Juldagen...

2008-12-26 - 00:03:03

Hej hej!
Och god jul så här en dag i efterhand... Hoppas er jul har varit bra, min har iallafall varit kanon!
Igår gick vi hem till mamma så vi var där strax innan Kalle Anka, så vi kollade på det där.

Sedan kom Jejja, Emil och Nathalie så då grattade vi henne, av mamma och Kenta fick hon ett presentkort till frisören, och av mig, Lillen och mina bröder och Nova (Nova var med på mamma och Kentas oxå) fick hon en hel påse med saker från LUSH, det var 9 badbomber och 1 bubbelbit, och jag hade över ansträngt mig med att slå in varje för sig, och skrivit lappar till vad det var och hur man använde dem, så jag hoppas det uppskaddes SIS!

Därefter satte jag och mamma igång med mat, och strax efteråt kom Gösta och Maud (Kentas föräldrar) och efter ytterligare en stund kom Lena (Kentas syster) och hennes hund Laban... Så först blev det lite glögg och därefter käkade vi, och MUMS MAMMA VAD GOTT DET VAR!!!

Sedan plockades alltihop och sedan kom tomten (kommer bilder senare - tror annars att det finns på syrrans blogg) och då blev det julklapps utdelning, både mamma och Kenta och iallafall syrran blev glada för deras julklappar verkade det som (de fick varsin förstoring på canvas-duk), mamma och Kenta var väl dock inte lika förtjusta i Novas present från oss, en Tellutubbies som låter och ett litet trumset! Annars verkade alla vara glada!

Min älskling fick av mig:
* mjukisbyxor
* mini skruvmejslar (eftersom jag tappade en av hans i bilen bakom fläkten när jag skruvade bilstereo)
* wallander-filmen (de sista som vi inte hade)
* hans favvo-deo-stick som tog slut för ca 1 vecka sedan.

Och jag fick av min älskling:
* ett litet kortspel med Hello Kitty
* en mobil/mp3-strumpa med Tigger (från Nalle Puh)
* en badbomb från LUSH (en sex bomb)
* en liten "resväska" full med smink
- - Jag var jätte nöjd - -

Vi gick väl sedan från mamma framåt 1, halv 2 tiden hem.


IDAG vaknade vi runt 11-tiden men dröjde oss kvar i sängen till 12-tiden...
Då käkade vi lite frukost och sedan diskade älsklingen medan jag städade lite!

Vid 15-tiden kom pappa hit, och vi började göra iordning lite mat och glögg, och när mina bröder kom så drack vi lite glögg och sedan gjorde jag iordning resten av maten... Hade planer på att ta hjälp av min älskling, men han var upptagen med att städa i köket då han råkade göra något som ledde till att vi hade bruna böner i nästan hela köket (ok, det är en överdrift, men det var mycket böner på ett ställe iallafall).....
Tror maten var klar runt 17-tiden så då käkade vi lite, och efter en stund kom Jejja och Nathalie, och Jejja tog oxå lite mat. Därefter hade vi julklappsutdelning och vi (jag och min underbara sambo) fick varsin stor handduk...
Ooops... kom på att jag inte skrivit vad vi fick igår av alla andra, så det kommer härefter!!!
Sedan gick Jensa iväg till en kompis och vi andra spelade Wii och käkade godis!
Vid strax innan 21 drog Jejja och Nathalie, och mina bröder drog vid 22.30-tiden (tror jag), och nu sitter pappa och Lillen och spelar Mario Kart på Wii!


NU TILL GÅRDAGENS JULKLAPPAR:
* tacoskål med uppvärmningsdel till vår tacoservis - av mamma och Kenta.
* taco skedar i samma serie som ovan - av lillesyster Nova.
* bäddset till vårt dubbeltäcke - av Jejja med familj.
* salt- och pepparkar - av mina bröder.
* handduk - av Gösta och Maud.
* fotspa-set - av Gösta och Maud.

Nu tror jag att jag fick med allt, och fick jag inte det så ber jag så hemskt mycket om ursäkt för det och ligger till det snarast möjligt!!!

Tror att jag tidigare skrivit att vi fick julklapp av Emma, Petter, Tuva och Siri när vi var där i helgen - Mexican train - ett domino spel.

Sedan har vi oxå fått julklapp av Kiki och Lasse (svärföräldrarna) 1000 kronor och ett STORT underlakan till vår säng!


Nu ska jag ta och lägga ner detta och fortsätta kolla runt!
Nu ser jag fram emot att vara ledig och att få umgås med min underbara sambo, älskling, fästman som oxå är ledig!!!!

Godnatt och Puss o kram
//Roni☆

IMORGON ÄR DET JULAFTON

2008-12-23 - 10:38:20
... OCH JAG ÄR SÅÅÅ OTROLIGT KASS PÅ ATT HÅLLA DENNA BLOGG UPPDATERAD!!!
Kan visserligen bero på att jag inte haft tid att sitta här, har bara kollat mailen som hastigast osv...
Så här kommer en snabb genomgång vad som hänt sedan i torsdags...

