Lalala, jag mår så jävla bra =)

2010-08-29 - 02:03:29

Idag har det varit en sån där underbar dag då verkligen inget är fel. Vaknade visserligen med lite huvudvärk, men annars har dagen varit enbart kanon =) Jag satte på musik när jag vaknade efter att ha tagit lite panodil, sedan in i duschen. Sedan blev det lite slappande framför datorn innan jag gjorde mig iordning för att åka iväg och käka en brunch med älsklingen som jobbade mellan 10-14. Vi träffade sedan Jussi och åkte till Sörping och käkade glass. Sedan hem byta lite kläder och bort till Kungsgatan där det var Cruising, mamma, Kenta, Nova och Linnea kom ner efter att de ätit så vi umgicks lite med dem innan de skulle in och lägga Nova. Jussi åkte iväg med sin mamma, och vi gick hem och käkade lite och kollade på Bröllopsfotografen.

Igår freakade jag ihop totalt, fattar fortfarande inte riktigt vad som hände, men det rann över (milt sagt)... Jag var på toppen humör hela dagen (inte som idag men nästan), även onsdag och torsdag var lika toppen, var super nöjd när älsklingen kom hem igår. Sedan flippa jag, han sa något (minns inte vad ens en gång) och jag blev jätte irriterad. Sedan gick det bara utför... Och rätt som det var satt jag och stortjöt i soffan, tårarna sprutade och jag freakade verkligen ur totalt. Men å andra sidan är det kanske inte konstigt, det har varit mycket de sista veckorna, oerhört mycket... Det började med olyckan, sedan var det mina skador och letandet av bil för att ta sig till Gotland, och där kunde vi väl slappna av något. När vi kom hem så började det hela igen med billetande (när vi väl fick reda på att de inte ville rädda Passaten, innan det var det en massa oroande och tänkande). Och som om det inte räckte så kom beskedet om att jag skulle ha en betalningsanmärkning, och där kan jag väl säga att lite utav min värld rasade... Och det var väl det som kom igår, igår när allting äntligen hade lagt sig, allting har verkligen lugnat ner sig nu... Det var väl igår som jag kunde andas ut ordentligt, och då rann det helt enkelt över!

Yes, det är klart nu... Passaten som vi kollade på i måndags var inte vad vi hoppades på, men vi ringde på en Golf som vi sedan kollade på i onsdags, och den köpte vi också. Så nu har vi bil igen, och vi är verkligen nöjda! Känns kanon med bil igen. Den är kanske inte riktigt i klass med vår Passat, men den duger gott och väl.

Betalningsanmärkningen har jag ju uppdaterat lite om... Måndag och tisdag var bara panik, onsdags pratade jag med KRONOFOGDEN och ni vet ju redan vad de sa. I torsdags ringde jag företaget som skickade mailet med domen skrivet i, och då fick jag reda på att det antagligen inte var något efter som kronis sagt att jag inte hade något hos dem. Hon berättade om hur deras system såg ut, att när de gjorde kreditkollen på en fick man ett poäng mellan 0-100, och det byggdes på om man hade skulder och anmärkning, men även om man hade mycket krediter, lån och även om man hade fast inkomst.
Kändes ju riktigt mycket bättre efter det samtalet, men ändå kunde jag inte släppa det helt. Men igår fick jag hem inloggningsuppgifterna från UC, och där kunde jag se att det inte var något, så igår kändes det verkligen KANON!!!

En liten uppdatering över vad som hänt sen jag skrev i onsdags då, hade ju Programhantering och efter det åkte jag hem till syrran och umgicks med henne, sedan hem för att lämna över stormkök till brorsan och träffa älsklingen, innan Jejja och Robin kom och hämtade oss så vi kunde åka till Linköping och kolla/köpa Golfen.
I torsdags så kom syrran hit runt lunchtiden och vi gick ner på stan och kollade lite innan jag gick till skolan, älsklingen hämtade mig efter skolan och vi åkte och handlade.
Igår var det plugg och skola mestadels hela dagen.

