Veckans citat 28/2-2011

2011-02-28 - 11:01:16
Knepet är att se till att man inte dör i väntan på det goda livet.
- Lee Iacocca

Det är för väl att lögnen finns - för tänk om allt man hörde var sant.
- Albert Engström
//Roni☆

Ligger i sängen och väntar på älsklingen, ...

2011-02-28 - 00:24:51

Ligger i sängen och väntar på älsklingen, kom på att det är snudd på evigheter sedan som jag uppdaterad bloggen. Vilket jag inte kommer gör nu... Men jag vill bara säga att jag är medveten om det och att jag ska försöka ta tag i det under veckan nu. Blir så irriterad på mig själv!!! Denna vecka ska fokus ligga på MaD och sedan att hitta tillbaka till bloggen. Godnatt <3

//Roni☆

Dags för en uppdatering...

2011-02-16 - 23:46:26

Senast jag skrev (bortsett från Veckans citat) var i onsdags förra veckan. Så jag har en vecka att uppdatera, vet inte om det hänt allt för mycket, men lika bra att se till att uppdatera innan det blir ännu mer...

I torsdags var det ingen skola, däremot vaknade jag och såg en massa snö =( Usch, jag har inte klagat på snön en enda gång denna vinter, men nu är jag faktiskt lite trött på den, är sugen på lite vårvärme nu. Förutom att ta det lugnt efter onsdagens huvudvärk så passade jag på att ta det lugnt och njuta av att vara lite ledig. Lyckdes med att laga köttfärslimpa också, en av de första gångerna som jag gjorde det, och den blev riktigt, riktigt bra =)

I fredags gick jag upp skapligt och tog en dusch och sedan hann jag städa iordning här hemma innan Jejja och Natta kom över. Vi käkade lite lunch ihop och fikade sedan en snabbis. Tanken var att jag sedan skulle bege mig till skolan, men efter att ha käkat fick jag fruktansvärt ont i magen, så jag blev hemma. Fixade iordning hemma (igen) och packade ihop lite så att när Gurra kom hem och hade duschat kunde vi åka iväg till pappa. Så vi hämtade upp Thias och sedan bar det av, när vi kom fram så gjorde vi oss iordning och sedan blev det att åka vidare till Murmans, där vi käkade gott och hade det jätte trevligt =)

I lördags blev det sovmorgon, och efter lite frukost och tjat på det motsatta könet så kom vi iväg för att gratulera min gudomliga gudson på hans 1-årsdag. Lyckdes även med att genom lite tips till kusinen och hennes karl få deras viasat-box att fungera igen. Kändes riktigt bra att hjälpa dem med det tipset, och att det dessutom funkade =) det är ju ett par år sedan som jag jobbade på Viasat. Efter kalaset åkte vi hem och fixade lite mat, det var riktigt gott (om man får säga så när man själv ansvarade för den).

I söndags blev det återigen en sovmorgon, och efter frukost blev det en hel del segande och ihop-packande. Lyckades (efter mera tjat på männen) komma iväg och handla lite så vi senare kunde göra mat. Efter att ha käkat och fikat lite så begav vi oss av hemåt. Tog vägen förbi hos syrran och hämtade upp Gurras dator och några filmer som hon hade lånat över helgen. Gick senare och la mig med dundrande huvudvärk, som jag hade haft (mer eller mindre) sedan frukosten.

I måndags blev det ingen skola pga att huvudvärken var nästan lika illa som på söndagen. Men det var alla hjärtansdag så jag tvingade mig själv till att baka lite kladdmuffins till mitt hjärtas man, och sedan lyckades jag göra lite hjärtan av vit choklad som jag la på (bild längst ner på sidan). När älsklingen kom hem så tog vi oss iväg och köpte pizza med oss hem från Pizza Hut, efter att ha käkat och mumsat muffins fick jag massage av älsklingen.

Igår började dagen med att jag hade tvättstugan mellan 10:30- 14:00, sedan var tanken att jag skulle bege mig iväg för att hämta Nova. Men fick ett samtal av mamma som sa att Kenta var hemma och var sjuk så han skulle hämta Nova, de tyckte att det vore dumt om jag gjorde det och sedan fick de bakterierna. Nova hade tydligen protesterat lite och sagt att det faktiskt var tisdag och på tisdagar ska Roni hämta henne! Hon är ju bara för söt.
Blev inte (förutom tvätten) så mycket gjort, passade på att vika den också. När jag gick och la mig kom det ett extremt illamående över mig, vilket gjorde att jag nästan var tvungen att springa upp ur sängen ett par gånger, men jag klarade mig.

