Nya saker i lägenheten

2009-08-31 - 11:37:19

=D
Var på IKEA igår och införskaffade ett och annat.

En av dess följde med mig hem.

Tillsammans med en sådan.
´
En lite kaktus oxå, en som såg lite ut som musse pigg

En till kruka

En av dess rullar

2 st sådana burkar

2 st av dessa små lampor

tråkiga, men välbehövliga kökshanddukar =S

En sådan ställning med 4st backar

2 st sådan småbord

denna byrå + en glasskiva för att lägga uppepå


I torsdags blev det även en ny dator, en laptop till mig... Känner att jag inte lärt mig känna den riktigt än, men det kommer väl mer och mer, är iallafall super nöjd!

SOO LONG

//Roni☆

Måste ramla ner i sängen

2009-08-26 - 00:29:20
Jag är verkligen grymt trött, även om jag var ledig idag så gick jag upp med Gurra, ivilket juförsig inte var super tidigt, men jag kunde ju ha fått sova längre... Men jag var uppe strax efter 8.00, messade med mamma och bestämde att vi skulle ses, jag skulle ta en promenad ner till däckverstaden där hon skulle byta däck på bilen. Jag hann byta om och fixa iordning mig, skulle precis stänga av datorn och röra mig från lägenheten så ringde hon och undrade var jag var för hon var redan klar... Fick väl kanske 10-15 minuter på mig =S Men hon kom och hämtade mig, vi åkte iväg till Lekhuset och hittade en present från mamma med familj till Nathalie, så nu är även de klara med Nathalies present, vi är oxå klara sedan förra veckan, så det känns skönt!

Jo, som jag skrev igår så är vi inne på en till dator, blev en tripp idag för att kolla på en, har hittat en HP som jag vill ha, men nu ska vi spara lite pengar så vi kan betala den oxå, vill verkligen kunna betala kontant, det är så skönt att veta att man inte behöver grubbla på det en längre period. Har varit duktig idag oxå och betalt räkningar, så det känns skönt. Eller, skönt och skönt, det är väl aldrig skönt att bli av med en massa pengar, men det är skönt när det är klart så man vet vad man har för pengar att röra sig med.

Jag och mamma beställde biljetter till The Show Boat i Värmekyrkan i oktober, ska på Ladies night tidigare i oktober med mamma oxå, så det ska bli trevligt. Det är oxå betalt och klart så då kan man bara njuta senare och slippa tänka på det när man väl är där.

Nej, nu ska jag avsluta och leta reda på en tandborste och sedan ramla ner i sängen.
Ha det bäst så hörs vi snart igen...
//Roni☆

Då var det måndag igen...

2009-08-24 - 17:10:39
Har precis skrivit ett inlägg i skol-bloggen, måste väl prioritera den innan denna.
Har inte samma tid till att sitta här och uppdatera längre, även om intresset finns.
Det är så mycket data i skolan och Facebook tar över en hel del, speciellt eftersom jag gjorde misstaget att skaffa en farm där oxå, vet inte vad jag tänkte, men nu har jag den och har lite svårt att lägga undan den =S Och det är ju inte bara skola och facebook som kommer ivägen för min blogg, utan även lägenheten... Vill ju får ordning här och ha lite hemtrevligt och fint hemma, har dock fortfarande ett berg att ta hand om, men det kommer allt eftersom, känner iallafall att motivationen kommer mer och mer till att ta tag i det.

Gjorde bort mig och tjatade på min sambo att han skulle skaffa Facebook, vilket han gjorde i början på förra veckan eller något sånt, seda såg han mig sitta med min farm och han skaffade en egen så nu har jag fått konkurans om datorn hemma *inte bra inte bra* första gången sen vi skaffade datorn... (säkert 1,5-2 år sedan, kanske ännu längre). Känns lite nördigt, men det verkar som om båda våra tankar går till att vi ska försöka spara ihop lite pengar så vi kanske kan köpa en till laptop så vi kan ha varsin... Jag kommer ju behöva använda dator väldigt mycket i min utbildning och sedan när jag börjar jobba oxå då jag ska skapa olika övningar, prov, uppgifter mm. Men vi får se, om det blir en till så ska vi spara ihop till den innan, så det inte blir på kredit och avbetalning, utan det ska bli kontant.

