Idag är det onsdag...

2010-06-30 - 23:31:54

Haha, känner att jag har världens mest intelligenta rubrik idag, haha, men jag kom inte på någon bra så det fick bli så...

Dagen började med att jag kanske sov lite för länge, haha, vaknade vid 9-tiden och tänkte att jag skulle ligga kvar i sängen en liten stund. Det slutade med att jag vaknade vid 11-tiden när mamma ringde. Men då gick jag upp iallafall. Kollade igenom mina kontakter på mobilen för att se om jag hittade någon som jag kanske kunde ta en liten fika med idag, men jag kom underfund med att typ alla mina fika-kompisar har flyttat från stan, är bortresta eller jobbar =( det kändes riktigt tragiskt faktiskt. Syrran sa att jag skulle gå ut på krogen och träffa nya vänner, men hur kul är det att gå ut på krogen själv då?! Haha, hon erbjud mig att följa med henne till Harrys på fredag, vi får väl se hur jag gör. Skulle vara lite skoj att gå ut, men jag har ingen lust att dricka, men man kan ju gå ut nykter.
Tvingade med mig lillebror ner på stan för att köpa present till mamma och ta en fika. Precis innan vi möttes hade han fått reda på att han kommit in på NS-programmet på Hagagymnasiet, hans förstahandsval, till hösten. Så när vi möttes gick vi och köpte present till mamma (som fyller år på lördag), sedan förbi The body shop och köpte en bodyscrub (se bild) till mig, då mina hemma är slut. Sedan blev det Fräcka fröken där jag bjöd bror på en sallad för att fira att han kommit in på det han ville. När vi lunchat klart gick vi runt och kollade lite på mobiler, då vi båda är sugna på nya. Och jag har hittat min stora kärlek - Samsung I9000 Galaxy S (se bild) - den ser ut som en Iphone ungefär, men man slipper hela apple-grejen. Dessutom är jag ju sen tidigare lite svag för Samsung, har haft tre stycken som alla varit helt underbara och pålitliga.

När jag kom hem så blev det att läsa lite mer bok och slappa på balkongen tills älsklingen kom hem. Då åkte vi iväg och handlade lite, och sedan blev det hem och laga mat. Nu har vi kollat på Morden i Midsomer, eller vi och vi, min kära sambo ser med stängda ögon så att säga ;)
Imorgon ska jag försöka ta mig upp lite skapligt då jag på fredag ska börja jobba klockan 7. Jejja kommer imorgon och lämnar Nathalie hos mig vid 8:30 då hon sedan ska till arbetsförmedlingen på möte. framåt halv 10-10 ska jag ner på stan och träffa mamma, får se om Natta får följa med eller om Jejja hunnit hämta henne innna. Ska även möta upp Ullis imorgon så jag får nycklarna till trapphusen som jag ska städa på fredag, och på måndag kör allvaret igång på riktigt, då inleder jag min första av fyra veckor med städning.

Jag kom på att jag inte uppdaterat något om mammas läckage i köket på ett tag, tror att det jag senast skrev var att de hade hittat läckan i mitten av köket. Och det verkar vara den enda läckan, thank god. Nu har de en stor byggfläckt som står och blåser i köket, och vet inte hur länge den blir där. Inte roligt att leva så, men det är bättre än allt borrande iallafall.

Nej, nu börjar det verkligen bli dags för sängen. Ska först peta lite på min älskade prins så han gör iordning lite matlåda till sig själv, under tiden blir det nog att läsa ett kapitel. Men sen blir det sängen =)

Nattinatt...

//Roni☆

Sol, läsning, balkonghäng och IKEA

2010-06-29 - 21:02:09

Imorse gav jag mig ganska direkt efter att jag hade vaknat, hem till mamma för att utnyttja hennes balkong för lite solning. Tog en liten fika när jag kom dit och sedan gick mamma iväg till jobbet och jag la mig på balkongen och solade lite. Solade bara i ca 40 minuter för sedan blev det alldeles alldeles för varmt. Började även att läsa en bok, som verkligen fängslat mig. Jag gick hem vid 13:30-tiden satte mig på balkongen och fortsatte läsa.
När älsklingen kom hem så åkte vi iväg till Ikea och köpte lite nya kastruller då två utav locken till våra har gått sönder.

Nu har vi varit hemma en stund och jag ska fortsätta läsa lite i boken =)

Fortfarande har jag inte fått någon klarhet i vad som händer omkring mig, och jag ska låta det vara för ett tag. Säger till när jag vet mer.

Soo long...

//Roni☆

En dag med många uträttade ärenden...

2010-06-28 - 22:12:54

... som avslutades med en utebio =) Haha, men det går jag inte på lite senare, tar dagen från början.

Vaknade vid 7:40 av ett sms från bror, svarade på det och somnade om. 8:20 kom det ett nytt från honom, svarade på det och somnade om. Vid 8:35 kom det ett nytt som jag svarade på, och gick upp. Blev lite häng på balkongen en stund innan jag tog mig in till datorn.
Snackade lite med min underbara Bina på MSN, och sedan kom mamma och lämnade av videokameran så jag kunde lägga in film på datorn, redigera den och sedan bränna ut den, så Nova får en ny film att kolla på, haha. När bränningen var igång jag jag mig iväg för att uträtta lite ärenden.

Först blev det en promenad upp till Komvux och lämna in lite lappar inför hösten. Sedan gick jag över till YA trafikskola och bokade in mig och älsklingen på handledarkurs den 14/7 där.

Sedan när jag gick genom stan tänkte jag på vinst-och-förlust droppa in hos någon optiker och se om de kunde göra synundersökningen som krävs för körkortstillståndet. Var på väg in på Spiralen när jag såg Synsam-skylten, och tänkte att jag då går dit, när jag kommer utanför ser jag att de har en skylt utanför där de står att de idag har drop-in. Haha, kalas bra, man skulle ju nästan kunna tro att jag hade planerat det, haha. Och det flöt på jätte bra därinne också, fick kanske vänta mellan 5-10 minuter innan jag fick prata med någon, och då fick jag direkt efteråt träffa optikern, och undersökningen gick kanon. Optikern hade bara bra saker att säga, tydligen så var min syn kalas bra.