Nu ska jag leta mig in i sängen, klockan är ganska mycket och jag är ganska trött.
Imorgon är det första repet med Pekings Prinsessor. Ska bli roligt att komma igång!

Soo long...

//Roni☆

En lättande suck, men än är det inte över...

2010-08-25 - 09:43:10

Jag pratar förstås om betalningsanmärkningen som mer eller mindre blev slängd i ansiktet på mig, visserligen via mail, men iallafall. Den tog mig verkligen på sängen så att säga...
Min tanke var ju att det var något som låg hos något inkasso-företag, men när jag pratade med mamma om det igår så verkade det som att om man har en betalningsanmärkning så är det hos KRONOFOGDEN..! Där kan jag väl påstå att min panik blev riktigt stor, minst sagt...
KRONOFOGDEN finns liksom inte med i mina beräkningar, de ska inte finnas i mitt liv, det har jag lovat mig själv sedan tidig ålder. Och så kom detta!!!
Mamma tyckte att jag skulle försöka sluta tänka på det igår, eftersom jag ändå inte kunde göra något. Och istället ta tag i det som idag. Vilket jag gjorde...

Idag när jag vaknade ringde jag till KRONOFOGDEN för att kolla vad det var för betalningsanmärkning så vi kan få ett slut på det hela, även om jag kommer ha en "prick" hos dem i 3 ÅR!!! Stämplad för livet =( Så när jag kom fram till kundservice-personen så fick jag uppge mitt personnummer, och då berättade hon att de (KRONOFOGDEN) hade INGENTING REGISTRERAT PÅ MIG!!! Gissa om jag var glad när jag avslutade det samtalet?!
Kvinnan i kundservice tykte jag skulle kontakta företaget som nekat mig att handla på faktura och kolla vad de hade för kreditupplysningsföretag, så jag kunde komma i kontakt med dem. Sedan kan förhoppningsvis de i sin tur berätta vad det är för anmärking som ligger där. Så det ska jag göra imorgon när jag är ledig nästan hela dagen (om jag inte fått inloggninsuppgifterna från UC idag).

Grubblade igår på vad det kunde vara... Det enda jag (efter många olika tankebanor) kunde komma på att det kan vara, är en betalningspåminnlse-avgift som gått vidare. Jag fick en påminnelse en måndag, hade betalt in räkningen på torsdagen. Jag ringde företaget och de sa att de inte såg några pengar. Nej, det tar ju tre bankdagar: fredag, måndag och tisdag... De hade skickat påminnelsen på fredagen. Jag frågade om de kunde ta bort påminnelseavgiften, men NEJ! Frågade om jag skulle betala in påminnelsen jag fick men bara de 50 kronorna om påminnelse-avgiften låg på, med andra ord använda det ocr-numret. Men det tyckte tanten i andra änden inte... jag skulle slänga den räkningen och få ett nytt inbetalningskort av dem på posten med påminnelse-avgiften på. Vilket jag igår kom på att jag ALDRIG fick!!!
Om detta är anledningen till min betalningsanmärkning ska jag minst sagt ringa och skälla ut det företaget. Jag ska inte bli straffad för att de säger åt mig att göra vissa saker, och sedan inte själva står för vad de säger!!!

Nu ska jag ta mig bort till Programhanteringen!

Soo long...

//Roni☆

PANIK - Betalningsanmärkning, JAG?!

2010-08-24 - 00:23:42

Fattar inte vad det är som hänt. Beställde en bok till webbdesignen häromdagen och idag fick jag ett mail där det stod att jag har en betalningsanmärkning och att de därför inte kan fakturera mig, då de gör en kontrollupplysning på alla nya kunder. Jag förstår verkligen inte vad det kan vara... Har sökt som en galning på Google efter någonstans där jag kan kolla vad FAN det är som ligger obetalt. Alltså, hur kan man ha en betalningsanmärkning när man inte ens fått en påminnelse?! I would really wanna know!!! Lyckades iallafall hitta UC:s hemsida så jag kunde beställa inloggningsuppgifter för att gå in och kolla min kreditvärdighet osv... Måste få reda på vad det är som ligger där, håller på att bli galen!
Tyckte att jag kunde få ett sms med någon kod så jag direkt kunde gå in och kolla, men det har väl säkert med säkerhet osv att göra, att inte vem som helst ska kunna gå in och kolla någons kreditvärdighet. Men nu får jag vänta i 2-3 arbetsdagar innan det kommer. Jag kommer avlida innan dess... Kanske gör jag en för stor grej av det hela, men jag hatar ovisheten och att jag inte har kontroll över situationen. Det hade varit en annan sak om jag vetat om att jag missat något eller så, men jag har verkligen inte missat något, dvs vad jag vet.
Men men, den som lever får se...

