Bokat och betalt =)

2010-02-28 - 19:35:14

Nu har jag bokat biljetter till Alice i Underlandet på 3D i Norrköping =) 3D kommer nu i veckan till Norrköping och det är till premiäreren av Alice som de inviger den. Ska på onsdag tillsammans med Gurra och Thias gå och se den =) Skoj skoj XD

Har varit och hälsat på hos lilla Felix idag igen, han är ju bara för söt. Och det ligger väl kanske något i det som Ammie sa igår: "Det smittar..." och det gör det ju verkligen, man blir ju grymt sugen själv oxå. Men det kommer när det kommer.

Imorgon är det dags för skola igen, men jag kan tänka mig att dagen inte ska bli så jätte lång. Sedan ska jag räkna lite matematik och sedan när Gurra slutat jobba ska vi åka och kolla efter en ny luftmadrass. Vaknade av att vi låg på golvet 2 gånger inatt, så det är väl kanske dags att skaffa en ny. Har ju haft denna i ca 2-3 år, och då har den använts ganska flitigt oxå.

Köpte en tv i går av Bina för 200 kronor, lagom pris. Den är inte så stor men nu har vi en tv till sovrummet, härligt härligt, kan man ligga där och se på film. Usch låter livsfarligt =S Men ändå mysigt!

Nu väntar jag på att pappa ska göra klart maten och sedan blir det att käka och åka hemåt mot Norrköping, ska nog ringa min frisör imorgon oxå och kolla om hon kanske vill klippa mig, annars får jag ta det längre fram. Tror att syrran skulle dit imorgon. Funderar lite på att kanske vänta tills nästa månad, men jag är inte hel säker än.

Ska gå ut till pappa och se om han ska ha någon hjälp!

//Roni☆

Dags att börja pumpa snart...

2010-02-28 - 02:23:04

Och du menar jag att pumpa upp madrassen =) Är hemma hos pappa och det är väl kanske dags att ramla ner i sängen, men först måste vi ju pumpa upp den och bädda iordning den. Både pappa och Gurra halvsitter/ligger och snarkar i soffan. Idag har vi firat Thias här uppe, farfar, Ammie och Uffe och Pernilla med familj kom över  och fikade lite, och jag satt och gosade en massa med lilla Felix. Han var så söt =)
När alla sedan hade åkt så blev det att handla och käka mat, och sen dess och fram till nu har vi spelat Mexican Train.

I torsdags startade bokrean, och jag gick ner och köpte en musikbok. Igår fyllde Nova 2 år och vi var där och käkade tacos och tårta, mysisen har blivit stor. Hon ville inte ens sova tillsammans med mamma eller pappa, utan hon skulle sova med storesyster. Hon är så otroligt underbar lilltösen. På vägen dit gick vi förbi stan och köpte två par byxor och två till böcker. Och imorse var jag och handlade sju böcker, och sedan när vi var och handlade med pappa så hittade jag en till på Maxi, så denna vecka har jag inhandlat elva nya böcker... Frågan är väl bara mär sjutton jag ska hinna läsa dem =S Men men, det blir väl sommarens bekymmer!

Nej, nu blir det till att väcka älsklingen och se till att madrassen blir uppblåst och bäddad, för nu är Roni trött. Kanske ska packa ihop spelet oxå innan, eller så gör vi det imorgon.

//Roni☆

Världen är bra orättvis

2010-02-23 - 01:11:40

Jaja, jag ska alldeles strax gå och sova, ska bara skriva här innan, sedan lovar jag att jag ska gå direkt in och borsta tänderna och sedan marsh in i sängen och sussa gott!

Idag var det skolan mellan 9-16.30-tiden tror jag att det var. Nu är iallafall vår låt istortsett klar. Musik och text iallafall, imorgon ska vi sjunga in den. Så jag kom iväg till skolan trots vädret, och då jag lyckades klä mig rätt och varmt så behövde jag knappt frysa något. Men man blir lite sur när man kommer till skolan och behöver hjälp av lärarna, och de som kan hjälpa en finns inte, för de har semester denna vecka!
Jag vill fan oxå ha semester, vi jobbar som bara sjutton, men inte får vi en vecka ledigt. Men vissa har en sån jävla tur, de jobbar och då kan man ta ledigt. Men vi som är studenter kan inte göra det, för då missar vi en massa. Speciellt i denna kurs. Räcker att man försöker göra bra ifrån sig och vara ambitiös så kommer man efter i planeringen, för de har inte räknat med att man ska göra ett noggrant jobb som tar tid. Fattar inte detta!!!
Känns som om det inte finns någon logik i detta, man jobbar och jobbar och ändå räcker inte tiden till. Och ändå får man inte mer än godkänt även om man gjort ett dubbelt så stort arbete som någon annan. Usch och fy, men jag är inte bitter.