Därefter gick jag hem, och satte mig på balkonen en stund. Sedan gick jag och älsklingen och hämtade ut ett paket som kommit på posten, la på lite brev och sedan blev det en sväng till Ica Spiralen för att handla och på vägen hem gick vi förbi PAUS och köpte med oss lite mat hem.

När vi kom hem bar vi ut min laptop på balkongen och kollade på film på den samtidigt som vi käkade där ute. Utomhusbio med andra ord, super trevligt =)

Har fortfarande inte blivit smartare på vad det är som händer omkring mig (skrev om det igår). Hade hoppats att dagen skulle få det att klarna lite, men nej, inte ännu. Får se vad kommande dagar har att erbjuda.

Soo long och godnatt...

//Roni☆

Geri's Game (en Disney-Pixar animerad kortfilm)

2010-06-28 - 21:30:43

//Roni☆

Min balkong i sommarsolen

2010-06-28 - 10:02:12


Detta är min två blommlådor, den ena är med jordgubbar,
och i den andra har jag sallad, gräslök, persilja och dill.


Detta är årets första jordgubbe på min balkong =)
Men det är flera på gång!

//Roni☆

Nu har jag hittat hem igen =)

2010-06-27 - 23:17:39

Flumm på midsommar med snappsglasWow, vilken helg det varit... Har lyckats få iväg ett par sms-inlägg, men de blev inte så ingående som dessa brukar bli. Jag tänker att jag kör en liten genomgång sedan jag skrev sist... eller det jag känner att jag missat de sista dagarna...

UPPDATERING:
Jag tror att torsdagens händelser redan har blivit presenterade. Så vi hoppar vidare till fredagen, och MIDSOMMARAFTON*. Vaknade, åkte iväg och handlade det sista tillsammans med älsklingen, sedan hem och käka frukost. Därefter gjorde jag mig iordning och sedan fixade pappa och jag salladerna (som blev en mega succé, speciellt den grekiska, och även tzatzikin). Vid 14-tiden kom vi hem till Ammie och Uffe (om jag inte är helt ute och cyklar, haha), då blev det lite tidsfördriv innan vi åt lite tårta, spelade kubb, dansa runt midsommarstången. Haha, lilla Nathalie var också med och spelade kubb. Sedan blev det mat och efterrätt, och därefter bara en massa trevligt sällskap, kvällen avslutades med en massa massa singstar =)
Lördagen började jag (tyvärr) som bakis, illamående och huvudvärk. Tog oss framåt eftermiddagen iväg och hämtade bilden hemma hos Ammie och Uffe, sedan blev det Slagsta (som jag skickade om i föregående inlägg, bilden med Natta). När vi åkte därifrån hämtade vi upp syrran hos en killkompis och åkte och handlade. Sedan hem, laga mat och färga håret.

KÄNSLIGA LÄSARE VARNAS, ÄCKLIGA DETALJER!!!
Idag vaknade jag med vibrationsskador på mitt gomsegel =S Haha, nu kan jag tänka mig att många blev förvirrade, men jag ska förklara. När jag vaknade märkte jag att jag hade en jätte klump i halsen/svaljet som jag inte kunde göra något åt, det jobbigast var att typ var tionde andetag så slog det lock så jag kunde inte andas in. Tänkte att om jag drack lite skulle det kanske försvinna, men icke sa nicke, men jag harklade till och kom underfund med att klumpen flyttades upp mot munnen, så jag gick in på toa och tänkte att jag kanske kunde spotta ut den... men det gick inte. Harklade till och kollade i munnen om jag kunde så något, och JA, det var mitt gomsegel som var nästan 3 gånger så stort som vanligt. Nämnde det till pappa och han sa att han också brukar kunna få så om han snarkar en massa. Så, min slutsats av det hela är att mitt gomsegel under natten fick vibrationsskador pga att jag snarkade lite för mycket. Älsklingen och lilla Nathalie läser bok <3Snarkandet beror nog på att jag var trött (pga bakfyllan) och lite pga pappas katt som jag är lite allergisk mot. Inte trevligt att börja dagen så iallafall.
Blev mest en massa massa segande hela dagen och därefter tog vi en promenad till American Pizza Today där dagens middag serverades =) Mumsigt värre. Sedan en promenad hem, packa bilen och åka hemåt.

Nu är det snart dags för sängen. Imorgon ska jag försöka ringa någon optiker så jag kan boka tid för syntest till körkortstillståndet, och även kanske ringa till en traffikskola och boka in oss på en handledarkurs.
Fick i fredags brev från Komvux och jag har fått plats på alla de kurser som jag sökte =) Får se om jag kanske väljer bort någon så jag kan jobba lite också.

Börjar bli lite fundersam på saker som händer omkring mig, men vi får se under veckan om vi blir något smartare =) Soo long...

* Lovade i förra inlägget att berätta lite mer om midsommar, hade då även tänkt berätta vilka som var där (skrev bara att det var en massa människor). Självklart var Ammie och Uffe där, då de bor där. Sedan var det jag, Gurra, Thias, pappa, Jejja och Nathalie. Farfar och farmor, Agneta, Daniel, Hanna och Anton, Leif och Siv, Maria och Kristoffer, Lisa, Daniel och hans kompis Putte.

//Roni☆

Glad midsommar, lite i efterhand :) Igår f...

2010-06-26 - 22:08:46

dsc00360 (MMS)

Glad midsommar, lite i efterhand :) Igår firade vi hemma hos Ammie och Uffe, vi var en massa människor. Kan gå in mer om det när jag kan skriva på datorn istället. Idag tog jag, Gurra och pappa med oss Nathalie till slagsta för att käka glass, se bilden. Nu ska syster få färga mitt hår. Soo long...

//Roni☆

Dags att röra sig mot madrassen :) Vi kom...

