Nu har Roni semester i 2 veckor innan skol...

2010-07-30 - 23:43:48

Nu har Roni semester i 2 veckor innan skolan börjar. Idag lämnade vi av Dumle hos Linnea och sedan åkte vi till Hageby centrum och käkade en lunch och stoppade lite. Därefter åkte vi hem och segade lite innan vi började packa. Åkte sedan och hämtade Jens, Linnea och Dumle för att därefter bege oss till pappa. Börjar känna att det snart är dags för sängen, ögonen blir allt tyngre och tyngre... Känns i kroppen att det är dags för ledighet, lämnade in alla nycklar till jobbet idag så nu är det klart. Nej sängen var det, måste ju fixa iordning den också. Nu säger jag - Nattinatt...

//Roni☆

"1" arbetsdag kvar...

2010-07-29 - 22:38:16

Idag hade jag ett riktigt jobbigt arbetspass minst sagt. Det tog verkligen på krafterna måste jag säga, är verkligen helt död. Men imorgon är jag "ledig", jobbade lite för mycket idag så vi får flytta det tills imorgen den timmen. Ska bli enormt skönt med sovmorgon. Efter jobbet har jag bara varit hemma. Pratat med Telia då min telefon i förrgår plötsligt slutade att ta emot sms från andra operatörer än från Telia. Och att ha suttit i telefon i en timme, och då blivit kopplad vidare till 2 olika ställen och fick slutligen svaret att jag ska testa sätta SIM-kortet i en annan telefon, och funkar det inte då heller så ska jag återkomma till dem, för då är det antagligen fel på SIM-kortet. Så jag satte kortet i min SonyEricson och efter några minuter så hoppade det in en massa sms. Sen satte jag tillbaka kortet i min Samsung och då fungerade även den =) SÅ SATANS SKÖNT!!!

Imorgon när Jens slutat jobbet så åker vi upp till Eskilstuna för att gratulera pappa, då han ändå inte läser min blogg så kan jag ju avslöja att vi (jag, Gurra, Jens och Linnea) tänker ta med honom på bio och sedan käka gott. Blir sedan kvar där över natten, åker hem på lördagen ganska skapligt då pappa ska iväg på Killer Queen som han fick i födelsedagspresent från sin bror med familj.

Fick reda på nyss av syrran att min söta och underbara lilla systerdotter, Nathalie, fått en lillasyster idag =) Nathalies pappa och hans nya tjej (ny och ny, de har väl varit tillsammans i 1,5 år eller nåt sånt) fick en dotter idag.

Angående "NY", hur långe är man någons "nya"? Min spontana tanke till det är att det beror på vem och hur man pratar om det. Som i ovanstående fall så blir det ju hans nya, då det är min syster som är förra. Om han skulle träffa ytterliggare en annan så skulle väl den bli den nya och den nuvarande hans förra, eller den mellan syrran och hans nya. Eller, jag vet inte... Känns mest som om jag börjar förvirra mig själv =S
Någon som har några tankar kring detta?

Nu ska jag nog försöka ramla ner i sängen snart, ska se om jag och Gurra ska ta en gemensam promenad med Dumle först...
Nattinatt...

//Roni☆

2 arbetsdagar kvar...

2010-07-28 - 15:49:55

2 LÅNGA ARBETSDAGAR KVAR... Blir 2st 8-timmars pass. Imorgon ska jag köra Emelies entréer i Ektorp och mina höghus i Vilbergen, sedan ska jag köra så mycket jag hinner utav mitt fredagsarbete imorgon också, 8 fulla timmar ska det bli. Sen på fredag börjar jag kl. 6:00 och kör igång med det som är kvar av fredagsjobbet och beger mig sedan till Haga för att fortsätta med ett flyttstäd där som Emelie och en annan tjej börjat med då på morgonen. Skulle ljuga om jag skulle säga att jag såg fram emot dessa två pass, trodde ju att jag skulle få avsluta mina veckor med lite lugnt tempo och inte så långa dagar. Men men, det ger ju pengar =)

Förutom arbete idag har det inte hänt så jätte mycket mera, tog ett bad när jag kom hem, åt frukost och sovit en liten stund. Betalade in räkningarna idag också, skönt att ha det gjort, men pengarna försvinner fort =(

Ikväll ska vi hämta Dumle, hoppas man hinner träffa Nova lite också!

Soo long...

//Roni☆

3 arbetsdagar kvar...

2010-07-27 - 22:38:48

Snart dags för sängen känner jag, ögonen blir jobbigare och jobbigare att hålla öppna =S Imorgon väntar ytterliggare en dag med arbete, måste erkänna att jag kanske inte ser fram emot det precis, men men, det ger pengar =)
Angående pengar, fick mail från CSN idag där de skrev att de hade godkänt min ansökan om CSN-lån och bidrag till hösten, känns riktigt skönt, en mindre sak att oroa sig över =)

Men, vad har hänt idag då?
Dagen började som vanligt med arbete, städa städa städa... Fick ett samtal från Ulrica som jag missade, men Emelie pratade med henne, och hon sa att en hyresvärd hade ringt och sagt att en trappuppgång inte hade blivit städad på fler månader... Det som är lite komiskt i det hela är att vi städade den uppgången idag, och den har blivit städad åtminstonde 3 veckor tillbaka, får det är då vi städat den. Så jag vet inte vad det var personen i fråga hade att klaga på... Men men, så kan det vara, han/hon hade säkert en dålig dag!
Åkte direkt från jobbet till Anki och färgade ögonfransarna, sedan hem och käka lite. Tanken var sedan att åka till gamla Linköping, men vi hamnade i Kolmården istället. Tog en tripp in i safariparken och en sväng in i Tropicariumet. Blev en del bilder, men de får nog ramla in imorgon istället på bloggen, orkar inte idag, ska som sagt var försöka komma i säng snart.
Haha, i Tropicariumet fick jag en smärre överaskning. Satte mig på huk och skulle fotografera de små söta aporna, då en började peta på min kameraväska, så super söt. Sedan hoppade han upp i trädet ovanför mig, och jag skulle fota några av ap-bebisarna. Plötsligt känner jag hur något landar på min rygg, och jag stelnar till (chockad över att jag inte hoppade till eller skrek). Helt paralyserad frågar jag Gurra: Sitter apan på min rygg?! Gurra svarar att den gör det... Efter ca ½minut hoppade den bort. Det var riktigt chockande, synd att inte Gurra höll i kameran och kunde ta en bild av det =(

När vi åkte från Kolmården blev det en sväng till Rusta och sedan till Halvars.
Nu har vi varit hemma ett tag, och jag väntar på att lite pengar ska droppa in på kontot, blir att betala räkningarna sedan imorgon. Trodde att även brorsan skulle höra av sig angående en idé jag hade om present till pappa, men hittills ingenting, och nu sover han säkert... Inte många som gör det de ska idag tycker jag att det känns som. Men men, vilken tur att det är en sån ordning på mig då ;)

Haha, nej nu ska jag sova lite, imorgon kommer Dumle hit och ska stanna tills på fredag. Mysigt med den lilla bomullstussen här =)

Nu säger jag godnatt!
Soo long...

