En väldigt lyckad dag hittills =)

2010-09-22 - 18:06:27
Började med en liten sovmorgon, då menar jag liten, men fortfarande en sovmorgon, och det var riktigt skönt =) Tog sedan god tid på mig att göra mig i ordning för skolan, tvättade håret osv. Haha, kanske lite väl god tid, upptäckte när jag var klar (och trodde att jag hade minst ca 10-15 minuter på mig innan jag var tvungen att gå till skolan) att jag borde ha gått för 5 minuter sedan =S Haha, men så kan det vara!
Slängde på mig kläderna och stressade iväg till spårvagnen, slängde iväg ett sms till mamma på vägen för att kolla lite angående frisör. Blev ett samtal med henne tills jag kom på spårvagnen, sekunden innan den åkte *pust* kände mig LITE stressad, haha.

Började skolan vid 9:50 och det var då jag gick av spårvagnen uppe vid Väster Tull. Skyndade mig in till lektionen Programhantering stod på schemat, och lyckades ganska bra då Hasse fortfarande stod och prickade i närvaron, så jag missade inget. SKÖNT!!!

Efter lektionen slutat kom jag iväg lite sent då jag ville avsluta det sista med bilden som jag höll på med. När jag sedan kom ut missade jag spårvagnen precis, så jag gick en promenad ner till stan (det är ju inte speciellt långt direkt). Messade Fia och sa att jag kanske skulle bli lite sen för jag skulle springa förbi hos Jessica (min underbara frisör) för att se om vi kunde hitta någon tid för klippning och färgning.
Torsdag 30/9 (nästa vecka) ska jag dit innan skolan =)

Träffade sedan Fia vid Hörsalen och vi gick in för att käka på PAUS men möttes av en väldig kö, så vi gick vidare till Fräcka Fröken på Linden där vi tog en liten lunch. Sedan gick vi en sväng på stan och avslutade det hela med en liten fika på Lindahls (mums med chai latte) =)

Nu har jag hunnit vara hemma ett tag, jag har jobbat med lite Webbdesigns-inlämningar, har skickat in 4a, och 4b är i stortsett klar, jag har bara lite frågetecken som jag mailade läraren om. Sedan ska även den skickas in och jag ska ta tag i 4c. Därefter kommer jag börja med bildhantering även i den kursen. Men det är ju skönt att de ligger ungefär samtidigt.

Ska snart bege mig bort till affären, behöver handla hem lite saker till mina sockerkakor som jag ska baka, måste även hitta på någon middag. Älsklingen käkar ute med jobbet idag, så jag ska käka själv, och det är så otroligt tråkigt att laga mat till sig själv. Dessutom vet jag inte vad jag är sugen på =( Det är inte lätt när det är svårt ;)

Tror inte att jag har så mycket mer att skriva om just nu, det får komma senare i så fall. Jag har ju hela kvällen på mig liksom ;)

Soo long...
//Roni☆

I'm not going there...

2010-09-20 - 22:54:18
ALLA PRATAR OM VALET, och alla skriver om det... Det har tjatats om valet nu i flera veckor, och folk har många åsikter om vad som blev resultatet. Jag har åsikter och jag har tankar, men jag orkar bara inte gå in på allt det där.
Visst kan jag bli upprörd, visst kan jag undra över vad Sverige håller på med osv, men vad hjälper det?! Vad hjälper det om jag nu ska börja älta allt som nyss hänt, och försöka säga vad som vore bäst osv.
Jag har inte den kunskapen, jag har inte så mycket koll, så det vore bara dumt. Dessutom tycker jag mest att det bara är skönt att det äntligen är över, nu kanske vi kan fokusera på något annat ett tag...

Jag lyckades hålla mig vaken på mattelektionen idag =) Blev även lite rikare idag, eller, egentligen inte, men jag fick tillbaka lite pengar som jag redan spenderat, fast ändå inte =S Haha, skapligt förvirrande! Pratade med min mattelärare idag angående prövningen jag ska ha i matematik B, och då sa han att det i december ska vara en specialprövning där alla som läser matte på Komvux får tenta upp gamla matte-kurser gratis. Så jag gick ner till expeditionen och pratade med dem, så de skrev in mig på den andra prövningen istället, och då kommer jag få tillbaka mina 500kronor som jag betalade för att göra prövningen i november. Så, det var vad jag menade när jag sa att jag blivit rikare idag =) Sånt är aldrig fel!