2010-06-24 - 23:33:22

Dags att röra sig mot madrassen :) Vi kom fram till pappa strax efter 20, då blev det nästan direkt att börja med mat. Nu har vi käkat och kollat på Boog och Elliot, älsklingen har börjat jobba med madrassen, Jejja och Natta har gått och lagt sig, Thias spelar PSP sen vi kom hit typ ;). Börjar känna mig otroligt trött, så det är väl kanske dags att hjälpa älsklingen med madrassen så jag kan få sova lite. Godnatt...

//Roni☆

Sitter i bilen nu på väg mot Eskilstuna....

2010-06-24 - 18:34:11

Sitter i bilen nu på väg mot Eskilstuna. Detta blir ett lite annorlunda inlägg, då jag bloggar från mobilen för förstå gången. Syster och Natta kom strax efter att jag avslutade förra inlägget, vi käka frukost och hämta tvätten. Sedan gjordes tzatzikin, blev lite härligt häng på balkongen oxå. Vid 13-tiden gick vi ner på stan och fika med Nathalie. Sedan blev det hem, duscha, packa och betala räkningar. Och nu är vi på gång mot Eskilstuna. Oskar inte skriva mer nu, får se när nästa inlägg kommer :) Soo long...

//Roni☆

Goodmorning

2010-06-24 - 09:06:02

Godmorgon =) Idag blev det att gå upp med tuppen, lyckades hitta en ledig tid idag när vi gick ner igår för att se om det fanns någon tid att boka i tvättstugan, och när jag skriver vi - menar jag att Gurra gick ner för att kolla om det fanns någon ledig tid i tvättstugan idag. Så idag klockan 7 var jag nere och laddade tvättmaskinen, var nere nu vid strax efter 8 och slängde in det i torktumlarn och i torkskåpet.

Jag funderade på att gå och sola typ nu, men det blir nog senare i eftermiddag istället, om det blir överhuvudtaget. Haha, så satans lat jag är, orkar inte ens gå iväg och sola, haha. Det tar ca 5 minuter att gå till Meddo, och sedan kan jag sola i några minuter och gå hem, kanske är borta högst 30 minuter. Juförsig så ska Jejja och Natta komma snart, Nathalie pratade om att hon skulle skjutsa hit dem någon gång mellan 9-9:30, och min klocka är snart 9 (just nu, säkert mer när jag skrivit klart).

Har börjat förbereda tzatzikin, yoghurten ligger just nu och droppar av i kylen så den inte ska bli så rinnande över natten. Sen ska jag sätta syrran på att gröpa ur gurkan, hihi. Nä, vi kan nog hjälpas åt.
Ska sedan försöka plocka lite mer i vardagsrummet, vika tvätt, packa och betala räkningar. Mamma satte över pengar till mig idag så jag kan betala in lite saker till henne också.

Nej, jag ska väl försöka komma igång och plocka lite, även om motivationen är lika stor som igår.
Soo long...

//Roni☆

In(s)lä(n)gg innan sängen...

2010-06-24 - 00:49:53

Haha, sitter och kollar på Sex in the city och har låtit min älskling överta mitt bredband för stunden. Hans har av någon anledning fått för sig att strejka, och den fungerar inte på någon utav våra datorer =( Så nu har han snott mitt och jag får sitta och skriva mitt blogginlägg i word som jag senare får klistra in i det riktiga inlägget. Inte så kul, men men, så kan det vara ibland. Märker även nu när jag skriver på ett ställe där det finns stavnings- och grammatikkontroll att jag inte skriver helt korrekt. Mycket beror på att jag inte är ordentlig med punkter osv, haha.

Syster, Natta och Nathalie kom över på en fika idag, men Gurra hann komma hem först. Men det var en mysig fikapaus. Jag hann sopa av balkongen idag också och börja plocka lite i vardagsrummet, men madrassen är ju klart i vägen. Och efter all städning och allt plockande har min nacke och axel blivit lite överansträngd, så det blev inte att bära ut den idag =( vi får se om vi kanske lyckas med det imorgon innan vi åker till Eskilstuna, vore skönt att inte behöva komma hem och mötas utav den.

Lyckades övertala syster att komma hit imorgon och göra tzatziki med mig =) Haha, så nu slipper jag riva all gurka själv. Andra planer för morgondagen är att jag ska försöka tvätta och hinna sola innan Jejja kommer hit. Det påminner mig om att jag kanske borde gå ner och se om det finns en tvätttid ledig imorgon, annars blir det svårt att tvätta, haha. Tanken är väl kanske att vi ska hinna packa lite ikväll också innan vi lägger oss, så vi inte behöver packa allt imorgon.  Jag ska även försöka hinna med att plocka klart i vardagsrummet imorgon, vore ju underbart att komma hem till en välstädat hem efter midsommarfirandet.

Jaja, bla bla bla, nu lägger jag ner det här (kl.0:05), och börjar packa lite inför imorgon. Ska slänga in inlägget på bloggen sen när älsklingen är klar med mitt mobila bredband.

Nattinatt… 

//Roni☆

Idag är det bättre!

2010-06-23 - 14:57:26

Blev ingen skrivning igår kväll, men jag ska försöka gå igenom dagen lite... inte för långdraget, för jag försöker städa lite hemma också, och då får inte detta ta alldeles för lång tid. Jag har redan städat i köket, hallen och sovrummet, så det är egentligen bara vardagsrummet kvar. Som ni kanske förstår då är nackspärren bättre, inte bra men bättre. Jag har fortfarande ont, men jag kan åtminstonde göra saker. Fast jag skulle ljuga om jag skulle säga att det inte känns eller gör lite ont när jag håller på, för det gör det. Men det ser inte kul ut hemma så något måste göras.

Igår blev det typ inget gjort hemma pga nacken, men jag hade Dumle här. Mamma hämtade honom vid 16:45, och då åkte jag och Gurra till Smultronstället och käkade lite glass =) Jag tog en Broadway (glömde själklart ta kort på den) och Gurra tog en Casino (den glassen på bilden, tagen från nätet). Sedan skulle vi hem och laga mat, men det blev en sväng förbi La Uva istället i Söderköping och där käkade vi lite tapas. Det var gott, men det var vissa rätter som vi i efterhand hade valt annorlunda.
När vi kom hem blev det en dusch och sedan lite slappa i soffan och därefter sängen.