//Roni☆

BAKSMÄLLAN

2010-07-26 - 21:57:14

Två dagar innan sitt bröllop så åker Doug och hans tre polare till Las Vegas för att festa loss på en oförglömlig svensexa. Men när de tre marskalkarna vaknar upp med sprängande huvudvärk morgonen efter så är gårkvällen en enda stor minneslucka. Deras lyxiga hotellsvit är fullständigt vandaliserad och brudgummen är försvunnen.
Utan en aning om vad som hänt och med väldigt lite tid på sig så måste trion följa sina dimmiga spår bakåt i tiden. De får gå igenom alla sina dåliga beslut för att komma på var det gick snett och förhoppningsvis hinna få Doug tillbaka till Los Angeles i tid till bröllopet.
Ju mer de upptäcker, ju mer inser de hur illa ute de verkligen är.

Jag och älsklingen såg filmen i lördags. Jag tyckte den var intressant och underhållande, kanske något förutsägbar bara. Ibland kändes det som om det blir lite väl mycket, hur mycket kan egentligen gå fel?!
Men om man tänker att det är ett antal män som åker till Vegas, så vad kan man egentligen förvänta sig förutom kaos och panik.

Skådespelarna ger en trovärdig tolkning av deras karaktärer, och de passar in i de olika rollerna.

Har inte så mycket att säga om filmen, men jag tyckte att den var bra och jag skulle kunna tänka mig att se den igen =)

//Roni☆

4 arbetsdagar kvar...

2010-07-26 - 21:46:22

Så, vad har jag gjort idag? Jobbat är en riktigt bra gissning. När jag slutade på jobbet ringde jag till min kära far för att gratulera honom på födelsedagen, pratade med honom på vägen hem efter att ha sagt hejdå till Emelie.
Det gick riktigt bra idag på jobbet, vi var effektiva, så det kändes skönt med en inte allt för lång måndags-pass i trapporna. Men när jag kom hem möttes jag utav en snarkande sambo som fortfarande låg kvar i sängen, nej då, det är inte ett dugg orättvist. När vi både gjort oss iordning åkte vi till Ljungsbro och Cloetta-butiken, så det blev att komma hem med lite godis. Tog vägen förbi Net On Net och där blev det ett fotbad, och därefter en fika hos mamma då vi även passade på att lämna hennes Oriflame saker som kom hit i fredags. Sedan gick vi ner till Texas Longhorn allihop och käkade tillsammans, det var mysigt.

Nu har vi kommit hem och jag har hunnit med en fotbad, och älsklingen filade sedan mina fötter och smörjde in dem, så nu mår de bra igen.

Haha, nu sitter älsklingen bredvid mig och snarkar, precis som vilken måndag som helst. Och han sov ändå under hela tiden som jag var och arbetade idag... Borde inte han kunna hålla sig vaken då, kan man tycka. Han har sagt att han vill ha glass, jag sa åt honom att hämta det, men ännu har det inte blivit någon glass för honom.

Jag ska nog snart bege mig till sängen, ska ju upp om några timmar igen och jobba. Brukar bli alldeles för några timmar sömn, så i natt vore det skönt att närma sig rätt antal timmar iallafall. Får se om jag kanske väljer att skriva om en utav filmerna som vi såg i helgen innan jag ramlar ner i sängen.

Soo long...

//Roni☆

Då var det slutet av ännu en vecka...

2010-07-25 - 23:31:03

Imorgon är det arbete som väntar igen.
Gurra har semester, arbetade sin sista dag i fredags. Så när jag slutar imorgon blir det hem och käka lite och sedan ska vi till Cloetta i Ljungsbro bestämde vi.

Igår var det som sagt var bröllop, bilderna i föregående inlägg får räcka för att beskriva allt. Jag orkar inte gå in på detaljer. Vi kom hem ganska skapligt trots allt igår, så vi gick förbi och hyrde film (inlägg om filmerna får komma senare, det orkar jag inte ikväll). Igår kollade vi på Baksmällan, och idag på Snuten i varuhuset och The unborn.

Men innan filmerna idag så inledde vi dagen med en rejäl sovmorgon. Vilket var oerhört skönt och välbehövligt. Sedan har vi överlag haft en riktig mys-söndag =) Åkte lite bil i regnet också, sådant är alltid underbart och mysigt.

Nu ska jag gå och sova så jag orkar gå upp vid 6-tiden imorgon.
Nattinatt...

//Roni☆

Bilder från bröllopet mellan Nina & Bjarne

2010-07-25 - 23:20:45













//Roni☆

Veckans citat - 25/7-2010

2010-07-25 - 22:51:35

Ändra dina tankar och du ändrar din värld.
- Norman Vincent Peale

//Roni☆

Nu är det dags för sängen...

2010-07-24 - 01:05:49

men först tänkte jag göra en liten uppdatering över hur det blev när älsklingen kom hem. Vi tog ingen tupplur, utan vi åkte till Maxi och besökte Glitter där jag hittade halsband, armband, örhängen, hårnålar och en fotlänk. Sedan handlade vi lite frukost och mat till helgen, och sedan blev det en sväng till Kicks. Och därefter en liten fika på Lindahls.

Och angående frisyren imorgon så verkar det bli lockigt trots allt. Hittade lite saker på Kicks som jag tror kan hjälpa, men vi får väl se imorgon hur det går ;) Angående frisyrer så klippte jag älsklingen idag också, han tyckte att han började bli lite för långhårig, och jag sa för ca 1,5 vecka sen när han frågade om jag kunde klippa honom någon dag, att jag kunde det den 23/7. Så det var ju bara att göra det.

Nej, det var en liten uppdatering, och nu väntar sängen, börjar bli svårare och svårare att hålla ögonen öppna.
Nattinatt...

//Roni☆

5 arbetsdagar kvar...

2010-07-23 - 15:43:27

OCH DET ÄR HELG NU =) SÅ OTROLIGT UNDERBART!
Fast jag är trött som bara den just nu, skulle kunna somna på fläcken, funderar på att skriva detta inlägg och sedan lägga mig i sängen en stund.

Vad har jag hunnit med idag då?
Jag har varit i Söderköping ihop med Emelie och städat, det gick riktigt bra. Vi hade fyra olika områden, och två utav dem var bara entré-städ så det gick ganska fort. Väl hemma i Norrköping igen, fixade jag ansökan om CSN till hösten på Komvux, och sedan ner på stan med Fia. Vi gick till Kupolen och käkade varsin taco-tallrik, sedan blev det en sväng till Gina där jag hittade mina favvo-linnen för 49kr/st. Så det blev två nya, ett vitt och ett rosa (typ gammelrosa), har sedan tidigare ett blått/turkost och ett brunt.
Ringde Ulrica och pratade om nästa veckas flyttstäd, och hon ville att jag skulle försöka få ihop så mycket som möjligt på torsdagen, och sedan får jag köra resten på fredagen, och därefter (om så bara 1,5-2 timmar) åka iväg för att hjälpa till med flyttstädandet om det gick. Så några extra timmar kan jag kanske få. Det gör ju inget då jag var sjuk nästan hela första veckan.

Nu väntar jag på att älsklingen ska komma hem, kanske ska ta en liten mysig tupplur ihop någon timme när han kommer hem, för han är säkert nästan lika trött som jag. Om vi inte ska åka ut till Maxi en sväng, skulle vilja kolla på lite smycken som jag kanske skulle kunna ha på mig imorgon. Vi får se vad han säger...

Imorgon ska vi på bröllop, kläderna är klara, skorna är bestämde. Mitt största problem är vilka smycken jag ska ha och vad fan jag ska göra med håret =S Skulle vilja ha håret lockat och uppsatt med en hårklämma med blomma på, men det tar en sån satans tid att locka håret =( Speciellt om det sen ska kolla sig också. Så jag vet inte riktigt vad jag ska hitta på. Kanske blir någon uppsättning med lite lockade, hängade slingor. Vi får se helt enkelt.