Imorse vaknade jag och mådde ännu mer illa, trodde att det berodde på att jag kanske var lite hungrig. Stoppade i mig lite frukost (vilket inte hjälpte) och begav mig iväg till tandläkaren. Kändes riktigt bra faktiskt när jag gick därifrån, visserligen var det inte felfritt, men mycket bättre mot vad det brukar vara... Jag måste fixa 3 tänder: 1 - tanden som jag råkade bita av här för ett tag sedan (så det var ju inget nytt), 2 - tanden bredvid har fått en skarv mellan två tidigare lagningar där det blivit ett hål, men hon sa att det berodde på att jag inte kommer åt där med tandborsten. 3 - en tand där emaljen är skadad, så det är början till hål, så hon tyckte att vi skulle laga den mer i förebyggande syfte. Och under hela besöket fick jag mer ros än ris, och hon var väldigt nöjd med min "munhälsa" jämfört med besöket för ett år sedan =)
När jag kom hem så mådde jag ännu mer illa, kanske beror det på smaken av flour-tjafset som tandläkaren hade på tänderna (som fortfarande smakar och gör mig mer illamående än annars). Så jag fick hoppa skolan då jag känt att jag har haft behov av närhet till toalett hela dagen (har dock klarat mig än så länge *pepper pepper*), dessutom vill jag inte riskera att andra ska bli dåliga om det nu är något annat.

Nu ska jag försöka få liv i karln så han får någon matlåda imorgon, han har slocknat i soffan (som vanligt). Så håller jag tummarna på att min mage är på bättre humör imorgon, för då kommer mamma och Nova över på en fika. Nu säger jag godnatt =)


//Roni☆

Veckans citat - 16/2-2011

2011-02-16 - 22:55:54

Kompromissa inte med dig själv. Du är allt du har.
- Janis Joplin

//Roni☆

Veckans citat - 10/2-2011

2011-02-10 - 10:45:14
Slalom? Jag deltar inte i någon sport som har en ambulans som väntar i slutet av backen.
- Erma Bombeck
//Roni☆

Smärtsam onsdag

2011-02-09 - 23:30:59

Gick upp och bäddade ner mig med täcke och kudde i soffan, men var på väg att springa in på toaletten 4-5 gånger pga att jag mådde så illa att jag höll på att spy, men jag klarade mig utan det. Och jag lyckades gå i mig panodil, vilket inte var enkelt när det kändes som allt som kom in höll på att komma ut igen.
Efter ca 3 timmar vaken så lyckades jag även få i mig lite toast med feta och tomat, efter det lättade illamåendet något. Missade MaD idag, klarade inte iväg att ta mig iväg, och även om jag hade gjort det så hade jag antagligen inte kunnat räkna så mycket där iallafall.
Framåt 16-tiden när Gurra kom hem var det bättre, och vi lagade iordning lite ugnspannkaka och sedan tog jag mig iväg för lite Wede. Lyckades äntligen (med hjälp av Annice) få ordning på menyn till mitt slutprojekt, så det känns kanon. Har jobbat på den lite hemma också och fixat med designen på den, färger osv.

Igår var jag barnvakt åt Elton i ca 2,5 timme, och jag tror att det är det är det enklaste barnvaktspasset jag någonsin haft. Jessica ammade honom innan hon gick och då somnade han, sedan sov han tills hon kom tillbaka.
Efter en stund tog vi en promenad hem till mamma för att hämta lite saker som Jessica skulle ha till Elton. Träffade lilla-super-goa Nova också, och jag har nog aldrig sett henne så dålig. Hon har legat med feber i flera dagar nu och igår var de på vårdcentralen och de hittar inget fel på henne. När de gick därifrån började hon blöda näsblod så de fick vända och sedan tog det ungefär en timme för det att sluta. Hon såg verkligen jätte hängig ut när vi var där igår, och jag blir lite orolig för henne...
När vi iallafall gick därifrån mötte vi upp Gurra och hämtade ut hans nya glasögonen. Men tyvärr fick han bara med sig ett par av de två som han hade beställt... Han beställde ett par glasögon och ett par slipade solglasögon, men han fick två par glasögon istället, så du skulle fixa till det andra paret.

