dagens uppdatering =)

Ledsen att detta inlägg kanske inte var så värst underhållande, men jag är stolt över mig själv som lyckades =)
Vi hörs imorgon, men förhoppningsvis ett intressantare inlägg.
Soo long...

//Roni☆

Underbara mysiga söndag =)

2011-01-02 - 23:26:30

Inledde denna underbara dag med en sovmorgon, jag drog som vanligt ut på det mer än nödvändigt genom att ligga kvar och bara mysa av att få ligga i sängen i min fantastiska fästmans famn... Älskar sovmorgon med mys <3

När vi tog oss upp blev det en mysig brunch innan vi begav oss ut till älsklingens föräldrar där nästan alla hans syskon med familj hade samlats. Blev lite julklappsutdelning till alla fem mys-barn innan de sprang ut och åkte pulka. Stannade inne och myste med lill-Erik, han är en sån glad och mysig lite kille, ett riktigt charmtroll. När de äldre barnen sedan kom in så satte de igång och lekte med sina julklappar, så de kom verkligen till nytta. Känns kul att alla klapparna blev så bra =) Tuva och Siri satte sig tillsammans med mamma Emma och moster Karin och lekte med playdoh-lera, Isabell och farmor Kiki byggde ett av storesyster Wilmas puzzel, medan jag och Wilma kämpade med det andra puzzlet... En puzzelboll med Hello Kitty-motiv, Wilma var jätte duktig och jag hjälpte mest till med att hitta rätt puzzelbitar, och ibland när några bitar lossnade eller var svåra och sätta dit fick jag ge ett litet handtag. När sista bitarna skulle sättas ihop lämnade hon över den till mig för att leka med leran ihop med kusinerna. Jag kämpade med bitarna fram till sista biten, då tyckte Kiki att pappa Johan kunde få avsluta det där, och jag lämnade hjärtligt det vidare till pappa Johan ;) Skönt att slippa vara den som raserade hela Wilmas puzzlande ^^

Vi kunde tyvärr inte stanna så länge då vi hade tvättstugan vid 17:30, så vi hann lagom hem och fick direkt gå ner och börja med tvättandet. När vi kom upp igen blev det mer mys... Älskar att ligga i sängen med älsklingen och "mys-busa" och bara prata om allt mellan himmel och jord, det är verkligen jätte mysigt. Närheten och skratten och bara känslan av att vara älskad... I LOVE IT <3
Sedan blev det dags för en sväng till ner till tvätten, sedan gjorde vi iordning maten. Idag blev det smörgåstårta *mums mums mums*, gjorde iordning botten igår och sedan garneringen idag (så älsklingen har mumsig matlåda imorgon)... Har sedan maten mysigt vid tv:n och hämtat sista tvätten. Ska snart ramla ner i sängen...

Imorgon ska älsklingen iväg och jobba igen, första dagen sedan den 23/12... Första dagarna han var hemma efter jul höll jag på och bli galen på han, men nu kommer jag verkligen sakna honom när han går iväg imorgonbitti =( Men vi kommer nog båda snart in i samma gamla mönster igen, så då blir det ingen skillnad.

Hittills har ju detta nyårslöfte gått ganska bra tycker jag =)
Vi hörs imorgon...
Soo long...

//Roni☆

Veckans citat 2/1-2011

2011-01-02 - 00:57:32

Det jag hör glömmer jag, det jag ser minns jag, det jag gör det kan jag.
- Kinesiskt ordspråk

Så länge vi har en hemlighet för oss själva, är den vår fånge, men när vi avslöjar den, blir vi dess fånge.
- H.C. Andersen

Du ljuger mest när du ljuger för dig själv.
- ?

En sak du kan ge och stadigt hålla... är ditt ord.
- ?

//Roni☆

Välkommen till 2011 =)

2011-01-02 - 00:48:51

Nu jäklar ska jag bli bättre på detta, ett nytt år med nya möjligheter och nya utmaningar... Som att hålla bloggen bättre uppdaterad ;) Borde väl kanske inleda med en uppdatering, men jag tänker inte tråka ut någon med det, däremot kommer det kanske något uppdatering av vissa saker när jag har lite tråkigt vissa dagar =)

What's new? Nytt år, börjar skolan igen den 17/1, då blir det Matematik D och Webbdesign. Programhanteringen och Matematik C är klara =) Tentade även av Matematik B så det är skönt att vara klar med det.
Är numera 25 år... Haha, som om någon hade missat det ^^ Hade vår jätte härliga 55-årsfest den 4/12 med en massa härliga nära och kära. Älsklingen fyller 30 på fredag, men mer om det kommer nog under veckan...
Julafton var super mysig, vi firade hemma hos oss tillsammans med mamma, Kenta, Nova, Thias, Jens & Linnea, Jejja, pappa och mormor, Dumle var förstås också med, och vi käkar fortfarande på julmatsresterna =P Haha, men det var riktigt mysigt med julfirande här hemma =)

Hur firade ni in det nya året? Vi firade ute i svärföräldrarnas hus (men utan dem), tillsammans med Gurras syster med pojkvän och vänner. Vi käkade 3-rättersmiddag som var gudomligt gott, och vi hade trevligt sällskap och sköt fyrverkerier och hade det bara jätte bra =)

Nu har jag iallafall visat att jag vill, och jag ska verkligen försöka...
Soo long alla underbara människor, och ha en underbar fortsättning på det nya året...

//Roni☆
RSS 2.0