Nej, det är inte så illa som det låter, jag är bara trött, har en taskig veckan med en massa skola framför mig och tusen saker som jag redan skulle ha haft klara fast jag inte hunnit, och är man i skolan hela dagarna så orkar man inte fortsätta med skolan när man kommer hem varje dag.

Nu ska jag ramla i sängen, men jag tycker att det är bra orättvist att våra lärare sätter oss i arbete så vi har att göra upp över öronen, och de själva tar semester. JAG VILL OXÅ HA SEMESTER!

//Roni☆

Vill inte gå ut!!!

2010-02-22 - 08:38:29

När jag gick upp vid 7-tiden kollade jag på termometern och den visade -20°C, och då brukar den visa ca 2-3 grader varmare än vad det i själva verket är. På min dator ser jag denna bild...

Det kanske bara är jag, men jag tycker personligen att det är lite väl kallt för att gå ut. Men måste till skolan idag, vill faktiskt till skolan idag, ska ju fortsätta jobba min våran låt. Jag tycker detta projekt är jätte skojigt (hittills iallafall)!

Nu är det dags för mig att börja packa ner matlåda och sedan pälsa på mig en massa kläder så jag överlever vägen till skolan. Ska stanna till på Pressbyrån och köpa en Yalla oxå. Har inte varit hungrig ännu, men något bör jag väl äta innan det är dags för lunch.

Vi hörs senare...

//Roni☆

Till skolan imorgon...

2010-02-18 - 22:24:18

Men bara några timmar. Fattade för att det ska bli mellan 9-14, och vi ska bara planera och börja jobba med vår musikvideo. Jag tror verkligen att det ska bli super skoj! Tjejerna bestämde idag när jag var hemma och mådde dåligt vilken genrer och lite tankar omkring hur videon ska vara. Och jag tycker verkligen att det verkar jätte kul. Jag tänker inte avslöja vad jag vet, kanske längre fram när vi kommit igång lite mer. Ser iallafall fram emot att arbeta med detta projekt, kanske för att det innefattar musik =)

Nu mår jag bättre oxå, dessutom är det fredag imorgon, och det känns verkligen kanon! Ska träffa syrran imorgon efter skolan och gå iväg och låsa upp min telefon, min sonyericson. Den är låst till 3 just nu och jag vill använda mitt teliaabonnemang i den.

Ska försöka plugga en del i helgen oxå, har en del att ta ifatt. Vore bra om man kom igång med det. Nu ska jag iallfall se klart på filmen och sedan gå och sova...


Flirting with Forty

//Roni☆

Nu ska jag snart sova...

2010-02-17 - 23:53:26

Ska bara skriva klart detta först. Har trots illamående (som fortfarande pågår) lyckats få i mig lite mat, sett på film och rensat i en massa pärmar så vi kan får lite ordning på alla våra papper. Känns så skönt att ha fått det gjort. Men det är fortfarande mycket kvar, och då menar jag inte bara i hemmet, utan även i skolan. Imorgon har vi intro till nya perioden, där vi ska göra en musikvideo. Ska sitta i gruppen sedan efter introt och planera, men som jag känner just nu så kommer jag nog inte klara av att sitta där och må såhär. Då får jag sitta hemma istället och försöka plugga lite.

Men nu tänker jag gå och sova, så kanske jag mår bättre imorgon. Hoppas på det iallafall...
GODNATT!

//Roni☆

Nu snöar det igen...

2010-02-17 - 16:09:00

Snö i all ära, men jag börjar verkligen tröttna på allt som har med det att göra nu. Jag vill verkligen inte klaga, för det var längesedan som vi hade en riktigt vit och fin jul, vilket vi fick ha i år. Jag är överlycklig över det, men räcker det inte snart? Jag går till skolan och halkar i allt slask som numera har belägrat våra gator och trottoarer, jag går hem från skolan, och samma sak då. Jag är trött på alla vinterskor. Men det är svårt att gå i andra skor och inte halka omkring som Bambi på hal is. Jag skulle inte reagera om det fortfarande var bara vitt och vackert, men nu har det verkligen börjat bli moddigt och slaskigt, och det är inte mysigt... verkligen inte!



Mår jag såhär imorgon så kallar jag nog inte skolan, så vi får väl se... Hoppas att jag mår bättre iallfall!

//Roni☆

Ny vecka, nya utmaningar

2010-02-17 - 09:15:01

Visserligen är det redan onsdag, så halva skolveckan är redan nådd. Fick lite sovmorgon idag då fou-seminariet blev inställt. Så nu börjar jag klockan 10 med vfu-intro, vilket jag har lite ångest inför. Inte inför introt, utan inför vfu:n... Det är så otroligt mycket nu med allting så det känns mer som om vfu:n kommer som ett jobbigt moment med ännu mer måsten. I vanliga fall brukar kännas som en liten avkoppling, även om man är riktigt trött när man kommer därifrån. Men man får en liten distans till skolan, men nu känner jag mig bara stressad över det.