Idag började jag iallafall dagen med skolan och Programhantering, efter lektion skrev jag iordning första inlämning till Webbdesign-kursen och skickade in den. Sedan fortsatte jag med några av uppgifterna från Programhanteringen. Hade sedan Matematik C och därefter blev det en rask promenad ner till stan och till Medicinskt Centrum för att kolla upp mitt högra öga som blivit värre igen. Det började förra veckan med en vagel som gjorde att hela ögat svullnade upp, till helgen blev det bättre, men igår kväll började det igen och idag var det så uppsvullet att jag knappt kunde se på det. Det är tydligen fortfarande en vagel, men jag har fått en salva som jag ska ha i ögat var tredje timme. Skönt att de vill hjälpa en, men jag ser ju knappt något på de närmaste 1-1,5 timmen efter, så det blir ju intressant imorgon när jag ska läsa matte med kletet i ögat... Efter att ha varit iväg och kollat ögat mötte jag upp mamma och vi tog en fika på stan innan vi båda begav oss hemåt. Jag gjorde iordning lite mat och bokade biljetter till mamma, Kenta och Gurra till Kördraget den 31/10 kl.18.00 i De Geer-hallen.
Sedan åkte vi iväg för att kolla på bilen som jag skrev om igår. Och vad kan jag säga... Bilen gick jätte bra, men det var lite saker som vi inte var nöjda med. Kanske bara lyx-saker, men det är ju som pappa sa, vi ska ju inte köpa en bil som vi inte känner helt för. Det handlar ju inte bara om att man ska ha en bil, utan man ska ju även trivas med den, det är ju en hel del pengar som man lägger på den.

Imorgon ska jag träffa min underbara Jessica efter skolan, sedan ska vi gå och hämta Nova på dagis.
Men nu blir det sängen, ska ta och göra mig iordning och slänga i sista salvakuren innan natten.

Godnatt...

//Roni☆

Säg till om jag glömmer bort saker!!!

2010-08-22 - 23:58:15

Usch, jag har verkligen varit värdelös på detta på sistonde, men det har ju å-andra sidan hänt en massa saker på sistonde så det är ju svårt att hinna med hela tiden. Dessutom finns det ju saker som ibland känns lite mer viktiga än bloggen ;)
Jag känner att jag börjar blir lite seg och jag ska upp tidigt imorgon då jag har Programhantering klockan 8.10. Så idag blir det ingen jätte uppdatering...
Jag har funderat lite på det där med att göra en uppdatering över Gotlandsresan osv, jag tyckte att jag gjorde små-uppdateringen mer eller mindra dagligen, om inte här så på Facebook. Kanske ska lämna det bakom mig och istället fokusera på nutiden. Om det är något ni undrar över så kan ni ju alltid skriva och fråga =)

För att gå tillbaka till lite gamla saker, såna som jag skrivit om tidigare, men kanske inte riktigt avslutat...
- Mammas och deras kök var ju minst sagt kaotiskt har jag skrivit om, en läcka som hantverkarna hade oerhört svårt att hitta. De hittade den ju i mitten av köket, sedan blev det byggfläktar som skulle torka från midsommar ungefär fram till början på augusti tror jag att det var. Men nu har de fått in en ny och fin matta i köket.
- Jag har skrivit att det ska komma en bildbomb med bilder från Gotland, ska försöka få in de under veckan =)
Om det är något som ni tycker att jag lämnat osagt, filmer som jag ska ha skrivit om, men glömt bort osv, skriv en kommentar så ska jag försöka få med det igen =)