Får se om det kommer något mer inlägg under kvällen =)
Soo long...

//Roni☆

6 arbetsdagar kvar...

2010-07-22 - 20:56:28

Har jobbat idag också, ingen big surprise direkt ;) Ulrica kom förbi jobbet idag och hade problem med att få ihop personal till ett flyttstäd nästa vecka, vi pressade lite på schemat och bestämde att Emelie kör hela Söderköping på torsdagen så hon kan vara med på fredagen, och jag ska köra Norrköpings schemat torsdag och fredad på torsdagen så även jag skulle kunna vara med på fredagen. Men när jag och Emelie senare började räkna på det, fick vi ihop det till att vi kör det schema som jag skulle göra på 6,5 timme, och skulle jag köra den själv skulle det ta åtminstonde 3 timmar till, och jag får inte jobba så mycket på en dag. Så imorgon måste jag höra av mig till Ulrica och säga det. Dvs om det inte är okej om vi flyttar något under veckan, men jag fick inte flytta på torsdagens städ till tisdagen eller onsdagen enligt Ulrica, så det får kanske bli fredagens städ som får hoppa till onsdagen eller nåt sånt då, om hon godkänner det. Annars missar jag de timmarna, hade varit skönt med några extra timmar, men men, så kan det vara.

När jag kom hem så tog jag en välbehövlig svalkande kall dusch, otroligt skönt efter denna dag. Sedan gjorde jag inte så jätte mycket, jag har tvättat visserligen.

Imorgon är det städ i Söderköping, och när jag kommer hem ska jag käka med Fia på stan. Ska bli mysigt, har inte träffat henne sen skolan slutade (tror visserligen att jag skrivit det tidigare).

Vet inte riktigt vad jag mer ska skriva just nu, kände att jag hade en massa när jag började skriva, men det försvann visst =S

Men det är iallafall torsdag idag, vilket betyder att det är fredag imorgon, vilket i sin tur betyder att det är HELG =)
Nu blir det snart sängen, jag är trött, och imorse var jag DÖD, så det vore skönt att vara lite mer levande imorgon iallafall =)

Soo long...

//Roni☆

Nu är vi ute hos Linnea och Jens, har ätit...

2010-07-21 - 21:24:38

2010-07-21_19_48 (MMS)

Nu är vi ute hos Linnea och Jens, har ätit jätte gott och nu väntar efterträtt =) Glass och hallon. Bilden är på deras gård, utsikten från balkongen. Soo long...

//Roni☆

7 arbetsdagar kvar...

2010-07-21 - 17:59:22

Nu blir det en jätte snabb uppdatering, så jag ber i förväg om ursäkt om det kommer att smita in ett och annat stavfel.

Blev självklart jobb idag, sedan hem till mamma och läna hennes dusch. Därefter blev det en promenad med hunden och mamma bjöd på Spicy Hot =) Var där och umgicks ett tag, sedan gick de ner på stan, så jag utnyttjade deras sällskap på vägen hem.

Nu ska vi slänga ihop lite badkläder och dricka, och sedan bege oss ut i skogarna där vi blir bjudna på middag av Jens (brorsan) och Linnea (hans flickvän).

Vi får se om vi hinner med någon mer uppdatering ikväll, annars får det bli imorgon...
Jag har hört rykten om att det kommer att bjudas på varm smörgåstårta, så vi får se om det kanske ramlar in en bild därifrån, eller något från kvällen överlag kanske.

Soo long...

//Roni☆

8 arbetsdagar kvar...

2010-07-20 - 23:10:37

Haha, skriver så här lagom när det börjar bli dags för sängen. Är redan grymt trött och behöver snart gå och sova lite. Idag har jag jobbat och sedan haft Dumle hemma medan mamma och Nova var iväg och plockade hallon. Sedan gjorde jag iordning kvällens sallad, och sedan åkte vi till Smultronstället med Tobbe och Eva.

Imorgon ska jag till mamma direkt efter jobbet och umgås lite, sedan framåt kvällen ska vi hem till Linnea och Jens och äta ihop med dem. På torsdag har jag hittills inga planer, och inte heller på fredag. Vi är bjudna på födelsedagskalas till Isabelle, men Gurra messade Johan och sa att vi jobbar så vi skulle kunna komma först senare. När Gurra kommer hem framåt 16-tiden, är det svårt att vara där till kl. 14.
På lördag ska vi på bröllop, och söndagen har vi inga planer för so far... Får se vad den dagen erbjuder.

Kom på att jag på fredag antagligen ska träffa Fia och käka med henne på stan efter jobbet. Ska bli skoj, hon har varit i Bangladesh nu i några veckor, så jag har inte träffat henne sen skolan slutade.

Men nu ska jag lägga ner detta och ta mig in i sängen...
Nattinatt...

//Roni☆

Så nu var lasagnen klar, och jag har även ...

2010-07-19 - 20:17:50

2010-07-19_19_22 (MMS)

Så nu var lasagnen klar, och jag har även ätit klart. Gurra käkar fortfarande på sitt berg med lasagne. Måste försöka komma i säng tidigt idag, för jag är redan enormt trött. Igår blev det lite väl sent. Soo long...

//Roni☆

9 arbetsdagar kvar...

2010-07-19 - 17:50:32

Oj oj oj, imorse var jag inte pigg. Motivationen idag har verkligen varit på noll, vilket jag tror att även Emelie höll med om. Blev ju inte bättre när vi städat klart hennes område och kommer ner i städrummet och möts av en massa vatten, tvättmaskinen hade läckt =S Börjar moppa som sjutton båda två och när vi börjar se ett slut i insjön ska Emelie kolla om det är filtret som läckt, och då börjar det spruta ut ännu med vattan. AH, lyckades skruva dit det igen och moppade för glatta livet, och sedan tömde vi filtret EFTER att vi tömt ur vattnet i en bytta. Men trots vår lilla incident med tvättmaskinen gick dagens arbete bara bra.

När jag kom hem så träffade jag efter ett tag syrran och Natta, de skulle till försäkringskassan. Fick vänta där bra länge, och sedan gick vi hem till mig och käkade lite köttbullar och potatismos, och därefter lite sockerkaka som jag och Nova bakade i helgen. Sedan har vi umgåtts, pratat om folk osv, riktigt mysigt.

I helgen var ju Nova här, som jag berättade i fredags att hon skulle. Hon kom vid 17-tiden, så jag hann med en hel del innan dess. Hann städa klart hela lägenheten, med lite hjälp av Gurra när han kommit hem. När Nova kom höll vi på att vika sista tvätten och sedan skulle det dammsugas. När det var klart bäddade vi iordning våran och Novas säng, och därefter började vi med maten - Klyftpotatis med morötter och grillat kött, morötterna är Novas favorit. Sen käkade vi, kollade på film och därefter ramlade Nova i säng, och efter ca 1 timme gjorde vi detsamma. Under natten vaknade jag vid 2:30-tiden och 4:30-tiden av att Nova ville ha vatten, och därefter vaknade jag till titt som tätt då hon sov oroligt och lät. Vid 7:10 vaknar jag utav: "Oni, jag kommer inte ut, jag kommer inte ut Oni!" så då fick jag gå upp och släppa ut henne från sängen. Så där startade min lördag...
Vi tillbringade lite tid i sängen med att kolla på film, sedan vid 8:30-tiden väckte vi Gurra och tog en promenad med hunden till en lekpark där vi lekte lite. Sedan hem och käka frukost, och baka sockerkaka som vi kunde bjuda mamma och Kenta på när de kom för att hämta Nova och Dumle. När de kom så blev det lite fika och därefter slappade jag och Gurra lite under tiden vi bestämde oss för att det skulle bli käk på Gu'va'gott och sedan gå på SHREK på bio.