Efter lunchen har vi verkstad med Anderz, ska gå igenom Garageband skulle jag tro. För imorgon påbörjar vi nästa projekt där vi ska göra en musikvideo.

Nu är iallafall de nya sakerna i vardagsrummet på plats, och jag har fått upp saker på hyllorna. Satt igår kväll och gick igenom och rensade upp en massa papper. Så nu kanske det ska bli lite ordning på dem oxå. Ska försöka komma ihåg att ta en bild på hur vardagsrummet nu ser ut. Men risken finns att jag glömmer det.

Jag får skriva mer senare, nu måste jag leta upp lite frukost till min mage och sedan bege mig till skolan.

//Roni☆

Lite snabbt om helgen!

2010-02-15 - 12:19:31

Skrev senast i fredags... Och det är väl först idag som jag har sovit och känner att jag kanske har lyckats komma i takt med min sömn igen. Sov bara korta stunder under fredagen, några minuter där, och några där... När Gurra slutade jobba gick vi till biblioteket och lämnade tillbaka lite böcker, sedan handlade vi lite till maten. Väl hemma så åkte han iväg en sväng för att hämta vinterdäcken till golfen hemma hos Sandra. Därefter satte vi ihop tv-bänken, sedan gjorde jag iordning lite tacos som vi åt till Let's Dance, sedan tog Gurra ner den gamla tv-bänken och gick ut med den i grovsopporna.

I lördags var det upp vid 9-tiden för att åka iväg till Eskilstuna. Upp för att sätta dit vinterdäcken på golfen så pappa lättare kan flytta på den. Fick ett MMS av min kusin som i fredagskväll hade lyckats få sin lilla Felix, fick en jättesöt bild på sötnosen oxå.
GRATTIS GRATTIS KUSINEN!!!
Okej, väl uppe i Eskilstuna så fixade pappa och Gurra bilen, och jag och Thias var inne och segade. Sedan gjorde pappa mat, riktigt god mat. Skinkstek med potatis och sås, underbart gott =) Vi åkte hem vid 21-tiden skulle jag tro, och direkt när vi kom till Norrköping så åkte vi vidare ut till svärföräldrarna för att lämna tillbaka domkraften som vi lånat på fredagskvällen. När vi väl kom hem sen så var det direkt i säng.

Igår var det upp vid 7-tiden, käka frukost och göra oss iordning, sedan åkte vi till Linköping, Cloetta Center för att se på Disney on Ice. Jag har varit två sådana föreställningar tidigare, men det var många år sedan. Nu la man märken till såna saker som man inte gjorde när man var liten. T.ex. så sjunger och pratar de ju inte samtidigt som de åker omkring, för det skulle det ju vara de som gör rösterna till figurerna som åkte skridskor, vilket det inte är. Men fortfarande tyckte jag att det var jättekul att se, och även Gurra uppskattade det. Jag vill verkligen gå nästa år oxå, och då kanske jag tar med min min lillasyster Nova, och min systerdotter Nathalie, tror verkligen att de kan uppskatta det =)
När vi kom hem igår, vilket blev vid 14-tiden, så fortsatte vi med att göra iordning i vardagsrummet. Det är i stort sett klart nu, men jag måste ställa iordning allt på hyllorna igen. Skulle ha gjort det nu på morgonen, men det har inte hunnits med. Och nu ska jag vara hemma hos Maria om 45 minuter, och innan dess behöver jag äta lite oxå, så nu ska jag gå och hämta lite mackor och oboy och sedan blir det att gå till Maria och kolla på film. Hoppas det inte tar så lång tid, för då kan jag hinna hem och plocka lite innan Gurra kommer hem, och innan mamma kommer över för att hämta hönsnät och Oriflame-artiklar.

//Roni☆

Äntligen hemma!

2010-02-12 - 12:36:23

Usch, måste springa bort till biblioteket och lämna in lite böcker. Är så seg, trött och frusen att jag verkligen inte känner för det. Vill bara sitta kvar här under täcket, men jag vill ju visserligen inte heller ha en massa förseningsavgifter, för sånt är ju aldrig skojigt.
Kom från skolan vid 8.30-tiden imorse, gick då hem till mamma och fick frukost. Fick även uppdraget att läsa en massa för Nova, hon är så skojig, hon är verkligen i behov av att vara i fokus, annars börjar hon peta på en eller vrida ens huvud så att man tittar på henne eller det som hon vill att man ska titta på.
Kom hem vid 10-tiden, och somnade väl sedan i ca 1 timme i soffan. Känns inte som om den timmen gjorde så mycket nytta, men iallafall.