Så, varför har jag lagt in en bild på vår underbara älskade Passat "Safira"?! Jo tyvärr är det så att vi i fredags fick domen om hennes framtid; försäkringsbolaget tyckte inte att det var prisvärt att skicka henne på rehabilitering så hon ska skickas vidare till bilarnas bårhus: "SKROTEN!". Känns väldigt tråkigt hela den grejen, kommer verkligen sakna henne, hon var en helt underbar bil. Men men, det är bara att bita ihop och gå vidare. Gurra ska ringa på en Passat imorgon, det är samma modell som den vi hade och samma årgång, så det blir mer eller mindre samma bil men med annan färg. Vi håller tummarna för att killen har den kvar och att den lever upp till bilderna på den. Kommer att komma bild om vi köper den =)
Vissa tycker att vi snöat in oss på Passat, men vi har trivts så bra med vår "Safira" så det känns dumt att byta. Dessutom lyckades vi få ut solarplexius-glasen så de har vi redan, och vi har takräck som passar dessutom, så varför byta när man har saker och dessutom varit så otroligt nöjda?! Så förhoppningsvis blir det en ny Passat =)

Satt igår kväll och kollade på min arm, det var då exakt 1 vecka sedan jag tog bort omslaget och sedan dess varit ute det, och det har skett en oerhörd mycket med armen. Självklart syns det fortfarande osv, men det är mycket mycket bättre. Ska göra en lite äcklig grej och lägga ut bilderna som jag tagit med jämna mellanrum just för att kunna se förändringen. Ska då även lägga ut en nytagen bild, känns verkligen kanon att det går så bra med den. Mitt huvud däremot är fortfarande ömt där jag fick bulorna, själva bulorna har gått tillbaka, men ömheten finns fortfarande där. Men det är ju å-andra sidan bara 2,5 vecka sedan som olyckan skedde, så det kan nog ta sin lilla stund.

Nu ska jag ta och göra mig iordning för sängen. Älsklingen (som börjar jobba imorgon igen efter 4 veckors semester) har redan intagit liggande läge i sängen, hör att han har tv:n igång därinne.
Ska se om jag kanske kan få med lite mer uppdatering över veckan om jag skriver imorgon. Kanske inte behöver skriva så långa inlägg, utan flera istället. En kort uppdatering om dagen är ju kanske bättre, både för er som läser och för mig som skriver... Nej, nu blir det sängen... Men skriv om jag missar något ni vill veta saker om, kommer försöka få med allt det seriösa som kommenteras.

Godnatt...

//Roni☆

Veckans citat 22/8-2010

2010-08-22 - 23:22:47

Den som ingenting har att göra är ständigt upptagen.
- Svenskt ordspråk

//Roni☆

Efter gårdagens misslyckade uppdatering f...

2010-08-19 - 15:31:11

Efter gårdagens misslyckade uppdatering funderar jag på att göra en kort nu över dagen so far... Och sen kanske senare ikväll göra ett nytt försök med gotlandsresan. Hittills har vi haft sovmorgon, käkat en mysig brunch och varit på biblioteket. Lånade två böcker med barnlåtar då jag lovade Nova att göra det. Nu ska jag ha programhantering. Soo long...

//Roni☆

Jag ger upp!!! Skrev nyss en LÅNG UPPDATE...

2010-08-18 - 23:02:30

Jag ger upp!!! Skrev nyss en LÅNG UPPDATERING över Gotlandsresan och det därefter. Men när jag tryckte på knappen för att publicera låste webbsidan sig och i stortsett hela inlägget försvann... Pallar inte att skriva om det =(

//Roni☆

Skulle vilja göra en ordentlig uppdatering...

2010-08-16 - 23:33:25

Men då jag varit vaken sedan klockan 7 imorse så finns inte riktigt energin kan jag väl påstå...
Borde kanske ha satt mig tidigare och gjort det, men nu när Gurra fortfarande har semester så umgås jag ju hellre med honom än att sitta framför datorn hela dagen.