I torsdagskväll kom älsklingen hem efter utbildningen i Västerås, mysigt att ha honom hemma igen, det som hände tidigare på dagen har jag redan skrivit om, onödigt med en massa upprepningar!!!

I fredags var jag i skolan och träffade studievägledare för att diskutera mina val inför nästa år, och hon tyckte att min idé om att läsa matte som inriktning och sedan estetiskt som breddning lät jätte bra... Så det känns kanon! Nu ska jag bara se till att komma igenom matte B och C.
Träffade mamma, Nova, Thias, Jejja, Natta och Dumle sedan vid skvallertorget för att vara barnvakt till Nova då mamma och Thias skulle till skolan och träffa den där ungen som hoppade på min fina bror... Under tiden gick jag, Jejja, Nova, Natta och Dumle på stan, jag och Nova sprang in på Tiimari och de andra stod med Dumle utanför, sedan blev det skift-byte... Jag och Nova stod ute med Dumle när Jejja och Nathalie sprang in på systemet... Sedan blev det promenad ner till tågstation för att ladda grabbarnas TiM-kort och sedan upp till teatern för att hämta min och mammas biljett till Carbaret i januari :)
Sen gick vi hem till mamma och käkade Spicy Hot och därefter bakade vi marsipangubbar....och mamma gjorde ischoklad och knäck...

  

När älsklingen sedan slutade vid 18 så hade jag hunnit tagit mig hem och packat lite... Efter en dusch åkte vi upp till Eskilstuna för att sova hos pappa för att smidigare ta oss till Västerås på lördagen... Pappa var på julbord, så vi satsade på Billy Boys *mums*

I lördags sov vi ut och sedan kom grabbarna hem till pappa, därefter började vi sakta med säkert röra oss hem till Emma och Petter i Västerås (Emma=älsklingens storesyster), Emma fyllde 30 så det är ju självklart att man åker upp, där fick vi smörgåstårta som var jätte god och sedan lite bullar... Och sen fick vi ju gosa med deras tvillingdöttrar Tuva och Siri lite oxå, vilka charmtroll...
När vi åkte därifrån åkte vi hem till pappa och hämtade våra saker och sedan till Uffe och Ammie för att säga hejdå till pappa och grabbarna som var där, men oxå för att säga hej till släkten som var där... Det var riktigt trevligt!!! Sedan åkte vi hem, vi var väl hemma vid 12-tiden på natten ungefär!

I söndags sov vi ut ordentligt... Käkade brunch på Soda *mysigt och gott*. Därefter blev det att åka och handla lite innan det var dags att åka hem och koka julskinka, i år var jag ambitiös, för det första köpte jag julskinka, vilket jag aldrig gjort förr, och då är det väl ingen överaskning att jag aldrig tillagat det förut heller... I år är jag ambitiös, gjorde dessutom ännu fler jul-etiketter, blev bara till Emma, Petter, Tuva och Siri som var vanliga köpte, för jag hann inte göra till dem... men annars har ALLA paket "MADE BY RONI"-etikett!!!

I går var det måndag... och då började vi dagen med en snabb frukost och griljera skinkan, sedan en sväng ner på stan för att köpa älsklingens sista julklapp och för att köpa syrrans födelsedagspresent (hon fyller ju år på julafton... skriv ett grattis på hennes blogg vet ja) Men OH MY GOD så mycket folk det var... Lillen fick släppa av mig i parkeringshuset så sprang jag ner på stan så länge han letade parkerings-plats, och inte var det mindre folk på stan sen heller...
Efter stan så åkte vi ut till hans föräldrar och käkade lite och lämnade ut julklapparna till hans syskon och syskonbarn.
Sedan blev det hem för att koka risgrynsgröt och oxh klädde julgran...
Därefter åt vi gröt och skinksmörgås med julmust *mysigt mysigt*



Och då var vi framme vid idag... Har dock inte hänt så mycket ännu, men sen är ju inte klockan så mycket heller...
Vi var visserligen uppe vid strax efter 7 för att åka och handla julmat tills pappa kommer på juldagen. Var hemm igen vid en halv 9 typ, då blev det lite frukost, sedan har jag betalt räkningar och älsklingen har nu åkt ner på stam för att köpa sin sista julklappar TILL MIG!!! Och själv ska jag sätta igång lite med gröt för det gick åt ganska mycket igår, sen ska jag koka lite ägg oxå som ska med till mamma, och slå in syrrans present. Så det är väl kanske dags att sätta igång nu!

MEN IMORGON ÄR DET JULAFTON
och om vi inte hinner höras innan...
GOD JUL!!!!!
//Roni☆

6 dagar kvar till julafton...