I går, i söndags med andra ord, började vi med en sovmorgon, tyckte att vi var värda det. Sedan blev det en brunch på Fräcka Fröken och vi hittade en vägatlas på Åhléns som vi köpte. Därefter bestämde vi oss för att åka till Nyköping och käka lite glass. När vi kom dit och hade köpt glassen träffade vi på Novas farmor och farfar, så vi käka glass (får vår del, de tog en fika) ihop och snackade lite. De skulle sedan gå en sväng och vi skulle bege oss hemåt.

Ska gå och packa upp maten nu som Gurra kom hem med. Han åkte iväg och handlade och kom nyss hem. Sedan blir det att laga lite lasagne...

Soo long...

//Roni☆

SHREK - FOREVER AFTER

2010-07-19 - 12:41:07

(SHREK - NU OCH FÖR ALLTID)
Efter att ha utmanat en elak drake, befriat en vacker prinsessa och räddat sina svärföräldrars kungarike – vad ska ett träsktroll göra då? Tja, heter han Shrek så har han plötsligt blivit en respektabel familjefar. Istället för att skrämma bort bybor, som förr i tiden, skriver han numera motvilligt sin autograf på högafflar. Har träsktrollets hemska rytande kvävts? Shrek saknar tiden som"riktigt"träsktroll så mycket att han luras att ingå ett avtal med en skojare med välsmort munläder – Bullerskaft. Plötsligt befinner sig Shrek i en skruvad alternativvärld, ett Långt långt borta där träsktroll är lovligt byte, där Bullerskaft är kung och där Shrek och Fiona aldrig ens träffats. Nu måste Shrek göra allt han gjort ogjort för att rädda sina vänner, återställa den vanliga världen och återfåsin enda sanna kärlek.


Såg filmen i 3D på bio i lördags med älsklingen, och jag vet inte riktigt vad jag ska säga. Jag gillade verkligen filmen, jag gillar visserligen de andra tre Shrek-filmerna också, och denna gjorde mig inte besviken. Det var ett antal nya karaktärer som presenterades i denna film, bland annat hade vi Bullerskaft, Råttfångaren, och ett antal nya träsktroll ;) Det var en riktigt rolig film, älskade skämten och kommentarerna, men även de klassiska karaktärerna; Mästerkatten, denna gång i lite annorlunda form, och självklart Åsnan, alltid lika underbar.
Måste verkligen köpa denna film när den kommer ut på dvd.

Den enda besvikelsen med denna film är att det är den sista =(

//Roni☆

10 arbetsdagar kvar...

2010-07-16 - 14:42:25

Enbart 2 veckor kvar, och 2 veckor avklarade... Och nu är det en såndär underbar helg på ingång. Jag har nyligen varit nere och laddat tvättstugan med 3 proppfulla maskiner. Blir ju så med arbetskläder och när man bäddar rent, och vi har ändå bara en säng =S Kanske är skönt att man inte har en massa barn också....
Fast ikväll blir vi med barn ;) och vovve, haha! Nova och Dumle kommer hit och blir kvar tills imorgon. Mamma och Kenta firar 6-års förlovning och ska ut och käka lite.

Nu ska jag försöka plocka iordning här hemma lite och dammsuga av. Det behövs verkligen... Men det känns inte särskilt motiverande när man har städat hela dagarna under hela veckan, och sedan fortsätta hemma =S Men det är ju ett ont måste. Brukar inte ta så lång tid bara man kommer igång, men det är ju just det... Man ska komma igång!

När jag är klar så kan jag och får jag verkligen lata mig. Och då kan jag göra det utan dåligt samvete =)
Sånt gillar vi!

Det som är lite jobbigt med mig är att jag har så svårt att komma igång, och det beror väl antagligen på att jag känner mig själv ganska bra. Vet att börjar jag plocka blir det lätt att jag ska börja att rensa upp saker osv... Blir lite utav en perfektionist när jag kommer igång. Och då tar allt så mycket längre tid, och det är väl därför jag hela tiden drar ut på det...

Men nu är det dags att köra igång...
Soo long, wish me goodluck!

//Roni☆

11 arbetsdagar kvar...

2010-07-16 - 00:42:56

Ett ultrakort inlägg på ingång... Idag blev det mycket trappor, först entré-städ i 14 portar, Emelies halva-torsdags-göra, sedan höghus-städning, vilket var mitt torsdagsarbete, och därefter ytterliggare 7 trappuppgångar, mitt fredags arbete. Imorgon bär det av till Sörping för att genomföra Emelies halva-torsdags-arbete och hennes fredags arbete.

Efter jobbet idag träffade jag mamma och Nova på en fika, och sedan blev det ett snabb-dopp ihop med älsklingen i sjön. Sedan handla inför helgen, och hem till mamma för att hämta saker till Nova. Därefter hem och käka.

Lyckades även att bli av med klädhögen idag, och vi var nyss ute med sängen, så nu har vi ett vardagsrumsgolv igen =)

Hörs imorgon...
Nattinatt...

//Roni☆

12 arbetsdagar kvar...

2010-07-14 - 22:46:14

Sitter för tillfället och moffar i mig en massa bigarråer, det är verkligen grymt gott. Funderar även på om det kanske är dags för sängen snart, har haft en väldigt uppbokad dag idag och är enormt trött.

Började dagen med att jobba ihop med Emelie, städade tre olika områden idag, imorgon blir det också tre områden, dock inte exakt samma. När jag slutade hörde jag av mig till mamma för att se om hon ville gå ner på stan och ta en liten fika tillsammans med mig, men hon skulle iväg till Jejja, så jag följde med dit istället, efter att ha tagit en dusch. Väl där blev det en fika och sedan hem igen. Väntade in älsklingen och vi gick upp till YA för att medverka på en handledarintroduktion i ca 3 timmar. Kändes till en början ganska långt och segt, men man fick reda på mycket bra saker också om jag ska vara ärlig. Så nu är det bara att vänta på att älsklingens papper kommer hem så kan vi börja köra =)

Igår åkte vi iväg för att bada och käka på stranden när Gurra hade slutat jobbet, men när vi kom halvvägs drog molnen ihop sig och det blev väldigt mörkt på himlen. Bestämde oss för att bara ta ett dopp och sedan åka hem och käka maten. På vägen hem började solen lysa igen, och strax därefter började det småregna, men inte mycket. Vi lyckades få upp fläkten igår i sovrummet också, så det känns riktigt skönt i den här värmen. Men vi har fortfarande inte blivit av med sängen, är lite inne på att försöka åtminstonde börja vika ihop tvätten innan jag ramlar ner i sängen, då blir det enklare att slänga ut sängen imorgon.

Nej, nu får det räcka för idag... Måste verkligen komma i säng...
Nattinatt...

//Roni☆

13 arbetsdagar kvar...