Idag började jag skolan igen, började klockan 8.10 med Programhantering, verkar som om jag kommer kunna klara denna kurs ganska bra, beroende på vilken nivå som kursen ligger på. Den kommer att fokusera på Word, Excel, PowerPoint och bildredigering, och av de så är det väl bildredigeringen som är min svaga sida. Har ju jobbat väldigt mycket med både Word och PowerPoint på IKTIN så det ska nog gå bra!
12.10 hade jag Matematik C, och jag vill inte verka negativ, men personen jag satt brevid var inte speciellt underhållande... Fick en gruppuppgift och han sa väl kanske tre ord till mig under hela tiden, jag försökte diskutera de olika talen som skulle paras ihop men det gav inte mycket resultat. Hoppas jag inte hamnar bredvid samma person imorgon...

Imorgon är det som sagt var också matte-lektion, sedan får jag lite ledigt innan jag ska gå och hämta Nova på dagis. Både mamma och Kenta jobbar sent, så då ska jag hämta henne. Mysigt med lite kvalitetstid ihop med myssyster =)

Gurra var och lämnade tillbaka vår kära hyrbil idag, så nu är vi billösa igen. Han ringde även försäkringsbolaget och de sa att de väntade på en offert från verksta'n. Så han ringde dit och fick veta att de skulle börja kolla på bilden denna vecka och se vad de kunde göra med den. De har haft semestertider precis som alla andra och därför inte varit full bemanning och av den anledningen inte hunnit tidigare. Han verkade väl lite tveksam till om det skulle vara lönsamt att fixa bilen =( Jag som älskar den bilen, haha, tydligen mer än vad jag själv trodde... Vid olyckan hade jag två gigantiska bulor i bakhuvudet, vilket gav mig en hemsk huvudvärk, dessutom så var min vänsterarm både blå och sårig, men det jag var upprörd över, grät över (i mer än 2 timmar sammanlagt) var att bilen skadats... "Vår bil... Vår fina underbara bil..." Jag håller verkligen tummarna för att vi får tillbaka vår bil, vår fina blåa Passat, men man ska väl inte hoppas på för mycket. Vi hade bara bilen i ca 1 år, och jag vill verkligen ha den längre, den var perfekt! Inte kul heller att behöva fortsätta betala lånet på en bil som vi inte har kvar, och kanske behöva ta ytterliggare ett lån för att kunna köpa en ny bil.

Nej, nu ska jag väl försöka få med mig älsklingen till sängen så vi kan snooza gott tillsammans ♥
Nattinatt...

//Roni☆

Veckans citat 16/8-2010

2010-08-16 - 23:14:32

En persons livsfilosofi uttrycks inte på bästa sätt med ord. Den uttrycks med de val man gör.
- Eleanor Roosevelt

//Roni☆

Haha, nu har jag äntligen hittat hem och ...

2010-08-15 - 00:25:52

Haha, nu har jag äntligen hittat hem och har ett fungerande Internet. Men älsklingens vill fortfarande inte funka så jag kör bloggandet genom mobilen idag också. Så med andra ord blir det ingen jätte uppdatering, det har visserligen inte hänt så mycket idag, bara varit hemfärden mer eller mindre. Nu ska jag ramla ner i sängen och försöka sova i värmen... Nattinatt...

//Roni☆

Skönt att utsikten är underbar, då väntan ...

2010-08-14 - 10:16:00

2010-08-14_09_59 (MMS)

Skönt att utsikten är underbar, då väntan på färjan inte är jätte underhållande denna varma lördagsmorgonen/förmiddag. Kom på igår när sängen ropade att jag inte gjort någon uppdatering, men men. Igår var vi på Fårö nästan hela dagen. Vi hade det riktigt mysigt. När jag kommer hem till fungerande Internet ska jag uppdatera denna vecka ordentligt och slänga in en bildbomb eller två ;) Nu ska jag vara lite social med min karl istället... Soo long...

//Roni☆

Wow vilken otrolig tabbe vi gjorde idag......