2008-12-18 - 14:56:15
...och inte ett enda julkort???
Fick reklam 2 gånger idag, men inget julkort, och inga julkort tidigare i veckan heller!!!
Får vi inga julkort i år???
Vi som skickade en massa julkort :(
TASKIGT!!!

Idag blir inte inlägget lika långt som i natt, hoppas jag!!!

Idag sov jag fram till strax innan 9, då jag gick upp och gjorde mig iordning och fastnade framför denna ett tag (som vanligt)... Sedan tog jag spårvagnen till Martina efter att ha vart nere i tvättstugan och ändrat tvätt-tiden!

Vi gick direkt bort till Bomull och lämnade in våra portfolier för att ha det gjort, sedan skulle vi bruncha på Soda, men det var stängt :( Så vi gick till PAUS istället och käkade lite innan vi åkte ut till Media Markt, där Tina ändå inte fick byta, för det skulle ta sån lång tid och en massa saker, dessutom hade de ingen sådan mp3 inne... ONÖDIGT!!!
Så vi gick till Elgiganten, men där hittade vi ingen bra och billig mp3, sedan buss in till stan igen för Onoff, där hittade Tina en mp3 för 199kr (tror jag)...

Nu har jag tagit mig hem, och det känns skönt att vara hemma utan att behöva tänka på alla skolsaker... Nu ska jag ta lite ledigt, det förtjänar jag! Men det var väl hemma som jag upptäckte detta med julkorten >:(

På bussen på väg ut till Media Markt satt vi och diskutera homosexuellas rätt till adoption, vilket vi både är för, då det kommer fram en lite äldre kvinna till oss och säger att hon hört vår diskussion... Oh nej, tänkte jag... nu är det någon som kommer för att predika hur fel vi har... Kvinnan börjar..."Jag har en dotter, hon är lesbisk och lever ihop med en annan kvinna, de är gifta, eller har ingått partnerskap." De hade iallafall adopterat en lite pojke från Finland, vilket de hade fått kämpat länge för, varit i tv och domstol, men tillslut fick dem igenom det, med tanke på att det verkligen är diskriminering!
Kändes så skönt att höra detta!

Imorgon ska jag efter mitt studievägledningsmöte vara barnvakt till Nova när mamma ska med Thias till skolan, mer om det går jag inte in på, för hans skull! MEN THIAS OM DU LÄSER DETTA... JAG ÄLSKAR DIG! OCH BEHÖVER DU NÅGON ANNAN ÄN MAMMA SÅ VET DU ATT BÅDE JAG OCH LILLEN FINNS HÄR!!!

Som tidigare sagt 6 DAGAR KVAR TILL JULAFTON och jag efterlyser fortfarande julkort!!!
Älsklingen kommer hem idag, NICE!!!

Men nu ska jag fördriva tiden med annat, bl.a. prata med Lina!

Puss o kram
//Roni☆

JULLOV!!!!

2008-12-18 - 02:21:34

Godkväll, egentligen borde det vara godnatt, men jag är inte riktigt redo för det ännu....

Kan ju börja med att berätta att dagen utan min älskling har gått mycket bättre än vad jag trodde utan min älskling, fast självklart så saknar jag min älskade fästman!

Här kommer en lite genomgång på vad som hänt sen sist...
I fredags - var jag hemma och pluggade och skrev kursportfolion... Sedan vid 16-tiden träffade jag Jejja, Nathalie och Thias för att gå på invigningen av Café Soda som öppnade igen, efter sin 2-åriga renovering :S Men gud vad NICE det var, och dessutom så bjöd Kaser och Chassa på allt, och det är ju aldrig fel... efter en stund kom Älsklingen ner oxå, sen var vi väl kvar till strax efter 18-tiden. Thias följde med hem till oss och vi käkade tacos, såg på film och spelade sing star, sedan sov han över här!

 Soda efter renoveringen!


I lördags - jobbade älsklingen, och Thias åkte hem med honom, själv passade jag på att få lite sovmorgon, sedan fortsatte jag med portfolion tills älsklingen kom hem, då vi handlade, gjorde mat och tvättade.
I söndags- var vi uppe skapligt, och åkte efter frukost ut till Laban och Tessan och hälsade på dem och lilla Oskar, deras lilla 3-veckors gamla son, mysigt med såna små bebisar, kom då oxå underfund med att Nova är inte så liten längre :S När vi åkte därifrån åkte vi till Vilbergen och hämtade upp Jejja och Nathalie för att ta en trip till Ikea, och vi som inte skulla handla någonting kom hem med en full påse med saker för närmare 700 kronor, HUR FAN HÄNDE DET?! Sedan blev det Max-mat, vi blev lite lata och jag hade dessutom sjukt ont i huvudet... Sedan blev det julpyntande... Och här följer bilderna från det...