Tror att det är dags för sängen nu, är groteskt trött.
Så, godnatt...
//Roni☆

Veckans citat 20/9-2010

2010-09-20 - 22:33:26
Rynkor ska bara visa var ett leende har suttit.
- Mark Twain
//Roni☆

Lady Antebellum - Need you now

2010-09-20 - 22:29:54


ÄLSKAR VERKLIGEN DEN HÄR LÅTEN, DEN ÄR UNDERBAR, HAR VERKLIGEN FASTNAT =)
//Roni☆

Idag är jag skittrött...

2010-09-20 - 11:05:13
I natt hjälpte det verkligen inte att räkna får :( Kunde verkligen inte somna, hur mycket jag än försökte... Gav upp efter ca 2 timmar i sängen och satte mig och räknade lite matte som jag låg efter med. Lyckades komma ifatt ganska bra, och vid 3:30-tiden gav jag sängen en ny chans. Blev liggandes i sängen en stund till innan jag somnade, kollade på klockan sista gången vid 4-tiden. Kan väl påstå att jag inte var alltför glad i att gå upp när klockan ringde vid 7-tiden.

Klockan 8:10 imorse hade jag programhantering, det var faktiskt en riktigt jobbig lektion. Det kliade i hela kroppen pga trötthet, hade verkligen svårt att sitta stilla. Blir kul med nästa pass sen...

Tanken var att jag skulle fortsätta med att plugga webbdesign, men jag känner att jag skulle inte komma så lång, för jag skulle somna eller nåt, så jag tar det lite lugnt istället.
Ska om ca 30 minuter bege mig tillbaka till skolan för lite matte. Känner verkligen inte för det, men men, ibland måste man göra sånt som man inte känner för. Ska sedan hem till syrran och umgås lite.

Igår var vi hos pappa (som ni kanske redan vet), tog en liten sovmorgon. Och sedan kom kusin Pernilla över, och OJ vad min lilla gudson har vuxit, men han är så otroligt söt. Riktigt charmtroll!

Nu ska jag slappa lite innan jag ska bege mig till skolan igen.
Soo long...
//Roni☆

Blev inget Västerås för mig... Fick typ en...

2010-09-18 - 19:30:34

Blev inget Västerås för mig... Fick typ en allergi-attack i ögat igår, så idag var det rött och svullet. Kände mig dessutom allmänt bläig och social, vi har väl alla såna dagar ibland. Så älsklingen åkte till Västerås och firade tvillingarna själv, medans jag har haft en helgdag ihop med pappa. Mysigt med lite far-och-dotter-kvalitetid =) Blev en sväng till apoteket efter mycket övertalande, då pappa har en fruktansvärd hosta eftersom han inte själv inser att han borde ha medicin för det. Men nu har vi fixat det iallafall. Sedan gick vi ett varv på Tunapark och åkte till Maxi och handlade lite. Nu seger vi till tv och väntar på att Gurra ska komma hem. Sedan blir det lite tacos... Soo long...

//Roni☆

Fick tillbaka provet idag...

2010-09-16 - 20:59:17

Programhanterings-provet alltså. Känner mig riktigt nöjd med resultatet dessutom =) Hasse började med att skriva upp: 
Max 41p
MVG 37p
VG 31p
G 20p
Sedan delade han ut proven, jag kan verkligen inte klaga på mitt resultat. 41 poäng fick jag nämligen, och det är väl inte värt att klaga på =)

Tidigare idag så skickade jag iväg en jobbansökan till Östgötateatern, så nu är det bara att vänta in något svar.

Älsklingen ringde även om lokal idag, så nu har vi preliminärbokat lokalen till vårt firande. Hoppas på att lokalen sedan är vad vi hoppats på, och att vi kommer få plats med alla människor.

Imorgon åker vi till Eskilstuna efter att älsklingen slutat jobba.

Jag tror helt ärligt inte att jag har så mycket mer att berätta, för det känns som om fantasin är likamed noll, så vi lägger ner detta.

Soo long...

//Roni☆

Idag kom mina nya saker...