Idag är Dumle här igen, och stöttar mig i min städning ;) Haha, han ligger och sover på golvet bredvid mig, på rygg, han ser väldigt nöjd ut. Nu har de iallafall hittat läckan hemma hos mamma, den var mitt i köket. Så de ska fixa den och sedan hoppas de att det inte är läcka någon mer stans. Jag håller tummarna för att det inte är något mer, så de kan få tillbaka sitt kök igen. För nu är vattnet avstängt både i köket och på båda toaletterna. Usch, skulle få panik, hoppas det ordnar sig snart.

Jag har bjudit över Jejja, Natta och Nathalie hit sen på en fika, de skulle iväg och bada och sedan höra av sig så får vi se om de kommer över.
Imorgon bär det av till Eskilstuna, och innan dess ska jag göra tzatzik, för se om jag lyckas övertala syrran att komma hit och hjälpa mig, lite kan hon ju bidra med ;) haha.

Nej, nu ska jag försöka fortsätta med plockandet... Vardagsrummet är dock lite svårt då det är en stor resårbotten här inne som ännu inte kommit ut till grovsopporna. Anledningen är nog pga att jag haft ont och inte klarat av att hjälpa till med den, men den har juförsig stått där ett bra tag nu, så vi borde ha hunnit tagit ut den innan jag fick ont. Men jag kan kanske städa runt den eller nåt, haha, vi får se hur jag löser det...

Soo long...

//Roni☆

I'm still in pain =(

2010-06-22 - 10:31:21

Nu har jag försökt sova bort min nackspärr, vilket inte gick så bra =( Jag kan inte säga att det blev bättre direkt, men kanske inte värre heller. Jag kan vrida huvudet lite mer åt vänster nu, vilket är sidan där nackspärren sitter, däremot är det värre åt höger idag =S Dessutom gör det ondare att luta huvudet idag. Men det är klart, när man inte kan röra sig ordentligt pga smärta så låter man ju gärna bli för att slippa få ont, och då är ju risken att man dessutom blir stel. Jag hoppas att det kan bli lite lindrigare under dagen iallafall. 

Mamma ringde och väckte mig vid 9:15-tiden, och då var det väl kanske dags att gå upp iallafall, så ingen skada skedd. Hon sa att hantverkarna som arbetar med läckan i deras kök ännu inte hittat läckan =S Igår sa de att de skulle komma någongång mellan 10-12 idag, 7:15 hade de ringt på dörren =S Någon kan inte klockan, nämen, hey det är bara 3-4 timmars skillnad. De berättade även då att de kanske skulle vara tvugna att borra upp golvet ändå in till toaletten (som ligger mitt emot köket, med hallen emellan). Så mamma skulle kolla upp med hyresgästföreningen om de kan få någon kompensation för det, de har ju en 2,5-åring hemma och då är det ju livsfarligt med hål i hallgolvet... Dessutom är vattnet av stängt i köket så de kan inte diska, och om de borrar upp hela vägen in på toaletten så stänger de väl av vattnet där också, vilket betyder att de inte kan använda den heller. Skönt att de har en toa till. Men fortfarande så är det ju inte smidigt att bo så. Det underlättare ju inte heller att de har lilla Dumle hemma. Han måste ju också kunna få gå ut på promenader, och om läckan gått genom hallen så måste de kanske ha byggfläktar i både kök, hall och toalett. Inte smidigt direkt. 

Nu ska jag vila min nacke lite, och sega framför tv:n. Filmerna som jag lagt in bilder på är två nya filmer som jag fick av min underbara sambo igår. Me LOVE disney =) och min sambo of course =)

Soo long 

//Roni☆

Ingen simning imorgon inte...

2010-06-21 - 22:55:46

Nej, det är väl bäst att vila nacken ett par dagar kanske... Satt för skojskull och kollade på hemnet.se och hittade ett hus som jag blev helt kär i, men men, bara att inse att vi inte har riktigt råd med hus just nu, och dessutom är det bra om jag har körkort om vi ska flytta till det huset, som låg i Krokek.

Nu ska jag försöka tvinga min sambo till att gå och göra iordning sin matlåda så han kan fortsätta snarka i sängen istället för i soffan. Själv ska även jag röra mig mot sängen, och jag hoppas att min nackspärr låter mig sova. Och jag hoppas på att det är bättre med nacken imorgon så jag kan göra något. Vi var iallafall förbi på systembolaget och inskaffade lite dricka till midsommar =) Härligt!

Godnatt!

//Roni☆

Aj aj aj...

2010-06-21 - 14:36:49

Som sagt var "Aj aj aj..."! Jag gick upp vid 8:30 och vid 9-tiden kom Thias och vi begav oss till badhuset. Tanken var att simma 1000 meter, men jag fick ge upp vid 800 meter då jag fick nackspärr =( Så nu sitter jag hemma med en fruktansvärd värk. Jag dröjde mig kvar i poolen under tiden Thias simmade de sista 200, jag försökte med smärtan var för stor. Sedan blev det att gå upp och ge sig av hemåt. Ringde mamma och bad henne ta med en ris-kudd när hon skulle komma och lämna Dumle. Thias följde med hem och vi käkade lite smörgås, sedan kom Dumle hit och jag fick kudden som hamnade på nacken och axlarna mer eller mindre direkt. Sedan umgicks vi lite och vid 13:20 begav sig Thias tillsammans med Dumle hem. Så nu sitter jag själv hemma och försöka åtstakomma något med min smärtande nacke. Blir väl inte simning på ett par dagar nu då...

För att koppla till gårdagens inlägg... Mamma och familjen har läckage i köket =S Enligt mamma verkar det vara någostans vid golvet så risken är att de måste byta ut hela golvet och kanske även väggen in mot grannan, kul, eller nåt. Skönt att det är en hyresrätt så de inte själva måste betala allt, hade ju varit härligt annars. Idag har det iallafall varit hantverkare där, så vi får se vad de säger.