    Här är köksfönstrets juldokoration!

 Och här vardagsrumsfönstret!

Detta är vårt sovrumsfönster med julstjärna och röda kulor!

  Här är lite olika små pynt... till vänster - badrums väggen, i mitten - vardagsrums bordet, till höger - vitrinskåpet i vardagsrummet!

Och sist men inte minst (ansträngande)...
PEPPARKAKSHUSET!!!
 


I måndags - träffade gruppen i skolan och vi arbetade med LEVA TILLSAMMANS, fick en hel del gjort, så det var riktigt skönt, nästan alla av oss gick på lunchen gemensamt bort till Spicy Hot och köpte med oss mat som vi sedan käkade hemma hos mamma, och det var jätte trevligt! Det var även denna dag som portfolion skulle vara klar så vi kunde lämna över den till den som skulle skriva kamratloggen... Något komiskt sammanträffande att Lina skulle kolla min och jag skulle kolla Martinas, men tanke på att det var exakt så när vi hade miniuppsatserna oxå i förra gruppen, helt klart lite komiskt! Vid 15-tiden orkade vi inte längre och jag gick förbi mamma en sväng på vägen hem, och hann då gosa lite med både Nathalie och Nova... Sedan var det hem för mer plugg! Och jag är jätte glad över att jag har en sån underbar sambo som förstår att jag måste lägga energi på skolarbetet och inte blir irriterad över att han inte alltid är i fokus, nä, han var så söt och lagade mat åt mig istället... MIN SAMBO ÄR BÄST!!!
Igår -
träffades vi återigen i gruppen i skolan, men denna gång vara det bara lilla gruppen, och vi jobbade med vår uppsats, vi kom igång ganska bra, blev dock inte klar, men men, det ska vi nog klara tjejer! Vid 14:30-tiden slutade vi och jag åkte hem direkt och fortsatte med skolarbete... När min underbara sambo kom hem så lagade han mat så att jag fick ringa pappa om julen... Pappa ska komma ner till Norrköping hem till oss någon gång efter jul för att käka julmat och ha lite julklappsutdelning med oss och syskonen... Ser verkligen fram emot det!!! Sedan avslutade jag skola och dator ovanligt tidigt för att vara jag, för att hinna få lite tid med min sambo innan han somnade ochh sedan åkte tidigt imorse!

Så... då är vi framme vid idag, eller nu är det ju egentligen igår... men men...
Det är min blogg och jag bestämmer att det fortfarande är idag, för det är det för mig!!!
Dagen började med avsked från min älskade...
Sedan var det VFU-uppföljning, vilket jag tyckte gick riktigt bra!
Därefter träffades vi i gruppen och gjorde i stort sett klart LEVA TILLSAMMANS, och sedan tog vi lunch, hamnade hela gruppen på GU' VA' GOTT! Vilket vara kalas trevligt!!! Därefter gick vi tillbaka till skolan och jobbade med vår DIDAKTISKA MODELL och den blev i stort sett oxå klar, iallafall modellen, sedan ska vi bara få ihop lite text, men det fixar vi efter jul!
Slutade vid 15-tiden och gick då hem till mamma och segade lite... Bröderna droppade sedan hemåt en efter en, och sedan vid 16-tiden kom mamma hem... och då gjorde hon iordning mat, och därefter gick vi (jag och mamma) till Matteusgården och gjorde julpyssel, och jag fokuserade på "julklapps-etiketter" då jag kände att julkort var lite sent, eftersom de skulle ha skickats igår! Resultatet av julpysslet kommer nedan!
Vid 20:30 ungefär kom jag hem till min tomma lägenhet och satte mig för att kolla igenom kursportfolion innan jag skrev ut den, vid 23-tiden ringde min underbara fästman och vi pratade väl i ca 45 minuter, och det kändes inte så jobbigt som jag trodde det heller, trodde nästan innan att jag skulle börja gråta, för jag saknar honom verkligen... Men det blir nog ännu värre när jag avslutar det här och lägger mig i en stor och tom säng :(

         

Imorgon ska jag träffa Martina vid 10 utanför henne, sedan ska vi ner och lämna våra portfolion till Jenny, sedan blir det en sen frukost på SODA... tror vi skulle ut till media markt efteråt oxå... Jag skulle egentligen tvätta imorgon oxå, men det känns onödigt att slösa tid och tvättmedel på lite underkläder bara, blir nog inte ens en bottenfull maskin...

Men min älskling kommer hem imorgon... Han trodde att han skulle vara hemma till 17-tiden ungefär, och jag längtar redan!!!

Men NU är det VERKLIGEN dags för sängen!!!

GODNATT
&
PUSS O KRAM

7 DAGAR KVAR TILL JULAFTON
//Roni☆

Dagens upplägg för att vara sysselsatt...