Suck, vill att Gurra ska komma hem nu, då skulle vi kunna äta något gott ihop och sedan kanske börja göra iordning i vardagsrummet... Jag funderar på om jag ska börja plocka ur tv-bänken, men jag vet inte riktigt. Känns som om jag kanske inte bör börja med det om vi ändå inte hinner fixa iordning här.

Nej, om jag kanske borde gå bort till biblioteket och lämna in sakerna, men jag är otroligt sugen på en liten fika på stan oxå, eller kanske en liten lunch. Men jag vill ju inte käka ensam =( Ska se om jag kanske kan ragga upp någon, annars blir det väl nudlar =S Inte vad jag är sugen på just nu...
Bina, varför är du inte här när jag behöver dig? Och Tina har väl inte kommit tillbaka ännu heller =(

//Roni☆

Still in School

2010-02-12 - 03:54:02
Haha, sitter fortfarande i skolan och arbetar med vårt filmprojekt, detta är för fan sjukt. Håller just nu på med att lägga in engelska subtitles så de internationella studenterna som ska vara med på seminariet ska förstå vår film. Har suttit med det nu i flera timmar, men nu fungerar iallafall både ljud och bild, så det är ju iallafall skönt. Just nu sitter Maria och lägger in text, sedan är det min tur att slutföra undertexterna, sedan ska bara förtexterna in, och självklart måste vi komma på en sån där satans titel på filmen oxå. Hittar ingen som låter bra på både svenska och engelska. Hade en, men när vi översatte den så lät den, enligt Patrik, som en väldigt dålig porrfilm, inte direkt det första intrycket vi vill att folk ska ha av vår film =S
Även om det inte låter som om vi har mycket kvar att göra så tar allt en väldans tid, dessutom ska vi bränna ut 2 ex av filmen sedan oxå på dvd-skivor så vi kan ge en till Bruze och en till gruppen som ska opponera på oss.
Vi behöver iallafall inte sitta ensamma, Patrik och Meho sitter oxå här, och vi har ganska trevligt tillsammans, även om vi alla kanske skulle kunna hitta på roligare saker att göra än att sitta och jobba med projekten.
Blir så irriterad, trodde verkligen att denna dag inte skulle bli så lång, men men, man ska inte ropa hej innan man kommit över bron, eller vad är det man brukar säga?!
Gurra messade mig för flera timmar sedan och sa att han kunde göra iordning mat, jag skulle bara höra av mig när jag var på väg hem så skulle han börja med maten. Fick ringa honom och säga att jag antagligen inte kommer hem förrän väldigt sent/tidigt, be honom sätta över lite pengar till mig så jag kunde få lite mer mat i magen iallafall.
Är så otroligt glad över att det iallafall är fredag imorgon, och att vi är lediga... Eller, imorgon imorgon, det är ju visserligen imorgon NU, eller, det är fredag nu! Just i detta ögonblick är klockan på denna dator 03:45, så det är morgon. Blir nog kanske tom senare än i måndags idag. Usch usch usch, såg ju verkligen fram emot denna kväll hemma, jag skulle plugga lite matte och sedan slappa lite var planerna, men så blev det visst inte.
Nä, det känns inte bra att Gurra antagligen hinner gå till jobbet innan jag ens kommer hem =( Absolut inte bra! Men men, vad gör man?! Jag vet iallafall att jag längtar efter min mjuka och sköna soffa oerhört mycket, har verkligen träsmak i baken av att ha suttit här hela dagen/natten. Om Gurra hunnit gå till jobbet imorgon, ska jag nog lägga mig i ett bad när jag kommer hem och kolla på lite film på datorn. Se om voddler kanske har något att erbjuda, annars får jag leta lite i dvd-hyllan. Kan vara skönt, sedan blir det nog att sova lite...
Oh, min säng... Jag tänker inte ens gå in på vad jag känner för den just nu...
Nu ska jag iallafall kolla lite på facebook, sedan är det nog min tur att skriva lite undertexter!
//Roni☆

Sitter i skolan och hatar Mac

2010-02-11 - 14:55:10
Har suttit i skolan nu sedan 10-tiden och försökt fixa med filmen, men den ville verkligen inte =( Nu väntar vi på att filer ska flyttas över, och allt tar bara en enorm tid. Och hur vi än gör så vägrar ljudet att fungera... Så därav detta hat mot Mac. Vet inte mer vad jag ska säga, men jag är bara så trött på detta, vi satt hela jävla dagen igår, och nu sitter vi här igen, och så känns det inte som om vi kommer någonstans.
Dessutom är ju törstig, men när jag gick hemifrån imorse och skulle gå förbi Pressbyrån för att köpa en Ramlösa så upptäckte jag att jag hade 50 öre i plånboken och 5kr på mitt kort. Har mer pengar på annat konto, men inte det som kortet är kopplat till =( Borde ju ha kollat det innan jag gick hemifrån kanske, men så smart var jag inte =S Haha, men det är lätt att vara efterklok!
Nu ska jag försöka hitta lite ljud-effekter till filmen, så det är dags att avsluta här. Hoppas på att vi ska kunna lösa allt detta så vi får ett slut på det. För energin och humöret är inte på topp längre.
//Roni☆