Imorgon är jag ledig från skolan, får se vad den dagen kan erbjuda. Har ännu inga direkta planer, ska packa iordning inför vistelsen hos pappa i helgen, men annars är det nog inget direkt.

Soo long...

//Roni☆

En liten diskussion - min morot =)

2011-02-07 - 22:52:16

Oj oj oj, jag har inte uppdaterat sedan i torsdags =S Ska nog göra som när jag senast gjorde när jag gjorde en "större" uppdatering, jag börjar med idag och backar tillbaka i tiden...

Imorse vaknade jag av telefonen strax efter 8-tiden, det var mamma som ringde och berättade att jag inte behövde ta Nova imorgon för hon blir hemma med henne, stumpan har 40 graders feber och är jätte hängig. Det verkar som om det är många som är sjuka nu, Jejja var tydligen också dålig och flera i Gurras familj ligger med feber och hosta. Skönt att man själv klarat sig (än så länge)!
Jag somnade sedan om en stund och när jag sedan gick upp blev det lite segande och pluggande, sedan iväg till skolan för MaD. Därefter hem för att fixa mat, käka och sedan tillbaka till skolan för Wede. Har idag kommit igång lite med min design, vilket känns väldigt skönt, får fortsätta på onsdag...

Igår gick vi upp vid 9-tiden för att käka frukost och sedan göra oss iordning för Elins dop. Kom dit ca 40 minuter innan det började, då vi fått order av Elins pappa att vara där i tid pga att Gurra är Elins gudfar. Det var hur som helst ett fint och mysigt dop, dessutom blev presenten väldigt bra =)
Efter dopet åkte vi ut till maxi och handlade, därefter blev det mest segande hemma, vi var båda väldigt trötta och hade ont i magen.

I lördags tog vi sovmorgon, när vi väl tog oss upp ur sängen blev det en brunch och därefter hoppades vi på att min syster skulle vilja ha besök så vi kunde ta en liten fika ihop. Men hon skulle iväg så det blev ingen fika... Åkte och kollade var kyrkan där dopet skulle vara låg, så vi visste hur lång tid det skulle ta. Sedan blev det mys hemma, spelade lite spel mm...

I fredags var det skola, därefter hem. När älsklingen kom hem ville vi unna oss lite PizzaHut, men det var kö in till parkeringen och när vi försökte ringa för att beställa kom vi inte fram pga att det var upptaget hela tiden, så vi gav upp. Åkte hem och lagade maten som var planerad från början och sedan kollade vi på Let's dance.

Imorgon blir det att träffa Jessica lite.
Jag ska även försöka hinna med lite Zumba, känner att det är dags nu att ta tag i det här, vi diskuterade lite i helgen och jag har nog hittat moroten ;) Och jag hoppas verkligen på att jag kan bli bättre... Jag förväntar mig inte att jag ska kunna lägga ner mina laster helt, men jag kanske kan jobba med dem iallafall, dra ner på saker och försöka komma igång och röra på mig mer. Jag känner motivationen =)

Nu får det räcka för idag...
Soo long...

//Roni☆

Godnatt...

2011-02-04 - 00:29:01

Jag hör hur sängen kallar på mig, men jag tänkte försöka hinna med en uppdatering innan den börjar skrika på mig ;)
Imorgon är det skola, så jag vill ju hinna sova lite iallafall, hade även planer på att hinna räkna lite matte innan skolan. Men det bör jag ju hinna eftersom lektionen inte börjar förrän 13:50.

Vaknade imorse av klockan som ringde vid 9-tiden, dröjde mig kvar i sängen till ungefär 10-tiden. Då gick jag upp och relaxa lite tills jag fick ett samtal av mamma då hon sa att hon var hemma från jobbet idag tillsammans med Nova och frågade om det var OK om de kom över på en fika tidigare på dagen, eller om de skulle vänta till 15-tiden iallafall. Jag sa att det var helt OK! Messade Jessica och berättade att mamma skulle komma tidigare och det passade även henne bra! Så jag satte igång med städande, plockade iordning i alla rum (skurade tom toaletten), dammsög och diskade. Sedan blev det att tvätta håret innan Jessica och Elton dök upp någongång mellan 13:00-13:30. Mamma och Nova kom ca 30 minuter senare. Så efter en stund blev det lite fika, och vid 15-tiden begav de sig igen, och jag körde lite mer segande till älsklingen kom hem. Efter ett tag körde vi igång med lite mat, det blev kyckling- och pastasallad. Riktigt mumsigt var det.

