Känsliga tittare/läsare varnas...

2009-03-31 - 23:26:58
Nu ska jag sätta igång med lite informativt bloggande, som inte bara är en kärleksförklaring till min underbara älskling =)

Jag bör väl börja med gårdagens händelser, så det blir det som kommer nu...

Dagen började med att Gurra väckte mig och sa:
"Shit, klockan är 7, vaknde, vi har försovit oss, och jag börjar... NU!"
Najz, att bli väckt på detta sätt, och sedan stressande göra sig iordning för efter 27 minuter går spårvagnen till skolan, så frukost hann jag inte med. Men jag hann testa nya skorna, vilket inte gick som planerat, vänsterskon var det något vasst i som gjorde sjukt ont i min lilltå. Så det blev att byta skor och sedan att springa förbi nere på Fia's vid bredavägen innan spårvagnen. Men det kom en buss istället och sedan vid Hagaskolan fick jag byta till spårvagn och åka resten av vägen till norr tull. Gick in på min stammis-tobak-kiosk och handlade 2st color innan jag gick upp till skolan...
Träffade Lina och Bina där, och vi hade sedan föreläsning. Men innan den började hann jag börja äta min smörgås från Fia's som var allt annat än färsk, misstänker starkt att den legat där sen innan helgen =S Vid 9-tiden hade vi 10 minuters paus i föreläsningen, och jag gick på toa, när jag kom in skulle jag ta en banan som jag hade med mig, och möts av en cola-indränkt väska... Den ena colan var det tydligen hål i någonstans, det var ca 1/5-del kvar i burken, resten simmade runt i min väska =S Inte allt för trevligt!!! Lyckades iallafall få ordning på det....
Vid 10-tiden var föreläsningen slut och vi gick och mötte upp min Jessica, sedan blev det en promenad ner på stan, en fika på Lindahl's och sedan en lunch på Kupolen. Super mysigt att träffa Jessica!!!
Klockan 13 var det dags för nästa föreläsning, den höll sedan på till 14:30, så då gick jag och Lina ner mot norr tull, jag till spårvagen och hon till resecentrum...
När jag kom hem så hade jag fått avier att hämta på Tempo, så jag gick ner dit...  Jag hade fått ett paket från Natural killers och sedan 2 paket med böcker Säljö - Lärande i praktiken och Lindström & Pennlert - Undervisning i teori och praktik. Känns skönt att ha några av böckerna klara iallafall.
Upptäckte även att deklarationen kommit och det kändes ju helt OK att få tillbaka 3558 kronor, med tanke på att jag inte får några andra pengar i sommar, eller lite får jag väl eftersom jag antagligen ska ha hand om Nova en del...
När Gurra kom hem så åkte vi nästan omedelbart iväg igen till Maxi, först gick vi till Stadium och bytte mina skor, och sedan blev det att handla för veckans matsedel... Mamma kom förbi där och lämnade av det hon kopierat upp, så det var snällt av henne! När vi handlat klart åkte vi förbi hos Sis och lämnade av blöjor och cigg som hon hade bett oss handla.
Därefter blev det mat... och tv!!!

Idag vaknade jag först vid 6-tiden av Gurras klocka, sedan vaknade jag vid 6:30 då han sa hejdå till mig, nästa gång jag vaknade var klockan 11... Hade inte räknat med den sovmorgonen, men det var skönt... Segade mest hemma sedan, upptäckte att morgondagens föreläsning tydligen är inställd pga sjukdom hos föreläsaren, så då var man helledig imorgon oxå, frågan är ju vad man ska göra av dagen, kanske ta ett bad och bara vara, har ju tvätten sen imorgon eftermiddag.
Vid 14:30 gick jag iallafall hemifrån idag för att gå till bomull och lämna kopieringsunderlaget så de andra i gruppen har tillgång till det... Sedan fortsatte jag promenaden till Beijers för att vänta in älsklingen... Under min ca 30 minuters länga väntan hade vi följande sms-konversation:
JAG: "Du är snygg och jag älskar dig. Saknar dig! Jag vill ha en puss, kan jag få det? Om du inte är allt för upptagen just nu? Puss puss" (här var jag vid bilen på parkeringen på beijer)
GURRA: "Mmm du kan det puss puss puss. Du är också snygg och vacker och jag älskar dig. Puss"
JAG: "Men, vad var det där för en puss, jag vill väl ha en riktig! Är det allt jag får efter att ha ansträngt mig en massa?" (jag gick ju till Beijer, på andra sidan stan, från Haga)
GURRA: "Du får riktiga sen när jag kommer hem. Puss"
JAG: ":( måste jag vänta ända till dess? Din glädjedödare :("
När Gurra sedan kom ut så blev han glatt överaskad, vi åkte sedan till Sörping och käkade årets första glass på konfekthörnan, mumsigt värre! Sedan blev det hem och bara vara en stund innan vi gjorde mat...
BTW - detta är resultatet efter lite mer än 1 timmes promenad i mina nya skor...



Nu ska jag gosa lite med min underbara älskade sambo...
Puss o kram
//Roni☆

Standing in the light of your halo - I got my angel now

2009-03-31 - 13:49:44
Remember those walls I built
Well baby they're tumbling down
And they didn't even put up a fight
They didn't even make a sound.
I found a way to let you in
But I never really had a doubt
Standing in the light of your halo
I got my angel now

It's like I've been awakened
Every rule I had you breakin'
It's the risk that I'm takin'
I ain't never gonna shut you out
I can feel your halo

Hit me like a ray of sun
Burning through my darkest night
You're the only one that I want
Think I'm addicted to your light
I swore I'd never fall again
But this don't even feel like falling
Gravity can't forget
To pull me to the ground again

Feels like I've been awakened
Every rule I had you breakin'
The risk that I'm takin'
I'm never gonna shut you out
I can feel your halo

Everywhere I'm looking now
I'm surrounded by your embrace
Baby I can see your halo
You know you're my saving grace
You're everything I need and more
It's written all over your face
Baby I can feel your halo
Pray it won't fade away

I can feel your halo



♥ Älsklingen - denna är till dig - du är det absolut bästa som hänt mig ♥

♥ Älskar dig med än ord kan förklara ♥
♥ Du är min värld - mitt liv - mitt allt ♥

//Roni☆

Helgen!

2009-03-29 - 23:46:24
I fredags var det ju skola igen, efter nästan 1 veckas ledighet, och det var jävligt tungt vill jag lova!
Först var det kursintro mellan 8-10 sedan föreläsning 10-12, sedan gick jag och Lina ner till Bomull för att kopiera texterna som man får låna just till att kopiera från lärarna, men inte en enda jävla kopiator ville fungera, så vi lånade hem det, så nu skulle iallafall mamma fixa det åt oss... Tack mamma du är en ängel!!!
Därefter gick jag hem till mamma i snöstormen och gosade lite med Nova, sedan blev det en liten promenad med mamma, Nova och Dumle i snön, innan morsan bjöd på en fika.
Vid 16-tiden hade älsklingen hittat tillbaka till stan och hämtade upp mig hos mamma, sedan skjutsade vi hem en jobbarkompis till honom innan vi åkte och åt lite smörgåstårta, sedan blev det mat från Choys Garden och att mysa framför tv:n resten av kvällen!

I går blev det en rejäl sovmorgon, vaknade väl någongång mellan 1 och 2 på eftermiddagen... Då blev det frukost och sedan bestämde vi oss för att kolla så vår vägbeskrivning till kyrkan stämde, vilket var VÄLDIGT smart eftersom vi hamnade i Östra Husby istället för i Östra Ny... Illa illa, så det var bara att ringa till Tessan och Laban och fråga vart fan vi skulle, så vi fick en ny vägbeskrivning och då hamnade vi rätt. Så det var ju skönt att vi kollade upp det igår... När vi kom hem så började vi efter en stund med maten, och den blev klar lagom till Earth hour, och dags att släcka ner, så vi käkade till en massa stearinljus i köket, super mysigt och gott!!! Därefter var det soffan och tv:n som gällde, och morötter, gurka och dipp. Sedan ställde vi självklart om klockorna oxå... och fan vad klockan blev mycket!

Idag blev det upp vid 10, eller nu ljuger jag, klockan ringde vid 10, men jag kom inte upp ur sängen förrän efter 11, fan vad seg jag var imorse... Sedan blev det iallafall att göra sig iordning och käka frukost innan vi vid 13-tiden åkte iväg till Östra Ny för att gå på dop. Lilla Oskar var så duktig i kyrkan och de blev glada över presenten så det var jätte lyckat.
När vi var klara där så åkte vi till Maxi och handlade, köpte ett par nya sneakers, då mina skor är helt pajj... Sedan blev det påskris som jag gjort iordning under kvällen, och sedan lite mat köpte vi förstås...