2010-08-12 - 22:35:16

2010-08-12_22_18 (MMS)

Wow vilken otrolig tabbe vi gjorde idag... Efter frukosten idag åkte vi till Lummelundagrottan (som jag tjatat om ett par dagar nu). Kom dit så pass tidigt så vi fick rabatt och dessutom fick vi vänta bara ca 10 minuter på att vår guidade tur skulle börja. Vi hade information om att man inte fick fotografera i grottan, vilket visade sig vara fel. Guiden sa leende att SJÄLVKLART får man ta kort i grottan =S satan, vi som hade lämnat kameran i bilen, då vi tyckte det var onödigt att släpa på den. Så när rundturen var över köpte vi tre vykort av grottan istället... Funkar nästan lika bra =) Vi fortsatte sen norrut för att kolla på Gotlands högsta rauk, Jungfruklint. Sen tillbaka till Visby för att träffa kusin Jimmy och käka glass på Glassfabriken i hamnen. När vi glassat klart åkte vi hem till Kneippbyn och spelade minigolf och sedan in till stan igen för att käka på Bistra Borgen, det var riktigt gott vill jag lova. Imorgon efter frukosten åker vi till Fårö. Soo long...

//Roni☆

Jag ber om ursäkt, men det är så satans tr...

2010-08-11 - 23:39:40

Jag ber om ursäkt, men det är så satans tråkigt att bloggen från mobilen. Det är okej om det är någon bild man vill skicka med osv, men inte bara för att och inte när man är så här trött. Så detta blir nog ett kort inlägg, jag skriver nog för jag är inte så bra på att vara kortfattad ;) Idag har vi varit på Högklint och kollat utsikten, sen blev det en lunch, och därefter stranden. Fika och lite bad, även om jag fick bada med en arm ovanför vattnet hela tiden. Därefter middag hemma hos Bina, supertrevligt och mysigt. Imorgon blir det Lummelundagrottan och rauk-koll, sedan en glass med kusinen som befinner sig på Gotland. Nu ska jag natta mig, soo long...

//Roni☆

Idag fick jag träffa min underbara gotläns...

2010-08-10 - 22:58:02

2010-08-10_14_39 (MMS)

Idag fick jag träffa min underbara gotlänska tös :-) inledde med en koll på hennes sockel (=by typ) och sen åt vi lite innan vi åkte så långt söderut som vi bara kunde. Där hälsade vi på hos Hoburgsgubben och sen åkte vi till Holmhällar och kollade raukar. Åkte därefter till Sandhamn och käkade lite glass innan vi släppte av Bina och fortsatte sen mot Visby för att hitta lite mat för magen. Väl tillbaka i Kneippbyn köpte vi 2st kort som jag skrivit, så imorgon åker de på lådan :-) Nu ska jag försöka sova lite... Imorgon ska vi träffa Bina igen, godnatt...

//Roni☆

1:a heldagen på Gotland närmar sig sitt sl...

2010-08-09 - 23:11:44

2010-08-09_08_38 (MMS)

1:a heldagen på Gotland närmar sig sitt slut. Blir att mobilblogga då vårt mobila bredband vägrar funka, får bara upp texten:"systemfel" hela tiden. Och Telia surfzon som finns här skulle kosta 20kr för 1 timmes surf, det är jag lite för snål för. Idag inledde vi dagen iallafall med en frukost (se bild). Sedan begav vi oss in till Visby för att gå på medeltidsmarknaden, men först gick vi ett eller några värv i staden och lyckades föra lite ringmur och kyrkruiner. Sedan åkte vi tillbaka till kneippbyn och käkade lite innan vi åkte runt och kollade lite. När vi kom tillbaka till rummet vid 20-tiden spelade vi lite kort och har kollat vad vi kan tänkas hitta på kommande dagar... Imorgon ska vi träffa Bina och åka lite söder, onsdag var hon också ledig men jag vet inte om hon vill träffa oss då med. Vi har iallafall planer på att ta oss till Fårö någon dag och även till Lummelundagrottan. Ska även kolla på lite raukar och kanske något stenbrott om det finns med. Soo long...

//Roni☆

Nu är vi Oskarshamn och väntar på att få k...