2010-09-15 - 21:58:38

Var på IKEA förra veckan (igen), tyvärr så fanns inte allt som jag ville ha. Så jag beställde de sakerna vi nätet. Det var ett laptopsstöd och en förvaringslåda för makeup till badrummet.

Men det är ju förstås inte det enda som hänt idag...
Jag inledde ju dagen med prov i Programhantering, jag tror att provet gick ganska bra, om man bortser från att det ligger någon bugg i word som gör att även om jag gör exakt som facit så blir det ändå inte helt rätt =S Pratade med läraren och sa att det är något konstigt, han kollade på det (fast det var ett prov), men inte han heller kunde lösa det. Så det fick vara så, han gjorde en notering om det så jag inte får avdrag pga det.

Efter skolan åkte jag ner på stan och träffade syrran och Jessica, vi gick en sväng och sedan blev det lite Fräcka. Sedan skulle Jessica hem, så syrran följde

med hit för att få lite saker, sedan begav hon sig iväg för att hämta Natta. Jag har sedan dess mest tagit det lugnt så här efter proven, och verkligen försökt varva ner.

Imorgon ska jag ta en liten sovmorgon då jag inte börja skolan förrän vid 15:30, ska även försöka mig på lite webbdesign. På fredag beger vi oss upp till Eskilstuna för att hälsa på pappa m.fl. lördagen blir Västerås för att gratulera Tuva och Siri på deras 3-årsdag (som är på fredag).

Nu ska jag försöka mig på något annat, innan det är dags att ramla ner i sängen!
Soo long och godnatt...

//Roni☆

Prov imorgon igen...

2010-09-14 - 22:54:03

Matteprov var det idag, kan verkligen inte säga hur det gick, löste de flesta talen, men några vet jag blev fel. Blev så satans förvirrad av alla X och Y, men nu är det gjort iallafall.

Efter provet gick jag hem en stund innan jag gav mig iväg och hämtade Nova, vi tog sedan en fika ihop med Thias och kollade därefter på Bambi. Nova är verkligen ett levande exempel på det som vi pratade om på IKTIN: TV och film ska inte vara en barnvakt, man behöver finnas till hand om det dyker upp frågor till det som barnen ser.
Ni som sett Bambi vet att han hamnar i slagsmål med en annan hjort, och att det är en massa arga och dumma hundar, och att både Bambi och hans mamma blir skjutna (Bambi klarar sig dock)... Försök sedan förklara för en 2,5 åring varför hjortarna är arga, och varför hundarna är så dumma, och vart Bambis mamma tog vägen... Det krävs att man är med, för Nova tar verkligen till sig när det händer saker. Hon blev jätte ledsen när Bambi och den andra hjorten var arga, men vi kom överens om att de blev vänner sen och att de blev glada, för den andra hjorten hittade en egen flicka som hette Stina, man måste ha fantasi. Sedan var det ju hundarna, de ser ju verkligen otäcka ut, men man vill ju inte heller att hon ska tro att alla stora hundar är dumma, så det blir att prata och förklara saker hela tiden. Så, som jag sa i början TV och film är ingen barnvakt! Vissa barn klarar det säkert, men det är inte säkert att alla gör det!

Imorgonbitti är det prov igen, men denna gång i Programhantering, och jag känner mig verkligen inte så nervös för den. Det kommer nog att gå bra. Jag har ju inga större problem med att hantera en dator, så det går nog bra!

Nu ska jag försöka komma ner i sängen...
Godnatt...

//Roni☆

Lite provångest =S

2010-09-14 - 09:40:53

12:10 idag ska jag göra mitt första prov i matematik på över 2 år =S Och då jag var sjuk förra veckan hamnade jag lite efter, blir ju inte bättre när när vi de senaste två lektionerna börjat gå igenom saker som inte ens kommer att komma på provet, känns väl lite smått oplanerat. Hade varit bättre att få dessa lektioner till repetition, men men. Det är väl meningen att allt ska gå fort framåt.

Igår satt jag med matteboken mellan 8:00-11:20 och då gjorde jag mig iordning och begav mig till skolan och hade mattelektion mellan 12:10-13:30, så det var mycket matte igår. Tanken var först att jag skulle plugga även idag, men jag känner mig själv... Om jag skulle fastna på något idag så skulle det förstöra allt, för jag skulle inte komma vidare, och då blir jag låst inför provet. Och det låter inte som en bra idé!