Nej, nu tror jag bestämt att sängen börjar bli lite högljudd! Bäst att gå och lägga sig innan den väcker grannarna ^^
Godnatt...

//Roni☆

Känner att det snart är helg =)

2011-02-02 - 23:45:15

Kör dagens inlägg lite bakvänt... Jag brukar ju oftast börja skriva om dagarna som varit och sen jobba mig framåt i kronologisk ordning. Idag tänkte jag börja med morgondagens planer och sedan backa i tiden, så att säga!

Imorgon är det torsdag, och jag är ledig från skolan *skönt* Ska passa på att städa av lägenheten lite; dammsuga, plocka iordning och diska mm. Därav bilden, även om jag med största sannolikhet inte kommer gå klädd så när jag städar, även om Gurra säkert skulle uppskatta det. Men tanken är ju dessutom att jag ska städa på dagen och då är han ju ändå inte hemma.
På eftermiddagen kommer mamma och Nova över, får se om eventuellt Jessica och Elton kommer över en sväng också.

Idag gick jag upp vid 9-tiden, och efter ca 20-30 minuter kom Jejja över, och vi snackade lite och kollade på tv innan det var dags att bege sig till skolan. För min del alltså, hon skulle iväg till en kompis.
MaD-lektion, genomgången på tavlan gjorde mig fruktansvärt förvirrad, så jag trodde inte att denna lektion skulle ge mig mycket. Men när jag väl satte igång och arbetade i boken så fattade jag mycket mer än vad jag trodde. Känns som om det börjar lossna lite.
Tog vägen förbi stan sen på vägen hem och hittade födelsedagspresent till lilla goa Felix (min gudson/kusinbarn) som fyller år nästa helg.
När jag sedan kom hem så blev det lite segande innan Gurra kom hem, och då gjorde vi iordning mat. Därefter var det dags att bege sig till skolan igen, Gurra var gullig och skjutsade mig och passade på att åka och handla då också.
Wede-lektionen, har verkligen mer koll om vad jag någonsin trodde att jag hade. Men var klar med dagens uppgift innan ens första passet var klar. Så jag började fixa med min sida, fundera ut design och lite sånt. Så nu vore det underbart att ha en kompis som fotograferade, så jag kunde få lite bilder som jag kunde använda mig utav...
När jag kom hem käkade vi lite semla och sen har vi glott lite på tv, nu snarkar Gurra i soffan och jag kör en liten uppdatering så att jag sedan kan ramla ner i sängen...

Igår uppdaterade jag aldrig... Men tanken var att jag skulle gå upp vid 9-tiden (även då) eftersom jag hade tvättstugan 10:30 (fast det var min lediga dag). Jag bestämde mig för att sträcka mig lite i sängen innan jag slängde benen över kanten, och sedan tittade jag på klockan 10:45 =S Ooops, somnade visste om! Så det blev att hoppa upp ur sängen och springa ner i tvättstugan, och sedan kunde jag relaxa lite innan det var dags för varv 2 och 3. Gick ner ca 30 minuter innan tvättiden var slut och hann vika all tvätt redan nere i tvättstugan, så det var väldigt skönt att komma upp och direkt kunna lägga in allt i garderoben och slippa tänka med på det.
Därefter blev det att göra sig iordning och gå iväg och hämta Nova, när vi kom hem så blev det en liten fika med Jens, Thias och Linnea. Sedan satte vi oss i soffan och läste lite, därefter kom mamma hem och sedan Kenta, så jag kunde lifta med mamma hem när hon åkte till QiGongen.
Gurra gjorde sedan iordning lite mat och sedan blev det lite tv-kollande innan sängen kallade.

Nu ska jag avsluta här och bege mig mot sängen, får se om jag kan få med mig Gurra, eller om han vill sitta kvar i soffan och snarka ;)
GoodNatt...

//Roni☆
RSS 2.0