2010-08-08 - 14:01:10

2010-08-08_13_47 (MMS)

Nu är vi Oskarshamn och väntar på att få köra på färjan om ca 1 timme =S Bilen på bilden är den Golfen som vi ska ha i en vecka framöver, lovade ju en bild ;) Soo long...

//Roni☆

Tack mamma för att du finns ♥ (+ veckans uppdatering)

2010-08-08 - 02:27:04

Jag borde verkligen gått och lagt mig för flera timmar sedan, för vi ska upp klockan 8 igen... Men allt har tagit en massa tid, men jag ska köra en liten mer ordentlig uppdatering innan jag ramlar ner i sängen =)

Vi börjar med idag...
Vi inledde dagen med en liten sovmorgon till 11-tiden, och dröjde oss kvar i sängen kanske lite för länge... Skippade frukosten och tog spårvagnen, eller rättare sagt bussen, till Haga för att komma till Statoil där vi hämtade ut vår hyrbil som vi ska ha en vecka framåt. En silverfärgad Golf, riktigt fin faktiskt, kanske kommer bild under veckan... Sedan åkte vi ut till Maxi och käkade brunch på Basilica, sedan handlade vi lite färdkost tills imorgon. Från att vi kom hem sedan har allt handlat om att förbereda oss inför resan, vi har packat och skött om oss själva för att vara redo för trippen. Har även bytt omslag på armen då det andra inte var speciellt fräscht, och jag kan väl inte direkt påstå att jag njöt av det heller. Men så länge jag inte kommer åt armen eller mina bulor i skallen så känns det faktiskt riktigt bra. Stelheten jag haft i hela högra överkroppen är så gott som helt borta =)

Igår var jag hos mamma när vi hade vaknat och ätit frukost och hjälpte Lena med hennes CSN-papper, sedan gick jag hem och vi började planera lite vad som skulle packas osv. Gurra tillbringade mer eller mindre hela dagen igår i telefon, det var olika biluthyrningsfirmor och försäkringsbolaget osv, han gjorde ett jätte bra jobb.

I tordags var ju dagen som olyckan skedde... Innan dess vaknade vi i Hycklinge och åkte in till Horn för att gå på det levande torget, var väl inte riktigt vad jag hade tänkt mig, men men, det var trevligt iallafall. När vi kom tillbaka till Hycklinge begav vi oss hemåt, och när vi kommit utanför Åtvidaberg skedde olyckan. Ska försöka berätta lite kortfattat om vad som hände...
Det kom en väldigt skarp högersväng och någonting hände så vi hamnade utanför vägen på vänster sida, bilen hade slagit emot någon sten (hela vägkanterna var typ stora stenar så vi hade änglavakt minst sagt) så vänster framskärm är helförstörd, och kylarvätskan mm läckte. Dessutom hade framskärmen åkt av och mer eller mindre hela underredet då det var stenar och buskar som vi åkte över. Gurra var väldigt lugn och kontrollerad över hela situationen, själv kan jag väl säga att jag var ganska urflippad över bilen... Jag älskade ju den bilen =( Grät och skrek säkert sammanlagt i 1,5-2 timmar över bilen... Att jag hade två gigantiska bulor i skallen (+ huvudvärk) och en stort sår och blåmärke över hel vänstra underarmen var ett mindre problem. Klart det gjorde ont, riktigt ont, men det var bilen som jag var ledsen över. Men vi hade tur för det stannade en massa vänliga människor som ville hjälpa oss, och en fixade oss numret till bärgare. Fick vänta ca 1 timme tror jag på bärgaren som sedan tog oss till Linköping. Ännu en gång hade vi tur med att min underbara mamma, Kenta och Nova befann sig på Ikea när allt detta inträffade och var sedan kvar där tills vi kom till Engströms i Linköping, så vi fick åka med dem hem till stan. Självklart bröt jag ihop igen när jag träffade mamma, vilket jag vetat om sen början att det skulle ske. Min underbara mamma (och familj) skjutsade inte bara oss hem till Norrköping utan bjöd även hem oss på mat och sedan följde mamma med till akuten för att få mig uppkollad.TACK MAMMA FÖR ATT DU FINNS ♥
Det blev att tillbringa tiden på akuten i ca 3-4 timmar, men de var riktigt ordentliga och det är jag tacksam för, så det inte blir något längre fram. När vi kom hem så ramla vi båda ner i sängen och somnade oerhört fort...