Bokade en kryssning igår kväll på Birka i september, ville komma iväg lite längre, men hittade inte tid till det. Jag har VFU och sedan en massa examinationer, men det är två tjejer i gruppen som ska iväg själva, den ena precis vid VFU:n och den andra i vinter, så det kanske hade gått att ordna, men det kändes inte helt rätt kände jag. Men vi kanske kan ta en sväng i vår istället iväg till någon solig plats. Nu blir det iallafall en kryssning med Birka i en deLux-hytt, åker en söndag och kommer dagen därpå, sedan är vi båda lediga på tisdagen så man kan ta det lugnt och bara vara. SKÖNT!!!

Nej, nu ska jag köra igång med tzatziki och koka makaroner och sedan grillen.... Blir en sallad ikväll med pasta och grillad fläskfilé med tzatziki och bröd *mums*.

Ha det bäst så ska vi nog höras snart igen =)
//Roni☆

Fredag =D

2009-08-21 - 13:00:28
Skönt med fredag... oerhört skönt med fredag.
Veckan har varit helt okej, skolan detsamma, hamnade i en grupp som känns riktigt bra...
Tänker inte skriva så mycket om skolan på den här bloggen, om det inte är saker som jag behöver skriva av mig...
Har på börjat ett bloggprojekt i kursen då vi måste skriva minst 2 inlägg i veckan, så jag tänkte att jag lägger in länken till den bloggen här så om ni vill läsa om skolan och kursen så finns det där...
https://www.itslearning.com/liu/verho908a/blog/ 

Augustifestival är i full gång nu här i Norrköping, jag skulle vilja gå ner och kolla in marknaden, men har ett chattseminarium 13:15, så jag försöker fördriva tiden till dess, känns som om det tar alldeles för lång tid, kanske inte för att jag känner mig så jätte motiverad, men när det är klart så kan jag slappna av och ta helg.

Är så grymt sugen på att fixa iordning designen på min blogg, men jag är ju värdelös på det, hoppas att IKTIN hjälper mig lite med det. Jag kan säkert skapa och vara kreativ (eller det vet jag att jag kan), men jag har inte photoshop som oftast behövs för att få det i rätt format. Och eftersom jag inte har det så har jag inte kunnat hålla på med det och har därför ingen kunskap om hur jag gör, men jag skulle verkligen vilja...
En tjej i gruppen håller tydligen på mycket med sånt, skulle vilja fråga om hon kunde tänka sig att fixa lite, en mer personlig blogg med privata bilder osv, men det känns så dumt, även om hon sagt att hon älskar att hålla på med det, men vi har ju bara gått i samma klass och grupp sen i måndags. Skulle kännas väldigt illa.

Nej, frågan är vad jag ska skriva nu?!
När chattseminariumet är över ska jag försöka plocka iordning lite i vardagsrummet och sedan rasta dammsugaren lite, ska kanske unna mig ett bad sen oxå, det kan vara skönt, en dusch ska jag iallafall ta.

So long...
//Roni☆

Första skoldagen idag då...

2009-08-17 - 07:45:54
... och jag ska väl vara ärlig och säga att det är lite med delade känslor.
Skönt att dra igång igen så man kommer in i vardagen lite, men det är ju alltid skönt att vara ledig.
Dessutom så är det nya klasskompisar, har ju inte mina tjejer där som stöttepelare och det kommer att kännas så grymt konstigt, är ju van vid att de finns där, och jag ska inte vara sån, men det känns inte som om det kommer finnas någon i nya klassen som kan ta deras plats, eller ens fylla ut den lite.
Det är väl bara att hoppas att man iallafall hamnar i bra en bra grupp där man inte själv behöver dra hela lastet.