Mina ben har börjat återhämta sig från myggorna igår, men det var inte skönt att kliva ner i allt klorvatten på Centralbadet idag, men det gav med sig efter en liten stund. Har lite röda fläckar här och där...

Pratade med pappa igår om Midsommar, som vi ska fira hos min faster i Eskilstuna. De hade bestämt vilka som skulle ta med sig vad, och vi fick samma lott i år som förra året - Sallad och såser. Så jag ska på torsdag göra tzatziki och pappa ska köpa hem saker till guacamole, sedan ska vi tillsammans åka och handla ingredienser till salladerna. Har tänkt satsa på en grekisk sallad och sedan någon som är lite mer åt "svensk sommar"-hållet, med lite gräslök och rädisor mm. Det kommer nog att bli kanon! Kommer åka upp på torsdag när Gurra slutat jobba, och då ska Thias åka med, och även Jejja och Natta (om det inte blivit ändrade planer nu vill säga). Ser fram emot fredag =)

Just nu längtar jag tills min älskling kommer hem så han kanske kan hjälpa mig med min nacke, kanske kan mjuka upp den lite. Varför fortsatte han inte sin utbildning?! Någongång innan vi blev ihop gick han en massageutbildning och ville fortsätta med en kiropraktorutbilden, det hade ju varit kalas nu, dessutom skulle kanske min rygg överlag må bättre då. Men men, han är fantastisk iallafall. Hoppas bara att han kan göra det lite bättre iallafall.

Igår såg vi This is it, dokumentären om Michael Jacksons förberedelser inför den turnén som skulle ha ägt rum, wow vad den killen var duktig och han visste verkligen vad han ville. Exakt hur allt skulle låta och se ut, vilken känsla det måste ha varit att ha varit en av de som fick äran att ingå i hans turnécrew.

Nej, nu måste jag sluta, ska ta lite panodil och se om det kan lindra smärtan lite iallafall.
Soo long...

//Roni☆

Please do...

2010-06-20 - 23:58:13
Följ min blogg med bloglovin
//Roni☆

Igår och idag

2010-06-20 - 20:08:31

Vilken timing! Jag körde igång med disken och sedan skar jag iordning lök och kött till kalopsen, och när allt var färdigbrynt och låg i grytan hällde jag på vatten och satte den på platten för att den skulle få stå och bara bli lite varm innan Gurra kom hem, eftersom jag inte visste när han skulle komma hem. Men precis när jag stängt av plattan så kom han hem, så då kunde jag fortsätta med att få den att koka osv. Perfect timing!

Blev ganska sen middag igår så vi tillbringade den med att se på film som vi hyrt, vi började med The Imaginarium of Doctor Parnassus, sista filmen som Heath Ledger medverkade i (hann inte bli klar innan han avled, så Johnny Depp, Jude Law och Colin Farrell spelar i samma roll). Det var en väldigt intressant film, annorlunda och skum. Miljön i filmen skulle kunna tolkas som något Tim Burton skulle ha gjort, men ändå inte. Jag gillade den, men den var som sagt var väldigt annorlunda. Sedan såg vi, eller rättare sagt JAG The Box med Cameron Diaz. Mening var att vi båda skulle se den, men min kära sambo som arbetat mellan 7-18 somnade i soffan, så jag fick se den själv. Den handlar om en familj, där Diaz är mamma, som får en låda lämnad på trappen mitt på natten, i lådan finns en mackapär med en knapp på och även ett brev där det står att en man ska komma hem till dem. Mannen kommer och frun är ensam hemma då, han berättar att om hon eller maken trycker på knappen så kommer en människa någonstans i världen, som de inte känner att dö, och de i sin tur kommer att få en miljon dollar i kontanter av honom, skattefritt. Det blir en moraliskt dilemma minst sagt, och även om man först tänker på ett sätt så hinner man ångra sig tusen gånger om. Även denna film var intressant och sevärd, men fruktansvärt påfrestande för ens moraliska tankar.

Idag har vi varit och besökt Bamse på hans minneslund, och jag skulle vilja säga att det var trevligt, men tyvärr så blev jag middag åt ett gäng myggor som hade stormöte där, så mina ben är numera inte sig lika. När jag hälsar på Bamse vill jag kunna sitta i lugn och ro och känna av naturen, som han hade älskat, och känna fridfullheten. Men det var inte möjligt idag, för då hade jag inte kommit levande därifrån. Ettriga jävla myggor!!!

Imorgon ska jag ha Dumle här när mamma jobbar, då de fått läckage i köket, kan ta mer om det imorgon. Men innan Dumle kommer ska Thias och jag gå och simma =) Trevligt trevligt att få med sig brorsan så där!

//Roni☆

Äntligen tog jag tag i det =)

2010-06-19 - 16:37:42

Woho, idag fick jag äntligen till det! Nu är bullarna bakade (vilket kanske syns på bilden). Tog mig ju bara ett par veckro att verkligen ta tag i det, men nu är det gjort... Men jag har inte provsmakat någon ännu.

Igår åkte vi hem till mamma och Kenta för att gratulera Kenta på födelsedagen. Riktigt trevligt var det. De som var där var jag och Gurra, mamma och Kenta, Nova, Thias, Jens och Nea, Jejja, Lena, Gösta och Maud (de tre sistnämnda är Kentas syster och deras föräldrar). Vi fick en massa mumsig mak, grillat kött, potatissallad, sås, sallad med fetaost och bröd, me like alot =) Därefter blev det jordgubbstårta, vilket även den var en delicious! Hade verkligen en supertrevlig kväll med många skratt och trevliga samtalsämnen. Sedan dansade jag och Nova en massa =) Hon är så satans söt när hon ska härma en, vad man än gör eller säger, haha!