The Ugly Truth

2010-02-11 - 09:50:38

Ibland önskar jag verkligen att man skulle kunna stoppa världen och kliva av, så man kunde få en paus för att hinna ladda upp batterierna och andas lite...

The Ugly Truth
blev min räddning igår... Fick hem filmen för ett par dagar sedan men har inte hunnit sett den pga allt skolarbete, igår var jag så totalt urladdad att jag trodde att jag aldrig skulle orka ta mig upp ur sängen idag. Hade verkligen en VÄRDELÖS dag, eller hela denna vecka har bara varit för mycket. Skolan står mig upp i halsen just nu, det tar aldrig slut... Vi är i skolan hela dagarna, och igår rann det över när jag kom hem, då hade datorn bråkat med oss i skolan oxå. Fick ett litet sammanbrott igår, sedan lyckades jag iallafall göra iordning lite mat, som blev fantastiskt gott (köttfärssås och spagetti). Sedan kollade vi på film, och då på The Ugly Truth och jag föll verkligen för filmen, den fick mig att skratta massor, och på så sätt släppte allt det jobbiga för ett tag.
Har nu officiellt två medicin-filmer; The Propalsal och The Ugly Truth.
Efter filmen igår blev det en lång, varm dusch, vilket var otroligt skönt efter allt som varit. Sedan blev det sängen, och jag har sovit som en bebis hela natten.

Nu är det snart dags för skolan, jag har druckit lite yoghurt och tänkt att jag ska försöka stoppa i mig en banan oxå. Ska så fort jag skrivit klart detta packa ner Appel, den externa hårddisken, och dvd-skivor (så vi kan bränna ut filmen sedan) och därefter matlådan med min super goda köttfärssås från igår. Nu hoppas jag bara att vi kan jobba på effektivt idag, vore skönt att komma hem innan 19-tiden någon dag...
Jag är visserligen tacksam för att jag kunde sova till 8.30 idag, men jag hade ändå hellre gått upp vid 6-tiden för att få komma hem och ha kväll, och kanske orka plugga lite. Men Maria och Cicci tyckte att vi skulle ta sovmorgon, för vi var förtjänta av det. Vilket jag oxå anser, men jag vill bara hem igen, och få komma tillbaka till mitt liv igen.




Klicka på bilden för att komma till trailer.


//Roni☆

Det blev en lång dag igår!

2010-02-09 - 14:37:58

Bina, tack för din omtanke sötnos. Saknar dig oxå jätte mycket <3

Igår blev dagen så att säga LÅNG... vi behöver inte gå in på hur länge vi var i skolan och filmade vår film, låt oss bara säga att det blev sent (eller säger man kanske tidigt) =S
När Gurras klocka ringde imorse hade jag knappt hunnit somna ännu, men efter att han hade gått så sov jag i ca 6,5 timme, sedan har jag hunnit med en brunch och segat en del. Messade Maria för en stund sedan och kollade om de hade vaknat ännu, hon sa att vi skulle ses vid 15-tiden hemma hos henne och köra igång med redigeringen av kvällens/nattens filmande.

Ikväll ska mina svärföräldrar komma över en stund, får se om jag hinner hem till dess, annars får Gurra underhålla dem själv. De skulle väl visserligen in till stan för att handla och sedan komma förbi då Gurra skulle få sin födelsedagspresent osv.

Oj oj oj, jag är grymt sugen på en semla just nu... Kanske ska kolla med tjejerna om de vill att jag ska ta vägen förbi Lindahls och köpa varsin semla som vi kan mumsa på. Det vore ju verkligen jätte gott... Ska nog skicka iväg ett sms och kolla med dem iallafall.

Får se om vi kanske hörs ikväll, beror på när jag kommer hem osv.