Skolan börjar idag klockan 10, sedan går jag fram till 15, blir väl att gå hem på lunchen tror jag eller sitta i skolan och bara vara, för ingen av mina töser är där så vitt jag vet, tror att de börjar med sina introduktioner vid 15-tiden =(

EN LITEN UPPDATERING SEN SIST DÅ...
10/8
- då jag skrev senast så lade jag sedan in alla bilder på facebook, ska i ett senare inlägg länka till de album som blev, men det orkar jag inte idag, dessutom ska jag lägga in bilder från helgen oxå tänkte jag...
11/8 - under dagen hände det inte mycket, fixade väl lite hemma. Hade tvätten på eftermiddagen och Jejja kom över med Nathalie och käkade lite på kvällen.
12/8 - träffade jag Jessie och vi gjorde ett test med frisyren hon skulle ha i helgen, och det gick riktigt bra, bara lockandet av håret som tog lång tid, men det blev fint.
13/8 - blev inte mycket gjort under dagen, när älsklingen slutade så blev det en sväng ner på stan och sedan en sväng ut till Maxi.
14/8 - upp tidigt då jag skulle vara hos frisören halv 9, och det kändes otroligt tidigt med tanke på att jag sovit oerhört dåligt då. Men jag kom iväg dit iallafall och det blev att ta bort löshåret så nu är jag naturlig igen ;) Känns faktiskt grymt skönt nu med tanke på att jag nästan hade fått dreads i hela hårbotten. Sedan blev det en sväng förbi stan på vägen hem innan jag satte mig och fixade klart Jessicas och Davids kort, och hjälpte mamma med en massa strul som blivit. Vid närmare 13-tiden gick jag upp till Ankis salong för att träffa Jessie som satt och fixa naglar, sedan åkte hon och jag till hennes bror och hälsade på henne och lilla Elly, en helt otroligt gulligt charmtroll. Därefter blev det hem till Jessies pappa för att umgås och börja locka hår så vi skulle slippa det på morgonen därefter. Jag sov sedan över där.
15/8 - vaknade vid 7-tiden och började med lite frukost innan vi fortsatte med håret, tupera tupera fluffa fluffa, lite hårnålar, på med tiaran, mer hårnålar, en slinga hit en slinga dit, bättre på lite lockar och spray spraya spraya spraya och spraya lite till... Hon fixade sminket och sedan på med klänningen, och sedan iväg för att hämta upp David och fotas (för hennes del - jag åkte hem och tog en dusch och fixade iordning mig själv).
12:30 var vi i S:ta Marias kyrka för att se en jätte fin vigsel mellan Jessica och David, och Jessica var otroligt vacker och David sjöng guddomligt. Efter vigseln blev det en sväng ut på landet för att fira brudparet, super trevligt var hela grejen. GRATTIS IGEN JESSICA OCH DAVID!!!
16/8 - igår med andra ord, blev det en sovmorgon och sedan efter frukost körde vi igång med att lägga trall på balkongen och sätta upp gardiner så nu är det gjort, känns riktigt skönt!

Nu ska jag avsluta detta, men ha det bra till nästa gång, ska verkligen försöka bli bättre på detta med att uppdatera bloggen.
//Roni☆

Ska man orka med en uppdatering?!

2009-08-10 - 14:53:40

Jag har ju knappt skrivit något sedan i mitten av juni, har bara blivit 2 inlägg sedan dess och de var väl inte speciellt avslöjande om vad som händer i mitt liv...

Jag kommer inte orka redogöra för hela sommaren, men en del kan jag kanske få med iallafall, ska försöka få in lite bilder oxå, men det är så träligt då det tar sådan tid... Så vi får se hur mycket bilder det blir... Ska försöka lägga ut de flesta på facebook istället när jag orkar... http://www.facebook.com/roni.holmberg (dock behöver du logga in för att kunna se bilder)

Jag slutade väl att uppdatera bloggen ordentligt vid midsommar, och det ska komma ut foton från midsommar på facebook. Vi var hos min faster och farbror i Eskilstuna och hade väldigt trevligt, det blev god mat och kubbspel och trevligt sällskap. Orkar tyvärr inte gå in ingående på alla detaljer, men kul hade vi iallafall :D

Därefter blev det 2 veckor ihop med Nova, då mamma jobbade på sommarskolan.
Det blev en hel del promenader och mycket ute springande, vi var bland annat i Nyköping och gick en promenad och käkade glass, då följde även Thias med. En sväng till Linköping och besök på Biltema men då blev jag och Nova kvar i bilen pga att en liten fröken sov, sedan blev det Ikea och därefter en sväng till Bergs slussar innan vi åkte och kollade på bilen som vi senare oxå köpte (eller dagen efter om man ska vara exakt).
Så ny bil har vi oxå köpt - lägger in bild längre ner här...
Träffade Jessica och fick se henne i hennes brudklänning som hon ska ha på lördag på bröllopet.