Puss o kram
Godnatt!!!

//Roni☆

Ingen dålig start på morgonen!

2009-03-27 - 07:16:58
Vaknade klockan 6, med andra ord 30 minuter innan jag egentligen hade tänkt stiga upp ur sängen, men men, lika bra att få upp, annars blir jag bara ännu tröttare =S

Så nu är det frukost, sitter och käkar samtidigt som jag skriver... Jag som brukar så så sjukt värdelös på att käka frukost, men idag hade jag ju GOD frukost!!!
Jag är ingen frukost människa, men <------ detta kallar jag en NAJZ FRULLE, så det går alltid ner!!!

Ska åka spånkan sen vid halv, så jag kan möta upp Tina utanför henne vid 20 i 8, sedan blir det kursintroduktion mellan 8-10 (minus akademisk-kvart), därefter föreläsning (10-12 minus kvarten). Kul med förläsning redan första dagen, men men, lika bra att komma igång direkt =S

Idag mår jag annars bättre, inte alls samma molnande smärta längre, så jag avvaktar innan jag komma ringa vårdscentralen, så får vi se, min kropp kanske fixar det själv...

Igår vid 12-tiden på natten, skickade jag ett sms till min sambo: Hejsan min älskling! Jag tänkte snart gå och sova, trodde att du skulle ha hört av dig, men du somnade väl och glömde bort mig :( är du vaken så kan du väl ringa din älskade fästmö?! Puss puss och godnatt i annat fall!
Cirka 30 min senare ringde han, och sa att han haft utbildning typ fram till nyss, och när jag sa att jag inte trodde honom så svarade han att de hade väl slutat vid 16-tiden... Hm, det var 8,5 timmar sedan?! Men tydligen så hade ledarna bjudit ut dem osv, men jag tänkte väl kanske att han kunde ha skickat iväg ett sms eller nått när han hade slutat, eller under kvällen, speciellt med tanke på att han sa att han hade saknat mig jätte mycket hela dagen...

Nej, nu ska jag käka upp och få på mig sista kläderna!!!

Puss o kram
//Roni☆

Så imorgon är det dags igen =S

2009-03-26 - 22:37:17
Sitter just nu och skriver ut nya studiehandledningen, imorgon börjar ju nya kursen Den lärande människan, och jag måste väl tyvärr vara så ärlig och säga att jag inte ser fram emot det heller egentligen... Önskar jag hade fått en vecka till, jag har ju för fan inte varit ledig, jag har varit förkyld, och är heller inte frisk ännu... Och jag har inte fått tag på vårdscentralen heller, så jag ska försöka göra ett försök imorgon innan skolan att få tag i dem och sedan kanske jag kan ta mig dit efter skolan... Hoppas på att de kan hjälpa mig, för det är fan inte skönt... Kan inte påstå att det gör jätte ont, men det är fan inte något jag vill leva med...

Jejja och Nathalie har varit här hela kvällen, vi har gjort iordning smörgåstårtan, gått en promenad till ÖB, snackat en massa, pratat sex, vilket alltid är lika underhållande, det kommer man aldrig ifrån, ibland är det verkligen helt underbart med tjejsnack, sedan har vi kollat på Snow Buddies och käkat smörgåstårta. Dem gick sedan vid 22-tiden, och nu sitter jag här... Väntar på att min älskling ska höra av sig, har inte hört någonting sedan strax innan 16-tiden. Och han brukar vara ganska bra på att höra av sig... Men men, han ringer förhoppningsvis snart!



Nja, vet inte riktigt vad mer jag ska skriva, men jag kan återigen bara säga att jag INTE känner för skola imorgon, ska visserligen bli mysigt att träffa tjejerna igen, men nja, så sugen på K4:an och allt är jag inte!

Men nu ska jag tvätta håret och vänta på att älsklingen hör av sig!!!

Godnatt!
Puss o kram
//Roni☆

Ajdå...

2009-03-26 - 15:21:00
Har nya misstankar angående min inte så härliga förkylning, som inte gett med sig helt, men som jag trott varit på bättringsvägar... Har börjat misstänka bihålsinflammation, så jag ringde mamma och började förklara min symptom, innan jag nämnde mina misstankar, och hon sa direkt att det lät som det...
Så hon tyckte att jag skulle ringa vårdscentralen då man tydligen behöver medecin för att få ut den skiten... Så det har jag gjort X antal försök med, men det är ingen som vill prata med mig... De säger bara att deras telefontider för tidsbokning och rådgivning är slut, och att jag ska återkomma senare eller en annan helgfri vardag... Jaha, så jag får väl ha ont då!!!
Funderar på om jag kanske ska ringa sjukvårdsupplysningen och prata med dem, men jag orkar inte åka till vårscentralen i Hageby under jourtid nu när Gurra inte är hemma...
Men vi får se hur jag gör... Får göra ett nytt försök imorgon annars!!!

Som ni ser på bilden har jag iallafall hunnit plantera lite... Hade tänkt mig lite mer, men jag har plockat och förberett mig på att ta tag i allt, så jag har inte kommit längre innan syrran ringde och sa att hon snart ska komma... Då ska vi göra klart smörgåstårtan och käka den... LOVAR ATT LÄGGA IN BILD PÅ DEN!!!

Håll tummarna för mig att jag snart blir bra i min näsa!!!

Puss o kram
//Roni☆

Super bored...

2009-03-26 - 13:38:39

Jag är så OTROLIGT uttråkad just nu, fattar inte vad jag ska hitta på. Visserligen kan jag komma på ett par saker jag skulle kunna göra, men jag känner inte att de är så speciellt mycket roligare... Eller, roligare än att inte göra någonting är det väl kanske, men inget roligt egentligen, men visserligen skulle jag känna mig ganska duktig efteråt... Men ORKA!!! Vill ju göra något skojjigt, har funderat på att lägga mig i ett bad, men känner mig för rastlös för det... Tänkte att om jag skriver lite så känns det kanske bättre snart!!!

Har hunnit göra lite idag iallafall, sov väl till 9-tiden, tror att klockan i mitt huvud är inställd på den tiden just nu. Gurra åkte vid 6 imorse på utbildning, någonstans på västkusten. Och då kände jag inte riktigt för att gå upp... När jag vaknade så satte jag mig och betalade räkningar *duktiga jag*, sedan har jag pratat lite med Bina på msn. Jag har kokat ägg till min och syrrans smörgåstårta. Och Jens och Nea har varit förbi och lämnat min iPod och lånat en film. Sedan har det inte hänt NÅGONTING!!!
Funderar på om jag kanske ska ge mig ut på en promenad i solen, men det känns så fucking boring att gå omkring ensam utan mål... Så det kommer nog inte bli av, om jag känner mig själv rätt!!!

Antagligen så är jag så här jävla uttråkad och rastlös pga att jag de senaste dagarna har varit sysselsatt... Vad jag gjort tidigare har jag ju redan skrivit om, dock inte om vad jag gjorde igår, så det kommer väl nu...
Igår kom jag oxå upp från sängen vid 9-tiden, ringde och snackade med syrran, som var hemma med Nathalie ytterligare en dag... Sedan ringde mamma och sa att hon och Nova inte skulle till baby-sången då de sovit så pass länge. Så lite senare runt halv12-tiden rörde jag mot spårvagnen. På spårvagnen träffade jag Jejja, hon hade varit på Vårdscentralen med Nathalie, och hon hade öroninflammation, stackaren... Så hon skulle nu iväg och hämta pencillin, så vi hade sällskap upp till mamma.
Första jag fick när jag kom hem till mamma, efter en utskällning av Dumle förstås, var en jätte gosig kram av Nova. Sedan skulle Nova käka lite innan vi gick ut och gick en varv runt strömmen, mysigt den där vägen... När vi sedan kom tillbaka så var Madde utanför mamma och väntade på oss, så då blev det en fika innan jag sedan bestämde mig för att röra mig hemåt.
Ringde syrran på vägen hem och sa att jag var just på väg hem, hos var nere på stan och skulle höra av sig senare... And to be totally honest, minns jag inte vad jag gjorde riktigt mellan att han pratat med henne och sedan fram till att hon kom vid halv7-tiden =S
Strax därefter kom Gurra hem oxå, och jag och Jejja (eller jag ;)) satte igång med smörgåstårtan, eller botten till den... Fick tom Nathalie att käka lite igår, så det är ju jätte bra, med tanke på att hon knappt ätit något på sistonde över huvudtaget, men nu åt hon en hel dubbelmacka med skinkost. Så det är ju skönt att man kan bidra med något =)
När Jejja och Nathalie sedan gick hem så käkade jag och Gurra lite och kollade på Grey's Anatomy, sedan blev det sängen efter en stund...