Efter skolan idag blir det en snabbsväng hem, sedan iväg för att hämta Nova på dagis vid 15-tiden. Älskar verkligen tisdagarna som jag får tillbringa med henne, de är verkligen jätte mysiga =)

Imorgon är det provdags igen, men då är det i programhanteringen, och det känner jag mig inte alls nervös inför. Ska göra en repetitionsuppgift ikväll tänkte jag, så jag har det lite färskt i huvudet =)

Ska antagligen träffa syrran sen imorgon, det ska bli mysigt!
Nu ska jag försöka få i mig lite frukost.

Soo long...

//Roni☆

Vår förlovningsdag <3

2010-09-14 - 09:18:02

För 4 år sedan firade vi ett halvår tillsammans, med andra ord är det 4,5 år sedan som vi blev ihop. På vår halvårsdag förlovade vi oss, så det var igår 4 år sedan vi förlovade oss.
Vår förlovningsdag för 4 år sedan var perfekt, vi tog en promenad jäms med strömmen vid folkparken och i ett litet lusthus med utsikt mot vattnet förlovade vi oss, vi gick sedan vidare till Grand Hotell och badade bubbelbad och sedan vidare för att äta på en restaurang. Jätte mysigt =)
Sedan dess har vi försökt fira det på olika sätt; när vi firade 1 år åkte vi på kryssning. När vi firade 2 år bodde vi i en lyxsvit på ett hotell och hade det jätte mysigt, när vi firade 3 år åkte vi på kryssning, visserligen blev det nästan en månad efter vår dag, men det gör ju inget, huvudsaken är ju att man göra något.
I år blev det inte alls så fancy, vi försöker spara lite så vi kanske kan ta oss i väg på en mer ordentlig resa i mars, då det är 5 ¨r sedan vi blev ihop.
Men vi lät det inte vara helt, jag lagade en av älsklingens favoriträtter (lasagne) i smyg och bakade kladdkaka (även det i smyg), sedan blev det en symbolisk present och ett kort. Vi hade en jätte mysig dag =) Jag fick ett jätte fint halsband med ett hjärta =D

När jag skulle logga in på min blogg såg jag på hemsidan ett inlägg som med rubriken: Vänskap är viktigt i ett förhållandet skrivet av Linda med bloggen Mitt lilla liv, och jag förstår vad hon menar, det är oerhört viktigt. Precis som hon skrev har även jag hört uttrycket tidigare och inte riktigt kunnat förstå vad folk menar, men det gör jag nu =) Så fort det händer något så är det Gurra som jag vill berätta det för, om jag är ledsen eller arg så vill jag att han ska få veta det.
Vi blev riktigt nära vänner redan innan vi blev ihop, och med tiden har vi kommit varandra mycket mycket närmare, han är verkligen min bästa vän. En vän som jag alltid kan lita på och som alltid finns där när jag behöver honom.

Jag vet att min kära fästman aldrig läser min blogg, men jag vill ändå berätta att han är den bästa. Jag älskar honom mer och mer för var dag som går, och som jag skrev ovan så är han dessutom min bästa vän.
ÄLSKLING, DU ÄR BÄST!!!

Men jag är lite irriterad, för jag skulle skriva detta inlägg igår, men när jag skrivit halva inlägget så sluta Telias mobila-bredband att fungera, och det var båda våra mobila-modem plus min mobil. Alltså mobilen funkade, men inte surfen.
DUMMA TELIA!

Men nu ska jag sluta,
Soo long...

//Roni☆

Det blir ett kort inlägg från sängen nu......

2010-09-13 - 00:41:00

2010-09-12_16_31 (MMS)

Det blir ett kort inlägg från sängen nu... Idag blev det som sagt var ingen sovmorgon, men ett riktigt bra rep med Pekings prinsessor mellan 10-14, man var lagom seg i huvudet efter det. Sen blev det hem för att göra sig iordning och sen åka iväg till syrran för att gratta Natta som fyllde 3 år i fredags. När vi kom därifrån så blev det lite mysigt och segade, sen mat och filmtittande. Nu är det dags och sova, imorgon står matematik på schemat för i stortsett hela dagen. Godnatt gott folk...