2010-07-13 - 15:29:26

Sitter och väntar på att Gurra ska sluta jobbet, får då ska vi åka iväg och bada lite. Idag är det lite skönare ute, eller ska jag säga mer behagligt, då det blåser ute. Alla vindarna är inte svalkande, men då det blåser ganska mycket så svalkar det en del iallafall.

Ringde YA idag och de berättade att Gurra kommer inte få något intyg förrän efter utbildningen, då han inte kan bli godkänd förrän efteråt. Det är såna detaljer som gärna, VÄLDIGT GÄRNA, får stå skrivna på tex körkortsportalen. För känner man inte någon som precis själv fixat det så vet man inte. JAG EFTERLYSER EN CHECKLISTA - för övningskörning. 

Idag på jobbet gjorde jag och Emelie en liten planering över resterande vecka, då vi en dag ska till Söderköping där hon har städ. Bestämde att vi skulle köra det på torsdagen, och sedan köra mitt torsdags- och fredagsschema på fredag tillsammans med det lilla extra som han har kvar sedan torsdagsschemat i Norrköping. Så det blir nog jätte bra skulle jag tro.  Jag tycker att vi kommit in i samarbetet riktigt bra, och vi fungerar bra tillsammans.

Funderar på om jag ska ta och vika ihop lite tvätt, så vi kan bli av med sängen i vardagsrummet idag... Planerna blir ju ibland lite omstrukturerade när det är så varmt ute. Orkar ju inte hålla på hemma på samma sätt, även om man skulle vilja. Men om jag får bort tvätten så är det garanterat lättare att ta steget och bära ut sängen också. Fläkten får vi nog dock vänta med tills på torsdag skulle jag tro. Idag kan det bli försent när vi kommer hem, och imorgon är det ju handledarutbildningen på YA som skulle hålla på till 19.30 tror jag att det var, och då ska vi kanske inte borra i taket mm.

På fredag ska Nova komma hit och käka och sova över, och då vill jag gärna ha fläkten uppe och sängen borta. Kan vara skönt att ha så mycket utrymme som möjligt så vi kan leka lite osv. Inte kul att behöva klättra över saker då.

Nej, nu slutar Gurra jobbet så jag ska väl försöka komma igång med att plocka iordning här lite. Plocka fram kylväska, filt, handdukar osv så vi kan bege oss så snart som möjligt.
Soo long...

//Roni☆

14 arbetsdagar kvar...

2010-07-12 - 22:55:32

Igår tog vi en sovmorgon till 10-tiden, sedan blev det en sväng förbi affären för att köpa lite saker till salladen. Vid 12:30-tiden åkte vi iväg och hämtade upp Jejja och Natta och åkte till Gusum-camping för att sola och bada. Vi var där till framåt 18-tiden. Skjutsade hem syster och Natta och sedan åkte vi och handlade lite mat och därefter blev det en sväng till Sörping för att käka lite glas... Sedan hem och käka innan sängen kallade på oss i värmen.

Idag träffade jag Emelie som jag ska jobba tillsammans med kommande veckor, vi körde igenom de portar vi skulle och blev klara fortare med våra två områden än vad min måndag förra veckan tog. Jag gillade verkligen att arbete ihop med henne, hon är snabb och effektiv. Dessutom har hon jobbat med detta ett tag och tar ansvar och styr lite, tycker det är skönt då jag själv inte kommit in i det ännu.
Hann ta mig förbi mamma en sväng och hämta upp lite jordgubbar som hon och Nova varit och plockat under dagen. Jejja och Natta var också där, och vi umgicks lite och brudarna lekte med poolen och vattnet på mammas terass. Gurra hämtade sedan upp mig när han slutat och vi åkte till Jula för att köpa takfläkt till sovrummet, men det var så urplockat som det kunde bli där. Gurra föreslog att vi skulle åka till Linköping och kolla på Jula där, så det gjorde vi och käkade på Burger King. Vi hittade den fläkten vi ville ha där (se bild) och dessutom en eldriven kylväska som vi tänkte kan vara smidig att ha med sig till Gotland.

När vi sedan kom hem så betalade vi in Gotlandsresan så den är betald och klar nu =) Ska bli så otroligt kul att åka dit, och att dessutom få träffa min fina och underbara Bina lite =)
Blev därefter en sväng till Älgsjön för ett kvällsdopp. Nu är vi hemma och jag försöker övertala min småsovande karl att gå och göra iordning sin matlåda så vi kan röra oss mot sängen sen.

Imorgon ska vi försöka få upp fläkten och dessutom ska vi ta tag i att få ut den gamla sängen till grovsopporna, nu vet jag vad ni tänker: Har de inte fixat det ännu?! Nej, vi har ju inte det. Har tänkt att det ska göras, men när jag verkligen tänkt att NU ska vi ta tag i det, så har jag fått nackspärr, och den har ju sedan suttit i ett par dagar.
På onsdags ska vi på handledarutbildning på YA så därefter få jag börja övningsköra, ska bli grymt kul och skönt att komma igång med det på allvar. Jag fick mitt intyg i fredags, väntar fortfarande på älsklingen, hoppas att det kommer imorgon. Får ringa YA annars och kolla om det är OK att vi kommer iallafall, eller om vi måste ha det innan.

Nej, nu får det räcka för idag. Dags att bege sig in i sängen...
Nattinatt...

//Roni☆

Dagens bestyr...

2010-07-11 - 01:04:37

Igår kom Karin och hämtade mig och vi åkte upp till Sibylla i folkparken och käkade lite, sedan ställde vi bilen i Haga och tog bussen ner på stan. Såg Magnus Carlsson en stund, sen gick vi och köpte lite dricka och glass och begav oss tillbaka och såg slutet av hans spelning. Därefter gick vi upp på stan och kollade lite i olika affärer innan vi bestämde oss för att det var way too hot och satte oss ute i skuggan med varsin kalla cola och njöt. Satt och snackade och väntade in Milla, Freya och Malin, när de kommit gick vi och köpte hörselskydd till Freya och sedan blev det en liten fika på Fräcka. Sedan gick vi ner till spelningen igen och såg Oskar Linnros, Gurra kom ner då också. Efter hans spelning gick de andra iväg och käkade medan jag och min underbara älskling gick hem och gjorde iordning lite plankstek som vi käkade samtidigt som vi började kolla på Avatar. Såg inte klart filmen då klockan blev mycket och vi båda var trötta, så det blev sängen efter ca halva filmen.

Idag började Gurra jobba klockan 8, då chefen bett honom börja lite innan för att hinna med lite ordrar som de hade. Själv sov jag till ca 10:20-tiden då jag fick sms av mamma där hon påminde mig om att ville ha tillbaka symaskingen snart. Så jag gick upp och sydde iordning det jag skulle göra. Sedan tog jag med mig datorn ut på balkongen.
Fick ett MMS av mamma som jag inte kunde ta emot, då jag inte hunnit fixa de inställningarna på nya mobilen ännu. Gick in på telia.se för att beställa inställningarna, men de hade inte de som var till min telefon. Tänkte att då kan jag ju beställa dem via SMS, men då fick jag tillbaka att jag skulle kontakta deras kundsupport för hjälp med att genomföra inställningarna manuellt. Ringde Telia, men de hänvisade till uppgifterna på deras hemsida, och när jag svarade att jag hade hittat vad jag skulle skriva in men jag visste inte var för jag kunde inte hitta det på mobilen, så ville de att jag skulle vända mig till Samsung.
Gick in på samsungs hemsida och hittade verkligen ingenting som hade med det att göra. Det fanns information bland de vanliga frågorna att de nya samsung-telefonerna hittar inställningarna själv bara man ansluter till webbläsaren och sedan gör några inställningar där, men det funkade inte på min telefon. Efter mycket om och men lyckades jag, genom att söka en massa på Google.se hitta ett forum där de kunde beskriva var, hur och vad jag skulle få in inställningarna i telefon. Följde beskrivningen och bad mamma skicka bilden igen, men samma resultat =( Startade om mobilen, då jag kom på att jag hade läst någonstans att man skulle göra det, och sedan bad jag henne göra ett nytt försök igen... OCH JAG FICK BILDEN =) =) =) Det  var Nova i en svensk fotbollsdress, supersöt, får se om bilden kommer in här senare.