2008-12-17 - 07:14:11
Tidigare imorse åkte min älskling iväg för att åka på utbildning i Västerås, jätte bra att företaget satsar på sina anställda trots den ekonomiska krisen som pågår i världen just nu...
Men jag saknar honom redan :(
Tror att dagen i sig inte blir så jobbig, för du brukar vi ju ändå vara från varandra, däremot ikväll när jag sitter själv och sedan när jag ska gå och lägga mig i en tom och ensam säng, det är garanterat värst :'(

Nu ska jag alldeles strax ta mig iväg till skolan för att ha:
VFU-uppföljning - vilket jag inte alls känner för!
För att sedan fortsätta med:
Grupparbete - den didaktiska modellen - det kanske kan bli lite intressant iallafall, men jag saknar motivation efter 2 dagars grupparbeten.
När vi är klara (för dagen - för klara lär vi nog inte bli) så ska jag hem till mamma och käka och sedan ska vi till Matteusgården och julpyssla lite, det ser jag mest fram emot idag!

Sedan blir det väl hem, tack och lov att man har msn så man kan ha lite sällskap...
Fattas väl bara att datorn lägger av, eller det mobila bredbandet :S

Nu ska jag få i mig något ätbart innan jag måste gå!

Puss o kram
(hörs säkert ikväll)
//Roni☆

Ännu en dag i skolan...

2008-12-11 - 17:33:24
...men imorgon är jag ledig och det ska bli så jävla förbannat skönt!!!

Dock har jag visserligen en massa skolarbete att göra och har planerat att göra klart min kursportfolio, bestämde med tjejerna idag att vi skulle byta på måndag för kamratloggen så vi hinner skriva de oxå innan de måste lämnas in på torsdag, några av tjejerna åker ju hem då oxå för att hinna hem och landa innan jul, så de vill lämna in de på onsdag redan så jag hoppas man hinner allt!

Idag har vi jobbat massor med vår uppsats och tjejer, jag tycker det gick riktigt bra, nu ska vi bara få ihop det där med fenomenagrafin så ska vi se att det blir KANON... vi får säkert MVG, fast... det går ju inte... kan ju bara få IG eller G!
Hur som helst så tror jag iallafall att vi får ihop det bara vi kommer igång på tisdag igen!

Detsamma gäller Leva tillsammans, kommer vi bara igång på måndag så är vi nog snart klara med det, måste bara komma på ett sätt vi kan redovisa på....
Någon som har ett förslag på hur man kan göra en redovisning på 10 minuter som ska vara lite orginell???
(den behöver ju inte vara det, men vi vill att den ska vara det)

Älsklingen min har inventering på jobbet idag, och nu tycker jag att han börjar bli sen (egentligen inte, men iallafall), för jag saknar ju honom :( Dessutom så börjar jag bli hungrig och jag har verkligen ingen aning om vad vi ska hitta på att äta :(

Igår var jag ju på julfest hos kidsen på min vfu....
Och OH MY GOD vad duktiga de var!!!
Jag var så stolt över dem så jag nästan fick tårar i ögonen, de var så fina!
En av flickorna kom in i en gul dress och jag undrade vad faan hon skulle föreställe med 2 stora svarta fläckar fram på tröjan, sedan kom jag ju på att hon var en liten lussebulle :) Hon var så söt!
Gillar människor som är lite alternativa och kreativa, helt underbart!

Nu ska jag göra vad jag lovat tjejerna i gruppen och skanna lite...
Skönt sen när det är gjort!!!

Puss o kram

13 DAGAR KVAR TILL JULAFTON!!! :D
//Roni☆

MIN ÖNSKELISTA (vår önskelista)

2008-12-11 - 09:03:19
Fick önskemål av min syster att lägga ut min, eller vår (min och sambons) önskelista så folk vet vad man önskar sig....
Har visserligen redan delat med oss av den till hans syskon så vissa saker kan ju redan vara tagna...
Men om man får dubbelt kan man ju alltid byta!!!

ÖNSKELISTAN...
Wii-niptuck
Sällskapsspel
Spel till Wii och PS2
Våffeljärn
Hushållsassistent
SodaSteam
Texmex-servis (har tacofatet)
Bra knivar (typ sån från ica helt i rostfrittstål)
Knivblock
Snygga peppar-& saltkvarnar
Sås-kastrull
Badlakan
Kökshanddukar
Bäddset för dubbeltäcke


Jag vill ha...
Filmer (törnrosa, den magiska leksaksaffären, andra klassiker som jag inte
har från disney, och andra som ni kan tro att jag tycker om)
Make-up presentkort (som mamma fick av oss)
Skämma bort mig saker (så som frisör, nageltjoffs, massage mm...)

...men ni vet ju att jag blir glad för det mesta!

//Roni☆

Då har vi kommit halvvägs in i vardagen...