//Roni☆

Älskade sovmorgon

2010-09-12 - 00:37:56

Denna dag inledde vi med en ordentlig sovmorgon, vilket var riktigt skönt. Älskar känslan av att inte behöva stressa upp på morgonen, utan kan ligga kvar och njuta av den sköna sängen och det underbara sällskapet som ligger på andra sidan sängen, eller förhoppningsvis närmare och håller om en =) Helt fantastiskt <3

Efter ett tag tog vi oss upp och käkade en mysig brunch, sedan åkte vi ut till Bolagret och Rusta en sväng för att kolla på lite saker. Kom därifrån med lite lampor, en vägglist, film och två nya mattor till hallen.
Sedan åkte vi hem och började styra och ställa i sovrummet. Jag tvättade fönstren och älsklingen satte upp vajern vid garderoben. Sedan har det dammsugits och dammats i hela sovrummet. Vi har även gått igenom, så jag har gjort mig av med en massa smycken och en hel del väskor också *stolt igen* =) Känns så skönt med all ordning som börjar bli i lägenheten, eller iallafall i badrummet, klädkammaren och sovrummet. Vardagsrummet och köket är fortfarande inte iordninggjorda och hallen ser ut som en krigszon. Vi har både saker som ska slängas, skänkas och ner i källaren där, det är minst sagt kaos. Men det blir förhoppningsvis bättre under veckan som kommer.
Efter en massa fixande tog vi iallafall vårt förnuft till fånga och fixade iordning lite mat som vi sedan käkade, riktigt mumsigt =)

Imorgon blir det ingen sovmorgon, ska träffa Prinsessorna vid 10 och sedan repa fram till 14, sedan blir det att ta sig hem och göra sig iordning innan vi ska iväg och gratta lilla Natta =) Kommer sakna sovmorgonen, men det är ju riktigt skoj att sjunga så det får man leva med =)

Nu ska jag försöka avsluta här, det är dags att snart röra sig mot sängen =)
Soo long...

//Roni☆

Veckans citat 11/9-2010

2010-09-11 - 02:02:54

Ta dig samma och gör något onyttigt!
- Okänd

Lyckan kommer till dem som skrattar.
- Ordspråk

Vin och vänskap smaka gott, då de gamla blivit.
- Svenskt ordspråk

//Roni☆

Uppdatering, inte riktigt min sak tror jag!

2010-09-11 - 01:55:58
Haha, sist jag gjorde ett ordentligt inlägg var 29/8... Jag tror inte det där med uppdateringar är riktigt min sak, blir aldrig riktigt som jag har tänkt mig. Jag planerar att göra uppdateringar om vad som hänt sedan jag sist skrev, men det blir typ aldrig av iallafall... kanske lika gärna skulle kunna skita i det, haha! Eller så kanske jag skulle försöka skriva oftare istället!
Men nu sitter jag här iallafall och jag ska försöka göra en liten uppdatering, även om det brukar gå sådär!!!

Vi har haft första repet med Pekings Prinsessor vilket var oerhört kul, det var ganska intensivt, men man kände verkligen att vi kom framåt också. På söndag är det nästa rep =)

Svärmor fyllde 60 år förra veckan så vi var där i lördags och firade henne med ett ordentligt party, det var riktigt roligt!

Måndag och tisdag denna veckan var jag hemma från skolan pga jätte förkylning. Var dock barnvakt åt Nova i tisdags, då jag kände mig bättre, men inte tillräckligt bra för att sitta och räkna en massa matematik i skolan.
När älsklingen kom hem i tisdags så hade han jätte ont i magen, och sedan har han varit hemma sedan dess =( Stackaren, men idag har han mått bättre, men det var bäst att stanna hemma för säkerhetsskull!