När älsklingen slutade vid 14-tiden så åkte vi till systemet och handlade lite åt syrran som var och badade och skulle inte hinna hem innan de stängde, jag är alldeles för snäll tror jag! Sedan åkte vi hem till mamma med symaskinen och blev självklart kvar där en stund. Därefter åkte vi till Jejja och lämnade över ölen och busade lite med Natta. Därefter åkte vi hem, Gurra tog en dusch och sedan gick vi till St. George och käkade gott. Gick ner en sväng för att höra Moneybrother därefter, men det var så satans varmt och dessutom så mycket folk att jag inte såg något av de på scenen, så vi skippade det och gick hem och hade utomhusbio på balkongen istället =)

Nu är det snart dags för sängen, imorgon blir det stranden ihop med älsklingen, Jejja och Natta. Ska bli mysigt med en heldag på stranden, det var längesedan för mig. Och med tanke på hur varmt det varit de senaste dagarna så blir det ju kanon!

Nu säger jag godnatt...
Nattinatt...

//Roni☆

Då är det helg igen

2010-07-09 - 14:15:29

Och snart blir det lunch på stan ihop med Karin (Gurras syster) och sen ska vi se/lyssna på lite musik, det är Munken in the Park idag och imorgon. Hittills idag har jag tillsammans med min nackspärr städat trapphus, lite läskigt är det att städa trapporna när man inte kan se var man sätter fötterna pga nackspärren, men det gick ju och jag överlevde. Har hunnit kommit hem och duschat osv, är nu reda för stan, ska bara vänta tills även Karin är det.

Igår när älsklingen kom hem så åkte vi till Smultronstället, så bilderna på glassarna är därifrån. Jag tog en Bora Bora, och älsklingen en After Eight. Sedan blev det hem och fixa med maten.

Gurra jobbar sent idag, 9-18, så det är ju skönt att jag kan fördriva lite tid ihop med Karin. Får se om det blir en liten träffa med Jejja och mys-Natta lite också, de skulle höra av sig senare när de skulle ner mot stan. Passar ju bra att det är munken imorgon också eftersom Gurra jobbar mellan 10-14 då, ju för sig så börjar det inga spelningar förrän vid 14-tiden, haha, så egentligen spelar det ju ingen roll.

Nej, nu har jag nog faktiskt inte så mycket mer att skriva om. Gjorde ju en rejäl uppdatering igår och sedan dess har det inte hunnit hända så mycket. Ska väl helt enkelt fortsätta med att vänta på att Karin hör av sig.

Soo long... 

//Roni☆

Det kanske är dags för en liten uppdatering

2010-07-08 - 12:42:51

Kände att det är ett tag sedan jag faktiskt hade en ordentlig uppdatering, var väl i fredags sist skulle jag tro. Så jag ska försöka ta en liten uppdatering nu utan att tjata om saker som jag faktiskt redan har skrivit om.

I fredags blev det som sagt var ingen utgång med syster och Nathalie, utan jag och Gurra gick till Texas Longhorn och käkade och sedan hyrde vi film:
- Old Dogs
- American Virgin
- Det regnar köttbullar
Som jag skrev förut så såg vi bara en film (old dogs), men min kära sambo somnade så jag såg den. Sedan blev det iallafall sännge.

I lördags käkade vi frukost/brunch på Fräcka fröken på kungsgatan innan vi gick bort till mamma och gratulerade henne. Novas farmor och farfar var också där, och även mormor och Janne. Vi fikade och käkade en massa tårta, speciellt Nova, hon gav bort sin bulle och kaka, men åt sedan fyra tårtbitar. Haha, tårtmonstret! Sedan blev vi, som jag skrev tidigare, kvar på mat osv. Så vid 12-tiden (på kvällen) gick vi hem och kollade på samma film igen. Vet att min kära kusin tyckte att jag var lite osocial när jag skrev ett blogginlägg under tiden vi såg på film, men till mitt försvar så hade jag redan sett filmen kvällen innan, och då var inte min sambo så vidare social.

I söndags ville började vi med att kolla på film (american virgin), sedan ville vi åka och hämta bilen, men kunde inte få tag i skjuts. Så istället tog vi spårvagnen hem till syster och lånade Nathalies bil, sedan åkte vi tillsammans med den till Gransjön och badade och solade lite. Årets första dopp avklarat =) Sedan åkte vi och hämtade Natta hos hennes pappa, och därefter ut för att hämta bilen. Därifrån tog vi vår bil och Nathalie (som hade nyktrat till då ;) efter gårdagens bravader) körde hem sin bil tillsammans med Jejja och Natta. Vi åkte hem och käkade och kollade på den sista filmen (det regnar köttbullar).

I måndags började jag jobba på riktigt, och det blev en LÅNG dag. Enligt schemat skulle jag jobba ca 6 timmar, men jag var där i lite mer än 8 timmar. Kan bero på att jag inte kände till lokalerna riktigt och att tvättmaskinen inte ville göra som jag ville. När jag kom hem åkte vi och kollade lite på min nya kärlek (mobilen, kommer ni ihåg?!) och mina underbara sambo såg till att jag fick den, jag ska betala av den, men nu är den min =)
Från att jag åkte från jobbet hade jag jätte ont i kroppen, Ullis trodde det var träningsvärk, men den kommer ju inte direkt. Framåt kvällen sa Gurra att han tyckte att jag kändes varm, tog tempen och upptäckte att jag hade feber =(

Tisdag och onsdag har jag varit hemma från jobbet pga febern, igår var den nästan borta, men det är ju bättre med en extra dag hemma. Dessa dagar har jag verkligen inte gjort någonting, vilket känns jätte bläigt, men så är det ju när man är sjuk.

Idag vaknade jag och kände mig mycket bättre, så imorgon ska jag jobba. Satte mig i soffan för att se lite tv när jag hade vaknat, och *poff* så har jag åkt på nackspärr igen =S Varför ska detta hända mig?! Jag fattar inte, har visserligen haft lite problem med nacken sen förra nackspärren, kanske dags att börja stretcha nacken ordentligt så inte detta fortsätter komma. Mamma har varit förbi med vetekudden så nu sitter jag med den. Ska försöka baka lite bröd idag också. Och älsklingen ska iväg och ombesikta bilen, så vi får hoppas att det går bra.

Imorgon blir det jobb som sagt var, sedan kanske Munken in the park ihop med Karin, kan även bli på lördag. Jag funderar lite på att kanske försöka besöka en strand på söndag, om jag lyckas övertala älsklingen osv.

Hade ett mysigt MSN-samtal med min syster igår oxå, det var härligt att hon verkade vara så glad =) Love you Sis!