Skrev igår att jag skulle ta en sovmorgon idag, och det ska gudarna veta att jag gjorde =) Gurra har inventering på jobbet idag och åkte hemifrån vid 6:30-tiden, jag vaknade vid 8:30-tiden och gick på toa, la mig igen och vaknade till vid 9:30 och 11-tiden, tänkte vid det sista tillfället bara ligga kvar och dra mig lite. Vilket slutade med att jag vaknade vid 13-tiden. Men då gick jag upp direkt och bakade bullar.
Jag mår mycket bättre i kroppen idag än vad jag trodde att jag skulle göra igår, t.o.m fötterna känns okej. Även solbrännen börjar lägga sig nu, så nu kan jag ta på axeln utan att nästan skrika. Men rodnaden har inte riktigt lagt sig ännu.

Ska laga kalops idag, men vet inte när jag ska börja med den... Den ska visserligen koka länge, men den ska ju inte koka sönder allt kött för det. Och jag vet verkligen inte när Gurra kommer hem, men jag funderar på att förbereda det hela så det bara att att sätta igång det sen när Gurra slutar.

Nej, ska slappa lite nu och sedan ta tag i disken. Därefter förbereda kalopsen.
Soo long =)

//Roni☆

Roni har helg =)

2010-06-18 - 15:47:16

Jaha, då har jag fått helg nu =)

Jobbade idag mellan 7-13, städade 7 trapp-uppgångar och lite i källarna. Måste erkänna att jag är grymt trött i kroppen nu, är verkligen inte van vid att springa en massa i trapporna upp och ner. Haha, det är SÅ bekvämt att bo på bottenplan.
Det är fötterna som är värst, jag hade visserligen ont, riktigt ont i fötterna redan innan.

Nu har jag tagit det lite lugnt och börjar bli grymt hungrig också, ska ta och kolla om det finns lite smörgås och något gott pålägg... be right back!!!


Ska inte klaga på maten som fanns, hembakad franska-bröd och philadelphiaost med vitlök och örter, mums mums mums. Så det försöker jag peta i mig nu under tiden jag försöker att fortsätta skriva =)

När jag ätit och skrivit ska jag ta mig en skön och härlig dusch, kanske tom ett bad, vore inte helt fel för min trötta kropp och ömmande fötter.

Längtar till ikväll, ska hem till mamma och gratulera Kenta som fyller år idag. Vi ska käka där, och jag hörde rykten om grillat =) Gud, jag älskar grillat!

Imorgon ska jag sova ut, jag ska ta sovmorgon. Tycker lite synd om min älsklade sambo som börjar jobba klockan 7:00 imorgonbitti. De har inventering och har inte en aning om när de slutar =( Tråkigt för mig som inte vet vad jag ska göra under hela dagen. eller jag vet att jag ska baka bullar iallafall, för imorgon ska det bli gjort.

På söndag ska vi besöka Bamses minneslund. Han skulle ha blivit 11 år igår, min lilla bebis <3 Saknar honom förfarande enormt mycket, men det känns iallafall inte lika tungt när jag tänker på honom. Nu minns jag honom mer med glädje än med sorg. Brukar kännas bra att få besöka honom ibland, försöker besöka honom minst 2 gånger om året. Runt hans födelsedag och runt hans dödsdag.

Nej, nu är det dags att runda av här och röra mig mot badrummet. Men först vill jag berätta att bilden ovan lade mamma in på sin Facebook, det är min lillasyster Nova, och det är en vän till mamma, Madde Henriksson som har tagit bilden. Älskar bilden, hon är så otroligt energisk och glad på den!

Soo long!

//Roni☆

Strax sängen!

2010-06-17 - 23:17:43

Oj, missade visst att skriva vad bilden i förra inlägget var. Det var jag (som kanske ni kanske uppfattade), till vänster är det min systerdotter Nathalie och till höger min lillasyster Nova. Bilden är tagen på Jensas student i torsdags (10/6) när vi stod utanför mamma och kollade på lastbilarna med alla studenter som åkte förbi.

Haha, har inte bakat bullar idag heller, de där satans bullarna kommer aldrig att bli klara, hihi. Nej, men seriöst, på lördag ska jag försöka få ihop det. Gurra har inventering på jobbet och kommer av den anledningen att vara borta typ hela dagen, så då kan jag lika bra passa på att baka lite bullar.

Har nyligen gjort iordning Kentas present också, han fyller år imorgon så det blir att åka dit framåt kvällen och käka där.

Nej, nu ska jag vika ihop klädhögen som bor här så jag sedan kan få ramla ner i sängen och sova lite innan jag ska upp och jobba. Ska be älsklingen smörja in min röda kropp också innan jag somnar, känner att jag behöver blir lite insmord.

Vi hörs imorgon, får se hur länge jag blir kvar på jobbet, om jag hinner skriva innan vi åker och gratulerar Kenta eller om vi får ta det efteråt.
GODNATT

//Roni☆

Sol sol strålande sol

2010-06-17 - 16:37:39

Wow vilken underbar dag det varit, helt kanon, en massa sol och underbart sällskap.

Började dagen med att ringa FF för att få tag i nycklarna dit jag ska städa imorgon, sedan kom mamma hit och vi gjorde sällskap bort till FF för att hämta nycklar och lämna in papper. Sedan gick vi bort till badhuset och simmade 1km utomhus, härligt härligt. Efter att ha simmat gick jag hem och strax därefter messade syster och frågade om jag kände för en fika, så det blev en härlig fika på Fräcka Fröken i solen, så nu har man fått ytterliggare lite färg =) Hann träffa syrrans kompis Nathalie lite också, håller tummarna för att allt går bra för henne med migrationsverket, det är hon värd efter allt stöd som hon ger syrran. Lycka till!!!

Yes, fick mitt Oriflame-paket idag också, så underbart! Så senare ikväll blir det en härlig dusch med mitt underbara schampoo.

Ska snart försöka få ihop lite mat också, tanken var kallops, men det känns som om det kanske tar lite väl lång tid. Och dessutom är jag mer sugen på något lite lättare. Men nu funderar jag på att smöra lite för min sambo och se om jag kanske kan få lite glass. Vore otroligt mumsigt i denna värme. Dessutom blir det ytterliggare en ursäkt till att sitta ute i solen lite till och njuta =)
Man får inte vara dum inte.