2008-12-10 - 09:15:48
Godmorgon godmorgon!
Här är vi uppe med tuppen, ska ju på föreläsning om 1 timme så det gäller väl att passa på, känner dock inte för det... Skulle faktiskt tom hellre vara hemma och skriva kursportfolio och julpynta... JAG VILL JULPYNTA...JAG VILL HA NÅGON JULKÄNSLA I DENNA LÄGENHET... det har jag inte just nu, inte alls, men jag har iallafall hunnit byta gardiner och fixat julstämning i köksfönstret, nu är det bara resten av lägenheten kvar :(
Föreläsningen slutar klockan 12 och då ska jag hem och fixa lite!!!

Sedan ska jag ha så skoj och tvätta idag oxå, men jag hinner nog inte så mycket då jag ska vara på julfest klockan 18 med mina vfu-barn, och det ska bli jätte kul! Ser verkligen fram emot det :D

Så....
Vad har hänt sen sist??? .............

Jo, vi kom ju iväg till Ullared, även om jag var jävligt neggig till och börja med, när vi väl kom i säng strax innan vi skulle upp igen, berättade jag för min sambo att jag inte ville åka längre, att jag verkligen hade sett fram emot att åka, men att jag då absolut inte längre kände för det, allt bara för att det blir fel och tvärtom hela tiden...
Men vi hade iallafall väldigt trevligt....
Jag var dock inte så rik som jag tydligen först trodde, men men, tur att man har en snäll sambo som ställer upp...
Jag har väl sagt att jag älskar dig mega massajor va'?!

I söndags blev det sedan SOVMORGON, sedan hade jag planerat att hinna göra pepparkakshus och julpynta, och... låt mig säga så här... Det är onsdag och fortfarande inte gjort!!!
Men det är inte pga lathet, utan det är andra saker som kommit ivägen, som i söndags var det sovmorgon och julklappsinslagning som tog upp all min tid!

I måndags var jag nere och lunchade med syrran och Nathalie på stan, mysigt mysigt, sedan var jag och Martina på tvärgruppsmöte, faktiskt riktigt intressant denna gång... Därefter hämtade sambon mig och vi åkte ut till hans föräldrar och käkade och umgicks lite, sen var det kväll och Prison break.

Igår börjad skolan 10, och vi hade 2 politiker där som hade en debatt om skolan, Lars Stjernkvist (från socialdemokraterna och skolpolitiker) och Mathias Sundin (från Folkpartiet Liberalerna), och jag var lite skeptisk till en början men de var RIKTIGT bra... NI SOM INTE KOM (vilket var många) MISSADE VERKLIGEN NÅGOT!!!
Som sagt det var ganska många som inte var där, tror Martina sa att vi var 28 stycken studenter därinne (snacka om uttråkad om man sitter och räknar folk i föreläsningssalen, men men...)
Efter skolan gick jag över till mamma med Martina, hon skulle låna Dumle på en promenad, men först fick vi lite fika, mums mums... Och jag fick gosa med mina underbara lillesyster :D Älskar verkligen den lilla tjejen, hon är verkligen för underbar!!!
Sedan var jag väl hemma till 14-tiden och satt och skev lite skolarbeten...
När sambon kom hem åkte vi och handlade lite, sedan hem göra mat, och kolla Ugly Betty och Desperate housewives och sedan hann jag pynta köksfönstret!!!

Nu ska jag försöka hinna med en spårvagn som går om 10-15 minuter och jag sitter i linne och trosor, och har verkligen förberett NADA, så nu måste jag sluta!

Hörs senare!

Puss o kram
//Roni☆

Thank GOD is FRIDAY!

2008-12-05 - 22:06:21
Välkommen till min fredag... och äntligen helg!!!

Var uppe ganska tidigt idag oxå, fast jag var ledig... fick skjuts av älsklingen till mamma imorse, var där strax innan 9... Hann mysa lite med Nova innan hon och mamma skulle gå till dagis och kolla lite (eller FÖRSKOLA som det egentligen heter)... När de gått, hade Jejja och Nathalie hunnit komma strax innan, så under tiden de var borta så gjorde jag och Jejja saffransdeg, och personligen måste jag få säga att den blev jätte bra!

När klockan närmade sig 11 så började både syrrans och min mage säga att de var hungriga, då ingen av oss käkat frukost, så vi gick ner till Hemköp och köpte lite sallad och kött i charken, ringde mamma och kollade om hon ville ha, hon var på väg hem och kom förbi affären och sedan hade vi sällskap tillbaka hem till henne och käkade det nyinköpta...

Sedan blev det att baka lussebullar och de blev kanon bra, både mjuka och fluffiga, och saftiga... Toppen med andra ord!