//Roni☆

It's gonna be a long, long, long day

2010-02-08 - 11:04:08

Kom inte i säng förrän runt 1-tiden, somnade runt 2-tiden, upp vid 6-tiden =S Jag kommer att vara död ikväll! Hann iallafall vakna till liv innan det var dags att röra sig hemifrån. Tina ringde vid 7.20-tiden och kom över med lite filmer som hon hade lånat i fredags, sedan gjorde vi sällskap till Världens Bar.
När jag kom upp till mamma så var Nova redan vaken, hon kom ut och mötte mig i hallen och visade mig en leksakskatalog sen i julas. Jag frågade om hon letade efter födelsedagspresenter som hon ville ha, hon svarade ja och jag frågade vad hon hade hittat. Hon höll upp sidan som hon hade upp och pekade på exakt samma grej som hon gjorde i vintras. Jag frågade om hon fortfarande ville ha det och hon svarade att hon ville det. Vi satt sedan och kolla lite mer i katalogen och hela tiden pekade hon på samma sak och sa att hon ville ha den. =) Vad skönt att veta att vi syskon gått ihop och köpt just den saken till henne i 2-årspresent. Kul att hon kommer att bli så otroligt glad då oxå när hon öppnar paketet.
Vi käkade sedan lite frukost och gjorde henne iordning, hon valde en tröja med barbapapa *suprise*, och sedan gjorde vi två små tofsar, och hon ville ha ett hårspänne med en apa på, men jag valde fel och apan hade hamnat uppochner, så när jag skulle hämta det andra så ville hon ha det med "jauo" istället. Vi hann sedan bygga lite med klossar innan det blev dags att ta på alla ytterkläder och röra oss neråt för att möta upp mamma, de skulle till öppnaförskolan och sjunga lite.
Mamma hade varit iväg med Thias som har skadat tån för ett tag sedan, och nu har tånageln börjat växa in i tån så han har fått opererat bort nageln idag *creepy* så han ska får vara hemma från skolan och äta en massa starka smärtstillande tabletter. Stackars lillebror =(

Så, min dag började vid 6-tiden imorse, och jag vågar knappt tänka på när den kommer att sluta =S Misstänker starkt att det blir väldigt sent ikväll, men vi måste iallafall sluta så att Cicci komme hem efter skolan, hon ska ju inte behöva gå hem själv. Det kommer att bli en otroligt lång dag skulle jag tro...

Puss o kram, Roni


Novas kommande present, även det hon pekade på hela morgonen, och i julas.

//Roni☆

Another weekend just passed by

2010-02-08 - 00:04:05

Det går så otroligt fort, allt går så otroligt fort... Det blir måndag, och även om vissa dagar kan kännas långa, speciellt måndagen och tisdagen, så är det plötsligt onsdag och sedan torsdag. Och därefter kommer fredagen som man väntat på sedan förra fredagen tog slut. Det blir helg, man försöker slappna av och njuta av någon form av ledighet, men som ett *POFF* och helgen är förbi, det är måndag igen, och vi börjar om... Hur kan det gå så fort?! Vet inte alltid hur jag ska hantera dessa dagar som bara far förbi, känns inte alltid som om jag hinner greppa tiden, den är för abstrakt, för ogreppbar. Vad skönt det vore om tiden var konkret och om man kunde ta på tiden, kanske sakta ner den, eller rent av pausa den ibland så man kunde få chansen att hinna med i verkligenhetens flykt. En paus skulle inte sitta fel ibland, men tyvärr så missar man ju så mycket med att själv ta en paus medan allt annat fortfarande fortsätter... Haha, gud vad filosofisk jag blev, hihi...

Nu går jag vidare till att skriva om helgen som jag hade tänkt att skriva om.
Fredagen har jag ju redan skrivit om, den fortsatte med att Gurra kom hem och vi åkte till Linköping för att kolla på NetOnNet om vi kanske kunde hitta en kommande födelsedagspresent, men de hade ingenting knappt inom det området som vi sökte present i, även om jag verkligen trodde det. Men men, så kan det vara, hittade en massa andra intressanta saker iallafall, men vi kom därifrån utan att ha köpt någonting. Eller där ljög jag, vi köpte varsin dricka för 5kr/st. Sedan blev det att handla lite och åka hem och käka och kolla på Let's dance.

I lördags (igår), blev det en ordentlig sovmorgon, sedan ner på stan och möta Jejja och Natta för att köpa lite plugg och skruvar så vi kunde hjälpa henne med att sätta upp lite hyllor hemma hos henne. Sedan blev det ut till Östra Ryd för att käka med Karin och Patrik, sedan åkte vi hem till deras nya lilla stuga för att se hur det såg ut. Det var en mysig stuga, som tyvärr inte är speciellt välskött, eller välrenoverad. Ganska slarvigt renoverad, men det blir nog bra när de får fixa iordning den. Sedan blev det hem och kolla på en film och sedan sova.