//Roni☆

En kvällsuppdatering

2010-06-16 - 22:09:07

Barnvakt till Nova idag som sagt var. Vi tillbringade hela eftermiddagen, ca 1,5-2 timmar ute på gården, och lekplatsen där. Vi gungade, lekte i sandlådan, klättrade i klätterställningen, åkte rutchkana och "cyklade" i karusellen. Lyckades ta ett par bilder på henne, men hon är inte allt för lätt att ta kort på, hon vill alltid se bilderna man har tagit, och helst innan man har tagit dem.
När Kenta kom hem så var vi ute lite till, sedan kom Gurra och hämtade mig och vi åkte och handlade lite. Nu sitter jag hemma och har käkat och kollar lite på TV och försöker skriva lite här samtidigt.

Imorgon finns det en hel del på schemat. Till en början blir det Centralbadet för att simma 1 km tillsammans med mamma i utomhusbassängen. Ska sedan försöka få tag i FF-fastighetsservice för att lämna in lite papper och se om de har lite nycklar till mig så jag kan jobba på fredag. Ska göra iordning Kentas present sen, och baka bullar. Haha, jag har tjatat om de där bullarna i flera dagar nu, eller kanske veckor, men imorgon SKA de bakas.

Mamma har sagt upp sig från sin skola i Nykvarn, ska börja jobba 50% med grabbarna som hon arbetat med de sista veckorna. Skönt att hon känner att det blir bättre så, hon behöver ju inte pendla på samma sätt, och får på så sätt med tid ihop med familjen och då kommer hon må bättre med sig själv och inte känna sig lika stressad över allt.

Håller tummarna för att min Oriflame-beställning kommer imorgon, verkade så när jag kollade min Oriflame-sida. Var så satans klantig i helgen när vi var i Eskilstuna, glömde mitt schampoo där så jag fick beställa nytt =( Har fått använda Gurras schampoo, men det är inte lika bra som mitt. Inte för mig iallafall som är van vid mitt volym-schampoo.

Har upptäckt under dagens gång att jag kanske råkade tillbringa lite för lång stund i solariumet, ca 2-4 minuter. Har lyckats bränna mig lite på ryggen och på magen, och jag misstänker även baksidan av låren. Får avstå från solandet ett par dagar, men snart är det dags för lite mer solande. Vore skönt med lite äkte sol också, men boendet i lägenhet försvårar det helt klart. Men men, får försöka lösa det på något sätt.

Nej, nu får det räcka för idag. Ska väl inte driva på för hårt med min comeback direkt i början, har hört något om att man ska ta små steg, haha, det är nog inget för mig ;)

Soo long, hörs imorgon. Så får vi se hur det går med min planering =S

//Roni☆

I am doing a comeback =)

2010-06-16 - 14:39:34

Wow, nu ska jag verkligen försöka att hitta tillbaka hit. Känns som om jag verkligen tog en blogg-paus, vilket aldrig var tanken, utan det bara blev så. Men nu är det sommarlov och trots en och annan komplettering som ska in så är det dags att göra en lite comback känner jag. Kollade igenom de sista inläggen, och upptäckte att jag inte skrivit sen den 5 mars, förutom ett och annat inlägg om att jag inte har skrivit... Dags att ta tag i det här!

Börjar med en liten uppdatering över vad som hänt sen dess, men utan att gå igenom dag för dag, bara belysa ljuspunkterna...
5 mars: Lillebror Matthias fyllde 16 år, så vi var där och gratulerade honom.
6 mars: Blev det (efter mycket om och men) bio, vi så Alice i Underlandet, vilket var en film som jag ska köpa (kommer inte ihåg om jag redan förhandsbokat den, men annars ska det göras). Det var jag, Gurra och Thias som såg på den.
13 mars: Firade jag och Gurra vår 4 årsdag ihop, vi var på bio och såg Avatar och sedan var vi och åt på St. George. Halkade på vägen dit och fick enormt ont i mitt ben =(
1 april (skärtorsdag): Åkte Gurra upp till sin storesyster i Västerås för att hjälpa familjen med att bygga ut deras hus. Mamma och Kenta åkte på kryssning, och jag flyttade tillfälligt hem till mamma för att ha hand om Nova. Både Thias, Jens och Linnea var hemma då också.
2 april (långfredag): Vaknade av att underbara Nova ropade på mig =) Efter att ha ätit frukost blev det att bege sig till badhuset allihop tillsammans, vilket var väldigt mysigt. När vi kom hem sov Nova lite och senare kom Jejja och Nathalie över. Mamma och Kenta kom hem på kvällen och jag flyttade hem igen och sov hemma ensam =(.
3 april (påskafton): Tillbringade dagen ihop med Jejja och Nathalie.
4 april (påskdagen): Upp tidigt för att gå till Fenixrelaxen och göra en ögonfrans-färgning hos Anki. Jessica var där så vi begav oss ut till Maxi för att kolla i butiker, fika och umgås. Gurra kom hem från Västerås under dagen, och på eftermiddagen blev det hem till mamma på påskmiddag.
9 april: Var det först nästan en heldag i skolan, och sedan en snabbvisit hos mamma innan jag begav mig för att göra min senaste tatuering (som sitter i nacken), det blev mitt namn (Veronica) på alviska (bild i slutet av inlägget).
30 april (valborgsmässoafton): Jag hade vfu hela dagen, eller det var så lite barn så jag fick sluta vid lunch. Hade under dagen fått samtal om ett jobb som jag hade sökt, så när jag kom in till stan så åkte jag dit och skrev på anställningsavtal. Sedan firades valborgskvällen hemma hos mamma och Kenta, med god mat och majbrasa i folkparken.
8 maj: IDOL-audition i Stockholm. Jag, Jens och Linnea åkte upp med Swebus från Norrköping 7:10 på morgonen, sedan tillbringade vi ca 9 timmar i kö, varav 1,5 var i en trappuppgång och ca 5 var i regn. Ingen av oss gick vidare, men Jens fick bra respons och de tyckte att han skulle söka nästa år igen. Min audition gav inte mycket. Vid 21 var både jag och Jens klara med våra auditions så då hörde vi av oss till Gurra som åkte upp och hämtade oss, i väntan på honom käkade vi mat och tag det lugnt. Han hämtade oss vid 23-tiden och vi var hemma framåt 1-tiden.
19 maj: Hade jag anställningsintervju inför vikariepoolen, och fick klart att jag fick ingå i poolen.
21 maj: Var det skola till och börja med, men sedan hade vi myskväll och förberedde oss ordenligt för en härlig helg. Gurra hämtade mig i skolan och vi begav oss till Sörping för en glass som slutade med att vi satt med varsitt glasslast på Smultronstället. När vi kom hem gick vi sedan bort till St. George och käkade en underbar middag på uteserveringen med en cider. Underbart mysigt =)
22 maj: Bytte vi garderober i sovrummet, vi köpte nya under veckan, och lördags projekt blev att kasta ut de gamla och sätta ihop de nya.
27 maj: Var en väldigt fullspäckad dag. Började med att klockan 7 åka till Vilbergen för att träffa hon som jag ska vikariera för i sommar, och hon visade mig vad det är jag ska göra och jag fick även pröva på det. Klockan 13 var det möte om Vikariepoolen, fick en massa papper och information om hur allt går till.
30 maj: Gratulera Jens som fyllde 19 år dagen efter (31 maj). Blev fika och en massa god tårta. Firade även mamma på morsdag då.
31 maj: Jens födelsedag. Största delen av dagen bestod av plugg, men klockan 16 hade jag bokat tid på MakeUp-store för att få en makeup-rådgivning, vilket var riktigt kul.
2 juni: Kom mamma hit på kvällen och vi gjorde istortsett det sista på Jens studentskylt (bild i slutet av inlägget). Blev en sen kväll, men skylten blev riktigt bra!
3 juni: Köpte vi ny säng, vi upptäckte när vi fixade garderoberna att fjädrarna i vår resårbotten börjat gå igenom och dessutom börjat göra hål i bäddmadrassen. Jysk hade lagerrensning och vi fick tag i 2 st 90x200 resårbottnar, plus ben och en 180x200 bäddmadrass till ett väldigt bra pris, så det vara bara att slå till. Den satte vi sedan ihop på fredagen (dagen efter).
4 juni: Var jag och provjobbade på Albrektsvägen, skulle ha gjort det i samband med att jag var i Vilbergen, men jag vaknade med migrän dagen efter. Så vi gick igenom det som skulle göras på Albreksvägen och områdena däromkring och sedan hjälpte jag till lite så jag fick pröva på det. På eftermiddagen gick jag, Jejja och hennes kompis Nathalie på stan och köpte doppresent till Felix.
6 juni: Föddes lilla Erik, Gurras storesyster fick sin lilla son då, första pojken i den generationen. På eftermiddagen hade jag audition för kördragen, vilket jag fick svar från igår om att jag är antagen i en av körerna.
10 juni: Tog Jens studenten, det var trevligt och känslosamt. Jag är och var en väldigt stolt storesyster då.