Sedan hade vi Nova ett par dagar i veckan och är nu inne i juli...
Mamma fyllde år och då var det sista dagen på helveckorna som vi hade Nova.
Vi åkte ner till Hycklinge och tillbringade ett par dagar där i regnet :)
När vi kom den 8/7 och dagen efter blev det Busfarbriken med Nova och Strida med familj, mysigt!
Dagen efter Kolmårdens djurpark med samma sällskap, och på kvällen en tripp till Ikea med Jejja och Nathalie.
Lördagen åkte vi upp till Eskilstuna och hamnade hemma hos faster och farbror där pappa och Thias hjälpte dem att bygga altan, så det blev lite mat där och sedan mycket skoj innan vi åkte hem.
Söndagen tillbringade vi i Parken Zoo i eskilstuna, det blev jag, Gurra och Thias som gjorde ett besök där, vilket var mysigt och trevligt (bilder på facebook förstås). Sedan käkade vi med pappa på American Pizza Today innan vi begav oss hemåt Norrköping.
Sedan blev det lite mer Nova-vakt men inte så mycket tripper iväg, utan ganska mycket hemma med promenader lite överallt...

Den 20/7 började Gurra jobba igen och jag hade Nova, och sedan har det varit full rulle med packande...
Den 24/7 hämtade jag nyckel till nya lägenheten och vi åkte hit med lite saker på kvällen när Gurra slutat jobba. Det första vi upptäckte var att vi bara fått en nyckel (eller det visste jag ju om) som bara passade till port och lägenhet - vi kom inte in på gården med saker, så vi fick springa fram och tillbaka. Skulle öppna balkongen för att vädra ur, men nyckeln passade inte dit heller eller till källaren :S Puckon som gav oss en sådan nyckel då man saknar alla möjligheter till smidig flytt... Och dagen efter skulle Kenta hjälpa oss att köra kartonger från gamla lägenheten, och vi kommer inte in på gården... PANIK!!!!
Bina - räddaren i nöden - hade en nyckel som hon inte visste varför hon hade, som vi upptäckte gick till bommen till gården!!! SÅ TUSEN TUSEN TACK FÖR ATT VI FICK LÅNA DEN =D
Vi körde som sagt var kartonger på lördagen, och söndagen åkte vi tillsammans med Jens och Nea upp till Eskilstuna för att gratta pappa som fyllde år, vi blev hemma hos Murmans och min kusin Carina var hemma tillsammans med sin man Mally från England så det var riktigt trevligt =)
Måndagen kom pappa och Thias och hämtade mig hemma i gamla lägenheten och vi åkte iväg och hyrde lastbil, sedan hem och börja packa in saker, Kenta väntade då på oss hemma och vi körde på... In med allt - åka till nya lägenheten där mamma, Nova och Dumle väntade - ut med allt ur lastbilen - och in i lägenheten - tillbaka till macken med lastbilen - hem till nya lägenheten och fika! När min underbara sambo slutade så satt vi i nya lägenheten och fikade så han lyckades klara sig galant undan från allt flyttande som vi andra jobbat med hela dagen. Senare på¨kvällen så blev det hem till mamma och käka. TACK MAMMA FÖR ATT DU GETT OSS MAT OCH FIKA!!!


Sedan gick det en vecka med mycket städ i gamla lägenheten, och på fredagen så hade vi besiktning, blev bara lite plugghål vi var tvugna att åtgärda så det var skönt!

På kvällen där kom även Dumle med oss hem och var sedan här till i lördags, då familjen hämtade honom och kollade in hur långt vi kommit med lägenheten, och jag kan väl påstå att den inte är klar än... De flesta möbler är på plats, men långt ifrån alla kartonger är upplockade.


Idag har jag varit uppe hos Bina en sväng och hon kom ner hit och käkade lite sockerkaka, vi bor ju med ca 1 minuts gångväg från varandra så man ses ju en del ;) trevligt trevligt!
Ska diska lite grillgaller och sedan börja lägga in alla bilder som jag har lovat på facebook...

Här kommer iallafall bilden som jag lovade...

Vår nya fina bil - VW Passat 1,8T

Ha det bäst och nu ska jag försöka bli bättre på detta!!!

//Roni☆
RSS 2.0