Idag blev det upp och sedan en sväng till Ikea för att kolla på lite saker som vi vill ha till vardagsrummet. När vi kom hem så förberedde vi lite mat, därefter skrev jag iordning min reflektionstext för chattseminariet som vi hade i torsdags. Så nu är den inskickad, vilket känns skönt. Vi har hunnit äta oxå och nu kör vi en liten uppdatering här innan det är dags för sängen =)

Imorgon ska jag vara barnvakt från 8-tiden och fram till 10-tiden, sedan blir det hem och plugga lite innan jag ska till skolan vid 15-tiden och göra klart sista rekvisitan och redigera ljudet, och därefter filma. Tanken är att vi ska bli klara med filmandet imorgon, så vi kan börja med redigeringen på tisdag.

Nu ska jag iallafall sluta, har lagt in en P!nk video nedan - I don't believe you. Älskar den låten <3
Godnatt och sov gott
Puss o kram, Roni

//Roni☆

T.G.I.F.

2010-02-05 - 15:40:05

THANK GOD IT'S FRIDAY!!!

Det är fredag och allt känns bara kanon just nu... Jag har tagit en rejäl sovmorgon och jag behöver inte stressa iväg till skolan idag =)

Igår blev det en sen och lång dag i skolan, kom hem vid 23.20, så idag sov jag till 10.45 och har sedan dess mest segat en massa. Pratade med syrran en sväng på msn, sedan frågade Tina mig om jag ville följa med henne till affären, vilket jag gjorde. Passade då även på att hämta ut mitt paket från Oriflame, fick ett jätte gulligt manikyrkit (bild nedan). Tina blev kvar här en stund och vi snackade lite och hon lånade lite filmer. Nu har jag käkat lite lunch oxå.

Fick sms av mamma för en stund sedan, hon frågade om vi skulle med på Nina & Bjarnes bröllop i sommar... OH DAMN, hade jag glömt att svara på det?! Pratade med Gurra om det nästan direkt när framförde inbjudan, så jag fick svara mamma att jag tydligen hade glömt bort att berätta för henne, men att vi har planerat att följa med. 

Nu sitter jag och väntar på att Gurra ska komma hem från jobbet, han slutar typ nu, så han är väl hemma om ungefär 30 minuter skulle jag tro. Då skulle jag tro att det blir en sväng till affären för att handla de sista ingredienserna till fredagsmiddagen. Den kommer nog sedan att förnjutas i samband med Let's dance. 

Nu önskar jag er alla en riktigt skön och härlig helg <3
Puss o kram, Roni

My Valentine Nail Kit 
www.Oriflame.se

//Roni☆

När ska man egentligen hinna med allting?!

2010-02-02 - 23:13:40

Imorgon ska reflektionstexten från fredagens litteraturseminarie in, och jag har verkligen, verkligen inte någon som helst motivation eller energi till att skriva den. Fick iallafall iväg min MaB-planering idag till läraren komvux, fattar inte varför det tog en sån tid. När jag väl tog tag i det tog det väl kanske 10 minuter. Egentligen är det väl samma sak med reflektionstexten, även om den antagligen kommer att ta lite längre tid än  10 minuter, men iallafall. Jag vet ju att kommer jag bara igång så ska det inte ta så lång tid.
Men just nu är jag alldeles för trött och omotiverad, iallafall efter 2 HELDAGAR i skolan. Idag var vi kvar till närmare 17.30. Längre fram under veckan lär det bli ännu värre då vi verkligen är i behov av en stor sal (typ dram- eller rörelsesalen) men det finns ingen av dem lediga på hela veckan, så vi får kanske göra en liten fuling. Får se vad vi kommer överens om imorgon. Antagligen blir det iallafall ganska mycket kvällsarbete.

Var och hämtade upp lite filmer hos Sandra idag, stackaren ligger hemma och är sjuk. Usch så jobbigt, tur att jag inte är det oxå uppepå allt annat som är, det hade jag aldrig pallat. Nu ska jag snart röra mig mot sängen. Blir en lång dag imorgon, måste bara se till att det finns en färdig matlåda till mig imorgon. För det orkar jag inte ställa mig och göra iordning imorgon.

Syrran hade visst ringt mig idag, jag försökte ringa upp henne, men hon svarade varken på hemtelefon eller på mobilen, eller mobilen var rättare sagt upptagen hela tiden. Messade och bad henne rigna upp mig senare. Hon svarade att hon skulle det, men har ännu inte gjort det. Var väl kanske inte så jätte viktigt då... men man blir ju lite nyfiken iallafall. Vill ju inte ringa för sent heller då Natta antagligen ligger och sover. Men kan kanske göra ett försök till mobilen iallafall innan jag kryper ner i sängen.

Nu ska jag fortsätta slökolla på Out of Sight och sedan sova... Godnatt!

Puss o kram, Roni

//Roni☆

Imorgon går jag inte upp klockan 7!