I onsdags hade vi första dagen i Hycklinge med bra väder (även om det regnade lite på eftermiddagen). Jag och Gurra åkte till Horn och spelade minigolf, och han vann =S Men men, jag har ju tur i kärlek istället. När vi kom hem så käkade vi tillsammans med Kiki och Lasse och sedan gick vi över till Gurras faster och farbror och spelade lite kort och umgicks.

I tisdags åkte vi på eftermiddagen till Vimmerby ihop med Kiki och Lasse, jag hittade en snygg fotlänk i läder på rean på JC och Kiki shoppade en massa snygga kläder. När vi kom hem igen så kom Gurras faster och farbror över och spelade kort hos oss.

I måndags regnade det en massa, så vi bestämde oss för att åka en sväng, blev en genomfart i Gamleby och sedan gick vi i Vimmerby lite, Gurra hittade 2st pikétröjor på Dressman-rean. Sedan åkte vi en sväng till Kisa också. När vi kom hem så blev det lite mat och därefter spelade vi kubb tjejerna mot killarna. Och hur lite jag än vill erkänna det så vann killarna över oss varje gång och vi spelade väl 3-4 gånger =S Sen blev det iallafall en båttur ut till Bjuggö för att bada lite, men satan vad kallt det var =S

Söndagen kom vi till Hycklinge, svärföräldrarna och Erik och Maria var i Tranås och golfade sig, så vi var där ensamma ett tag. Tog en promenad och hamnade i ett av de värsta skyfall jag varit med om, var blöt ändå in till trosorna när vi kom tillbaka =S

Fredag till lördag var vi ju hos pappa, blev inte riktigt som planerat med presenten, men vi köpte presentkort på bio till honom och sedan bjöd vi honom på hämtmat eftersom vi hade Dumle med oss. Det var riktigt trevligt, lördagen var vi i Slagsta och käkade glass. Blev en ganska tidig kväll hem =)

Men, NU är det verkligen dags för sängen, ska försöka uppdatera från Gotland =)
Soo long...

//Roni☆

Mini-uppdatering

2010-08-07 - 01:27:40
Detta kommer bli ett kort inlägg, men det är dags för sängen nu...
Skrev i onsdags att det skulle komma en ordentlig uppdatering över veckan i Hycklinge igår, men vi kom inte hem förrän vid 1-tiden på natten pga lite missöden på vägen hem... Orkar inte gå in på det här nu när jag ska försöka komma i säng. Men för att göra det hela kort så råkade vi ut för en trafikolycka, vi mår båda bra. Jag har lite bulor och blåmärken, vi mår utifrån omständigheterna väldigt bra. Det blir nog dock inte mycket kvar av vår underbara bil, men men, shit happens =S

Ska försöka hinna med en uppdatering imorgon, men jag lover inget. Men vill gärna hinna berätta lite om veckan innan vi åker till Gotland =)

Sov gott...
//Roni☆

Veckans citat - 6/8-2010

2010-08-07 - 01:11:22

Vilket underbart liv jag haft. Jag önskar bara att jag hade insett det tidigare.
- Colette

Livet är som att cykla. För att hålla balansen måste du vara i rörelse.
- Albert Einstein

//Roni☆

Sitter i Hycklinge och njuter sv att det i...

2010-08-04 - 15:28:28

Sitter i Hycklinge och njuter sv att det idag, hittills hat varit uppehåll sen vi gick upp. Kan väl inte påstå att vädret varit till vår fördel här nere... Men vi har hittat sätt att fördriva tiden på. Det har blivit lite bilturer mm, ni som har koll på min Facebook vet om en del iallafall. Imorgon eftermiddag kommer vi åka hem till Norrköping igen och då ska jag försöka mig på en liten bättre uppdatering av vad vi haft för oss här... Soo long...

//Roni☆
RSS 2.0