I helgen åkte vi (jag, Gurra, Thias, Jejja och Nathalie) upp till Eskilstuna, vi kom upp på lördagen och då käkade vi ihop och sedan gick jag, Gurra och pappa till Macbeth för att höra Krille spela. På söndagen var det dop för lilla Felix (kusin Pernillas son), så då blev jag för andra gången gudmor till en liten sötnos (är ju godmor till Nathalie sedan tidigare). Framåt 19-tiden begav vi oss hemåt, och då hade vi hunnit med Slagstaglass och mat innan.

Denna veckan har dagarna börjat med en simtur på Centralbadet ihop med mamma, vi har simmat 1km varje dag. I måndags och idag har vi även solat. Igår blev det en brunch på Lindahls istället, men sånt är alltid trevligt. I måndags besiktade vi bilen och fick bara påbakning om en sak, och det visste vi redan om, så i början på juli ska det rättas till. För övrigt hade jag en värdelös dag i måndags, hela dagen gick jag och var irriterad, och jag vet inte varför. Men det blir ju inte bättre när man har en sambo som mäste jävlas med en då.

Men vad händer i sommar då?
Jag ska försöka jobba lite genom vikariepoolen, göra klart mina kompletteringar och plugga matematik. Midsommar firar vi i Eskilstuna tillsammans med lite släkt. Jag ska arbeta i 4 veckor (v.27-30) med att städa trappuppgångar i Vilbergen och på Albrektsgatan. Ska gå på bröllop, det är mammas och Kentas vänner som ska gifta sig men även vi barn är bjudna. Sedan avslutas sommarlovet med en vecka på Gotland, då får jag träffa min underbara Bina, och jag ska sola och bada, och kanske träffa kusinen lite som kommer vara där samtidigt. I september blir det kanske en sväng till England också för att hälsa på kusinerna där, och gratulera en utav dem som fyller 30 år.

Nu ska jag slänga in bilderna, och ta lite macka. Ska snart bege mig hem till mamma för att ta hand om Nova lite. Hon hade tydligen lagt in önskemål om att gå ut och leka i lekparken på deras gård, och det kan väl vara skönt att vara ute och njuta lite i solen.

BINA - HOPPAS DETTA INLÄGG ÄR ETT LITET BEVIS PÅ ATT JAG FAKTISKT HAR SOMMARLOV OCH HINNER SKRIVA ;) även om det tagit nästan en timme =S
Men men, vad säger man I'M BACK!!!

//Roni☆

Bina har rätt!

2010-06-16 - 00:32:37

Jag har sommarlov nu, även om jag har en och annan inlämning/komplettering kvar.
Men det är sommarlov, och som Bina kommenterade i förra inlägget så är det kanske dags att komma igång med bloggandet igen!
Detta blir ett kort inlägg då jag ska försöka komma i säng alldeles strax, har suttit och jobbat med designen. Kände att nu när jag gör blogg-comeback, efter att inte ha skrivit ordentligt på ca 3 månader, så var det dags för lite nytt utseende oxå!
Imorgon kommer ett nytt inlägg, där jag ska berätta lite som sommarens planer mm :)

//Roni☆
RSS 2.0