Jag skrev tidigare om att vi höll på att göra iordning i badrummet, och vi är mycket nöjda med resultatet som blev färdigställt igår med det sista. Idag körde vi igång med klädkammaren, vilket vi också blev klara med nu under kvällen, även där är vi riktigt nöjda. Jag är även väldigt stolt över mig själv då jag verkligen gick igenom mina skor, jag har sorterat ut och frivilligt valt att skänka iväg en hel del bra skor, men såna som jag inte använt sen innan vi flyttade hit för lite mer än ett år sedan. Sammanlagt fick vi tillsammans ihop en sopsäck med kläder (jackor, skortor, klänningar och byxor) som ska skänkas till bättre behövande, och två papperskassar med skor. Får se vad nästa projekt blir, ska försöka gå igenom hela lägenheten. Tror att nästa grej bli hallen, och sedan sovrummet. Därefter är det köket och vardagsrummet kvar, kommer blir riktigt bra när allt är klart =)

Idag (eller igår eftersom klockan är över 24.00) blir/blev min söta lilla (systerdotter/guddotter) Nathalie 3 år, minns fortfarande glädjen när syrran ringde och berättade att jag blivit moster *fäller en sentimental tår* Älskar verkligen den lilla sötnosen! Blir firande av henne på söndag efter repet med Prinsessorna.

Har lite ångest inför nästa vecka, två prov står på schemat... Men det är väl bara matematik-provet som jag har lite panik över. Programhantering-provet i word känns inte som något jätte problem, jag kanske inte får full pott, men det ska nog gå bra! Känner att jag har koll på det!

Nej, nu ska jag få lite fart på älsklingen som sitter och snarkar bredvid, så vi kan gå och lägga oss i sängen istället! Känns iallafall som om jag kommit ifatt i uppdateringen igen, och som jag skrev i tidigare inlägg FRÅGA OM NI VILL VETA NÅGOT!!! 

Godnatt...
//Roni☆

Usch, jag är verkligen värdelös på att...

2010-09-10 - 00:24:26

Usch, jag är verkligen värdelös på att uppdatera bloggen. Trodde att det skulle bli bättre, men icke sa nicke. Har haft älsklingen hemma nu i två dagar pga feber och magsmärtor, men idag är han bättre men han blir hemma imorgon oxå. Idag (eftersom klockan är över 24.00) fyller min super goa lilla systerdotter 3 år! Blir att gratulera henne på söndag. Nu ska jag ramla ner i sängen... Godnatt...

//Roni☆

*Snörvel*

2010-09-06 - 22:36:07

Det blev ingen skola idag pga denna jobbiga lilla blå bacill. Tur för den saten att han är söt, haha. Idag är iallafall min hals bättre, men det rinner mer ur näsan idag än vad det gjorde igår =( Så jag skippar matten imorgon också. Men imorgon ska jag verkligen försöka plugga lite hemma, vilket jag inte gjort idag, har verkligen bara legat på soffan idag. Känns inte alls bra, men man får väl kanske göra det när man är sjuk...

Älsklingen har iallafall varit duktig och satt upp spegel och lampa i badrummet, så under veckan ska det väl bli ordning där inne också. Jag har förberett två tavlor som ska upp där, så jag ska försöka spika upp dem imorgon.

Usch det är så mycket som jag hade tänkt göra idag, men som jag inte gjort. Det känns verkligen inte bra, men det är väl bara att ta tag i det imorgon igen, och försöka göra lite mer då istället.
Hade planer på att kanske hinna med en lite uppdatering över veckan som varit, men så blev det visst inte heller, så vi får göra ett försök med det en annan dag...

Nu ska jag snart ramla ner i sängen och försöka krya på mig...
Godnatt...

//Roni☆

Fixade till syrrans blogg under veckan...

2010-09-05 - 21:18:53

Tog en design av TESCHO som jag sedan gjorde om headern på. Jag blev väldigt nöjd med resultatet eftersom det är den första headern som jag gjort någonsin... Syrran verkar också väldigt nöjd, så det känns bra =)

Annars så håller jag på att bli VÄLDIGT förkyld känns det som =( Mår jag såhär imorgon när jag vaknar får jag nog hoppa över skolan imorgon, inte sitta och snörvla och ha mig bland folk mellan 8:10-13:30. Får försöka plugga hemma istället då. Programhanteringen blir ju svår, får maila Hasse och se om det är något som jag kan göra hemifrån. Matten kan jag jobba med, och lite Webbdesign kan jag helt klart jobba med hemifrån (eftersom den kursen ändå är på distans).

Nu ska jag gå och se om Gurra vill ha lite hjälp i badrummet där han jobbat med att försöka skapa lite ordning. Själv har jag skrivit ut lite bilder som ska in i ramar och sedan upp på badrumsväggarna.

Ska försöka komma med en lite mer ordentlig uppdatering snart...
Soo long...

//Roni☆
RSS 2.0