Nej, nu funderar jag skarpt på om jag ska ta och plantera de där växterna som jag tänkt plantera sen i lördags... Känns ju bra sen när det är klart!!!

Puss o kram

//Roni☆

4:de dagen med huvudet fullt med snor.

2009-03-24 - 17:44:20
Ibland blir jag lite sur på mig själv, jag har varit helt däckad egentligen hela helgen pga min brutala förkylning, och jag är ledig, så jag behöver egentligen inte vara uppe och springa runt och ha mig, men jag kan ju inte lugna ner mig tydligen...
Även idag har jag varit ute och flängt, alla andra som är sjuka brukar försöka ta det lugnt, så de kan bli friska sen, men inte jag, jag försöker jobba bort förkylningen, eller  springa ifrån den kanske, hoppas att den inte hänger med i mitt tempo... Varför kan jag inte bara låta mig själv vara sjuk? Är det kvinnan i mig som gör detta mot mig själv?

Jaja, idag vaknade jag av Gurras väckarklocka, och av att solen lyste in från vardagsrummet och speglade sig i sovrumsdörren och sedan rakt i ansiktet på mig, mysigt att vakna till solen, och i sin älsklings armar =)
Min underbara drog vid halv 9, jag dröjde mig kvar i sängen till 9-tiden, såg då att syrran skickat sms, hon ville hitta på något, Nathalie var för sjuk för dagis... Så jag tog mig 1 timme för att fixa iordning mig och sega innan jag försöke ringa henne, men där var det som vanligt upptaget, så efter en timme ringde hon mig och sa att jag kunde komma ner så kunde vi ta en sväng till stan sen...
Tog en kall promenad i blåsten ner till stan, där vi käkade lite innan det blev ett litet varv, sprang på Månsson där, så det blev att snacka lite med honom, trevligt trevligt... Han och tjejen ska ju oxå ha barn snart, 5 veckor ungefär sa han, mysigt!!! Man blir ju lite lätt avis, jag vill oxå ha bebbe!
Blev sedan spånkan hem iallafall, och en sväng ner till Tempo för syrrans skull, jag skulle inte ha något, blev bara lite småsur när jag kom hem och såg att jag hade en avi på ett paket som skulle hämtas på Tempo, så går det när man inte går hem innan... Och därefter har jag inte orkat gå ner...
Satte mig istället och fixade iordning uppsatsen så jag kunde skicka den till Klas eftersom han ville ha hela... Sedan skickade jag iväg den 2 gånger... Eller först skrev jag ett mail och sa att jag skickade den, men självklart så glömde jag att bifoga den, fan vad trött man blir när det händer, och det var ju inte första gången heller, så jag fick skicka ett mail till med den i...
Vad har jag mer gjort sedan jag kom hem???
Jag har snackat (eller jag snackar fortfarande) med syrran på msn, och skickar lite musik... Jag har varit nere i tvätten 2 vänder, fast ena gången fick jag med mig allt upp igen... Idioten som hade tvättstugan innan mig höll på och tumlade in på min tid och hade låst och var inte nere och låste upp när det var min tur *AAARRRGGGHHH* Sånt gör mig pissed!!! Så jag väntade en halvtimme att gå ner, sedan gjorde jag ett nytt försök, och då hade idioten hämtat sin skit... Annars hade det varit någon som fått ett aggressivt brev av mig!!!
Har även suttit och kollat runt på youtube och hittade denna låt, det var låten som jag var ute efter inte videon eller vad det ska vara... Den låten var min favvo sommaren 2006, åka runt i Stridas bil och lyssna på denna låt... det är sommar!!!



Nepp, nu orkar jag inte skriva mer för stunden, får se om vi ses senare!!!

Puss o kram
//Roni☆

Dåligt med uppdateringar

2009-03-24 - 09:59:10
Detta är en liten klagan till alla som har bloggar, eller nästan alla (som jag känner alltså)...
Jag är inte alltid så bra på att uppdatera min blogg, men jag försöker, men jag tycker att många av er har lagt av på sistonde, taskigt!!! I want to read!!!

Dem som uppdaterar ok är
Bina - ibland mer eller mindre...
Syrran - lite sådär va...
Ida - är ganska duktig trots att hon inte ens är i sverige...
Linn - som syrran ungefär...
Emma - ibland hinner jag inte ens med bland uppdateringarna stort +

Vissa av er verkar ha slutat helt :(
Varför?!
//Roni☆

Host host host

2009-03-23 - 23:07:06
Fy fan vilken helg det varit, skönt att man är ledig nu nästan hela veckan, annars hade jag dött, tyvärr så är jag inte så bra på att vara sjuk, och ligga hemma och bara vara...

I fredags blev det sängen ganska skapligt, däremot så sov jag fruktansvärt dåligt, vaknade flera gånger, om och om igen, och framåt morgonen började näsan att rinna, och jag blev mer och mer täppt i näsan.
Vid 6-tiden var jag tvungen att stiga upp ur sängen, då blev det frukost med älsklingen, och sedan vid halv7 åkte vi hemifrån. Jag fick skjuts ner till tågstationen, och satt där och väntade på att Lina skulle komma från Linköping vid 7-tiden, precis innan Lina kom till stationen kom Bina ner. Sedan gick vi tillsammans upp till spetsen för att göra våran tenta en lördag klockan 8 på morgonen!!! Vi var där tidigt så vi fick vänta ett tag innan vi fick komma in, men det var lugnt, även om min näsa rann som bara fan!!!
Bla bla bla bla bla...
Klockan gick iallafall och klockan blev 8, och då började tentan, När jag suttit och snörvlat i 55 minuter gick jag för att snyta mig, men fick vända om då man inte fick gå på toa förrän klockan var 9, även om man bara skulle snyta sig...
Vid 10-tiden var jag redo att lämna tenta-salen, sedan satte jag mig utanför och väntade på Lina i kanske 10-15 minuter, Bina hade redan smitit innan mig. När både jag och Lina var klara så gick vi ner på stan och käkade lite på Kupolen, sedan när Gurra jobbat klart (han fick hoppa in extra och flytta lite saker nu när de bygger om, så han jobbade mellan 7-11,30 ungefär) kom han upp dit oxå och fikade lite med oss innan Lina skulle vidare och vi gick och köpte doppresent till lilla Oskar.
Efter det åkte vi ut till Gurras föräldrar och tvättade bilen, de var som vanligt gulliga och erbjöd oss både mat och fika, men jag som inte var speciellt pigg ville bara hem... Så när vi kom hem så blev det film, först Brudens bäste man sedan blev det Snow Buddies, båda filmerna var kanon bra. Tyvärr så började ju dagen så tidigt så dagen blev så satans lång. När vi kollat på filmerna blev det en promenad för att få tiden att gå, sedan lite tv innan vi satte oss med tv-spel och sedan gick vi iallafall och la oss... Även denna natt blev det väldigt många avbrott pga min rinnande näsa =(

    

I går vaknade jag först vid kvart i 10 och kände mig BLÄ, låg i sängen en stund och somnade sedan om och vaknade inte förrän vid 20 i 1, då blev det att gå upp och försöka få något i magen. Därefter blev det att åka och handla, därefter ner till syrran och umgås med henne ett tag. Nathalie var iallafall piggare, vilket är skönt, stackarn har ju legat hemma med 40 graders feber i flera dagar =( However, jag mådde inte bättre så efter ett tag tog jag mig hemåt i snön och gosade ner mig i soffan med älsklingen resten av dagen.

Tyvärr så sov jag inte så jätte bra inatt heller, så jag hoppas att det blir bättre nu i natt så jag kan få en ordentlig natt med sömn...

Så, idag vaknade jag när älsklingens klocka ringde, och sedan drog han vid halv 9, så då låg jag kvar i sängen en stund innan även jag gick upp... Satte mig vid datorn och kollade en massa, och spelade lite kungen (har verkligen fastnat för det spelet)... Sedan vid 12-tiden gick jag ner till syster och vi käkade frukost ihop, innan vi gick iväg och handlade saker till våran mat på torsdag då hon och jag ska käka ihop. Det blev hur som helst en heldag med syrran och Nathalie... När jag kom hem vid 17-tiden så fixade jag iordning kompliteringen på uppsatsen, så det blir väl att skicka den imorgon till Klas. När Gurra sedan kom hem så gjorde vi mat, samma mat som vi egentligen skulle ha gjort i lördags, men som jag mådde för dåligt för att laga under hela helgen. Idag blev det iallafall gjort, och det var kanon gott!!! Slänger in en bild på den goda maten!!!