Därefter gick vi en promenad med Dumle och småflickorna, och de somnade båda två (flickorna alltså, inte Dumle), så när vi kom in kunde vi börja baka pepparkakor utan deras "hjälp"... Efter en lite stund kom Thias hem, och strax därefter vaknade Nova, så hon hjälpte Jejja och mig att baka, mamma tog en kanon fin bild på det, eller mysig var den iallafall, ska kolla om jag kan få den av mamma så ska jag lägga ut den här....

När vi började bli klara så vaknade Nathalie, och därefter så fikade vi så vi fick provsmaka det nybakade...
Dock så blev min granskog av pepparkakor utsatt för en skogsbrand tror jag, så vi hade xtra krispiga och mörka pepparkakor... :(

När Jejja och Nathalie sedan gick hem, så fick jag ytterligare tillfälle att krama på min super goa syster, hon är så kanon mysig! Sedan tog jag oxå tag i det och rörde mig hemåt....

Väl hemma så skala jag potatis och kokade den under tiden som jag började diska, när potatisen var klar bestämde jag mig för att jag kan diska klart innan jag fixar mos (DUM IDÈ), så det gjorde jag...
Sedan var det dags att fixa moset och jag tror jag kommit på ett nytt recept till tapetklister... kokt kall potatis, smör och mjölk... Och NEJ mamma, det hjälper INTE med mer mjölk och ett ÄGG....
Det hela slutade med att jag gick ner till Tempo och köpte pulvermos, PUCKO-POTATIS!

Men efter mycket om och men så blev det mos och det blev efter ett tag plankstek... och det var gott!

Nu väntar jag på att bröden ska kallna lite så jag kan fixa mackor för morgondagens resa till Ullared... Vi ska väl upp om några timmar och ta oss hemifrån, blev tydligen så oxå att Karin ska med...
Har inte riktigt bestämt mig för vad jag tycker om det ännu, men jag hoppas det går bra, men jag är lite besviken, hade sett fram emot att få åka själv med min älskling...
Men men, han har lovat att vi inte ska stressa osv, utan att vi ska ta den tid VI vill ha, och stanna så ofta som VI vill osv... Jag hoppas att han håller sitt löfte och att han tar det med sin syster, för jag tror att det kan sluta illa om hon och jag börjar tjafsa, vi är både så envisa...
Och jag är för trött för att lägga energi på att tjafsa och vara irriterad, så jag hoppas att det inte blir någon skit...
Det blir säkert jätte bra, jag bara överdriver då jag är trött och lite besviken....

Nu är det dags att kolla om jag kan få iordning lite mackor innan jag ska hoppa i sängen, och hoppas på lite sömn innan det är dags att vakna igen!

Godnatt!

Puss o kram
//Roni☆

Onsdag, onsdag, onsdag hela dagen...

2008-12-03 - 23:45:40
Jag fattar inte att jag alltid ska vara så satans trött, men inte kommer jag i säng på kvällarna heller, för det är inte när jag ska gå och sova som jag är trött, utan det är ca 4 timmar tidigare, och då har jag inte tid att gå och sova, för då har jag en massa annat som jag måste göra...

Skulle ha pluggat när jag kom hem idag oxå var tanken, men det blev inte mycket av den varan :( Usch vad min självdisiplin suger, hur F*N ska jag kunna ha disiplin på en massa barn när jag väl är klar i skolan? Det kommer bli intressant att se... Oftast är jag bättre på att få andra att göra saker och ta tag i saker än vad jag själv är...

Känns ju så trist ju nu... Bara en massa eländiga måsten, vad hände med att göra det man vill göra?!

Har iallafall skrivit ner allt som hade med intervjuerna att göra... och transkriberingen är klar, och den var inte skoj... Imorgon ska jag försöka ta tag i de sista vfu-sakerna så jag kan släppa det därefter och koncentrera mig på portfolion och leva tillsammans och den didaktiska modellen... Och tentan självklart!!!

Imorgon blir det Centralbadet direkt efter skolan som slutar 17, simma lite, var länge sedan nu... När älsklingen slutar vid 18 så ska han oxå dit, men han kommer väl hålla till i gymmet mestadels, sen skulle han väl komma ner till badet och jag har planerat att simma hela tiden... Så jag satsar på att iallafall hinna simma 2km, kanske mer, beroende på hur mycket jag orkar och hur lång tid han kommer ta på sig!

På fredag är jag ledig från skolan, enligt schema iallafall, och ganska mycket över lag, enligt mig själv...
Har bokat in julbak hos mamma med henne, Nova, Jejja och Natta, men jag hade väl kanske inte räknat med att jag skulle vara där till 9... där rök min sovmorgon :( Men det är visserligen bättre att komma igång, så man blir klar...
Och är jag uppe skapligt så kanske jag kan somna på kvällen, vi ska ju upp långt innan tuppen för att åka till Ullared sen på lördagen, så det är ju bra om man kan somna innan det är dax att gå upp igen!