2010-02-01 - 22:37:39

Skulle egentligen börja klockan 8 imorgon med intro till filmprojektet som vi började med idag =S skumt det där, känns som om man borde ha intro innan man börjar med något, men men, Bruze kanske har någon tanke bakom det. Hur som helst, blev det iallafall ändrat nu, av någon anledning som tydligen ingen vet om, så istället för 8 så börjar vi klockan 10. Skönt med sovmorgon, imorgon ska jag utnyttja den oxå =)
Efter introt ska jag, Cicci och Maria fortsätta jobbet med vårt filmprojekt. Har kommit en bit idag iallafall, men imorgon blir det fokus på manus och storyboard skulle jag tro.
Får sedan se när jag slutar, kanske blir det en sväng på stan för att möta upp Sandra så vi kan få tillbaka Wallander-filmerna.

Skickade iväg ett mail idag till en bekant för att få tag i lite kontakt-uppgifter till en städfirma, så kanske jag kan få ett liten sommarjobb. Förhoppningsvis kanske det går att få fortsätta med att jobba lite under hösten. Nu ska man inte ta ut saker i förväg, men man kan ju alltid hoppas. Ska även börja kolla runt på en massa andra jobb inför sommaren, vill inte jobba hela sommaren. Men jag kan tänka mig jobba from att skolan slutar fram tom Gurras semester, då vi redan är bortbokade då.
Mamma skrev att det fanns nya tjänster ute på nätet nu, så jag ska ut och leta lite nu tänkte jag. Ska nog bara in på Oriflame och förbereda den kommande beställningen.

Älskar denna handkräm från Oriflame Hand & Nail Cream with Nourishing Coconut & Ricemilk, tyvärr så är det sista gången som den är med i katalogen, så jag ska beställa en till och hoppas på att den inte är slut på lagret innan jag hinner få den. Den luktar underbart gott =)


Hand & Nail Cream with Nourishing Coconut & Ricemilk

www.oriflame.se

//Roni☆

Inte riktigt laddad

2010-02-01 - 09:01:19

Helgen kändes alldeles för kort, kanske pga att det var saker som hände hela tiden. Önskar att helgerna kunde vara längre, men men, det är ju inget som jag kan styra över tyvärr.

Idag drog Gurra vid 6-tiden, jag blev kvar i sängen till 7-tiden, och sedan har jag gjort mig iordning och läst lite bloggar. Ska alldeles strax hämta lite Yalla och packa iordning väskan inför skoldagen.
Ska träffa Maria och Cicci vid 9-tiden i Knutpunkten och sedan ska vi jobba med/planera inför vårt filmprojekt. Det ska vi göra fram tom lunch, sedan blir det Kulturkammaren och drama-verkstad där. Som jag uppfattade det så ska vi fortsätta lite med filmprojekten där, för vi skulle ha med oss lite utav en planering av projektet dit.

Blev visst 9.45 som jag ska träffa dem istället. Problem med tåget för Cicci så då blir det att skjuta upp det lite, jag och Maria kan ju inte påbörja projektet själva precis...

Hur som helst, slutar vid 17-tiden iallafall (förhoppningsvis tidigare), men ibland lägger de rasten annorlunda och då kan vi sluta vid strax efter 16-tiden istället. Då blir det hem och njuta av att Gurra (förhoppningsvis) lagat mat, blir kokt potatis, fiskpinnar och hollandaissås idag *mums*. Han har börjat gå nytt pass på jobbet from idag, så istället för att gå varannan vecka 7-16/9-18 så går han nu varje vecka 6.30-15.30. Kanske inte så mysigt att gå upp så tidigt jämt, men skönt att komma hem iallafall. Iallafall slippa de veckorna som han annars jobbar till 18.

Haha, Gurra väckte mig imorse när han skulle gå för att säga hejdå, och sedan säger han:
- Idag är det varmt ute.
- Varmt?!
- Ja, varmt.
- Jasså, hur varmt är det då?
- Typ -2 grader.
- Men älskling, -2 grader är väl inte varmt?!
- Jodå, varmt jämfört med helgen, då var det ju typ -15 grader.
- Jo, det har du ju kanske rätt i, men det är ju fortfarande minusgrader, så varmt är det ju inte.
- Nä, men varmare!
=)  Haha, min underbara Tok-Gurka!!!

haha, nu är mötestiden ändrad igen till 10.15

Men angående rubriken "Inte riktigt laddad", så handlar det helt enkelt om att jag inte känner mig laddad med motivation och energi inför dagen och veckan, längtar redan enormt mycket till kommande helg. Det hela börjar dock kännas bättre eftersom skoldagen verkar bli kortare och kortare =) Vi får vara mer effektiva när vi väl kommer dit. Vilket inte brukar vara några problem när vi har lite tidspress.

Nu ska jag ta tag i något annat tror jag!
Puss o kram, Roni

//Roni☆
RSS 2.0