Salamifylld fläskfilé med klyftpotatis.

Nu ska jag iallafall röra mig mot sängen, hoppas att jag mår bättre imorgon än vad jag gjort de sista 3 dagarna.

Godnatt!
Puss o kram
//Roni☆

Till Lina!!!

2009-03-21 - 18:22:18
//Roni☆

Dagen innan tentan!

2009-03-20 - 20:12:28

Imorse när jag vaknde hade jag fått sms av mamma, så jag ringde upp henne...
Hon undrade om jag ville komma dit vid 2-tiden och gå en promenad med henne, då hon skulle ha Nathalie för Jejja skulle på anställningsintervju. Mamma ville hellre vara ute och gå då Nathalie är sjuk, och Nova har precis blivit frisk... Jag kände att pga tenta-plugg var jag tvungen att tacka nej, då det tar sin lilla tid att först ta sig till henne, sedan promenad, och sedan hem igen... Då erbjöd hon sig att komma bort hit, och sedan kunde vi gå ett varv här i kvarteren, och det kändes som en bättre lösning, behövde ju ändå själv få lite luft... Så hon kom hit vid strax efter 1-tiden, och Jejja kom med Nathalie. Vi (jag, mamma, Nova, Nathalie och Dumle) tog en promenad till Eneby då mamma skulle handla lite, och jag tänkte passa på att köpa lite gott till tentan imorgon... Fick även denna chokladkaka av mamma =) -->
Älskar dig mamma! Tack!!!
Vi hann sedan gå en sväng och kolla på en eventuell present till Jens när han fyller 18 sista maj... När Jejja kom tillbaka till Haga så hade hon fått jobbet, grattis lillasyster! Mamma, Nova och Dumle gick hem och jag och syrran hamnade utanför mig, för en massa snack... Sedan blev det iallafall in och plugga igen!!!

Idag kollade jag mailen och upptäckte ett mail från Helen Elvstrand, där det stod att vår Fenomenografi-uppsats nu ÄNTLIGEN var godkänd, så jävla skönt att vi slapp rätta till den ännu en gång... Känns verkligen kanon, då ska man bara vänta på att de poängen ramlar in på studentportalen =)

Hela dagen och gårdagen har jag lidit av tenta-ångest, men med hjälp av Bina bestämde jag mig för att lägga ner det här med ångest... Jag har läst igenom allt idag X antal gånger, och tänker göra det åtminstonde en gång till innan jag lägger mig ikväll, sedan blir den en gång imorgonbitti när jag väntar på Lina. Sedan får vi helt enkelt se hur det går, jag kommer att gå in för att göra mitt bästa, men mer än så kan jag inte göra... Tror att största pressen kommer ifrån att jag klarat av de tidigare, därför vill jag klara denna oxå, men men, jag kommer inte ta mig igenom hela lärarutbildningen med G på alla tentor, så varför inte kugga redan nu... Imorgon blir det att helt enkelt göra sitt bästa, sedan får vi se hur det går!!!
Only God knows!!!

Sooo, vad händer annars imorgon?
Jag misstänker att dagen kommer att bli piss-lång... Ska upp och käka frukost innan vi måste åka senast 6:30 för att Gurra ska jobba extra imorgon och börjar då klockan 7... Han kommer iallafall släppa av mig vid tågstationen där jag ska vänta in Lina som kommer från Linköping vid 7... Sedan blir det tentan, därefter en promenad till Beijer och vänta in att älsklingen ska sluta, om han inte hunnit det, då blir det bara en promenad ner på stan. På stan hoppas jag på någon mat att stoppa i magen, sedan ska jag leta efter första boken som vi ska ha litteraturseminarium på i nästa kurs, och sedan ska vi köpa doppresent till Oskar som ska döpas nästa söndag. Därefter tror jag att det skulle bli ut till svärföräldrarna och tvätta bilen... Förhoppningsvis blir det sedan hem, och då kommer jag väl däcka ihop i soffan och aldrig mer ta mig upp igen... =S

Nu har jag ätit mat som älsklingen gjorde, och på menyn denna fredag stod PLANKSTEK...
Och mums vad gott det var!!!


Puss o kram
//Roni☆

HATA TENTA!!!

2009-03-19 - 21:59:15
Idag har mycket kretsat kring tentan på lördag, och jag känner att jag inte fattar någonting!
Jag letar och letar och letar, och läser och läser och läset, jag skickar upp en massa saker till de där uppe på hjärnkontoret, men det tycks inte finnas någon inne som vill ta emot skiten som jag försöker pracka på dem!!!

Jag vill ha en fjärrkontroll som Adam Sandler har i Click, där jag kan pausa när jag behöver en paus, och en "spola framåt"-knapp så jag kan spola förbi saker jag inte orkar ta tag i, eller inte pallar att ha ångest inför, det vore ju helt underbart att bara klick och sedan är allt ur vägen!!! Eller pausa så jag får längre tid på mig att plugga... Vore inte helt fel det heller!

Nä, nu ska jag väl hoppa tillbaka och ta tag i skiten... men huvudet värker så vi får se hur mycket jag orkar!!!

Puss o kram
//Roni☆

Opponeringen...

2009-03-18 - 23:03:20
Strax efter att jag skrivit klart förra inlägget kom Gurra hem...
Han hade så otroligt ont i magen så han hade varit tvungen att åka hem, stackars älsklingen!!!
Kändes inte bra att behöva lämna min sjukling för att gå till skolan, men men så är det ju ibland, och han lämnar mig jämt när jag är sjuk...

Träffade mamma strax innan 13, sedan tog vi en promenad hemifrån mig till henne där vi mötte upp Jens. Mamma lämnade över Nova till mig och Dumle till Jens, sedan gick hon iväg på sitt läkarbesök... Jag stannade ute medan Jens sprang upp med Dumle. Sedan gick Jens och jag en promenad bort till Bina för att möte upp henne, precis innan hon kom ut så ringde mamma och sa att hon var klar, så vi mötte upp henne och gick sedan till skolan, medan mamma, Jens och Nova gick hem!

Så, opponeringen... Det började med att vi skulle opponera på Lottas och Cissis uppsats, vilket gick bra, Klas sa iallafall att han höll med oss om mycket och tyckte vi gjorde bra ifrån oss... Sedan var det vår uppsats tur, Isabell och Elma opponerade på den, och de sa en massa positiva saker om den, vilket kändes jätte bra, Klas gjorde detsamma, det var bara lite småsaker. Tänkte först skriva det han skrev, men jag väljer att skanna in det istället och lägga in som en bild!
Känner mig iallafall nöjd, men jag är lite misstänksam till att hela E-gruppen klarade uppsatsen utan en enda liten komplitering... det känns inte helt rätt, misstänker starkt att de mutat Klas på något sätt, jag har bara inte listat ut hur...

Idag har jag beställt Microsoft Office 2007, och det är första gången som jag har betalt för den tjänsten, visserligen så är det ju oxå första gången som jag har en egen dator, och som det ligger på mitt ansvar. Det är skönt att man har en äkta version snart iallafall, så jag slipper den där dumma rutan som dyker upp gång på gång... Lite patetiskt kanske, men jag känner mig duktig!!!

Invigde även vårt våffeljärn idag, blev super goda våfflor, med glass och mammas hemmagjorda jordgubbssylt, det var jätte mumsigt!

Imorgon blir det mega-super-pluggande inför tentan på lördag...
Jag håller tummarna för Bina och Tina som ska göra omtenta imorgon oxå, även för de andra i gruppen som ska göra omtenta, men det är bara de som jag vet 100% ska göra det, de andra har jag inte samma koll på... Håller iallafall tummarna för alla!!!

Orkar inte skriva mer, så på återseende!!!

Puss o kram
//Roni☆

Oväntat besök...

2009-03-18 - 09:36:57
I går träffade jag Bina, missade självklart spårvagnen jag hade planerat att åka med, jag är så jävla kass på att planera! Eller inte på planeringen i sig, men på att sedan lyckas hålla den =S Vi träffades iallafall vid hörsalen och sedan blev det en tidig lunch uppe på kupolen, sedan blev det en "något-gott-att-ha-till-fika"-besök på Lindahls innan vi gick hem till henne för att kunna skriva ihop opponeringen! + att fika!