Nu ska jag göra mig reda för sängen... Ska bara kolla facebook en gång till!
Säger iallafall GODNATT och PUSS O KRAM
//Roni☆

Sista vfu-dagen :(

2008-12-01 - 22:37:17

Sitter nu och försöker kolla på Prison Break...


Dagen har varit mycket, men det har gått fort...
Började imorse klockan 8:00 då pratade jag med Lena på kontoret för att se till att jag skrivit rätt på min tidrapport för min tid på Skalman (hade ju sista dagen där i fredags - hoppas att jag får komma tillbaka), och enligt henne såg det rätt ut iallafall, så det är ju skönt. Fick en lapp där jag skulle skriva in mina uppgifter till banken.

När jag kom in i klassrummet höll Johanna på att läsa för barnen och sedan hade de matte och svenska, då fick jag börja med att klistra och knåpa ihop deras matte-läxa och det var ganska skoj. Sedan fick jag kopiera det och veckans ord, och jag tror att jag börja fatta hur man får dubbelsidiga kopior nu...

Ett STORT PLUS för mig!!!
Så nästa gång Tina när vi ska kopiera något så tror jag att jag kan fixa det :D

Jag fich även tillfälle att ta med mig en av barnen och göra min sista intervju, eftersom det barnet var sjuk torsdag och fredag förra veckan då jag skulle ha gjort det...
Efter 10-rasten så hade de Tema - Religion, Karin läste ur en bok som baseras på bibeln men är anpassad för barn, så idag handlade det om ADAM & EVA I PARADISET och DEN STORA ÖVERSVÄMNINGEN (Noas ark), därefter skulle barnen skriva och rita till det som de nyss hört om.
Efter lunch hade halva klassen TEXTILLEK och andra halvan var kvar i klassrummet och jobbade med språklära, och sedan svenska eller matte...
När barnen kom tillbaka från TEXTILLEK så hade Johanna en liten check inför morgondagen och berättade vad som skulle hända då... När hon sa att jag inte skulle vara där imorgon följdes det av ett stort NEJ!!! från barnen, och en av de som går på Skalman frågade om jag inte skulle dit, och jag svarade att jag har slutat där, och då såg Skalman-barnen jätte besvikna ut :(
Jag frågade dem sedan om det var OK om jag kom på deras Julfest (där de ska ha lite lucia-framträdande) nästa vecka och möttes av ett stort JA! så det kändes ju bra iallafall.
En av pojkarna frågade när jag kom tillbaka och jag svarade i vår, då sa en annan att han tyckte att jag skulle vara där jämt. Johanna berättade då för dem att jag går ju faktiskt oxå i skolan, men att jag är där för att lära mig bli lärare, och att jag skulle vara klar om 3 år... Då svarade pojken att då går ju de i 5:an, men att jag kunde få vara där redan nu, trots att jag inte var lärare än. Johanna frågade om hon och jag skulle byta, men de sa att de tyckte ju om henne oxå, men ville gärna ha oss båda 2.
De är ju så GOA!

När de skulle gå hem så fick jag kramar av ALLA 27 som var där idag (2st var sjuka) :(

Därefter hade jag och Johanna vårt samtal för att knyta ihop vfu-perioden, och hon hade ingenting att påpeka, och det jag skulle jobba på tills denna gång tyckte hon redan var mycket bättre, så hon var hel nöjd... Synd bara att jag antagligen nästa gång inte kommer ha henne, för hon som har klassen egentligen ska tydligen komma tillbaka efter sportlovet, och jag minns inte om jag hinner har vfu innan dess :( Tycker så mycket om min vägledare så jag vill inte byta bort henne :(


När vi var klara åkte jag ner på stan för att fika med Rikard, han hörde av sig igår och sa att Soda skulle öppna idag, men när vi kom dit så var det inte det, så vi satsade på Kupolen istället.
Efter en stund ringde syrran och kollade om vi kunde gå på stan, och det kunde vi förstås, så hon och Nathalie kom upp till Kupolen och mötte upp mig och sedan så gick vi en sväng på stan, sedan skulle jag gå och simma var det bestämt, men när jag kom dit var hela simbassängen upptagen av simskolan (såg jag genom dörren vid entrén så jag slapp gå in), så jag fick skippa det, och tog istället en promenad till Gurras jobb, så jag fick lite motion iallafall, får se om jag hinner åka och simma imorgon när jag slutat!


När älsklingen slutade så åkte vi hem och dumpade lite saker och sedan åkte vi och handlade lite, och nu har vi käkat lite och sitter och softar framför Prison Break...

Nu ska jag ta och avsluta här så jag kan koncentrera mig på slutet av programmet, och kanske hinna renskriva utvecklingsplanen, innan det är dax för sängen!


Säger GODNATT nu iallafall
&
Puss o kram

//Roni☆
RSS 2.0