På tal om det som funnits i mina funderingar ett tag nu, så har jag ännu inte fått någon klarhet. Skulle behöva kolla upp lite saker, men har inte haft tid med det ännu. Har hänt lite saker som har ha vänt på det hela, och kan vara ganska avgörande. Men innan jag går vidare med det ska jag kolla upp lite själv först.

//Roni☆

DET REGNAR KÖTTBULLAR

2010-07-08 - 11:29:36

(CLOUDY WITH A CHANCE OF MEATBALLS)
När Flint Lockwood (Bill Hader) råkar förstöra stadens torg med sin senaste manick, som sedan skjuter upp bland molnen, tror han att hans karriär som uppfinnare är slut. Men så händer något fantastiskt - det börjar att regna delikata ostburgare från himlen. Hans maskin fungerar! Men när de glupska invånarna vill ha mer och mer mat börjar maskinen löpa amok med spagetti-tornador och jätteköttbullar som hotar att förgöra hela världen! Nu måste Flint tillsammans med väderflickan Sam Sparks (Anna Faris) och Steve, hans talande assistentapa, komma på ett sättt att stänga av maskinen innan hela världen täcks av enorma köttbullar!

Haha, denna film var faktiskt riktigt underhållande. En missanpassad person som plötsligt blir samhällets räddare, och sedan bryter kaosen ut. Jag hade inte jättehöga förväntningar på denna film, men den var faktiskt riktigt rolig och underhållande. Känns nästan som att allt som kan bli fel blir fel. Men det är inte bara Flint som är missanpassad, utan även Sam som fick sitt jobb då ingen annan ville åka på detta uppdrag. Egentligen är hon bara en praktikant, och hon letar efter sitt genombrott som reporter. Hon får ju en riktig story genom att besöka ön där Flint bor, även om hon först inte riktigt trodde det själv. Detta är en film jag skulle rekommendera till folk, för den är rolig, och det händer saker hela tiden. Jag skulle gärna se den igen.

//Roni☆

AMERICAN VIRGIN

2010-07-08 - 10:57:23

Priscilla är förmodligen den snyggastebplugghästen i hela USA men hon har svurit dyrt och heligt att bevara sin oskuld till bröllopsnatten. Men efter en blöt natt på campus vaknar hon upp med ett vagt minne av att ha strippat för hela skolan. Och att någon hade videokamera! Priscilla måste få tag på filmen till varje pris - hon var tjejen som hade allt, men nu har hon flötsligt inget att förlora. Utom en sak förstås...
Varför nöja sig med bara paj? American Virgin tar collegehumorn till helt nya nivåer! Rod Schneider från The Hot Chick och Deuce Bigalow,är galnare än nånsin i årets vildaste party - en garanterat byxmyndig komedi från gänget som gjorde Legally Blond och The Ugly Truth.

Såg denna film i helgen, och den var lite i American Pie-anda, men inte lika pinsam. Dock var inte filmen så som jag trodde utifrån att ha läst baksidan på dvd-fodralet. Men jag tycker ändå att filmen var underhållande, kanske inte i samma utsträckning som Old Dogs, men fortfarande rolig.
Så hur var skådespelarinsatserna, ärligt talat så tycker jag att det är lite svårt att avgöra, då dessa collegefilmer ofta är väldigt överdrivna, eller kanske till och med överdrivet överdrivna ibland. Men jag kan inte säga att de förstörde filmen, så de kan ju inte ha varit alldeles för illa ;) 
Jag rekommenderar filmen om man är sugen på att se en film där man inte vill tänka, utan bara vill sega och ha något komiskt och flumt att kolla på... 

//Roni☆

Fortfarande sjuk =(

2010-07-07 - 18:55:53

Detta blir också ett kort inlägg då jag fortfarande är sjuk, kanske blir att jag skriver mer ikväll om älsklingen är väldigt osocial och jag blir för rastlös. Ska försöka uppdatera lite mer ordentligt imorgon. Jag har nu skickat iväg min kära sambo för att handla lite så vi kan få lite mat i magen, sånt är ju aldrig fel. Börjar bli lite hungrig nu, har inte ätit så mycket idag, blir ju inte så när man är hemma och är sjuk. Jag blir hemma imorgon också, men på fredag ska jag försöka jobba lite. Har kort-dag då, enligt schemat ca 5 timmar, och det klarade jag mig på förra veckan. Och denna vecka är det ett ställe som bara entrén ska städas, och sedan två fullstäd. Kan ju vara bra med en liten mjuk-start så jag inte chockar min kropp, som legat i feber, totalt med att köra på med heldagar.

Vi kanske hörs ikväll, soo long...

//Roni☆

OLD DOGS

2010-07-06 - 21:39:58

John Travolta och Robin Williams spelar huvudrollerna i Disneys nya familjefilm Old Dogs. När kollegorna och bästa vännerna Charlie (Travolta) och Dan (Williams) plötsligt får ett 7-årigt tvillingpar på halsen vänds deras liv upp och ner samtidigt som de försöker avsluta sitt livs viktigaste affärsuppgörelse. Deras tafatta försök att ta hand om barnen leder till den ena katastrofen efter den andra. Men mitt i allt kaos lär sig både Charlie och Dan vad som verkligen betyder något i livet.
Old Dogs är en helgalen komedi som kommer att få dig att briska ut i gapskratt och i den stjärnspäckade rollistan syns bl a Seth Green, Kellt Preston och Matt Dillon.


Såg filmen i helgen ihop men älsklingen, vi hyrde den och kollade på den ganska sent, så älsklingen somnade. Själv satt jag och garvade en hel del... Det var i fredags, så i lördags kollade vi på den igen för att Gurra skulle få se hela filmen, och inte bara 5-10 minuter. Och jag garvade lika mycket, minst =) Man skulle väl kanske med andra ord kunna säga att jag verkligen gillade filmen. Det var verkligen länge sedan jag ens hade lust till att se en och sammma film två dagar i rad och dessutom uppskatta den.
Personligen så gillar jag verkligen alla skådespelarna i filmen, de gör oerhört bra insatser och är otroligt roliga och verklighetstrogna.
Haha, och Seth Green kan verkligen konsten med att fastna med olika djur. I denna film är det en gorilla, första filmen jag såg honom med så var det ihop med en björn, haha, den filmen hette Without a paddle.

Jag känner mig verkligen dum såhär i efterhand, jag skulle ha fått filmen från Homeenter.com, men valde att avbeställa den då jag inte tyckte den verklade så bra utifrån det som stod om den. Vilket jag verkligen, verkligen ångrar nu. Mina bröder mer eller mindre klagade på mig för att jag avbeställde den då de tyckte den var bra. Och nu är jag helt köpt på filmen, blir nog att köpa den vid något tillfälle skulle jag tro =)
EN TOPPEN FILM!!!

//Roni☆

=( Jag är sjuk

2010-07-05 - 21:55:04

Det blir bara ett kort inlägg, för kroppen värker och jag har feber =( Pratade precis med Ullis, hon tyckte jag skulle ta morgondagen hemma och sedan får vi se hur jag mår. Känns bara så tråkigt när man precis kommit igång med jobbet =(
Ska  försöka skriva mer imorgon, har sett lite filmer i helgen, och boken är nästan utläst.
Soo long...

//Roni☆

Sitter och kollar på film ihop med älskl...