När jag kom hem vid 15:30 blev det att börja kolla på alla tenta-saker, fram tills Gurra kom hem, då blev det lite SingStar för att få rensa hjärnan lite innan jag fortsatte... Sedan blev det att fixa iordning mat, som vi sedan åt oxå samtidigt som vi kollade på NCIS, och därefter blev det Desperate Housewives. Sedan blev det lite mer tenta-plugg och att skriva ut alla uppsatserna från gruppen så att man kan läsa igenom dem, vilket blir förmiddagens underhållning!!!

Laddade ner nya MSN igår oxå, och det verkar fungera kanon, vet inte vad brorsan gjorde sist för att det skulle gå så dåligt (se inlägg)!!!

Nu till mitt oväntade besök, och NEJ, jag bjöd honom inte på Gevalia, jag sköljde vatten på han så han åkte ner i avloppet... SE DETTA SOM EN VARNING, DEN SOM ÖVERRASKAR MIG FÅR INTE KAFFE UTAN BLIR NERSPOLAD!!!
MOHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA!!!!!

Nu ska jag sätta mig och läsa klart uppsatserna iallafall...

Puss o kram


min oinbjudna och oväntade gäst
//Roni☆

Jag glömde rubriken!!!

2009-03-17 - 10:39:43
Nu har det gått nästan 3 dygn sen jag senast skrev...
I just don't get it, how hard can it be to keep this blog updated?!
Oftast så tror jag att det beror på att det är så mycket som jag bör göra, sedan är det ingen garanti att jag faktiskt gör det som jag borde ha gjort... Ordet SJÄLVDISCiPLIN är inget ord som berättar vem jag är, snarare vad/vem jag INTE är!!!
Som nu t.ex. borde jag tvätta håret och sitta och läsa till tentan, men men, det gör jag ju inte... =S
Men nu till en, allt för vanlig, uppdatering sen sist!!!

I lördags (då jag senast skrev) fyllde min faster Ammie 52 år, tyvärr hade hon uppenbarligen blivit sjuk lagom till det, så hon skulle fira nästa helg, tyvärr så har ju jag tenta då och kan inte komma och gratta henne =S

Gurra jobbade i lördags fram till klockan 14, jag gick ner till Jejja istället och tog en liten brunch, och helg-skvaller (hur mycket skvaller det nu hinner bli från fredag till lördag lunch =S). Vid halv 15 gick jag hem, och upptäckte att gurra inte kommit hem än?! Han brukar vara hemma runt den tiden... Men han kom hem med presenter till mig, eftersom jag hade köpte till honom dagen innan, ville han inte vara värre... Nya tofflor, då mina var helt ut-tjänade, en jätte fin ros, och ett kort (med texten: Jag vill att det ska va'... för alltid du och jag! Tack för dom har underbara 3 åren, älskar dig så otroligt mycket. Hoppas att det blir minst 100 år till.

         

Därefter blev det att gör iordning sig och ta en promenad bort till mamma, där det blev en massa Nova gos och bus. Och sedan en massa god mat... Grillat kött, helstekt potatis, tzatziki och bearnaissås, grillade grönsaker, färsk grekisksallad och örtbröd... SJUUUUKT GOTT var det!!! Tack mamma och Kenta!!!

Och sedan blev det melodifestivalen, blev lite chockad över att det var så pass många låter som lät relativt bra trots allt... Kanske berodde på att jag inte kollat på alla delfinaler och shit... Blev sedan hemgång vid 23-tiden, när vi sedan kom hem så kollade vi på PATRIK 1,5 och jag kan säga att den var MYCKET bättre än vad jag trodde, och jag hade ändå ganska höga tankar på den. Nä, jag fastnade verkligen för den filmen!!! Och Gustav Skarsgård och Torkel Petersson gör ett väldigt bra skådespeleri!!!

När det blev dags att gå och sova kom vi på att vi kanske skulle åka till pappa nästa dag, så jag slängde iväg ett sms: Hej! En idé ploppade upp i huvudet samtidigt som sängen ropar... Kanske ska ta en sväng upp till dig imorgon/idag. Om du är ledig och har tid? Så jag tänkte skicka en förfrågan direkt, men vet ju aldrig, du kanske är vaken?! Puss puss o godnatt!

På söndagen vaknade jag 8:56 av ett sms: Jag sov. Men ni är alltid välkomna. Nu ska jag ut på promenad sen hade vi tänkt åka till farmor o farfar. Men det kan vi ändra på. Puss puss o gomorron.

Bestämde oss för att vi lika gärna kunde gå upp då, och börja göra oss iordning, så vid 11-tiden åkte vi hemifrån och skulle då åka och kolla olja, däck osv, sedan gav vi oss av! Var uppe sedan strax innan 13-tiden. Då blev det lite att bara umgås, innan vi åkte och handlade så vi kunde fixa mat. Efter maten blev det en fika hemma hos Pilla med familj, super trevligt, och mums vilka goda muffins, Gurra tjatar om dem fortfarande, tyckte att jag kanske skulle be om receptet =) Så du vet kusin!!!

Klockan var väl närmare 20-tiden när vi började röra oss hemåt, så vi var hemma strax innan 22-tiden, och då blev det mest att Gurra fixade matlåda och jag gick in på datorn för att skicka vfu-val inför nästa termin! Sedan ramlade vi ner i sängen!!!

Igår vaknade jag vid 9-tiden och gick upp och kollade lite skolarbete och pratade lite med vägledare Emma, så jag ska till vfu och lämna rymdgubbar på fredag...

Vid 11-tiden träffade jag Tina och vi gick till skolan för att lämna in olika saker, jag skulle lämna kompliteringar till uppsatsen och hon skulle lämna loggar. Sedan blev det till biblioteket och lämna igen lite böcker, därefter ringde vi Bina och kollade om hon skulle med en sväng till Soda, och det ville hon. Så vi kom ner dit vid 12:30-tiden, och jag och Tina blev sedan kvar till 15:30, då hade Sis och Nathalie kommit dit oxå och Bina hade hunnit gå... Jag, Sis och Nathalie gick ner till resecentrum för att ta spårvagnen (för det heter så Tina) därifrån. Träffade Jensa när vi stod därnere, så det blev lite garv och fniss, men det var kul och underhållande!

När Gurra kom hem så åkte vi till Onoff och köpte ett nytt SingStar då det var lager-rensning på det nu... Sedan blev det Maxi och handa, hittade även Hårvårdsbaren där, och jag fick tag i ett leave-in-conditioner så att mitt hår inte ska bli så risigt i topparna. När vi kom hem så käkade vi lite varm korv med bröd, och jag satte mig sedan med uppsats-opponeringen!

När det sedan blev dags för sängen, så hade jag stora problem med att somna, jag mådde illa, och det var varm och därför kliade det överallt, as jobbigt, men efter mycket om och men så lyckades jag iallafall somna!

Idag vaknade jag vid 7:30 och kunde inte riktigt somna om, så det var lika bra att ta sig uppåt, läste lite innan jag hamnade framför datorn...
Nu ska jag alldeles strax avsluta detta och ta en sväng in och tvätta håret, resten av kroppen tar jag ikväll, kanske genom ett bad, det vore skönt... Lika bra att passa på oxå innan den tiden i månaden kommer då man inte vill bada lika mycket...
Strax efter 11 ska jag träffa Bina oxå och göra uppsats-opponeringen, hittade tyvärr en massa saker, och det känns inte allt för najz eftersom jag vet hur reaktionen kommer bli... Skönt att det inte är de som ska opponera på oss sen iallafall! Så det jag och Bina ska göra idag är att gå igenom vad vi både hittat och vad vi tycker om uppsatsen!

Men nu måste jag sluta om jag ska hinna!!!

Puss o kram
//Roni☆

Veronica ♥ Gurra = 3 år!!!

2009-03-14 - 12:09:36

Igår firade jag och Gurra 3 år!!!
OMG, känns som om det var igår som vi belv ihop, minns allt pirr i magen, och känslan och nervositeten över allt som var så nytt, osäkerheten och allt som är. Men samtidigt så känns det som om vi alltid varit tillsammans, minns inte riktigt hur det var innan jag hade Gurra i mitt liv, känns som om det alltid varit vi!!!
Vi firade iallafall med att gå till Akropolis för att äta 3 rätters middag...

Förrätt - tzatziki och nybakat bröd
Varmrätt - entrecôte med pomme och bearnaisesås
Efterrätt - mousse ala frutta
(Gurra tog en glass med chokladsås)

Efter att vi ätit så tog vi oss hem och bara kollade på film och myste i soffan.

Blev inte allt för sent igår eftersom Gurra jobbar idag, han började vid 10 och jobbar bara till 14, så det är ju ingen lång dag, men det kan fortfarande vara skönt att hinna sova lite innan... Ikväll ska vi vara sociala hemma hos mamma... Hon och Kenta ville bjuda på grillat som tack för all hjälp, och det har jag inget emot, ÄLSKAR grillat!!!
Sedan blir det väl lite Melodifestival!!!

I går på dagen så åkte jag ner på stan med Tina, blev en sväng förbi Lustboden och byta en sak från sexpartyt som inte fungerade, sedan blev det en liten brunch på Gu'va'gott innan vi gjorde stan osäker =) Jag köpte en ny tröja/tunika på KappAhl, sedan blev det boxershorts till Gurra som en liten present, ett kort till honom och en fotoram där jag satte i en bil på mig, oxå till honom of course!!!
När vi handlat klart så gick vi till Soda och tog en lite paus tills mamma var klar på stan, då gick vi hem till henne och fikade och gosade med Nova...

Igår när jag var på stan så kom även "Handy-Man" hit och fixade mitt handfat, tack vara min underbara sambo som ringde och bad dem skicka någon igen!!! Skönt iallafall att ha ett fungerande handfat igen!!!

Nu ska jag prata lite med min syster som loggade in på msn...

Puss o kram
//Roni☆

Nähä...

2009-03-12 - 22:03:22
Jag satt hemma och väntade förgäves, inte för att jag såg fram emot en främmande karl i mitt badrum, dvs om han inte är jävligt najz, men det tvivlar jag på... Det jag jag försöker få fram är att "Handy-Man" dök inte upp, så jag har fortfarande ett droppande handfat =S Tycker det är lite dålig stil att säga att det är någon som ska komma, nu var jag visserligen sjuk, så jag var ju hemma av den anledningen, men iallafall, det kunde ju vara så att jag egentligen skulle iväg... Imorgon kommer jag inte BARA sitta hemma, ska ner på stan och se om jag kan hitta någon liten 3-års present till Gurra, och umgås med Tina!

Men jag har lite positiva saker oxå, en av dem inträffade för några dagar sedan, den 9 mars för att vara exakt, fick sms av min Jessica där hon skrev att hon och David hade förlovat sig, dessutom så var det deras 3-årsdag! GRATTIS GUMMAN, ÖNSKAR ER ALL LYCKA!!!

Nu till något som glädjer mig ännu mer (sorry Jessie och David), Pappa ringde mig sa att han hade fått samtal med goda nyheter... Han ansökte för ett tag sedan om skuldsanering, och idag ringde dem och sa att det hade gått igenom... Så nu stoppas allt, inga fler räntor som höjs längre, så om pappa skulle få någon ökning på lönen så går inte det till kronis direkt, utan han får den höjningen. Det enda villkoret är att han nu håller och klarar av den avbetalning som han har för tillfället, utan förändringar, och sedan om 5 år så stryks alla hans skulder som han har hos Kronis!!!
Är så otroligt glad för min pappa, och hoppas att allt kommer att bli lättare för honom nu när det finns ett ljus i tunneln. Dessutom betyder det att han kommer ha ekonomi till att kunna besöka oss oftare, vilket jag verkligen vill, iallafall när vi får barn osv... Vill att mina barn (när det blir aktuellt) har en bra relation till sin morfar, eftersom han är så OTROLIGT viktig i mitt liv!!!

MY DAD IS MY HERO
//Roni☆

När?!

2009-03-12 - 13:42:26
Väntar på Handy-Man, och när fan kommer han???
De sa att de skulle skicka någon direkt...
Och då vart klockan runt 11-tiden =S

Suck
//Roni☆

Countdown...1...

2009-03-12 - 11:30:14
Godmorgon!

Nu skulle jag egentligen sitta på en föreläsning med Klas Johnsson, den sista föreläsningen tror jag dessutom att det är... Men men, Lina lovade att jag skulle få kopiera hennes anteckningar!
Hoppas brudarna får ihop didaktiken idag oxå, men det är klart att de får, hoppas bara att vissa inte kör över helt...
Sedan ska ju opponerings-schemat bestämmas, och varken jag eller Bina är där, men men, det löser ju de andra, men det finns en grupp som jag VERKLIGEN inte vill opponera på och jag vill VERKLIGEN inte att de ska opponera på oss heller... Men men, det är väl bara att gilla läget om man kommer dit!!!

Inatt var jag uppe på toa (wow - imponerande - I know) upptäckte att det var lite blött på golvet, och tydligen så har vårt handfat läckt, igen... Väckte Gurra och han kollade på det, sa att han fick det att sluta, men att vi skulle behålla handduken under ett tag till... i fall att... I morse kollade han igen, och det verkade inte vara någon fara sa han, annars får jag ringa till fastighetsskötaren om det fortsätter... Känns som om det jämt är fel på det där jävla handfatet, läcker det inte så är det typ mer eller mindre stopp i det... Något jävla gegg som fastnar där vattnet ska rinna ner, men vi använder ju inga konstigheter som ingen annan gör, Gurra rakar sig, jag tvättar bort smink, vi borstar tänder och använder listerine...
Jag misstänker att det är någon skit i vattnet, för i vår toa blir det oxå någon jävla gegg-belägning, så det är säkert samma sorts gegg som är i handfatet. Men nu till det stora mysteriet: VAD FAN ÄR DET FÖR JÄVLA GEGG?

Sitter nu och kollar på Oprah, och hon träffade nyss 12-åriga Brenden som är 2,21 m lång... tyckte så synd om honom, men han verkade nöjd, och sa att han mådde bra och ville verkligen inte vara någon annan, eller så ut på något annat sätt, blev så fascinerad och imponerad av hans syn på livet trots hans problem. Jag kan ju bara relatera till min Gurra som är 2,04, och som har jätte svårt att hitta kläder och skor som passar, då de oftast är för korta, små osv, och hittar han kläder som passar på längden är de för stora i bredden...
Sen pratade Oprah med 26-åriga Kristin som bara är 99 cm lång... vilket oxå måste vara jobbigt, allt man handlar blir på barnavdelningen, för det finns inte kläder få så små människor, och hon var inte dvärg, utan bara liten...
   
Nä, nu ska jag hitta på något annat!

Puss o kram
//Roni☆

Countdown... 2...

2009-03-11 - 14:56:17

"Ett skepp kommer lastat, med vad då? Bumpa bumpa, hej är det bra? Själv är det bra saknar dig bara en massa, älskar dig puss"

Haha... vad söt han är ibland min underbara älskling!!!

Tyvärr så mår jag väl kanske inte så mycket bättre idag än vad jag gjorde igår, tvingade mig iallafall till skolan för att ha vfu-redovisning och jobba klart uppsatsen, vilket gick snabbare än vad jag trodde, fattas väl bara att om jag läser den om en stund så hittar jag väl en massa slarvfel... Var hos Jessica idag oxå, min underbara frisör, för att smälta till löshåret lite, och hon toppade luggen lite och fixade... Skönt med ett litet break ibland!
Imorgon blir jag hemma iallafall, pallar verkligen inte, min kropp behöver 1 dags vila nu, mår verkligen inte på topp... Har iallafall sluppit springa på toa stup i kvarten idag, men magen är orolig och jag mår illa... Misstänker lite feber oxå, men har inte orkat hämta tempen.

Känner att jag egentligen borde gå imorgon, men någonstans måste man säga stopp! Ska jobba med didaktiska och bestämma opponerings-schema, men det klarar nog de andra utan mig.

Ska nu sätta mig och kolla på det didaktiska som Lotta mailat och ge min touch på det, min petiga touch =) Sedan skickar jag det till någon av brudarna som får föra det vidare!!!

Puss o kram

//Roni☆

Countdown... 3...

2009-03-10 - 18:49:14
Hej hej och halloj!

Det är SJUUUUUUKT vad dålig jag har varit på att skriva här, men till mitt försvar har det varit mycket som har kretsat kring en viss uppsats, men nu börjar jag se ljuset i den mörka tunneln. Tack och lov för det, den ska ju lämnas in imorgon... och thank god att det inte är någon tidpunkt satt, så jag utgår från att jag har på mig till 23:59 imorgon kväll/natt, tror inte att det riktigt behövs, men kanske... you never know!!!

Och sedan är det ju inte så jävla skoj att skriva en massa massa och när man sedan ska spara stänger internet-skiten ner sig... BAJS INTERNET!!! Så nu har jag precis suttit i telefonkö till Telia i 30 minuter och lite till, för att få veta att det är någon störning på nätet i Norrköping, de vet inte exakt vad, men hoppas på att det ska vara ordnat tills ikväll eller imorgon... Och sedan hjälpte han mig att ställa om inställningarna så att jag kunde komma ut på nätet iallafall, men att det ska gå långsammare... Tack Mats!!!