2010-07-04 - 01:40:22

Sitter och kollar på film ihop med älsklingen, så detta blir det ganska kort inlägg från mobilen. Igår blev det att gå ut och äta, vi åt på Texas Longhorn och sedan hyrde vi film. Vi, eller jag såg en utav tre filmer igår, min kära sambo satt och snarkade i soffan (det är samma film som vi tittar på nu oxå). Idag började vi dagen med en sovmorgon och fortsatta med en frukost/brunch på Fräcka fröken innan vi gick bort till mamma. Mamma fyller år idag så vi var där för att gratulera henne, vi käka tårta och sedan blev vi kvar där, och då blev vi erbjudna att stanna och äta ihop med dem oxå. Så klockan var väl framåt 12-tiden innan vi begav oss hemåt, så när filmen är slut blir det sängen. Imorgon blir det ner på stan en sväng, sen ska vi försöka komma iväg och hämta bilen som Lillen körde iväg igår till Johan för att fixa till den 2:an som vi fick på besiktningen. Soo long...

//Roni☆

Woho, the weekend is here...

2010-07-02 - 15:12:58

Idag var det verkligen upp med tuppen, klockan 6:00 tog jag mig upp ur sängen idag. Sedan åkte jag iväg och jobbade mellan 7-12, kort pass, men det räckte för att jag skulle bli helt död. Det tar verkligen på krafterna att springa upp och ner i en massa trappuppgångar i denna värme. Idag var det 7st (som sist med andra ord), men jag fattar verkligen inte. Förra gången var det jobbigt, men denna gång blev jag helt andfådd efter att ha gått upp hela vägen i första trapphuset. Min kondition är allt ifrån bra, men för två veckor sedan så gick det ju bättre, den kan ju inte ha förändrats så mycket på den stunden. Hoppas inte det iallafall =S
Men men, när jag slutade åkte jag förbi kontoret och mötte upp Ullis för att få alla nycklar så jag kan komma igång direkt på måndagmorgon. Sedan dess har jag, mer eller mindre, bara suttit hemma på balkongen och njutit av det underbara sommarvädret, och att det är helg. Med andra ord så blev det ingen simning idag, jag försökte få med mig brorsan, men han mer eller mindre totaldissade den idéen. Och jag tycker det är oerhört tråkigt att gå iväg själv.

Kom precis på att jag enbart ätit en banan idag, och druckit en massa vatten. Så det är väl kanske inte så konstigt att min mage börjar berätta för mig att den är hungrig. Ska skriva klart detta inlägg och sedan röra mig in och se om jag kanske kan göra iordning en liten smörgås.

Vad har folk för planer för helgen då?
Själv ska jag imorgon ta en liten sovmorgon tänkte jag och sedan iväg och gratulera mamma som fyller år. På söndag är schemat än så länge tomt, kanske blir att åka iväg och sola och bada lite om man har tur. Det skulle ju inte vara helt fel. Och ikväll följer jag kanske med Jejja och hennes kompis Nathalie till Harrys, men jag är redan nu sjukt trött, så frågan är ju om jag blir så social. Kanske blir en skön och härlig fredagskväll hemma, hyra lite film eller gå ut och äta (får se vad jag kan övertala mina älskade prins till). Han vill väl kanske bara sitta hemma i soffan och snarka, stackarn har jobbat sedan klockan 6 imorse, och i denna värme blir man väldigt trött.

Nej, nu blir det en smörgås och ta tag i läsningen igen =)
Soo long

//Roni☆

SHUTTER ISLAND

2010-07-02 - 14:38:19

Den Oscar®-belönade regissören MARTIN SCORSESE samarbetar på nytt med LEONARDO DICAPRIO i denna isande thriller som enligt kritikerna "är så glödhett spännande att den nästan bränns". Kriminalkommisarie Teddy Daniels (DiCaprio) anländer till ett mentalsjukhus för psykiskt sjuka brottslingar beläget på ön Shutter Island, men det som till en början såg ut som en rutinutredning tar snabbt en olycksbådande vändning. I takt med att sanningen uppdagas märker Teddy att ön ruvar på fler mörka och skrämmande hemligheter, och han inser snart att det finns en del platser som man aldrig riktigt slipper ifrån.

Igår kväll såg jag och älskligen på denna film. När jag kollar på fodralet till dvd:n ser jag att den har fått väldigt bra kritik. Av de flesta 4 av 5 möjliga (vad det nu kan vara för symbol; sol, tärning, geting, plus osv). Aftonbladet skriver: "En thriller att svepas med i.", TV4 nyhetsmorgon: "Shutter Island är en njutbar filmupplevelse.", expressen: "Febrigt, vackert & isande läskigt.", "En SOLKLAR fullträff." skriver Moviezine och Svenska Dagbladet skriver: "PERFEKT REGI av Scorsese.".

Vad tyckte då jag om filmen? Helt klar sevärd. Jag tycker att Leonardo DiCaprio gör sig väldigt bra i rollen som Andrew, eller jag menar Edward, eller var det Teddy ;) Filmen är helt klart spännande och oförutsägbar, iallafall för mig. Jag var inte beredd på ett sådant slut. Mina tankar var i de banorna, men ändå så långt därifrån.
Jag såg inte filmen när den gick på bio, men fick höra gott om den, men jag blir väldigt nitisk om folk är för optimistiska över en film, så jag hade inte höga tankar om filmen. Men då jag såg trailern (som nu går på tv) höjdes mina förhoppningar på den.
Så, levde filmen upp till mina förväntningar?
Ja, och nej. Den var bättre än vad jag först trodde, men den var millimetern ifrån mina senare förhoppningar. Men den erbjöd ändå en och annan AHA-upplevelse och sånt är alltid skojigt, och upplyftande.
Som de flesta av kritikerna så skulle även jag ge den 4 av 5.


//Roni☆

Varför ska det vara så svårt att sova?!

2010-07-01 - 21:38:47

Allvarligt, två nätter i rad har jag verkligen haft promblem med att somna. Kanske beror det på att det är så satans varmt. Men det var inte kul när jag som idag skulle upp vid 8, och inte kunde somna förrän närmare 3-tiden. Jag hoppas verkligen att det går bättre idag, för imorgon ska jag upp vid 6-tiden, för att komma iväg och jobbar lite vid 7-tiden. Jag kommer vara död imorgon annars. Jag hoppas på att bli klar vid 13-tiden senast imorgon, då tänkte jag gå iväg och simma lite, så kroppen blir lite uppmjukad efter allt springade i trappor.

Men men, idag var det upp vid 8-tiden. Jejja kom och lämnade av Natta vid ungefär halv 9, vi kollade på foton på datorn, busade och myste. Vid 9:30 var Jejja klar, så hon kom hit och sedan gick vi tillsammans till Lindahl's och fikade med mamma.
Sedan blev det Telia för att köpa mobil till mamma, och ändra hennes abonnemang. Mobilen hon valde var en Sony Ericsson W995 (se bilden) som var röd. Sedan gick jag och mamma till banken.
På vägen hem mötte jag upp Ullis så jag fick tag på nycklar till husen jag ska städa imorgon, därefter gick jag hem och tog en dusch med min nya body scrub. Sedan läste jag tills älsklingen kom hem.
Vi har sedan gjort mat: hemgjorda köttbullar, potatis, brunsås, stektlök och lingonsylt. Blev verkligen jätte gott.
Nu ska jag försöka läsa lite till tror jag och sedan ramla ner i sängen.

Vi hörs imorgon...
Nattinatt...

//Roni☆
RSS 2.0