Nu ska jag försöka få ihop, som vanligt, en liten flash back på min vecka!!!
I dag har jag, förutom att försökt nå Telia, varit i skolan. Började med att åka till vfu-platsen för att hämta kidzens rymdvarelser, sedan till skolan och försökte kolla lite på uppsatsen. Brudarna kom strax innan 10, så då blev det mest snack... Vid 10 började sedan föreläsningen med Klas, fattar inte att jag kunde vara så sjukt trött, hans föreläsningar brukar vara riktigt intressanta, vilket den kanske var idag oxå, men jag fick verkligen inte ihop det han pratade om pga att jag var så trött =S  Sedan blev det lunch och därefter en massa uppsats, eller fram till 15-tiden, sedan kände vi att vi inte fick ihop mer, eller vi är i stortsett klara, behöver lite kontrollering och sedan ska vi kolla lite mer på "slutsats och diskussion" på varsit håll och få ihop det sista imorgon. Jag ska sätta mig och få ihop skiten idag hade jag tänkt iallafall, så det bara är mini-saker kvar imorgon!!!
Men nog talat om idag...

I går fyllde 2 söta flickor år, dock är det en viss åldersskillnad... Min fina musketös, Bina, 21 år... och lilla Jasmine 1 år!
Åkte med Gurra på morgonen så jag var på skolan vid halv 9-tiden...
Vid 10 hade vi reflektionsmöte, jävla bajs-kort... Vi hade någon fucking övning med en massa personlighetes-kort, sedan skulle alla utom 1 ta 2 kort var som man tyckte stämde in på den som inte tog kort... 1:a kortet skulle vara något som man tycker att personen är, 2:a kortet var något som man ville se mer eller mindre av hos personen... Både jag och Lina satt och väntade på att vi skulle få kort som beskrev oss som falska eller oärliga av en viss person, men vi blev båda chockade över hennes/deras rövslickeri!!!
Efter det och lunchen skulle vi ha haft musik, men jag och Bina skippade den för att få jobba med uppsatsen... Bjöd Bina och på en liten födelsedags-kaka med ljus i!!!
Efter skolan satte jag mig och försökte åstakomma lite uppsats, ännu mer uppsats, och kom väl en liten bit iallafall!!!

I söndags var det sov-sov-sov-sov-sovmorgon... vaknade vid halv 2 och kollade på klockan och kom på att det nog var dags att gå upp, blev en lite "frukost" sedan åkte vi till Jula och Rusta för att hitta en "tack-för-lånet"-present till Karin och Patrik, för att vi fått ha deras bil i en vecka, medan våran var hos Johan. Sedan blev det att åka till Maxi och handla mat för veckan, och när vi kom hem så packade jag upp mat och pluggade medan Gurra åkte ut till Johan och hämtade bilen som nu var klar... Skönt att ha tillbaka våran bil!!!

I lördags vaknade vi, och Gurra gick ut med Dumle som hade sovit hos oss. Därefter kröp han ner i sängen igen, Gurra alltså - inte Dumle, och vi blev kvar där ett tag innan det blev en promenad till Eneby för att handla lite till maten och frukosten. När vi kom hem så blev det att käka lite, och sedan blev det lite städning... Mamma kom och hämtade Dumle vid halv 6-tiden och direkt efteråt kom Jejja upp med Nathalie som skulle vara hos oss över kvällen när Jejja skulle umgås med lite klasskompisar. Vi ritade lite och kollade på tv, men Nathalie var ganska trött, så hon somnade till Disney-dags, men vaknade efter någon timme ungefär... Men det blev mycket tv-tittande, och en liten promenad blev det oxå. Jejja kom och hämtade Nathalie sedan vid halv 2-tiden. Och då ramlade vi ner i sängen!

I fredags började dagen tidigt!!! Upp klockan 5 för att vara hemma hos mamma vid 6-tiden, missade spårvagnen när jag kom ut, eller jag var vid den och tröck för att dörren skulle öppnas 20 gånger och sedan åker den, SPÅRVAGNS-DJÄVUL!!! Så det var bara att gå hem och väcka Gurra och be honom skjutsa mig så jag inte skulle komma försent!
Mamma och Kenta åkte strax efter att jag kommit och jag käkade sedan frukost ihop med mina bröder innan Nova hade vaknat. Hon vaknade sedan vid 7-tiden och vägrade somna om, så vi gick upp och lekte lite, och bytte blöja.
Vid halv 9-tiden käkade hon lite frukost, sedan vid 10 rörde vi oss mot badhuset. Dock var inte min tanke lika uppskattad hos lilla fröken Nova, tydligen är vatten väldigt läskigt... Hon satt/stod uppepå mig och trätte på alla barnen som lekte och skvätte och hade jätte kul, Nova tycket inte att det var jätte kul! Vi käkade lite på badhuset innan vi skulle röra oss hemåt, och det är inte lätt med en liten donna som inte vill duscha och inte vill att jag ska duscha, som inte vill ha kläder, som inte vill att jag ska ha kläder, som inte vill gå omkring och som inte vill sitta i vagnen, utan bara sitta i mitt knä, nära mig och luta sig mot en och nästan somna... Jag lyckades iallafall med att gå på både henne och mig kläderna och ta oss ut från omklädningsrummet, utanför sedan skulle jag spänna fast henne och lägga på filten ordentligt, då började ögonen på henne falla ihop, så jag lutade ryggstädet lite och hon somnade innan vi lämnat badhus-området...
Det blev en promenad hem sen, gick förbi stan och banken och satte in lite pengar, träffade på Jejja och Nathalie, Helena och Leo, och Jessica och hennes lilla tjej, sorry Jessica är osäker på vad hon heter =S
När jag och Nova kom hem så hade hon vaknat igen, men det blev en liten promenad med Dumle, och sedan återigen blöjbyte, och sedan lek fram tills mamma kom hem, då blev det lite fika...
Är lite putt på mamma, för hon sa att Nova brukar BARA bajsa 1 gång per dag, ibland ingen alls, och när hon gör det så är hon väldigt hård i magen... BULLSHIT!!! Ungen bajsade 3 gånger, och det var inte fast någonstans... sista blöjan funderade jag seriöst på att stänga igen igen och låta vara tills mamma kom hem, men det luktade så illa... Anledningen till att jag gör detta till en BIG DEAL är att jag är sjukt kräsmagen, har typ alltid varit, så jag är väldigt imponerad av mig själv att jag klarade av detta!!!
Gurra slutade sedan klockan 16 och då åkte vi ut till Östra Ryd för att lämna bilen till Johan för att byta växellådan, sedan blev det mat hemma hos hans (Gurras) föräldrar, så det var gott, och sedan blir vi sittande framför tv:n för att kolla på Så ska det låta mm... Men därefter skjutsade de oss hem till mamma och vi hämtade Dumle och tog en promenad hem...
Någon mer än jag som tyckte att fredagen var lång???
Jag kan säga att den var ganska lång LIVE oxå!!!

I torsdags fyllde, som tidigare sagt, Thias år... Vi var på kvällen där och grattade honom och han blev jätte glad för presenten, en blå iPod nano 4:th generation...
Men innan det så var det SKOLA... Träffades på morgonen och jobbade med didaktiska lite, träffade Monica så hon fick kolla på modellen och säga vad hon trodde, och denna gång verkar det bättre. Sen vid 10 hade vi föreläsning med Klas, och sedan blev det att sitta med uppsatsen...

För övrigt har jag under detta inlägg kommit underfund med att jag antagligen håller på att bli sjuk, misstänker starkt maginfluensa, men jag måste verkligen till skolan imorgon och göra vfu-uppföljningen och jobba klart uppsatsen, men sedan får vi se hur jag mår... Mår jag som jag gör nu, blir jag hemma torsdag och fredag...

Nu ska jag ta tag i uppsatsen igen och se om jag kan få iordning allt så den är i stort sett reda för inlämning imorgon!!!

Puss o kram
//Roni☆

GRATTIS LILLEBROR!

2009-03-05 - 08:47:43
    

Idag blir min yngsta lillebror, Thias, som enligt mig fortfarande är väldigt liten, 15 år!!!
OMG 15 bast, vad fan hände med tiden, jag minns honom fortfarande som den lilla busunge han var när vi bodde i Tumbo, där han sprang omkring och bara var så otroligt söt!
Minns hur han brukade leka i sandlådan på gården och när det var dags att gå in så kan jag väl inte påstå att han var en liten vit unge längre precis =) Vi misstänkte skarpt att han skulle bli bonde och ta över farfar och farmors gård när han blev äldre, men det förändras ju!
Min söta lilla lillebror, min lilla lintott...
Minns hur avundsjuk Jens var när det kom en till bror, kommer inte ihåg hur många gånger Jens sa till mig och Jejja att vi inte älskade honom lika mycket som vi älskade Thias, antagligen för att han innan fick vår fulla uppmärksamhet, sedan var han tvungen att dela med sig... Stackars Jens, men vi har alltid älskat dig lika mycket!!!
Tillbaka till födelsedagsbarnet...
Han var en teknik-älskare redan från början, fattade videon funktion nästan bättre än vad vi andra gjorde, dock går det inte att stoppa in leksaker i den Thias =P Fortfarande är han väl en av dem i familjen med mest koll på det tekniska, men nu kan jag iallafall känna att jag har lite att komma med jag oxå!

Jag ska avsluta detta och lägga in lite bilder på min underbara bror!!!

GRATTIS THIAS
ÄLSKAR DIG LILLEBROR

p.s. uppmanar ALLA att lämna ett grattis till honom här eller på facebook (Matthias Holmberg) d.s.

//Roni☆

Inte bara jag...

2009-03-04 - 15:15:37

Hahaha, inte bara jag som sätter lösenord på mitt liv. Bina berättade idag att även hon gjort det, och jag förstår det... Nu är det väl bara en tidsfråga innan även Tina gör det... Jobbigt bara att komma ihåg allas lösenord =S

Skulle ha jobbat en massa med uppsatsen idag, men då vi lånade nya böcker idag så blev det svårt att skriva om saker vi inte vet något om, så vi tar en läsdag och en skriva på varsitt håll-dag och sedan blir det nya tag imorgon! Då hinner jag prata lite med Klas oxå, han är inget vidare på att svara på mail, svarar bara på 1 av ca 3 frågor, så det är ju inte så givande.

Försökte fixa lite socialt liv på sidan av skolan idag oxå, men det var ingen som nappade...
Ringde mamma och kollade om jag kunde komma förbi, men hon skulle gå till Klockaretorpet så det var ju inte ens åt rätt håll =( Försökte med Patric eftersom vi pratat om en fika, men han typ sov när jag ringde, sedan ringde han mig nu vid halv 3 och snackade lite, saknar honom, han är så underbar att prata med. Fan att vi inte ses oftare!

Har kommit underfund med att jag börjat sakna mina killkompisar, varför just dem vet jag inte, för jag hade ju en massa fina tjejkompisar oxå, fast det beror väl kanske på att jag får min GIRL-TIME med musketöserna... Men jag har ju världens underbaraste kille, som dessutom är min bästa vän, så varför är de andra saknade? Förstår inte det....
Och det är inte bara Patric, utan även Jocke, och kanske hans bror Totte lite oxå, var så kul att sitta hemma hos dem och umgås som jag gjorde typ jämt på högstadiet, sedan saknar jag mina gymnasie-killar... Sibbe, Jesper, Björn och Andreas...

Nä, nu ska jag försöka sluta vara nostalgisk och försöka börja med min del i uppsatsen...

Kom bara på en sak till, jag och Patric började prata om hur fort tiden går, och kom in på att mina små bröder plötsligt är så stora... Thias, minstingen blir 15 imorgon... 15 jag minns ju för fan som om det var igår jag var 15 =S Och Jens sen då, 18 år om 2-3månader... Känns verkligen som om det var imorse som jag fyllde 18, började ränna på krogen... Where did the time go?

Nä, nu måste jag sluta!

Puss o kram

//Roni☆

Gunne åh Lille

2009-03-03 - 23:20:35
Idag så kom Jejja och Nathalie hit vid 16-tiden, hon är så söt min lilla systerdotter... När de kom in i trappuppgången hade hon pekat på vår dörr och sagt "Gunne åh Lille e dä"... Lille är min sambo, som kallas för Lillen, Gunne är tydligen jag, vet inte var det kom ifrån, men men, hennes mamma kallade mig ju Gunka på dagis så det är väl bara att gilla läget =)

Tidigare idag så var det föreläsning med Klas, sedan så gick jag och Bina ner till Soda och käkade lite och jobbade på uppsatsen, känns som om vi, om vi får ihop det, kommer att få ihop en bra och annorlunda uppsats, känns som om det kan bli ganska kul också!

Igår så träffade jag Bina på biblioteket för att leta böcker till uppsatsen, och började diskutera saker kring det. Tina och Lina var där och pluggade så jag passade på att ge Tina hennes födelsedagspresent. Vid 13-tiden så gick alla 4 upp till kupolen och käkade sedan blev det en fika på lindahls. Senare på kvällen var jag på föräldramöte på min vfu-plats, och det kändes garanterat bättre än förra mötet som jag var på där, kanske beror på vilka, eller ska jag säga vem som höll i mötet =S På vägen hem ringde Jocke, jag måste verkligen försöka träffa honom snart, känner mig jätte svinig som bara skjuter upp det gång på gång, men jag lovar, snart så ska det ske!!!

I söndags tog vi en rejäl sovmorgon vilket var riktigt najz, sedan blev det frulle/brunch framför tv:n med film, och dagen bestod väl mest av en massa segande och bara njuta av att vara ledig och umgås med varandra, det var mysigt!
Senare på eftermiddagen/kvällen kom Karin och Patrik hit på lite fika, och det var mysigt med lite socialt liv, även om jag är mer än nöjd med att vara ensam med min älskling!

I lördags började dagen med ett besök på Lustboden för att hämta beställningarna från sex-partyt, sedan blev det en liten lunch på stan med älsklingen förstås, och sedan letade vi upp present till Thias som blir 15 på torsdag, så nu väntar jag bara på lite pengar från de andra som ska vara med och som inte redan har betalt!
När vi var klara på stan så blev det en sväng förbi systra-min, bara en snabb-visit men iallafall... Kvällen tillbringade vi hemma framför tv:n, mysigt att bara vara hemma och mysa med älsklingen =)

I fredags var det sista vfu-dagen, vilket gick bra förutom att jag hade så förbannat ont i huvudet =S Efter skolan så hade jag och Emma möte och vi gick igenom utvecklingsplanen och vägledarresponsen och hon hade ingenting negativt att säga, det kändes verkligen kanon. När vi var klara med det så skulle jag ha gått ner på stan men ångrade mig snabbt pga av huvudet, så jag gick förbi mamma en sväng och hämtade upp pengat till Lustboden och Thias present, innan jag åkte hem. Tyvärr så mådde jag inte bättre när jag kom hem, fick så ont i huvudet så jag spydde, men efter lite mat i magen så mådde jag mycket bättre. När Gurra kom hem så gjorde vi iordning mat och sedan blev det att mysa framför tv:n.

I torsdags gjorde jag en snabbis-blogg, ska se om jag kan gå in på det lite mer noggrant... Emma, min vägledare, var mammaledig så jag var hela dagen med den andra lärare som jag inte riktigt fungerar ihop med, eller som ingen fungerar med speciellt bra... Det gick iallafall bra. Efter skolan tog jag en snabbsväng hem och fixade iordning mig sedan blev det att åka till mamma för att gratulera min underbara lillesyster på hennes 1-årsdag, lägger in lite bilder som jag fick av mamma, Jejja har också lite bilder på sin blogg. Gurra kom dit oxå när han väl kom hem från sin utbildning i Uppsala, kändes riktigt najz att få ha honom hemma igen!
   

I onsdags, vilket är sista dagen i tillbakablicken som jag tänker skriva, hade jag vfu som vanligt, därefter träffade jag Tina och vi gick och handlade innan vi åkte hem till mig och käkade tacos och hade trevligt. Min underbara Gurra var ju i Uppsala som jag tidigare skrivit. När Tina sedan åkte hem så kom Karin över en sväng och lämnade pengar till Lustboden och sedan blev det att betala räkningar mm, hade fått mail av min matte-lärare där han skrev att jag fick VG på mitt matte-prov och att det inte var många poäng kvar till MVG, det känns ju bra!

Jag har from nu skaffat lösenord på min blogg för jag är så trött på folk som bara läser för att snoka eller att sedan komma med dryga kommentarer lite överallt... Så vi ska se hur detta reder sig... Om ni vet folk som vill läsa min blogg, fråga gärna innan ni lämnar ut lösenord, eller be de kontakta mig på facebook, msn eller mail...

Puss o kram
//Roni☆
RSS 2.0